Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ο πετρελαϊκός τομέας της Κούβας προσελκύει ξένες επενδύσεις

Από το naftikachronika.gr
Η Κούβα επιχειρεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις στον πετρελαϊκό της τομέα και ιδιαίτερα στη διύλιση πετρελαίου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας CUPET (Cuba Petróleo Union), το 50% της ζήτησης για πετρέλαιο στην Κούβα καλύπτεται από την εγχώρια παραγωγή. Στόχος είναι να αυξηθεί περαιτέρω το ποσοστό αυτό στο μέλλον.

Προς το παρόν, η CUPET παράγει από τα πετρελαϊκά της κοιτάσματα 4 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ανά έτος, η χρήση του οποίου προορίζεται αποκλειστικά για τις καταναλωτικές ανάγκες της χώρας. Μετά την άρση του εμπάργκο από τις ΗΠΑ, η Αβάνα επιδιώκει, συν τοις άλλοις, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για την ενεργειακή της βιομηχανία.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της..

Ρεκόρ παραγωγής στα διϋλιστήρια της Tupras πέρυσι

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηριο
Από το energypress.gr
Η τουρκική Tupras ανακοίνωσε ότι το 2016 πέτυχε πλήρη παραγωγή και ρεκόρ στις πωλήσεις της.

Πιο αναλυτικά, ο όμιλος λειτούργησε τα διϋλιστήριά του σε πλήρη δυναμικότητα και παρήγαγε 29,6 εκατ. τόνους, οι οποίοι μεταφράστηκαν σε άνοδο 11% των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά (2,5 εκατ. τόνους). Οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν στους 30,3 εκατ. τόνους, αυξημένοι κατά 5% (1,5 εκατ. τόνοι).

Παρόλα αυτά, εξαιτίας της χαμηλής τιμής του πετρελαίου, η Tupras είδε τα έσοδά της να μειώνονται κατά 6%, ενώ και τα κέρδη κινήθηκαν χαμηλά σε σχέση με το 2015.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Tupras επένδυσε πέρυσι 213 εκατ. δολάρια.

Εξαϋλώθηκαν 137 χιλιάδες κυβικά στην αγορά καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για καυσιμο
Από το energypress.gr
Μια ακόμη χρονιά με αρνητικό πρόσημο, μια ακόμη χρονιά ύφεσης και πίεσης για τον κλάδο των πετρελαιοειδών, τις εταιρείες εμπορίας, τους πρατηριούχους και όλη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων αποδεικνύεται το 2016.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr, οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν το 2014 με την ήπια σταθεροποίηση και με την σχετική ανάκαμψη των πωλήσεων το 2015, δεν επιβεβαιώθηκαν το 2016, μια χρονιά κατά την οποία η αγορά γύρισε πάλι σε αρνητικό πρόσημο:

Σε όλες τις κατηγορίες καυσίμων το 2016 διατέθηκαν 7.742.944 κυβικά, ποσότητα μειωμένη κατά..

H Kerogen Capital εταίρος της Energean στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ισραήλ

Από το worldenergynews.gr
Σε μια νέα μεγάλη συνεργασία με όμιλο διεθνούς βεληνεκούς, αυτή τη φορά στο χρηματοοικονομικό τομέα, προχωρεί ο όμιλος της Energean Oil & Gas. 

Πρόκειται για την Kerogen Capital, έναν όμιλο διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity fund manager), ο οποίος δραστηριοποιείται στη διεθνή βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και ο οποίος συμφώνησε να επενδύσει στην Energean Israel, στην οποία ανήκουν κατά 100% οι άδειες εκμετάλλευσης των υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, η Kerogen Capital, με την προϋπόθεση ότι..