Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 




Μετά από περίπου 5,5 χρόνια στις 7 Οκτωβρίου, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την τελική ετυμηγορία του για τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Η ΓΣΕΕ ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που ζητούν την κάθαρση, εναντιώνονται και συγκρούονται με φασιστικές πρακτικές, με τάγματα εφόδου, που στόχο έχουν..

Έρευνα του ΕΛΙΝΥΑΕ για το 2020 με θέμα τις έκτακτες καταστάσεις κινδύνου και τα μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους - COVID-19



Έρευνα με θέμα την κουλτούρα πρόληψης των εργαζομένων σε έκτακτες καταστάσεις πραγματοποιεί το ΕΛΙΝΥΑΕ - Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας. 

Στην έρευνα, περιλαμβάνεται ειδικό μέρος σχετικό με την εφαρμογή σειράς μέτρων για την προστασία από την πανδημία COVID-19 στους χώρους εργασίας.

Η έρευνα πραγματοποιείται για δεύτερη..

Η πρώτη αποστολή μπλε αμμωνίας… διά χειρός Αramco

 


Γεγονός αποτελεί πλέον η πρώτη αποστολή μπλε αμμωνίας από τη Σαουδική Αραβία προς την Ιαπωνία, όπου θα χρησιμοποιηθεί σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς τη χρήση άνθρακα.

Η Saudi Aramco, η οποία ανακοίνωσε την εξαγωγή 40 τόνων μπλε αμμωνίας στην Ιαπωνία, παρήγαγε το εν λόγω καύσιμο. Η παραγωγή μπλε αμμωνίας συνίσταται στη μετατροπή υδρογονανθράκων σε υδρογόνο και εν συνεχεία σε αμμωνία. Κατά τη διαδικασία αυτή, δεσμεύονται τα υποπροϊόντα διοξειδίου του άνθρακα.

Στην ανακοίνωση του πετρελαϊκού κολοσσού τονίζεται ότι..

Συμμετοχή του CEO της ΕΛΠΕ κ. Ανδρέα Σιάμισιη στο «5th HAEE Energy Transition Symposium»

 


«Δεν αναμένεται νωρίτερα από τους επόμενους 6 έως 12 μήνες να υπάρξει ομαλοποίηση στην αγορά καυσίμων, αλλά ακόμη και στο τέλος της διαδικασίας ανάκαμψης δεν θα έχουμε επιστρέψει στο σημείο απ’ το οποίο ξεκινήσαμε πριν τη πανδημία κορωνοϊού» εκτίμησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας το πρωί στο «5ο Συμπόσιο για την Ενεργειακή Μετάβαση» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ).

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σιάμισιης, το τελευταίο επτάμηνο  ..

Η BP επεξεργάζεται το όραμά της για ένα μέλλον χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, αλλά οι επενδυτές είναι σκεπτικοί





Η BP έχει αρχίσει να σκιαγραφεί τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο σκοπεύει να μετασχηματιστεί από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως σε έναν κολοσσό χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα.

Τώρα, το μόνο που απομένει είναι να πείσει τους επενδυτές να..

Η Shell θα κλείσει διυλιστήρια και θα μειώσει έως και 9.000 θέσεις εργασίας κατά την μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα



 Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε την Τετάρτη σχέδια για μείωση έως και 9.000 θέσεων εργασίας, ή πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της, ως μέρος μιας σημαντικής αναθεώρησης για τη μετατόπιση του γίγαντα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η Shell, η οποία είχε 83.000 υπαλλήλους στο τέλος του 2019, ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η αναδιοργάνωση θα οδηγήσει σε πρόσθετες ετήσιες εξοικονομήσεις από ..

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης


 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και αποσταγμάτων των ΗΠΑ μειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν τα ποσοστά επεξεργασίας, αν και η ζήτηση καυσίμων αποδυναμώθηκε, ανακοίνωσε την Τετάρτη 30/9/2020 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως 25 Σεπτεμβρίου στα 492,4 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών..