Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Τα πρώτα μέτρα έρχονται από… Δευτέρα

Τα πρώτα μέτρα έρχονται από… Δευτέρα
Τη δέσμευση ότι θα λάβει μέτρα την επόμενη κιόλας εβδομάδα τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό, αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση με την επιστολή που εστάλη στον ESM.

Το επίσημο αίτημα για το 3ο δανειακό πακέτο που κατέθεσε η ελληνική πλευρά αναφέρεται ρητά ότι «η ελληνική πλευρά προτείνει την άμεση υιοθέτηση πακέτου μέτρων και την ψήφισή τους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν μέτρα που σχετίζονται με τη φορολογική μεταρρύθμιση αλλά και μέτρα που συνδέονται με τις συντάξεις».
Η επιστολή που υπογράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρει τη δέσμευση της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ ενώ εμπεριέχει αναφορά και στην διευθέτηση του χρέους. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Ελλάδα καλωσορίζει την ευκαιρία να διερευνηθεί η δυνατότητα λήψης μέτρων προκειμένου το χρέος προς τους θεσμούς να καταστεί βιώσιμο σε μακροπρόθεσμη βάση.
Δείτε ολόκληρη την επιστολή που εστάλη στον ESM ΕΔΩ


ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από επικοινωνία που είχαµε µε τον ΟΑΣΑ και τον ΟΑΣΘ (αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης) για έκδοση καρτών απεριορίστων διαδροµών µε έκπτωση για τα µέλη µας και τις οικογένειές τους, µας κοινοποιήθηκαν οι εξής προσφορές..

Εξασφαλισμένες οι εισαγωγές αερίου μέχρι τέλος Ιουλίου

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Επαρκές συνάλλαγμα, ώστε να γίνουν οι πληρωμές φυσικού αερίου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα υπάρχει διαθέσιμο αυτή τη στιγμή στα ταμεία της ΔΕΠΑ, καθώς το πρόβλημα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και η αλυσιδωτές επιπτώσεις του αρχίζουν να φτάνουν μέχρι και την εταιρεία αερίου. Θυμίζουμε ότι η Δημόσια Εταιρεία Παροχής Αερίου προμηθεύεται φυσικό αέριο από τρεις πηγές, ήτοι από τη ρωσική Gazprom, την τουρκική Botas ενώ ποσότητες υγροποιημένου αερίου καταφθάνουν στο σταθμό της Ρεβυθούσας στα Μέγαρα από την αλγερινή Sonatrach.

Εκτός από τη ΔΕΠΑ, η οποία...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ

etuc-fallback-content-image_0
Ανοιχτή επιστολή στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία συνυπογράφει και ο Πρόεδρος της ΓΣEΕ Γιάννης Παναγόπουλος, απέστειλε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων με την οποία τους καλεί να προχωρήσουν άμεσα με την Ελληνική Κυβέρνηση σε μια κοινωνικά δίκαιη οικονομικά και δημοσιονομικά βιώσιμη συμφωνία. Στην επιστολή τονίζεται ότι αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να δείξουν τι σημαίνει να έχουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή...

Για την ενεργειακή πολιτική ρωτήστε πλέον τα δικαστήρια, όχι τους πολιτικούς.


Τα χρήματα που υπάρχουν στην ενέργεια είναι πολλά, πάρα πολλά, και η εμμονή των πολιτικών ν' ανακατεύονται με την ενέργεια, με το πρόσχημα της "σωτηρίας" του πλανήτη απ' την "ανθρωπογενή" κλιματική αλλαγή, έχει οδηγήσει σε αποφάσεις που δρομολογούν τρισεκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, προς εντελώς συγκεκριμένες τεχνολογίες.

Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε πολλές χώρες κι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρός της Νορβηγικής Statoil για το φυσικό αέριο, Rune Bjornson, μιλώντας πέρυσι σε συνέδριο φυσικού αερίου στο Άμστερνταμ, όπως μετέδωσε ο PLATTS, ήταν ξεκάθαρος και δεν...

ΗΠΑ: Στα 55,51 δολ. η μέση τιμή του πετρελαίου για το 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για . η μέση τιμή του πετρελαίου για το 2015
Στα 55,51 δολάρια ανά βαρέλι αναβαθμίζει την εκτίμηση για τη μέση τιμή του πετρελαίου η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ), σύμφωνα με όσα αναφέρει το MarketWatch.

Η ΕΙΑ εκτιμά ότι η μέση τιμή του πετρελαίου για το 2015 θα διαμορφωθεί στα 55,51 δολάρια ανά βαρέλι. Η πρότερη εκτίμηση ανερχόταν στα 55,35 δολάρια.

Όσον αφορά στην τιμή του πετρελαίου Brent, το οποίο διαπραγματεύεται..