Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

O Π. Δαβέρος της HelleniQ Energy, στην Ημερίδα του ΣΒΕ για τη Φορολογική Συμμόρφωση Επιχειρήσεων

 




Ο Ανώτερος Διευθυντής Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων του Ομίλου HelleniQ Energy κος Παναγιώτης Δαβέρος, παρέστη ως ομιλητής στην Ημερίδα με θέμα «Φορολογική Συμμόρφωση Επιχειρήσεων: Πρακτικά Θέματα – Προβληματισμοί – Προτάσεις», που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (Σ.Β.Ε.) σε συνεργασία με..

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑ-ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

 






Η μελέτη έχει σκοπό να εξετάσει την επίδραση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο μακροοικονομικό σύστημα και στις επιδόσεις των κλάδων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επίδραση που έχουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο πραγματικό ΑΕΠ, στην απασχόληση, στην παραγωγικότητα της εργασίας και στον πληθωρισμό. Μέσα από τη χρήση ενός μακροοικονομετρικού υποδείγματος προκύπτει ότι, αν υπάρξει υψηλό ποσοστό κάλυψης συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του μέσου μισθού θα έχει επεκτατικά αποτελέσματα για την οικονομία, καθώς ενισχύει την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση, ενώ η επίπτωση στον πληθωρισμό είναι..

Αύξηση της παροχής ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία μέσω συμφωνίας Rosneft - Indian Oil

 






Η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας Rosneft και η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης αργού της Ινδίας, Indian Oil, υπέγραψαν συμφωνία αύξησης της παροχής ρωσικού πετρελαίου και..

Εκδικάζεται η υπόθεση των KlimaSeniorinnen στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

 





Η οργάνωση που αποτελείται από γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας “Senior Women for Climate Protection” της Ελβετίας -οι γνωστές μας KlimaSeniorinnen, που πρόσφατα επισκέφθηκαν τη χώρα μας- μαζί με 4 μεμονωμένους ενάγοντες, γράφουν ιστορία, με την πρώτη κλιματική υπόθεση για την οποία γίνεται ακρόαση σήμερα στο..