Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Big Oil Clashes Over Fossil Fuel Future

 


Executives from major oil companies clashed over the prospects of oil and gas for the future at the first virtual edition of the CERAWeek conference in Houston.

While BP’s Bernard Looney and Shell’s Ben van Beurden boasted about their..

ΣΟΚ: Ερχεται πλήρης απαγόρευση των κινητήρων βενζίνης-diesel στην Ευρώπη;

 


Οι προτεινόμενοι κανόνες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οδηγία ρύπων Euro 7 για αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία είναι πολύ πιθανό να σημάνουν και το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2025 προκαλώντας την έντονη αντίδραση των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η νέα οδηγία ρύπων Euro7 αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι τα οχήματα θα είναι «καθαρά» καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής..

Τι Περιμένει Από τις Θυγατρικές του ο Όμιλος ΕΛΠΕ

 


Την εκτίμησή της ότι η διαδικασία πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ της ΔΕΠΑ Εμπορίας θα καθυστερήσει, εκφράζει η διοίκηση των ΕΛΠΕ στην ανακοίνωση της χρήσης για το 2020

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αναφορικά με τη «διαδικασία πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ των εταιρειών ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας (65% ΤΑΙΠΕΔ - 35% Ελληνικά Πετρέλαια), στις οποίες ο όμιλος συμμετέχει ως από κοινού πωλητής στη ΔΕΠΑ Υποδομών και υποψήφιος αγοραστής μέσω κοινού..

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εγκαταλελειμμένα πετρελαιοπηγές για την παραγωγή γεωθερμικής ενέργειας;



 «Η δεκαετία της γεωθερμικής» είναι μια φράση που γίνεται όλο και πιο συχνή στις συγκεντρώσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της βιομηχανίας ενέργειας καθώς η διεθνής ώθηση μηδενικών εκπομπών περιλαμβάνει έναν από τους πιο συναρπαστικούς και καθαρούς τρόπους εξαγωγής ενέργειας από τη γη: τη γεωθερμική ενέργεια.

Για να φτάσουν στη θερμότητα που εκπέμπει ο μανδύας της Γης στον..

Reuters: Μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ τον Φεβρουάριο

 





Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ μειώθηκε τον Φεβρουάριο καθώς η εθελοντική περικοπή από τη Σαουδική Αραβία προστέθηκε στις συμφωνημένες μειώσεις βάσει ενός συμφώνου με τους συμμάχους, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, ολοκληρώνοντας μια σειρά επτά διαδοχικών μηνιαίων αυξήσεων.

Η 13μελής οργάνωση των χωρών εξαγωγής..

Wood Mackenzie : Γιατί οι Big Oil αναμένουν ρεκόρ ταμειακών ροών το 2021

 





Οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο είναι έτοιμες για μια ταμειακή ροή φέτος, πιθανότατα σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι τεράστιες περικοπές κόστους μετά την πτώση της τιμής του πετρελαίου του 2020 και της κατάρρευσης της ζήτησης πετρελαίου μείωσαν σημαντικά τις διακυμάνσεις των εταιρικών ταμειακών..