Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Κανονικά και χωρίς παρενοχλήσεις οι εργασίες εγκατάστασης της πλατφόρμας στο τεμάχιο «11»

Από το worldenergynews.gr
Κανονικά και χωρίς οποιεσδήποτε παρενοχλήσεις διεξάγονται οι εργασίες εγκατάστασης και σταθεροποίησης της πλατφόρμας που θα διεξάγει εντός των επομένων ημερών, την ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο «11» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μετά την άφιξη στη 1.30 τα ξημερώματα του πλοίου-γεωτρύπανου West-Capella σύμφωνα με το ΚΥΠΕ .

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με την άφιξη του West-Capella στον στόχο Onesiphoros West 1, άρχισαν αμέσως οι προσπάθειες εγκατάστασης και σταθεροποίησης της πλατφόρμας, ενώ από τις 8 το πρωί της Τετάρτης άρχισαν οι πτήσεις ελικοπτέρων από ιδιωτική εταιρεία που μεταφέρει προσωπικό από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η επίσημη ανακοίνωση..

KPI: Πάνω από 20 διϋλιστήρια αναμένεται να κλείσουν στην Ευρώπη ως το 2025

Από το energypress.gr
Περισσότερα από 20 διϋλιστήρια με χωρητικότητα 6,5 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα ενδέχεται να κλείσουν ως το 2025 στην Ευρώπη και σε ορισμένες χώρες του ΟΟΣΑ, όπως επισήμανε χθες ο πρόεδρος της Kuwait Petroleum International, Μπαχίτ Αλ-Ρασίντι, μιλώντας σε πετρελαϊκό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρει..

Με υποβάθμιση προειδοποιεί τις μεγάλες πετρελαϊκές ο οίκος Standard & Poor’s

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil, η Chevron και άλλες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες θα μπορεί να δουν την πιστοληπτική τους αξιολόγηση να μειώνεται, εάν δεν καταφέρουν να μειώσουν το κόστος και το αυξανόμενο χρέος τους κατά το 2018, σύμφωνα με έκθεση του οίκου S&P Global Ratings.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου του κόσμου δεν κατάφεραν να επωφεληθούν από τις υψηλές τιμές κατά τα έτη άνθησης πριν το 2014 για την αποπληρωμή των χρεών τους, αλλά αντ’ αυτού ξεκίνησαν δαπανηρές επενδύσεις σε νέα έργα και μερίσματα, μένοντας απροετοίμαστοι απέναντι στην οδυνηρή κάμψη που ακολούθησε.

Τώρα, επισημαίνει η έκθεση..

Η Shell πούλησε για 1,23 δισ. δολ. το μερίδιο της σε κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ιρλανδία

Από το worldenergynews.gr
Ο ολλανδο-βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell έφθασε σε συμφωνία για την πώληση του μεριδίου του στο κοίτασμα φυσικού αερίου Corrib στην Ιρλανδία για 1,23 δισ. δολάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος εκποίησης περιουσιακών στοιχείων από τα οποία προσδοκά έσοδα 30 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, το μερίδιο της Shell πουλήθηκε στο καναδικό επενδυτικό ταμείο CPPIB με την καταβολή...

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για περιστατικά σε ΒΕΕ και ΒΕΑ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μέσα σε λίγες µόλις µέρες υπήρξαµε µάρτυρες πολλών και σοβαρών περιστατικών που έχουν να κάνουν τόσο µε θέµατα λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όσο και σοβαρών θεµάτων ασφάλειας.

Από το Σάββατο 8/7/17 µε τη µεγάλη ζηµιά στη µονάδα U33 στις ΒΕΕ έως και την Τρίτη 11/07/17 µε τους δύο συναδέλφους που διακοµίστηκαν στο Τζάνειο Νοσοκοµείο λόγω εργατικού ατυχήµατος επίσης στις ΒΕΕ, αλλά και τη συνεχιζόµενη αστάθεια στη λειτουργία του FCC στις ΒΕΑ, προκύπτει πως πέρα από..

Η Τουρκία φοβίζει μόνο όσους φοβούνται

Από το lygeros.org
Έχουμε συνηθίσει λόγω ραγιαδισμού να δίνουμε μεγάλη σημασία στις κινήσεις της Τουρκίας ακόμα κι όταν αυτές είναι ανορθόδοξες και άσκοπες. Έχουμε επίσης τους ειδικούς του φόβου που μας εξηγούν κάθε τόσο και λιγάκι ότι όποια κίνηση και να κάνουμε θα έχουμε επιπτώσεις και μάλιστα αρνητικές με την Τουρκία. 

Όμως όσοι έχουν γνώσεις και θυμούνται την ιστορία, ξέρουν ότι τα τωρινά σενάρια είναι απλώς οι επαναλήψεις γεγονότων που είχαμε ήδη το 2011 με τη γεώτρηση της Noble στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 και στη συνέχεια με τη γεώτρηση της Eni στο θαλάσσιο οικόπεδο 9. 

Η Τουρκία και στις δύο περιπτώσεις είχε..

ΗΠΑ: Η EPA προειδοποιεί με εξοντωτικές ποινές αν επαναληφθεί ένα νέο σκάνδαλο «dieselgate»

Από το bankingnews.gr
Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency, EPA) θα αντιμετωπίσει «πολύ επιθετικά» όποια αυτοκινητοβιομηχανία τολμήσει να ακολουθήσει τον δρόμο της Volkswagen και να βλάψει το περιβάλλον, σύμφωνα με όσα ξεκαθάρισε σήμερα ο επικεφαλής της EPA, κ. Scott Pruitt. 

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων, γνωστό ως «dieselgate», τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τις Fiat Chrysler Automobiles και Daimler.

«Αυτό που έκανε..

Εργατικό ατύχημα με δύο τραυματίες στα ΕΛΠΕ

Από το 902.gr
Δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν την Τρίτη στα ΕΛΠΕ και διακομίστηκαν στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός τους οφείλεται σε διαρροή προϊόντος.

Μετά την παροχή ιατρικής φροντίδας ο ένας τραυματίας που είχε εγκαύματα στο πρόσωπο αποχώρησε από το νοσοκομείο, ενώ ο δεύτερος παρέμεινε για προληπτικούς λόγους.

Σε ανακοίνωσή..

Κατάρ: Η Total διατηρεί στα 300.000 βαρέλια την παραγωγή του Al Shaheen

Από το worldenergynews.gr
Η Total, έχει ως στόχο να διατηρήσει την παραγωγή 300.000 βαρελιών ημερησίως από το πεδίο ανοικτής θάλασσας του Κατάρ  Al Shaheen για "πολλά χρόνια", δήλωσε ο γενικός διευθυντής  της εταιρείας, Patrick Pouyanne  την Τρίτη 11/7/2017.

Ο Pouyanne μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, με αφορμή τα εγκαίνια της  εταιρείας North Oil Company (NOC) ως νέου φορέα εκμετάλλευσης και ανάπτυξης του Al Shaheen, και την ανάληψη των καθηκόντων του από τον Δανό A.P. Moller-Maersk .

Η Total απέκτησε ..

Δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και περιουσιακά κριτήρια για ένταξη στο ΚΟΤ εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός

Από το worldenergynews.gr
Δωρεάν ρεύμα για τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα 12/7 από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 7:30 το απόγευμα θα μιλήσει στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλα όπου διεξάγονται από χθες οι διήμερες εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Η παροχή που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στηρίζεται σε σχέδιο που επεξεργάζεται η ΡΑΕ στο ευρύτερο πλαίσιο της αναμόρφωσης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ). 

Το σχέδιο προβλέπει..