Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Η αυξημένη βροχόπτωση λόγω κλιματικής αλλαγής δεν σημαίνει απαραίτητα περισσότερους υδάτινους πόρους

Από το naftemporiki.gr 
Παρά το ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει σημαντικά τη βροχόπτωση σε κάποιες περιοχές του πλανήτη, η παγκόσμια διαθεσιμότητα υδάτινων πόρων καταγράφει πτώση, αναφέρει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.

Καθώς αυξάνεται η μέση θερμοκρασία, ο θερμότερος αέρας είναι σε θέση να διατηρήσει περισσότερη υγρασία, καθιστώντας ..

TASS: Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η δημοσίευση των ποσοστώσεων από τον ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής

Από το energypress.gr
Ο OPEC αναμένεται να δημοσιεύσει συγκεκριμένες ποσοστώσεις περικοπής της παραγωγής πετρελαίου για τις χώρες που αποτελούν μέρος της συμφωνίας του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Να θυμίσουμε ότι σχετικές ποσοστώσεις περιορισμού της παραγωγής είχαν υιοθετηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2018 στην συνάντηση..

Υπερδιπλασιάστηκε η παραγωγή πετρελαίου του Ιράκ την τελευταία δεκαετία - Αύξηση 113% την περίοδο 2007 - 2017

Από το worldenergynews.gr
Υπερδιπλασιάστηκε η παραγωγή του αργού πετρελαίου του Ιράκ την τελευταία δεκαετία σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Το 2017 η παραγωγή πετρελαίου έφτασε τα 4,45 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τα 2,09 που έφτασε το 2007 (αύξηση 113%).

Η Υπηρεσία υπογράμμισε ότι: «Η παραγωγή αργού πετρελαίου στο Ιράκ ανήλθε..

Η Νορβηγία ετοιμάζεται να διεκδικήσει μερίδιο αν η Ρωσία ανακαλύψει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Αρκτική

Από το pentapostagma.gr
Αν η Ρωσία κάνει ανακαλύψεις στο βόρειο τμήμα της θάλασσας του Μπάρεντς στην Αρκτική, η Νορβηγία θέλει μερίδιο

Η Νορβηγία θα επιταχύνει τις προετοιμασίες για να διεκδικήσει το μερίδιό της στους πόρους υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου εάν η Ρωσία βρει πετρέλαιο στα σύνορα της στη Θάλασσα του Μπάρεντς, ανακοίνωσε την Πέμπτη 10/1/2019 ο επικεφαλής της Νορβηγικής Διεύθυνσης Πετρελαίου (NPD).

Η Νορβηγία και η Ρωσία το 2010 συμφώνησαν..

Τέλη Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου η ημερομηνία για τις προσφορές στα ΕΛΠΕ - Αναρτήθηκε το σχέδιο για την εταιρεία holding των υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Στα τέλη του Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου τοποθετούν άνθρωποι κοντά στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, την ανακοίνωση της ημερομηνίας υποβολής προσφορών από τα δύο ζευγάρια των ενδιαφερομένων.

Το διάστημα αυτό του ενάμισι μήνα από σήμερα θεωρείται εύλογο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για τα ΕΛΠΕ οι νέοι παίκτες στο διαγωνισμό, δηλαδή η αμερικανική Carlyle που συμμάχησε..

Οι τιμές της βενζίνης υπό τους Bush, Obama και Trump

Από το capital.gr
Την Πρωτοχρονιά, ο πρόεδρος Trump έγραψε στο Twitter:

"Θεωρείτε ότι είναι απλώς τύχη που οι τιμές βενζίνης είναι τόσο χαμηλές; Οι χαμηλές τιμές βενζίνης είναι σαν ακόμη μία περικοπή Φόρου!"

Έχω γράψει πολλές φορές για τον περιορισμένο αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένας θητεύων Αμερικανός πρόεδρος στις τιμές της βενζίνης. Οι πρόεδροι μπορούν να ακολουθήσουν πολιτικές που σε μια χρονική περίοδο μπορούν να..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ