Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Greenpeace: Το Rainbow Warrior στέλνει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη από την Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr
Με σειρά δράσεων στην Ελλάδα και με τη συμμετοχή πολιτών και καλλιτεχνών, το πλοίο σύμβολο της Greenpeace, Rainbow Warrior, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες της Ευρώπης και τον Έλληνα πρωθυπουργό να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υιοθετήσουν ευρωπαϊκό στόχο για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ως το 2050. Με μία εναέρια performance πάνω στο κατάρτι ..

Απεργία από τους εργολαβικούς με… το καλημέρα της ανάληψης Δότση στη ΔΕΠΑ - Λίστα με αιτήματα για μισθολογικές αυξήσεις, επιδόματα, προσλήψεις

Από το energypress.gr
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της χθεσινής απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ που ανέθεσε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον Βελισσάριο Δότση, το σωματείο των εργολαβικών εργαζόμενων προκήρυξε απεργία, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις, επιδόματα και προσλήψεις.

Επικαλούμενοι ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος σε κανένα από τα αιτήματά τους, ανακοίνωσαν ότι προκηρύσσουν..

"Σκουπίζουν" την αγορά ΑΠΕ τα ΕΛΠΕ - Κοιτάζουν εξαγορές 100 MW αιολικών και φωτοβολταϊκών εντός του 2019

Από το energypress.gr
Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση των πρώτων σημαντικών κινήσεων στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρίσκεται ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και στην τακτική ΓΣ των μετόχων ο αν. διευθύνων σύμβουλος Α. Σιάμισιης. 

Στόχος των Ελληνικών Πετρελαίων είναι να αποκτήσουν σημαντική παρουσία στην αγορά της πράσινης ενέργειας, δίνοντας..

Την εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον αγωγό EastMed προωθεί η κοινοπραξία IGI-Poseidon

Από το worldenergynews.gr
Σε τροχιά υλοποίησης έχει μπει μία ακόμη από τις τεχνικές μελέτες της φάσης FEED (Front End Engineering Design) του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι δύο διαγωνισμοί από την IGI-Poseidon για την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ). 

Οι δύο διαγωνισμοί έχουν..

ΤΕΕ: «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο» - Τεχνικά άρτιες λύσεις για ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Από το energypress.gr
«Ο ενεργειακός κλάδος στο σύνολο του βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του τεχνικού κόσμου και των πρωτοβουλιών του ΤΕΕ, που αποσκοπούν στο να οδηγήσουν ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ενός βέλτιστου σχεδιασμού, ενισχύοντας επενδυτικές ευκαιρίες αλλά και τεχνολογικές δυνατότητες έρευνας και καινοτομίας, συνδυάζοντας την  ανάπτυξη με την αποτελεσματική προστασία..

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα πετρελαίου των Η.Π.Α. υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, μειωμένα περισσότερο από τo αναμενόμενo ενώ τα προϊόντα διυλιστηρίου κατέγραψαν έκτακτες αναλήψεις εξαιτίας της αύξησης της διύλισης και των εξαγωγών αργού πετρελαίου και την μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου την Τετάρτη 19/6/2019.

Τα αποθέματα μειώθηκαν..