Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Γερμανική DGB: νόμος EEG και η εξέλιξη των "πράσινων" θέσεων εργασίας. Πώς σχετίζεται η Ελλάδα.

 




Μετά από 20 χρόνια εφαρμογής του νόμου EEG για τις "Α"ΠΕ και τον πακτωλό δισεκατομμυρίων, που τον συνόδευσε, η Γερμανική Ένωση Συνδικάτων (DGB) έκανε πρόσφατα ένα απολογισμό της απασχόλησης στον τομέα αυτό.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας στο Γερμανικό τομέα "Α"ΠΕ, (παραγωγή και εγκατάσταση), μειώθηκε από περίπου 300.000 το 2011 σε περίπου 150.000 το 2018, σύμφωνα με τη DGB, σε μια ανάλυση της απασχόλησης κατά την ενεργειακή μετάβαση. Η πτώση της ..

ΕΛΠΕ: EBITDA 333 εκατ. ευρώ - Επενδύσεις 295 εκατ. ευρώ - Ζημιές στο καθαρό αποτέλεσμα για το 2020



 . Θετικά αποτελέσματα για τον Όμιλο, εν μέσω πανδημίας. Στα €333 εκατ. τα Συγκρίσιμα EBITDA για το σύνολο του έτους, με τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη στα €5 εκατ.

. Δυσμενές περιβάλλον, με συρρίκνωση της αγοράς και ιστορικά χαμηλά περιθώρια διύλισης, αλλά και νέο άλμα στις εξαγωγές κατά 11%. Σε υψηλά επίπεδα ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


Large crude unit shut at Lyondell oil refinery

 


Lyondell Basell Industries shut the large crude distillation unit (CDU) at its 263,776-bpd Houston oil refinery to begin repairs to the cooling water system, said two sources familiar with plant operations.

Prior to being shut, the 147,000-bpd 537 CDU was circulating at minimum operating levels following the..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 


Η Κίνα ανακάλυψε κοίτασμα-μαμούθ πετρελαίου και φυσικού αερίου

 





Η China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) αποκάλυψε αυτήν την εβδομάδα ότι το πρόσφατα ανακαλυφθέν κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Θάλασσα Bohai περιέχει αποδεδειγμένα γεωλογικά αποθέματα 100 εκατομμυρίων τόνων ισοδυνάμου πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αυτό καθιστά το Bozhong 13-2 μία από..

Επιμένει η πίεση στην παγκόσμια πετρελαική αγορά - Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα τα ΕΛΠΕ

 


Δύσκολη προδιαγράφεται και η φετινή χρονιά για την παγκόσμια πετρελαική βιομηχανία καθώς η πανδημία συνεχίζει να πλήττει τις μεγαλύτερες οικονομίες, να περιορίζει τα ταξίδια και να φρενάρει την οικονομική δραστηριότητα. Κατά 200.000 λιγότερα βαρέλια την ημέρα εκτιμά την παγκόσμια κατανάλωση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ενέργειας, ενώ με 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως ισούται η δυναμικότητα των διυλιστηρίων που..