Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο εργασίας - επεξηγείται στα γραφικά πληροφοριών

Από το osha.europa.eu 
Η σεξουαλική παρενόχληση και η βία στον χώρο εργασίας έχουν συχνά πολύ σοβαρές συνέπειες για τα θύματα. Δύο γραφικά πληροφοριών δείχνουν τα βασικά δεδομένα γύρω από τα θέματα αυτά, επεξηγούν τις έννοιές τους και αναδεικνύουν..

Η ΑΟΖ της Μακεδονίας

Από το lygeros.org
Αν μερικοί δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσο σημαντική είναι η ΑΟΖ για την Μακεδονία, ας την ονομάσουν τοπικά ΑΟΖ της Μακεδονίας και να αναρωτηθούν μετά γιατί υπάρχει το Άρθρο 13 που βασίζεται πάνω στο Άρθρο 18 στο προσύμφωνο που υπέγραψε ο ΥπEξ με τα Σκόπια και γιατί δίνουμε πρόσβαση σε αυτή για θέματα αλιείας ενώ δεν έχει γίνει το ίδιο μεταξύ Αλβανίας και Σκοπίων αλλά και μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων, ενώ υπάρχουν οι ανάλογες μειονότητες στα Σκόπια. 

Γιατί η κυβέρνηση θέλει να ξεπουλήσει την ΑΟΖ της Μακεδονίας ενώ δεν έχει γίνει καν η θέσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ. 

Γιατί μια τέτοια εμμονή..

Ποιον φοβάται η αγορά πετρελαίου

Από το naftemporiki.gr
Οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν, που θα απομακρύνουν το αργό της χώρας από την παγκόσμια αγορά, η κατάρρευση της παραγωγής στη Βενεζουέλα και οι επίμονες ανησυχίες για τη Λιβύη και τη Νιγηρία κρατούν τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα. Για πόσο ακόμη; Μερίδα αναλυτών όχι μόνο θεωρεί απίθανη  την αύξησή τους πάνω από τα 80 δολάρια, αλλά φοβάται πολύ περισσότερο μία απότομη πτώση, με σοβαρές συνέπειες..

Η ασφάλεια της Eni και της Exxon Mobil στην ICTS

Από το energypress.gr 
Τη φύλαξη, τον έλεγχο πρόσβασης, τις περιπολίες και την παρακολούθηση και έλεγχο κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας (CCTV) των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της ENI και της EXXON ανέλαβε η ICTS, στο πλαίσιο συμφωνίας στην οποία προχώρησε την 1η Αυγούστου με την εταιρία MEDSERV, που αποτελεί τη διαχειρίστρια εταιρία του χώρου εντός του Λιμένος Λεμεσού.

Η συγκεκριμένη συνεργασία εντάσσεται..

Από «σαράντα κύματα» περνά η πώληση των ΕΛΠΕ

Από το insider.gr
Από «σαράντα κύματα» δείχνει να περνά η πώληση του 50,1% του µετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς κατά το τελευταίο δεκαήμερο δεν κατέστη δυνατή η επίσκεψη των εκπροσώπων των επενδυτών, της ελβετικής Glencore και της ολλανδικής Vitol στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, Δευτέρα, αναβλήθηκε η επίσκεψη που προγραμμάτιζαν να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι της ολλανδικής Vitol, στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ..

Συντονισμός των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ για τον έλεγχο της παραγωγής

Από το worldenergynews.gr
Ο ΟΠΕΚ και οι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ θα επιδιώξουν να επισημοποιήσουν την μακροπρόθεσμη συνεργασία τους αργότερα, που θα καταστήσει δυνατή την περαιτέρω κοινή δράση για την παραγωγή, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ρωσία και αρκετές άλλες χώρες που βρίσκονται εκτός ΟΠΕΚ, μαζί με τα μέλη του ΟΠΕΚ έχουν εργαστεί για τη μείωση..

Ιράν: Αν δεν μπορούμε να εξάγουμε εμείς πετρέλαιο τότε δεν θα εξάγει κανείς στην περιοχή

Από το energypress.gr
Το Ιράν θα εμποδίσει τις εξαγωγές πετρελαίου της Μέσης Ανατολής αν δεν φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να μεταφέρει το πετρέλαιο που παράγει μέσω των στενών του Ορμούζ, σύμφωνα με ανώτατο στρατιωτικό αξιωματούχο της χώρας.

Αν η Ισλαμική Δημοκρατία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα στενά για τις εξαγωγές πετρελαίου, “δεν θα υπάρχει καμία ασφάλεια ούτε για τους υπόλοιπους που χρησιμοποιούν τα στενά ούτε για το πετρέλαιο που θα ..

Ενημέρωση ΠΣΕΕΠ για Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο πλαίσιο ενηµέρωσης της νέας νοµοθεσίας, για την προστασία των προσωπικών δεδοµένων (GDPR) που αλλάζει ριζικά τον τρόπο µε τον οποίο συλλέγουν, επεξεργάζονται και διαχειρίζονται προσωπικά δεδοµένα κάθε µορφής, το Σωµατείο διοργανώνει δύο ενηµερωτικές συνελεύσεις:

Σκιές στην Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Από το energia.gr
Βαριές σκιές στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) ρίχνει η άσκηση ποινικής δίωξης κατά Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και συνεργατών του για τα εγκλήματα της κακουργηματικής απάτης κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό διάπραξη απάτης σε..

Παράταση ζητάνε οι Κινέζοι για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ

Από το euro2day.gr 
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί και πέρα από τον Οκτώβριο ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ ΔΕΗ -3,01%, ενώ χωρίς αλλαγή προχωρά η διαδικασία αποκρατικοποίησης των ΕΛ.ΠΕ με το ΤΑΙΠΕΔ να προγραμματίζει το χρόνο υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τον επόμενο μήνα.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά ..

Προσφυγή του σωματείου των ΕΛΠΕ στην Βρετανική Κεφαλαιαγορά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πώληση του 51%

Από το worldenergynews.gr
Αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους για να σταματήσουν την «παράνομη» όπως τη χαρακτηρίζουν πώληση του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Πετρελαίων εμφανίζονται οι εργαζόμενοι του ομίλου. 

Ήδη άνοιξαν το νομικό «οπλοστάσιό» τους με εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσαν αναφορές στην Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ η επόμενη κίνηση τους θα είναι..

Επί ποδός πολέμου για να εμποδίσει την επίσκεψη Vitol το σωματείο των ΕΛΠΕ- Οι προσφυγές σε Ε.Κεφαλαιαγοράς-Ευρωκοινοβούλιο

Από το energypress.gr
Επί ποδός πολέμου βρίσκονται σήμερα και αύριο οι συνδικαλιστές στα ΕΛΠΕ, προκειμένου να εμποδίσουν την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις, αντιπροσωπείας της ολλανδικής Vitol, του ενός εκ των δύο διεκδικητών του ελληνικού ομίλου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ομάδα στελεχών των Ολλανδών, επρόκειτο να επισκεφτούν σήμερα τα διυλιστήρια της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, και αύριο εκείνο της Θεσσαλονίκης.

Δεν αποκλείεται βέβαια, τα πλάνα να..