Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Βουτιά στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου – Χείρα βοηθείας εξ ανατολών

 



Κατά τουλάχιστον το ένα τέταρτο μειώθηκαν οι εξαγωγές του πετρελαίου από τη Ρωσία την εβδομάδα από 17 – 23 Μαρτίου σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο όγκος των εξαγωγών συρρικνώθηκε κατά 26,4% στους 495.300 τόνους.

Πρόκειται βέβαια για αποτέλεσμα μίας στροφής των αγοραστών προς..

#PlasticsTreaty: Η “αποικιοκρατία των σκουπιδιών”

 






Καθαρισμός και εντοπισμός των εταιρειών των οποίων βρέθηκαν απορρίμματα στις Φιλιππίνες © Daniel Müller / Greenpeace

Όταν η Ναμίμπια κήρυξε την ανεξαρτησία της το 1990, έληξε επίσημα η αποικιοκρατία στην αφρικανική ήπειρο. Ενώ όμως οι περισσότερες αφρικανικές χώρες δεν βρίσκονται κάτω..

Η Energean ανέθεσε στην Halliburton τη μελέτη υπεδάφους για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο

 




H Energean Oil & Gas SA, θυγατρική του ομίλου Energean ανέθεσε στην Halliburton τη μελέτη αξιολόγησης του δυναμικού αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (Carbon Storage) στη Λεκάνη του Πρίνου, στην Καβάλα.

Το project της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο αποτελεί ..

Rationing Looms As Diesel Crisis Goes Global

  



Europe is risking a blow to its economic growth, Reuters reported on Thursday, citing experts. Diesel is what freight transport uses to deliver goods to consumers, but it is also what industrial transport uses for fuel. With Russian refiners cutting their processing rates in the wake of several waves of Western ..

Ο καίριος ρόλος των ΕΛΠΕ

 


Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο των ερευνών για την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στον ελληνικό χώρο. Τον πλέον καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία των ερευνών έχει ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, ο οποίος πρόσφατα πήρε τα αποτελέσματα της σεισμικής έρευνας που πραγματοποίησε στο Βόρειο Ιόνιο Πέλαγος η διεθνής εταιρεία..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ

 

 

συνημμένο..

Υπουργός Ενέργειας ΗΑΕ: «Στην COP 26 οι Πετρελαιοπαραγωγοί Ένιωσαν Απρόσκλητοι Αλλά Τώρα Είμαστε ...Υπερήρωες, Δεν Δουλεύει Έτσι»

 




Οι πετρελαιοπαραγωγοί που ένιωσαν ως παρίες στη σύνοδο για το κλίμα COP 26 πέρυσι αντιμετωπίζονται τώρα ως υπερήρωες διότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση για τα αποθέματά τους, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουχάιλ αλ-Μαζρούι σε εκδήλωση του κλάδου. Ο Μαζρούι δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό να..

Οι αντιφάσεις της ενεργειακής μας πολιτικής

 





Τον Ιούλιο του 2021 η Σλοβενική Προεδρία της ΕΕ παρουσίασε το «Fit for 55», το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την πράσινη μετάβαση.

Η πανουργία της ιστορίας το ήθελε εκείνη την στιγμή η πολυετής σταθερότητα των τιμών..