Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

BP: Η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας ξεπέρασε τα προ πανδημίας επίπεδα το 2021

 





Η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας αυξήθηκε κατά 5,8% το 2021, ξεπερνώντας τα προ της πανδημίας επίπεδα καθώς οι οικονομίες αναζωπύρωσαν τη δραστηριότητα, ενώ η ισχυρή ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας περιόρισε την χρήση ορυκτών καυσίμων, σύμφωνα με έκθεση...

Norway Averts Oil Strike

 


Norway's oil industry agreed on a new wage deal with three trade unions, averting yet another strike danger that would have disrupted the country's production.

Per a Reuters report, the deal, sealed by the Norwegian Shipowners' Association and..

Τα συνθετικά καύσιμα μειώνουν τις εκπομπές ρύπων μόνο κατά 5% σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα

 



Τα συνθετικά καύσιμα είναι λιγότερο φιλικά ως προς το αποτύπωμα των ρύπων που αφήνουν στο περιβάλλον, σε σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτή την άποψη εκφράζει η Transport & Environment (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών και Περιβάλλοντος), η οποία ανέλυσε τις εκπομπές ολόκληρου του κύκλου ζωής των αυτοκινήτων που..

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΕΓΣΣΕ

 



Υπεγράφη σήμερα από τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ,ΣΕΒ,ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ,ΣΒΕ) η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με παράταση χρόνου της ισχύουσας σύμβασης μέχρι 30/6/2023.

Στους όρους που θα συνεχίσουν να..

ΗΠΑ: Μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου κατά 3,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη βδομάδα

 





Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με εκτίμηση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Ειδικότερα, για την εβδομάδα που έληξε στις 24 Ιουνίου, τα αποθέματα του..