Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

"Ζέστη στην Ανταρκτική" ή συστηματική παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης απ' τα "ορφανά" της κλιματικής απάτης;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η εκλογή του Τραμπ έχει φέρει μεγάλη ταραχή στο κλιματικό λόμπυ, που περιμένει με αγωνία να δει την απόσταση που θα χωρίζει τα λόγια από τις πράξεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ. Μέχρι ν' αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του Τραμπ, -ακόμα οι Υπουργοί περνούν από ακροάσεις-, θα βλέπουμε πολλά "ωραία" στο διεθνή κι εγχώριο τύπο, γι' αυτό και η προηγούμενη ανάρτηση τελείωνε με την παράγραφο πως "Ίσως λοιπόν μια πρώτη "τουφεκιά στον αέρα" να ήταν o βαρύγδουπος τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε διεθνώς -και στην Ελλάδα- μια ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας απ' τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (WMO), για "νέο ρεκόρ ζέστης στην Ανταρκτική", ένας τρόπος που απευθύνεται σε "πολίτες-πρόβατα" κι όχι σε κριτικά σκεπτόμενους." Στην πρώτη εικόνα βλέπετε το πώς παρουσιάστηκε το θέμα στο Reuters, με ένα τρόπο εντελώς πανομοιότυπο με την παρουσίαση στο CNBC και ανάρτηση με διαφορά ενός (1) λεπτού. Στη δεύτερη, το πώς παρουσιάστηκε στο in.gr, του γνωστού και μη εξαιρετέου ΔΟΛ. Σήμερα λοιπόν θα δούμε γιατί η "είδηση" είναι στην πραγματικότητα "πέτσινη".

Πρώτα απ' όλα η ανακοίνωση του WMO ξεκινά με τη ρητή αναφορά πως..

Τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου ανακάλυψε η Repsol στην Αλάσκα

Από το energypress.gr
Την ανακάλυψη ένός τεράστιου πεδίο πετρελαίου στην Αλάσκα, ανακοίνωσε η  ισπανική πετρελαϊκή εταιρία Repsol

Σύμφωνα με την εταιρεία, πιθανώς είναι αρκετά μεγάλο ώστε να βοηθήσει στην αναχαίτιση των διακοπών παραγωγής στην πολιτεία.

Συγκεκριμένα, η εταιρία ανέφερε ότι δύο πετρελαιοπηγές στις οποίες έκανε γεώτρηση αυτό το χειμώνα με τον εταίρο της Armstrong Oil & Gas με έδρα στο Ντένβερ, δείχνουν πως..

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με όλες τις αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα 2016

Από το worldenergynews.gr
Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα νέα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3 των φετινών φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2016.
Στο βασικό έντυπο Ε1 που θα υποβάλλουν όλοι οι φορολογούμενοι περιλαμβάνονται αλλαγές ενώ υπάρχουν και νέοι κωδικοί σε σχέση με πέρυσι και αφορούν αλλαγές που έχουν γίνει στη φορολογική νομοθεσία.
Τις αποφάσεις των νέων εντύπων υπογράφει ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών η ηλεκτρονική πύλη του TAXIS για την υποβολή των δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Απριλίου. 
Έως τις 15 Ιουλίου τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, ενώ η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου θα είναι η 31η Ιουνίου όπως έχει ανακοινώσει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι αλλαγές στο φετινό έντυπο Ε1 είναι οι ακόλουθες