Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Novak: Πιθανή έλλειψη 3-5 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως τον Ιούλιο στην αγορά

Από το worldenergynews.gr
Σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ για την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου  βρίσκεται η Ρωσία, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak.

Όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός υποστήριξε ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου ενδέχεται να έχει έλλειψη 3-5 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον Ιούλιο.
«Όλα θα εξαρτηθούν..

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 (Αγίου Πνεύματος).

Η Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 (Αγίου Πνεύματος) δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

1. Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις..

Διαρροή 20.000 τόνων καυσίμου σε ποταμό στην Αρκτική

Από το naftikachronika.gr
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την πόλη Νορίλσκ που βρίσκεται στην Αρκτική, μετά την διαρροή χιλιάδων λίτρων καυσίμων σε παρακείμενο ποταμό επικρίνοντας τους τοπικούς αξιωματούχους για την ολιγωρία που έδειξαν στην αντιμετώπιση της διαρροής.

Η διαρροή 20.000 τόνων από μια δεξαμενή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σημειώθηκε στις 29 Μαΐου, με αποτέλεσμα..

5 Ιουνίου: Η Σημασία του Περιβάλλοντος για τον Άνθρωπο σε Ένα Infographics

Με αφορμή την αυριανή ημέρα, 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσιεύει το παρακάτω κατατοπιστικό infographics.

Ανάμεσα στα άλλα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος #WorldEnvironmentDay θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να γνωρίζουμε ότι, την τελευταία τριακονταετία παρατηρείται 50% αύξηση του CO2, 75% των μολυσματικών..

ΕΛΠΕ: Στις 24/6 η Γενική Συνέλευση για έγκριση διανομής μερίσματος

Από το worldenergynews.gr
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία») με την με αριθμό 1365 απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή του στις 3.6.2020, προσκαλεί τους κ.κ. Μετόχους να μετάσχουν στην ετήσια Tακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί την 24η Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00.
Λόγω των έκτακτων συνθηκών και στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία  για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού COVID-19, η Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με..

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης οι επιπτώσεις της πανδημίας στον Πρίνο – Στο τραπέζι το σενάριο της κρατικής ενίσχυσης

Από το energypress.gr
Στη φάση της ενδελεχούς εξέτασης των οικονομικών μεγεθών της δραστηριότητας της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος του Πρίνου βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αυτό αναφέρουν πηγές του energypress, σημειώνοντας παράλληλα πως την εποπτεία της αξιολόγησης των επιπτώσεων της κρίσης στην παραχώρηση που έχει μισθώσει η Energean Oil & Gas, έχει το Μέγαρο Μαξίμου και με τη συνδρομή εξειδικευμένων συμβούλων.

Τα συμπεράσματα, σύμφωνα..

ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 11π.μ