Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Το πετρέλαιο ενισχύεται... Το ίδιο και οι τιμές της βενζίνης

Από το capital.gr
Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου, τύπου WTI, έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών την Πέμπτη - σχεδόν στα $69 ανά βαρέλι - προτού υποχωρήσει ελαφρώς. Το βρετανικό Brent, ενισχύθηκε πάνω από τα $73 ανά βαρέλι. Αυτές οι υψηλότερες τιμές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη ποσότητα πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο. Για πολλά χρόνια, η αγορά πετρελαίου έχει ..

ΕΛΠΕ: Έκτακτη ΓΣ στις 14/5 για τη μεταβίβαση της συμμετοχής στο ΔΕΣΦΑ

Από το energypress.gr
Οι μέτοχοι της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια καλούνται να μετάσχουν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στον Ασπρόπυργο Αττικής, 17ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, την 14η Μαΐου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο ακόλουθο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

Το ύψος της πτώσης στην κερδοφορία της Μότορ Όιλ και των ΕΛΠΕ που βλέπει η UBS για το α τρίμηνο του 2018

Από το worldenergynews.gr
Καθώς το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στην πορεία των διυλιστηρίων τόσο ενόψει της πορείας ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ όσο και λόγω της Μότορ Όιλ η UBS δημοσιοποιεί τις εκτιμήσεις για  την κερδοφορία και τα αποτελέσματα του α τριμήνου του 2018.

Συνολικά για τα ευρωπαικά διυλιστήρια η UBS προβλέπει μείωση των περιθωρίων κέρδους στα 3,8 δολ/βαρέλι έναντι 4,3 δολ που ήταν οι αρχικές της εκτιμήσεις. Αυτό συνέβη λόγω μείωσης της ζήτησης και αύξησης της τιμής του πετρελαίου. H αδυναμία ήταν συνολική με εξαίρεση τα περιθώρια στο crude.

Παρά ταύτα η ανάλυση αναμένει..

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι οποίοι αντιδρώντας στον κυβερνητικό σχεδιασμό για συνέχιση του ξεπουλήματος της επιχείρησης, προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από την Δευτέρα 23 Απριλίου.

Μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, τώρα με σχετικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση προωθεί και την πώληση λιγνιτικών μονάδων με..

Κολλημένο στον αγωγό των Σκοπίων το 10ετές πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ – Bypass με Εθνικό αναπτυξιακό πλάνο

Από το energypress.gr
Σε εκκρεμότητα συνεχίζει να βρίσκεται το 10ετές πρόγραμμα ανάπτυξης του εθνικού συστήματος αερίου που έχει υποβάλει για έγκριση στη ΡΑΕ ο ΔΕΣΦΑ. Παρότι η διαδικασία ξεκίνησε από το Φθινόπωρο, εντούτοις ακόμη δεν έχει υπάρξει απόφαση έγκρισης.

Για ποιο λόγο όμως παρατηρείται η συγκεκριμένη καθυστέρηση; Σύμφωνα με πληροφορίες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛΠΕ

 


Καναδάς: Θα κατασκευαστεί ο αγωγός πετρελαίου λέει ο Trudeau

Από το worldenergynews.gr
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau δήλωσε την Πέμπτη 19/4/2018 ότι ο αγωγός πετρελαίου της Kinder Morgan ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης θα κατασκευαστεί κατά τρόπο που εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των Καναδών.

Μιλώντας στο Λονδίνο, ο Trudeau δήλωσε ότι..

Με δάνειο non-recourse η χρηματοδότηση εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ – Σε διαπραγματεύσεις κοινοπραξία και τράπεζες

Από το worldenergynews.gr

Το δεύτερο εξάμηνο του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης του 66% του ΔΕΣΦΑ στην κοινοπραξία των Snam, Enagás και Fluxys, αφού πρώτα έχουν δοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και αφού η κοινοπραξία εξασφαλίσει την αναγκαία τραπεζική χρηματοδότηση. 
Αυτό άλλωστε αναφέρεται..

Ένα …κατά παρέκκλιση κάθε δημοσίου συμφέροντος «γκρίζο» Νομοσχέδιο

Ανακοίνωση του Υπεύθυνου Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργου Αρβανιτίδη

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπό την πίεση της τελευταίας αξιολόγησης και αφού καθυστέρησε αδικαιολόγητα τρία χρόνια, φέρνει άρον άρον στην Βουλή το Νομοσχέδιο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μελίτη και Μεγαλόπολη.

Αυτό τελικά βρήκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προβάλει ως εναλλακτική..

Τέλος σε ένα θρίλερ έξι ετών - Πως ΕΛΠΕ και ΤΑΙΠΕΔ μοιράζονται τα λεφτά από τη πώληση του ΔΕΣΦΑ

Από το energypress.gr
Χρειάστηκαν περίπου έξι χρόνια, δύο διαγωνισμοί, πολιτικές ανατροπές και εμπλοκές σε επίπεδο Βρυξελλών, προκειμένου το θρίλερ της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ να φτάσει, όπως όλα δείχνουν στο τέλος του.

Και με τη βούλα του ΤΑΙΠΕΔ το ελληνικό δίκτυο υποδομών και αγωγών του ΔΕΣΦΑ βρίσκεται από χθες ένα μόλις βήμα πριν περάσει..