Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

TEΛΟΣ...........

Η "πραγματική οικονομία" του Μανιάτη είναι Ελληνική ή Γερμανική;


Είδαμε προχθές τον Entso-e να παρουσιάζει σενάρια εξέλιξης του ευρωπαϊκού δρόμου προς το 2030 και το 2050, με ενσωμάτωση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα κατά 40% έως 60%. Όσοι θέλουν να υλοποιήσουν συγκεκριμένες πολιτικές προγραμματίζουν έγκαιρα και μεθοδικά, εξετάζουν διαφορετικά σενάρια, κάνουν διαβούλευση επί μήνες ή και χρόνια, παίρνουν απόψεις, συνθέτουν απόψεις και στο τέλος τεκμηριώνουν την πολιτική που προωθούσαν εξαρχής. Τα failed states κατέληξαν να γίνουν failed  ακριβώς επειδή δεν έμαθαν να κάνουν τίποτα απ' αυτά, απέτυχαν στη θέσπιση θεσμών και δομών, καθώς παραμένουν προσηλωμένα στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ολιγαρχίας.

Το ΥΠΕΚΑ της χρεοκοπημένης χώρας είχε παρουσιάσει το 2012 σχέδιο "εθνικού" ενεργειακού προγραμματισμού, που το έλεγε "Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός – Οδικός Χάρτης για το 2050". Ήταν τόσο "πετυχημένος" αυτός ο χάρτης για το 2050, που δεν τα κατάφερε να φτάσει ούτε μέχρι το 2014! Μόλις στις 3.1.2014 το ΥΠΕΚΑ επανασυγκρότησε την Επιτροπή Ενεργειακού Σχεδιασμού, προκειμένου "εντός τριμήνου να καταρτίσει αρχικά ένα σχέδιο και στη συνέχεια, ύστερα από δημόσια διαβούλευση τριών εβδομάδων, να οριστικοποιήσει ένα στρατηγικό κείμενο, οδηγό για τις ενεργειακές επενδύσεις στη χώρα σε ορίζοντα 15 ετίας". Με τον τρόπο βέβαια που τη συγκρότησε δεν περιμέναμε και πολλά, και φυσικά το γράψαμε.

Επειδή στο failed state της συγκυβέρνησης ΝΔ-Πασοκ όλα γίνονται στο πόδι, μέσα στον ίδιο μήνα, ...
στις 25.1.2014, το ΥΠΕΚΑ αντικατέστησε ένα μέλος της Επιτροπής. Όχι για σοβαρό λόγο, απλά για να φαίνονται ότι κρατούν τα προσχήματα. 

Πέρασε το τρίμηνο χωρίς να μάθουμε τίποτα για το σχέδιο, πέρασαν 6,5 μήνες χωρίς να δούμε δημόσια διαβούλευση. Τι είδαμε μόνο σ΄αυτό το διάστημα; Είδαμε μόνο το Φεβρουάριο το Μανιάτη να συσκέπτεται για τους Κλιματικούς Στόχους 2030 της Κομισιόν σε μια αίθουσα γεμάτη ΑΠΕτζήδες. Τι απέγινε ο Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός του Μανιάτη; Προφανώς μας τον ανακοινώνει τώρα ο Entso-e; Για να μην ξεχνούμε ότι οι χρεοκοπημένες χώρες έχουν παραχωρήσει εθνική κυριαρχία; 


Θυμίζουμε τόσο στο Μανιάτη όσο και στον Entso-e ότι, όπως μας ανακοίνωσε το 2010 το ίδιο το ΥΠΕΚΑ της Μπιρμπίλη, μπορούμε να έχουμε 4000MW λιγνιτικών μονάδων και ταυτόχρονα να καλύπτουμε τις υποχρεώσεις του εθνικού στόχου 20-20-20. 4000MW που μπορούν να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της παρουσίας του λιγνίτη στο ενεργειακό μας μείγμα, να εξασφαλίσουν περίπου 25000GWh από τις 27500GWh λιγνιτικής παραγωγής που ζήτησε η ΕΒΙΚΕΝ. Με τις πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια, πόσα λιγνιτικά MW θα έχουμε, Μανιάτη, το 2022, το 2024; Και πού θα έχουν φτάσει οι τιμές του ηλεκτρικού; Θα δώσεις στους μισούς Ελληνες "κοινωνικό τιμολόγιο", που θα το πληρώνουν οι υπόλοιποι μισοί, μετατρέποντας και το ρεύμα σε φόρο;

Αντί να ασχοληθεί με το φορτίο βάσης του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, ο Μανιάτης επιμένει και συνεχίζει να υπογράφει αιολικά. Αιολικά αξιοπιστίας 10% κατά τον ΑΔΜΗΕ, αλλά που συνεισφέρουν "στην πραγματική οικονομία" κατά το Μανιάτη. Όπως επαίρεται στο δελτίο τύπου, "ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ενέκρινε κατά τους τελευταίους μήνες τους περιβαλλοντικούς όρους για συνολικά 24 μεγάλα αιολικά πάρκα στο ηπειρωτικό σύστημα και στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, συνολικής ισχύος 926,8 MW, η κατασκευή των οποίων θα αποφέρει περίπου 1,1 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία".

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, τα αιολικά στο διασυνδεμένο σύστημα κοστίζουν 1300€/Kw (σε € του 2005) και στα νησιά κοστίζουν 1500 €/Kw. Με ένα απλό λογαριασμό βλέπουμε ότι τα 926.800Kw, που υπέγραψε με εθνική περηφάνια ο Μανιάτης, κοστίζουν τουλάχιστον 926.800x1300=1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους είναι η αγορά της ανεμογεννήτριας, της τάξης των 1000+€/Kw. Τα υπόλοιπα είναι τα μεταφορικά, η ισοπέδωση των βουνοκορφών, οι θεμελιώσεις, οι άδειες, οι συνδέσεις, τα έξοδα συγκέντρωσης των χτυπημένων πουλιών, κλπ. Οι ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα είναι πλήρως εισαγόμενες και το μερίδιο του λέοντος στην αγορά το έχουν οι Γερμανικές Enercon, Siemens, Nordex, η δανέζικη Vestas και η Ισπανική Gamesa. Βλέπουμε λοιπόν ότι στην Ελληνική "πραγματική οικονομία", δεν υπάρχει απολύτως καμιά περίπτωση να πέσουν 1,1 δισ. ευρώ. Στη Γερμανική και τη Δανέζικη, ίσως. 

Θα πει ίσως κάποιος καλόπιστα: μα όταν εισάγουμε εξοπλισμό, όταν εισάγουμε μηχανήματα, δημιουργούμε αξία στην Ελληνική οικονομία, αυξάνουμε την παραγωγική βάση της χώρας. Σύμφωνοι, αυτό ισχύει όταν εισάγεις μια εργαλειομηχανή, μια πρέσσα, ένα μετασχηματιστή, μια ηλεκτρογεννήτρια, ένα φορτηγό, κάτι που θα χρησιμοποιηθεί για να παράξει προστιθέμενη αξία. Όταν εισάγεις πανάκριβα αιολικά, που κατά τον ΑΔΜΗΕ έχουν τον μακράν χαμηλότερο βαθμό αξιοπιστίας όλων των μέσων παραγωγής ηλεκτρισμού, μόλις 10%, και για να δουλέψουν απαιτούν διαρκώς "στρεφόμενη εφεδρεία" ορυκτών καυσίμων (και μάλιστα κυρίως του εισαγόμενου και πανάκριβου φυσικού αερίου) και που για να διαχύσουν το πρόβλημα της τυχαίας και παντελώς απρογραμμάτιστης παραγωγής χρειάζονται ατελείωτα χιλιόμετρα δικτύων υψηλής τάσης, τι ακριβώς προσφέρεις στη χώρα;

ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Στα 400 ευρώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με όλα τα... επιδόματα

Στα 400 ευρώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με όλα τα... επιδόματα

:Από τον Ιανουάριο του 2015 θα εφαρμοστεί το μέτρο του εγγυημένου εισοδήματος, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και
Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Μιλώντας στον real fm ο υφυπουργός Εργασίας, ανακοίνωσε πως «για μία τετραμελή οικογένεια το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα υπολογίζεται στα 400 ευρώ συμπεριλαμβανομένων όλων των επιδομάτων» και επεσήμανε πως θα είναι «ακατάσχετο και αφορολόγητο».
«Θα είναι ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης αυτών που βιώνουν την ακραία φτώχεια με οικονομική ενίσχυση, πρόσβαση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και αγαθά και προσπάθεια για ένταξη ή επανένταξη στην εργασία. Αυτά τα τρία θα είναι το εγγυημένο εισόδημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.
Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο και διευκρίνισε πως «θα περιλαμβάνεται στον εφετινό προϋπολογισμό το σύνολο του ποσού που χρειάζεται για να εφαρμοστεί καθολικά σε όλη την Ελλάδα. Το δικαίωμα σε όλη την Ελλάδα θα ισχύει από τον Ιανουάριο».
Σχετικά με το ζήτημα του οικογενειακού επιδόματος ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε τα εξής: «Υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στα επιδόματα. Τα οικογενειακά επιδόματα ή επιδόματα τέκνων και ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτά δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια και ανάλογα βεβαίως με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Αυτά όχι μόνο δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, αλλά είναι πολιτική που αποφασίστηκε το τελευταίο διάστημα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτά».
Αναφερόμενος στα εισοδηματικά κριτήρια σημείωσε: «Αν έχουν πάνω από 30 χιλιάδες εισόδημα και έχουν μέχρι δύο παιδιά ή αν έχουν πάνω από 55 χιλιάδες ευρώ και είναι τρίτεκνοι, θα το χάσουν. Και είμαι και υπέρ του γεγονότος ότι όποιος έχει 100 χιλιάδες εισόδημα δεν πρέπει να παίρνει επίδομα».

ΠΗΓΗ:fpress.gr

Έρευνες πετρελαίου στις Κανάριες Νήσους από τη Repsol


Το πράσινο φως σε ένα σχέδιο – μαμούθ για έρευνα πετρελαίου στις Κανάριες νήσους αναμένεται να δώσει το προσεχές διάστημα η ισπανική κυβέρνηση.
Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο έχει ως στόχο την τόνωση της εγχώριας παραγωγής και το οποίο κοστολογείται σε 7,5 δις δολ.
Το σχέδιο έχει αναλάβει η Repsol ως επικεφαλής κοινοπραξίας και εκτιμά ότι τα πιθανά αποθέματα ανέρχονται σε 2,2 δις. βαρέλια πετρελαίου στην συγκεκριμένη περιοχή.
Σκοπός της κοινοπραξίας είναι να γίνουν δύο ερευνητικές γεωτρήσεις σε μια ζώνη 60 χμ ανατολικά της Φουερτεβεντούρα, ενώ η παραγωγή στο μέλλον προβλέπεται να φτάσει τα 110.000 βαρέλια ανά ημέρα, αρκετά για να καλύψουν το 10% της εγχώριας κατανάλωσης.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ανακάλυψη νέου κοιτάσματος πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα από την OMV Petrom


Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα της γεώτρησης εξερεύνησης υδρογονανθράκων που πραγματοποίησε στα ρηχά νερά της Μαύρης Θάλασσας ο ρουμανικός ενεργειακός όμιλος OMV Petrom καθώς, όπως αυτά δείχνουν, η ημερησία παραγωγική δυναμικότητα στο πεδίο ανέρχονται σε 1.500-2.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου περίπου.
Τα στοιχεία συνελέγησαν από την πλατφόρμα πετρελαίου “Marina 1”, 60 χιλιόμετρα από την ακτή, στο πεδίο Istria XVIII, σε βάθος περίπου 2.150 μέτρων κάτω από το βυθό της θάλασσας και με το βάθος του νερού στην περιοχή να υπολογίζεται περίπου σε 50 μέτρα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις από τις δοκιμές παραγωγής δείχνουν μια πιθανή παραγωγή 1.500-2.000 BOE ανά ημέρα. Το κόστος της γεώτρησης έφθασε σχεδόν τα 19 εκατ. ευρώ.
Κατά τους επόμενους μήνες η OMV Petrom θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα των ερευνών και θα κρίνει την εμπορική βιωσιμότητα της εξόρυξης, προκειμένου η γεώτρηση να δοθεί στην παραγωγή. Για την εκμετάλλευση της νέας δεξαμενής πετρελαίου θα πρέπει να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών άντλησης πετρελαίου. Η παραγωγή από το κοίτασμα Marina– αναλόγως και των αποφάσεων σχετικά με την εμπορική βιωσιμότητα- θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

Μετά την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις 
εργασίας, τη δια νόμου κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και τη νομοθέτηση του 
κατώτατου μισθού από την Κυβέρνηση, νέες ανατροπές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό 
δρομολογούνται το Σεπτέμβριο . 

Κυβέρνηση και Τρόικα διαμόρφωσαν από κοινού το περίγραμμα που αφορά τόσο στην 
«απενεργοποίηση» των Συνδικάτων όσο κυρίως στον περιορισμό άσκησης του δικαιώματος της 
απεργίας με ταυτόχρονη επαναφορά του εργοδοτικού λοκ άουτ . 

Με την κατεδάφιση του εργατικού δικαίου και την ενοχοποίηση του μισθολογικού κόστους 
μετατρέπουν την πατρίδα μας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά 
δικαιώματα. Άλλωστε διακηρυγμένος στόχος των μνημονίων δεν είναι η μείωση της ανεργίας αλλά η 
συμπίεση των μισθών στα επίπεδα των γειτονικών Βαλκανικών χωρών . 

Οι αλλαγές που δρομολογούνται αφορούν : 
 Αλλαγή στον τρόπο λήψης αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις 
Με τη διάταξη που προωθείται ακυρώνουν στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, αφού απαιτούν 
για να είναι νόμιμη την υπερψήφιση από το 50% + 1 των εγγεγραμμένων μελών των πρωτοβάθμιων 
σωματείων και συνέδριο στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις . 
 Επαναφορά της ανταπεργίας (λοκ άουτ) 
Πρόκειται για επαναφορά διάταξης του Ν.330/1976 η οποία έδινε τη δυνατότητα σε εργοδότες να 
κλείνουν την επιχείρηση τους σε περίπτωση απεργίας διαρκείας των εργαζομένων . Ένα μέτρο που 
ενισχύει υπέρμετρα τους εργοδότες αποκρύπτοντας της εκ της φύσεως άνιση σχέση μεταξύ 
κεφαλαίου και εργασίας με την αποδοχή της θεωρίας των ισοδύναμων όπλων απεργίας – 
ανταπεργίας . Ένα μέτρο που επιδιώκει την πλήρη ισοπέδωση των εργαζομένων, της αδύνατης 
πλευράς στο δίπολο της εργασιακής σχέσης . 
 Επανεξέταση του τρόπου χρηματοδότησης των Συνδικάτων 
Μέχρι σήμερα η χρηματοδότηση γίνεται με τη διαμεσολάβηση του Κράτους μέσω εισφορών που 
παρακρατεί ο εργοδότης από τους εργαζόμενους και σε καμία περίπτωση δεν είναι κρατική 
χρηματοδότηση όπως ψευδώς ισχυρίζονται . Στραγγαλίζουν την οικονομική αυτοδυναμία του 
Συνδικαλιστικού Κινήματος έχοντας ήδη ΚΛΕΨΕΙ τα αποθεματικά των Οργανισμών Εργατικής Εστίας 
και Εργατικής Κατοικίας (κάποια δις ευρώ) και συνεχίζουν από το 2012 έως σήμερα να ΚΛΕΒΟΥΝ τις 
εισφορές μας που σε ετήσια βάση είναι πάνω από 300 εκ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 25 εκ. 
πηγαίνουν στον ΟΑΕΔ (προγράμματα κοινωνικού τουρισμού) και τα υπόλοιπα στη μαύρη τρύπα του 
χρέους . 

 Αλλαγή στο καθεστώς συνδικαλιστικών αδειών 
Η αναθεώρηση του πλαισίου των συνδικαλιστικών αδειών σκοπό έχει να λειτουργήσει σχεδόν 
απαγορευτικά η παρέμβαση των Συνδικάτων στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα όπου βασιλεύει η 
εργοδοτική αυθαιρεσία και η εργασιακή και ασφαλιστική παρανομία . 
 Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων 
Η απελευθέρωση πέραν του μηνιαίου ορίου του 5% για τις επιχειρήσεις άνω των 150 εργαζομένων, 
θα προσθέσει μεγαλύτερη ανεργία μαζί με τα πρόσθετα μέτρα περικοπών προσωπικού στο δημόσιο 
τομέα . Είναι μέτρα που στοχεύουν στη διευκόλυνση των απολύσεων σε μεγάλες επιχειρήσεις κυρίως 
στον τραπεζικό κλάδο και στις πρώην ΔΕΚΟ . 
 Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία 
Μετά τη μείωση των εισφορών, τα νέα ελλείμματα σε όλα τα μεγάλα ταμεία που ξεπερνούν το 1,75 
δις ευρώ και τη δραματική μείωση των εσόδων (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2010 η χρονιά για το 
ασφαλιστικό σύστημα έκλεισε με έσοδα της τάξης των 22 δις ευρώ, ενώ το 2013 τα έσοδα ήταν της 
τάξης των 11,5 δις ευρώ) η επέκταση της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στο σύνολο των 
ασφαλιστικών ταμείων σηματοδοτεί και τη μείωση των κύριων συντάξεων από το 2015 . Από 1-1-
2015 η κύρια σύνταξη σπάει στα δύο . Σε βασική που σύμφωνα με τον νόμο Λοβέρδου το 2010 
καθορίζεται στο ποσό των 360 ευρώ και σε αναλογική που το ύψος της θα αυξομειώνεται ανάλογα με 
τα έτη ασφάλισης και το ύψος των εισφορών των εργαζομένων . 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

Η συγκυβέρνηση στην πορεία ξεπουλήματος της χώρας και εξαθλίωσης του λαού προσπαθεί να 
φιμώσει και να ισοπεδώσει ότι εν δυνάμει της είναι εμπόδιο . Κάθε φωνή αντίστασης, κάθε έκφραση 
συλλογικότητας είναι στο στόχαστρο . Η Ομοσπονδία μας , τα Σωματεία του Κλάδου και όλοι οι 
εργαζόμενοι θα δώσουμε τη μάχη για να τους σταματήσουμε . 
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συνδικάτων που διοργανώνει το 
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας την Τετάρτη 16/7/2014 στις 18:00 στο Υπουργείο Εργασίας 
(Σταδίου 29). 

ΠΗΓΗ
:poedxb.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Πραγματοποιήθηκε χθες 15/07/14 έκτακτο Δ.Σ., όπου συζητήσαμε τις αποφάσεις της Διοίκησης της Εταιρείας για τα Οργανογράμματα.
            Αφού έγινε διεξοδική συζήτηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν  τη  σημερινή  κατάσταση και το περιβάλλον κάτω από το  οποίο  ζητούνται οι  αναδιαρθρώσεις  των οργανογραμμάτων, το Δ.Σ. πήρε ομόφωνη απόφαση για την πραγματοποίηση Περιφερειακών Συνελεύσεων την Πέμπτη 17/07/14 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο  του  Νέου  Διοικητηρίου  των  ΒΕΑ  και  ώρα  15:30  και  την  Παρασκευή 18/07/14 στη Θεσσαλονίκη, στο Κεντρικό Μηχανολογικό των ΒΕΘ και ώρα 15:30.
            Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν προκειμένου να ενημερωθούν γύρω από το θέμα των οργανογραμμάτων.
            Την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, σε ολοκλήρωση των διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για να αποφασίσουμε τον τρόπο αντιμετώπισης των αποφάσεων της Εταιρείας για τα οργανογράμματα.
            Οι προτάσεις που καλούνται οι συνάδελφοι να τοποθετηθούν, όπως αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, είναι οι παρακάτω:
Α.  Συνέχιση των διαπραγματεύσεων ενάντια στην απόφαση της Εταιρείας για τα οργανογράμματα, βάζοντας ασφαλιστικές δικλείδες για την ασφάλεια και την λειτουργία των διυλιστηρίων και διασφαλίζοντας με Πρακτικό Συμφωνίας τους εργαζόμενους που επηρεάζονται από τις αλλαγές αυτές. Άμεσες προσλήψεις - κάλυψη κενών θέσεων.
Β. 10ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες για ανατροπή των αποφάσεων της Εταιρείας για τα οργανογράμματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Η απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε είναι κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον της δουλειάς μας. Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη, γιατί από αυτήν θα κριθεί και η αποτελεσματικότητα του αγώνα μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕ.ΣΥΝ. ΒΕΑ 17/07/2014 ΚΑΙ ΠΕ.ΣΥΝ. ΒΕΘ 18/07/2014

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 28-29/07/2014