Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!!!

Φωτογραφία

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ


http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/06/monitor-ert-online.html

Περιέργως σήμερα κυρώθηκε η σύμβαση με την οποία χαρίζει η Ελλάδα 132 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο Ιράκ….

Φωτογραφία για Περιέργως σήμερα κυρώθηκε η σύμβαση με την οποία χαρίζει η Ελλάδα 132 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο Ιράκ….
Την στιγμή που κλείνουν την ΕΡΤ και πετάνε στον δρόμο 2565 οικογένειες ΧΑΡΙΖΟΥΝ 133 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ στο Ιρακ.

Ενώ μεταφέρουν την πληρωμή οφειλής του για 126 εκατομμύρια Δολλάρια ΗΠΑ το 2019. Αυτό με κυρωτικό νόμο που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (τεύχος 142Α/12-6-2013) και αφορά σύμβαση που είχε υπογράψει ο Αλογοσκούφης στις 11/10/2008.

Από ότι φαίνεται λεφτά για να χαρίζουμε από δάνεια που μας οφείλονται υπάρχουν. Λεφτά για να μείνει ανοικτή η ΕΡΤ που δεν είχε και ζημίες δεν υπάρχουν….. (πώς όμως θα χαριστούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα που ανήκαν και είχαν πληρωθεί από την ΕΡΤ, δηλαδή εμάς τους πολίτες στους δικούς τους καναλάρχες????)

Στο ίδιο ΦΕΚ έχουν κυρωθεί και διάφορα “περίεργα” που αφορούν δάνειο της Ελλάδας προς την Αλβανία και κάποια επίσης “περίεργα” σχετικά με τα ναυπηγεία της Ελευσίνας για την προμήθεια πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού.


Υ.Γ:Βρε πώς «ξεχάστηκε» το «αντιρατσιστικό»…… Χρειάστηκε μόνο το κλείσιμο του μόνου νόμιμου τηλεοπτικου δικτύου της Χώρας, του Ελληνικού ραδιοφώνου με ιστορία 75 ετών, του δημοσίου δορυφορικού σήματος της Ελληνικής τηλεόρασης αλλά και της Κύπρου, των ραδιοφωνικών σταθμών και των άλλων πολιτιστικών τμημάτων και του Αρχείου της ΕΡΤ και 2565 Ελληνες εργαζόμενοι στο δρόμο….

Αραγε αν ήταν λαθρομετανάστες αντί για Ελληνες φορολογούμενοι μήπως την είχαν γλυτώσει???? Δεν το αποκλείω καθόλου Αλλωστε στο Ελλαδιστάν πλέον οι μόνοι που έχουν δικαιώματα είναι οι μετανάστες, ιδίως αν είναι και παράνομοι…

Περιέργως σήμερα κυρώθηκε η σύμβαση με την οποία χαρίζει η Ελλάδα 132 εκατομμυρια Δολλάρια ΗΠΑ στο Ιρακ... katohika.gr

ΠΗΓΗ:newsnow.gr

Γιάννης Χαρούλης - Το όνειρο του πολεμιστή

Τί φρούτα βγάζει η Καλαμάτα; Μπαγλαμάδες.


Στο post αυτό ήθελα να γράψω κάτι για τον Σαμαρά και τα καραγκιοζιλίκια του στην ΕΡΤ, αλλά τελικά βαριέμαι.
Δεν υπάρχει λόγος. Δεν μπορώ να ξοδέψω χρόνο για να σχολιάσω σοβαρά τον ηγέτη μιας ομάδας τενεκέδων επιπέδου Μπουμπούκου και Μουρούτη.
Αντ’ αυτού θα αναρτήσω κάποια σχόλια που έκανα χθες στο Twitter και το Facebook σχετικά με τον ηγέτη του Συμπιλίδη.

- “Η σπατάλη πρέπει να τελειώσει”: Τη βαρυσήμαντη αυτή δήλωση έκανε εκπρόσωπος Κυβέρνησης τριων κομμάτων, που όλα μαζί χρωστάνε 250 εκατομμύρια ευρώ σε θαλασσοδάνεια

 - “Η σπατάλη πρέπει να τελειώσει”: Τη βαρυσήμαντη αυτή δήλωση έκανε εκπρόσωπος Κυβέρνησης που εδώ και 4 χρόνια δεν εφαρμόζει το νόμο περί αγγελιόσημου, με αποτέλεσμα τα ιδιωτικά κανάλια να έχουν γλυτώσει φορολογία 160 εκατομμύρια ευρώ

 - “Η σπατάλη πρέπει να τελειώσει”: Τη βαρυσήμαντη αυτή δήλωση έκανε εκπρόσωπος Κυβέρνησης που “ξέχασε” να στείλει δικηγόρο του Δημοσίου στη δίκη για την λαθρεμπορία Μελισσανίδη που κόστισε...
στο δημόσιο 450 εκατομμύρια

 - Πανηγυρίζει και ο Πάσχος Μανδραβέλης που κλείνει η ΕΡΤ των κρατικοδίαιτων. Ο Πάσχος ντε! Που η γυναίκα του που είναι δημόσιος υπάλληλος, αποσπασμένη ως ιδαιτέρα του Παπακωνσταντίνου
 - Και στο σημείο αυτό ας θυμήσουμε οτι μόλις πριν 1 εβδομάδα ο Βαρδινογιάννης αποφάσισε “ξαφνικά” να κάνει το Star “ειδησεογραφικό”

 - Ο Βουλευτής Ψυχάρης, γιος του ιδιοκτήτη του MEGA αποφασίζει να κλείσει η ΕΡΤ

 - Οσο η ΝΔ κρατάει για πρόεδρο αυτόν τον ανεκδιήγητο στόκο Σαμαρά και τη φαιδρό θίασο των Μπουμπούκομουρούτηδων θα έχει το τέλος του ΠΑΣΟΚ

 - Απόψε η ιστορία γράφει την μεγαλύτερη ξεφτίλα ενός ανίκανου βλάκα
 ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

Έλλειμμα-μαμούθ 1,2 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

Έλλειμμα-μαμούθ 1,2 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ
Διογκώνεται συνεχώς το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, καθώς στο 1,2 δισ. ευρώ που έχει καταγραφεί για το έτος 2012, προστίθενται κατά μέσο όρο 83 εκατ. ευρώ το μήνα, το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με συγκρατημένες εκτιμήσεις αρμοδίων, τα χρέη του Οργανισμού θα αγγίξουν και εφέτος το 1 δισ. ευρώ προς παρόχους υγείας και προμηθευτές -φαρμακευτικές, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, γιατρούς και φαρμακοποιούς κ.αλ.
Το οικονομικό αδιέξοδο του ΕΟΠΥΥ μονοπώλησε τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων της Τρόικας με τους εκπροσώπους του Οργανισμού και του υπουργείου Υγείας που ξεκίνησαν την Τετάρτη και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή. Οι ανασφάλιστοι, που αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς επιφέροντας παράλληλα δραματική μείωση στα έσοδα του Οργανισμού και, από την άλλη, η έλλειψη Μητρώου Ασφαλισμένων, βάζουν στον αέρα τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. Το μεν πρώτο επισημάνθηκε στους αξιωματούχους της τρόικας από τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ, το δεύτερο ήταν μια όχι ιδιαίτερα θετική διαπίστωση που έκαναν οι υπάλληλοι των κλιμακίων των δανειστών της χώρας.
Η έλλειψη Μητρώου αποτυπώνει όλη τη δυσλειτουργία των συγχωνευμένων ταμείων υπό τον ΕΟΠΥΥ. Ουσιαστικά μόνο το ΙΚΑ και ο ΟΠΑΔ συνεργάζονται παρέχοντας στοιχεία αλλά και... ζεστό χρήμα που χρειάζεται ο ΕΟΠΥΥ, επισήμαναν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού. Είναι ενδεικτικό ότι ο ΟΓΑ πληρώνει με καθυστέρηση έξι μηνών, ενώ το ΕΤΑΑ, το Ταμείο των Επιστημόνων, έχει επί της ουσίας κηρύξει στάση πληρωμών.
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας έθεσαν το θέμα της συγκράτησης των δαπανών στις διαγνωστικές εξετάσεις, μετά και τη διαπίστωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ότι η προϋπολογισθείσα δαπάνη ξέφυγε κατά μερικές... δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά και εκείνο της κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων.
Σύμφωνα με το Protothema.gr, η ελληνική πλευρά επικαλέστηκε το «πάγωμα» της σχετικής Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, η οποία προβλέπεται σε νόμο και πρέπει να συσταθεί με υπουργική απόφαση κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη. Η σύστασή της και οι διαπραγματεύσεις με τους παρόχους υγείας θα συντελούσε στη μείωση των δαπανών υγείας, κατά τις εκτιμήσεις της τρόικας.
Εμπλοκή, επίσης, διαπιστώθηκε και σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική αποτύπωση των διαγνωστικών εξετάσεων καθώς το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν αμφότερες πλευρές ήταν ότι δεν ελέγχεται ο όγκος των εξετάσεων –παράμετρος που ουσιαστικά ακυρώνει και την όποια μείωση των τιμών τους έχει επιτευχθεί το τελευταίο έτος. 
ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ "Θα κοπεί το σήμα σε όσους δείχνουν ΕΡΤ"

Tα πάντα είναι διαθέσιμο το ΥΠ.ΟΙΚ να πράξει προκειμένου να μην αναμεταδίδεται το σήμα και οι εκπομπές της ΕΡΤ από κανέναν.


Αναστάτωση στο συγκεντρωμένο πλήθος στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκάλεσε η είδηση που μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα και αφορούσε στην ύπαρξη γραπτής εντολής, από τον Γιάννη Στουρνάρα, για διακοπή του σήματος όσων αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Πράγματι, πληροφορίες από συγκλίνουσες πηγές κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός e-mail, το οποίο υπογράφει σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών και με το οποίο ζητείται η διακοπή της αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από τα μέσα ενημέρωσης.

«Τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» αναφέρεται σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ήδη, σταμάτησε η μετάδοση του σταθμού του ΚΚΕ, 902 TV από τη Digea, η οποία ανήκει στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας και διανέμει το ψηφιακό σήμα των καναλιών σε όλη η χώρα. 

Στον αντίποδα, η EBU αποφάσισε να "υιοθετήσει" πλήρως την ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε στη Γενεύη μεταξύ των μελών των δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων της Ευρώπης, ελήφθη η απόφαση για την πλήρη υποστήριξη της ΕΡΤ, ώστε να διατηρηθεί στη ζωή.

Ηδη από χθες με τη συνδρομή της EBU το σήμα της ΕΡΤ φτάνει δορυφορικά σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην ιστοσελίδα της μεταδίδεται το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΗΠΑ: έκρηξη σε εργοστάσιο της εταιρείας West Bay Exploration

завод взрыв газа Коннектикут
Έκρηξη σε εργοστάσιο πετρελαίου και φυσικού αερίου της εταιρείας West Bay Exploration στην αμερικανική πολιτεία Μίτσιγκαν σημειώθηκε μετά από τη σύγκρουση φορτηγού με τον αγωγό. Τραυματίστηκε ο οδηγός του φορτηγού. Το περιστατικό αυτό συνέβη στην πόλη Λέων Τάουνσιπ.
Λόγω της έκρηξης διακόπηκαν εν μέρει οι εργασίες στην επιχείρηση. Όπως βεβαιώνουν οι πυροσβέστες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους εργαζομένους του εργοστασίου.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά. Ο οδηγός του φορτηγού μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν με σοβαρά εγκαύματα.

Οι τοπικές Αρχές κατέφυγαν στην έρευνα του συμβάντος.

 ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΕΡΤ


 Τάχωσε, αλλά το 2011 και παραιτήθηκε, όχι, όμως, από κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά από κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια !... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Ένας ελεύθερος σκοπευτής στην καρδιά του κράτους


 Ο κόσμος που κατά χιλιάδες άρχισε να συρρέει χθες προς το μέγαρο της ΕΡΤ, λίγη ώρα πριν πέσει η αυλαία του τελευταίου της δελτίου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Δεν θυμάμαι άλλο ανάλογο περιστατικό, αυθόρμητης προσέλευσης τα τελευταία χρόνια, ίσως μόνο κατά κάποιο τρόπο στην περίπτωση της Χαλυβουργικής, αλλά και πάλι τα δύο γεγονότα δεν είναι συγκρίσιμα. Το πλήθος ήταν πράγματι τεράστιο, δεν συζητάω για τους εντός του περιβόλου, που είχε γεμίσει ασφυχτικά, αλλά για όσους είχαν γεμίσει εξ ίσου ασφυκτικά τη Μεσογείων, από το ραδιομέγαρο μέχρι την πλατεία της Αγ. Παρασκευής προς τα δεξιά, και μέχρι εκεί που έβλεπα, προς τα αριστερά. Και, σίγουρα έβλεπα πολύ μακριά. Κόσμος κάθε ηλικίας, νέοι, γέροι, και παιδιά, κυριολεκτικά, κι ας είχαν περάσει τα μεσάνυχτα, όταν τα παιδιά θα έπρεπε να ήταν ήδη στα κρεβάτια τους και να ονειρεύονται. Τι; Αλλά αυτό είναι για...
άλλη κουβέντα.
Τι έφερε λοιπόν αυτό το πλήθος προς τα κει; Ήταν τόσο το κλείσιμο της  δημόσιας τηλεόρασης που ξεδίπλωσε νοσταλγικές πτυχές και το συγκίνησε; Μπορεί να μέτρησε κι αυτό, αλλά όχι τόσο πολύ, τολμώ να υποθέσω, μιας και όλο τον προηγούμενο καιρό, που πολύ πιο πολύτιμα δημόσια αγαθά συρρικνώνονταν μέχρι εξαέρωσης, όπως σχολεία, νοσοκομεία, περίθαλψη κ.ά., αυτό παρέμενε ασυγκίνητο και αδρανές.
Φαντάζομαι ότι αυτό που μέτρησε ήταν το σοκ. Το σοκ από την αστραπιαία και απροειδοποίητη διάλυση ενός μεγάλου οργανισμού, το σοκ από το μαζικό και ανελέητο πέταμα στη χωματερή της ανεργίας χιλιάδων εργαζομένων, το σοκ από το ύφος, αυταρχικό μέχρι ανατριχίλας, του διατάγματος κατεδάφισης, ύφος, σκληρό, στυγνό, ξερό, αποφασιστικό, φασιστικό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσο ψηλά και για πόσες μέρες στις εφημερίδες βρίσκονται θέματα που σχετίζονται με επικείμενες μαζικές απολύσεις και επικείμενο, (καιρό πριν συμβεί, που μπορεί τελικά και να μην συμβεί), κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων, αυτοκινητοβιομηχανιών, τραπεζών, κλπ., στο εξωτερικό. Δεν είναι γεγονός που κάποιος συντάκτης μπορεί να ξεπετάξει με μια δυο αράδες στα ψιλά. Μια ορφανή δολοφονία μπορεί, ίσως και δυο και τρεις. Ποτέ όμως, τις μαζικές.
Στην περίπτωση της ΕΡΤ, λοιπόν, αυτό που έβγαλε τον κόσμο από τα σπίτια του, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το σοκ και η παράλυση που προκαλεί στο σβέρκο το άγγισμα της άκρης μιας ψυχρής μεταλλικής κάννης. Χθες ο Σαμαράς δεν ήταν πρωθυπουργός, αλλά sniper. Ο πληρωμένος, ψυχρός δολοφόνος που εγκατεστημένος στη σκεπή πάνω από μια πλατεία, γυρίζει την κάννη κατευθείαν στο πλήθος από κάτω, και πυροβολεί τον οποιονδήποτε μέχρι να μετρήσει τόσες πτώσεις, όσες οι εντολοδόχοι του έχουν ορίσει. Τη μάσκα αυτή του δολοφόνου είδε χθες η Ελλάδα, αυτήν ακριβώς και ο κόσμος όλος, και φρίκιασε. Και όπως, όταν κάποιος που έχει αντικρίσει τη φρίκη στη θέα ενός κατακρεουργημένου πτώματος ή μιας αδιανόητης καταστροφής ανοίγει την πόρτα και πετάγεται πανικόβλητος στο δρόμο, θέλοντας να διώξει την εικόνα και να βρει παρηγοριά σε άλλους ομοιοπαθείς, έτσι ήταν και χθες, μ’ ένα κόσμο που έβλεπε την κάννη ήδη να τον σημαδεύει και δεν άντεχε να νοιώθει μόνος αυτή τη στιγμή.
Αγαπητοί φορολογούμενοι, μην πλανιέστε άλλο. Όσοι ακόμα δεν το αντιληφθήκατε, και είναι φυσικό μετά από τόσους τόνους λάσπης και προπαγάνδας, τα μεγαλύτερα εγκλήματα γίνονται πλέον στο όνομά σας. Οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες που πετσοκόφτηκαν, φορολογούμενοι ήταν κι αυτοί. Όπως, άλλωστε κι εσείς οι ίδιοι…
Από e-cynical, μοντάζ Γρέκι
 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ψάχνουν και για άλλους αιφνίδιους "θανάτους" ΔΕΚΟ



«Το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν καλύπτει τον μνημονιακό στόχο των 2.000 απολύσεων έως τέλος Ιουνίου, θα πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις» ανέφερε κοινοτική πηγή που έχει παρακολουθήσει την διαπραγμάτευση των τελευταίων μηνών, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέους αιφνίδιους «θανάτους» ΔΕΚΟ.

Εξηγεί ότι Κομισιόν (σημ. αυτή μετρά κυρίως τον στόχο καθώς ήταν ορόσημο της δόσης του Μαΐου) υπολογίζει τις «καθαρές» απολύσεις, οι οποίες δεν είναι 2.700 όσοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αλλά περίπου 1.400 όσες οι θέσεις που «χάνονται» οριστικά.  Έτσι απομένουν και άλλες κινήσεις που πρέπει να  ανακοινωθούν άμεσα ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόλυσης πριν αλλάξει ο μήνας...

Πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για αναζήτηση μεγάλων ΔΕΚΟ που δεν έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, φωτογραφίζοντας αμυντικούς αλλά και κατασκευαστικούς φορείς. «Οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της ΕΡΤ είναι τέτοιες που δύσκολα θα προχωρήσει το σχέδιο άμεσα» αναφέρουν πάντως αρμόδιες πηγές. Εξηγούν παράλληλα ότι στόχος της πρότασης για εντυπωσιακές κινήσεις είναι αφενός να μπορέσουν να γίνουν μέσα στον Ιούνιο και αφετέρου να δοθεί το μήνυμα στα «λουκέτα» και συγχωνεύσεις μικρότερων φορέων που ακολουθούν ότι δεν υπάρχει περιθώριο αντίδρασης...

Η παρανόηση με τους στόχους του μνημονίου

Οι ίδιοι κοινοτικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μία  «παρανόηση» της κυβέρνησης στους υπολογισμούς εφεδρείας- απολύσεων, η οποία οδήγησε και στην απόφαση - σοκ των προηγούμενων 24ωρων: ο όρος της τρόικας που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο είναι διπλός και «αθροιστικός»:  25.000 εφεδρείες κάποιες εκ των οποίων θα οδηγήσουν σε «αποχωρήσεις» και επιπλέον 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις το 2013- 2013. Δηλαδή το σύνολο 40.000 εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν...

Υπάρχει όμως και ένα άλλο «μπέρδεμα». Αυτό των μνημονιακών στόχων που περιλαμβάνονται  τόσο στο παράρτημα του Μνημονίου όσο και στο δισέλιδο εγκριτικό κείμενο του EuroWorkingGroup για την δόση του Μαΐου: η απόλυση 2.000 εργαζόμενων έχει χρονικό ορίζοντα το τέλος του τρίτου τριμήνου (και άλλες 2.000 στο τέλος του έτους). Ωστόσο κοινοτικοί κύκλοι αντίκρουσαν σύμφωνα με πληροφορίες ότι σε άλλο σημείο της συμφωνίας υπάρχει αναφορά για Ιούνιο η οποία και υπερτερεί...

Επίσης, στην επιστολή που έστειλε στις 26 Απριλίου  η  Κυβέρνηση  προς την  Κομισιόν δεσμεύεται για συνολικά 15.000 απολύσεις αλλά και για ολοκλήρωση αξιολόγησης 650.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους και για κινητικότητα 12.500 ατόμων έως το τέλος Ιουνίου.   Οι ελληνικές αρχές αναφέρουν ότι  εντοπίστηκαν πάνω από 13.000 θέσεις που πρέπει να καταργηθούν  το  2015 σε σύγκριση με το 2012. Το 70% από αυτές θα  πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2013 και  το 85% μέχρι το τέλος του 2014. Λένε και ότι εντόπισαν  περίπου 19.000 εργαζομένους σε διάφορα υπουργεία και οργανισμούς, από τους  οποίους η κυβέρνηση δηλώνει στην ΕΕ ότι θα τοποθετηθούν τουλάχιστον 12.500 άτομα σε κινητικότητα μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2013.

ΠΗΓΗ:capital.gr

SUCCESS STORY ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ Στο 27,4% η ανεργία το Α' τρίμηνο του 2013


Στο 27,4% εκτινάχθηκε η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του έτους, από 26% που ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.595.921 άτομα και των ανέργων σε 1.355.237.

Το ποσοστό ανεργίας ήταν 27,4%, έναντι 26,0% του προηγούμενου τριμήνου και 22,6% του αντίστοιχου τριμήνου του 2012.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 6,3% σε σχέση με το Α ́ Τρίμηνο του 2012.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 21,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του πρώτου τριμήνου του 2012.

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (31,0%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (24,7%), ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (60,0%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 66,3%.

Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (42,9%), ενώ ακολουθούν τα άτομα που έχουν απολυτήριο Τριτάξιας Μέσης Εκπαίδευσης (33,4%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (15,3%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 39,9% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 51,2% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Τέλος, το 8,9% αναζητά μερική απασχόληση ή δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση.

Ένα ποσοστό ανέργων (4,3%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2013, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή: α) δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (27,5%), β) δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (24,9%), γ) δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (23,5%).

Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν, ανέρχεται στο 22,8% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία), αποτελούν αντίστοιχα το 65,6%.

Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (40,2% έναντι 26,2%). Επίσης, το 72,8% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 51,4. στη Δυτική Μακεδονία με 32,3% και στη Κεντρική Μακεδονία με 29,6%.

Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Πελοπόννησο 21,1% και στις Ιόνιους Νήσους με 23,2%.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΙΕΑ: Τα Ελληνικά Διϋλιστήρια Γλιτώνουν την Κρίση Μέσω των Εξαγωγών


Ο ευρωπαϊκός νότος μπορεί να αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, αλλά τουλάχιστον τα διϋλιστήριά του είναι σε καλύτερη μοίρα από τα αντίστοιχα του βορρά. Την αντίθεση αυτή επισήμανε χθες ο Αντουάν Χαλφ, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της αγοράς πετρελαίου του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), από το βήμα του συνεδρίου Oil and Gas, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζήτηση για πετρελαϊκά προϊόντα έχει μειωθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να ζημιώνονται, να υπολειτουργούν ή ακόμα και να κλείνουν εντελώς τα διϋλιστήρια. Ενώ λοιπόν παγκοσμίως προβλέπεται μακροπρόθεσμα μια σημαντική αύξηση στην διϋλιστική ικανότητα, κατά 9,5 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, εντούτοις η ποσότητα αυτή αφορά εξ ολοκλήρου άλλες αγορές και ιδίως αυτή της Ασίας. Επιπλέον, ο κ. Χαλφ παρατήρησε ότι σήμερα οι ΗΠΑ έχουν γίνει από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς υποπροϊόντων, σε αντίθεση με το παρελθόν.
Στην Ευρώπη όμως ισχύουν άλλα δεδομένα και η αγορά βρίσκεται σε δεινή θέση, τουλάχιστον στις πιο ανεπτυγμένες αγορές. Απεναντίας, στο νότο και σε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, τα διϋλιστήρια έχουν τη δυνατότητα να πωλούν τα προϊόντα τους σε κράτη της Μεσογείου, όπως αυτά της Βορείου Αφρικής, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση των ελληνικών διϋλιστηρίων, τα οποία, όπως τόνισε ο κ. Χαλφ, κατάφεραν να αντισταθμίσουν εξ ολοκλήρου την μείωση της εγχώριας ζήτησης με ανάλογη αύξηση των εξαγωγών τους τα τελευταία χρόνια. Η διέξοδος που βρήκαν στο εξωτερικό τα ελληνικά διϋλιστήρια ήταν μια σημαντική λύση και εκδηλώνεται ιδιαίτερα στην περίπτωση της βενζίνης και του ντίζελ όιλ. Επίσης, ο κ. Χαλφ επισήμανε όσον αφορά την Ελλάδα ότι υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα στο mid stream, δίνοντας έτσι το στίγμα για τη συνέχεια.
Τέλος, ο κ. Χαλφ παρατήρησε ότι έχει αλλάξει ο παγκόσμιος χάρτης στο πετρέλαιο, καθώς το δυτικό ημισφαίριο έχει γίνει σχεδόν αυτάρκες μέσω της αύξησης της παραγωγής που συντελέστηκε σε χώρες όπως οι ΗΠΑ τα προηγούμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, αναμένεται ένας περιορισμός του εμπορίου πετρελαίου ανάμεσα σε ανατολή και δύση στα επόμενα χρόνια, καθώς οι βασικές οδοί θα αφορούν πλέον τη Μέση Ανατολή και την Ασία. 

ΠΗΓΗ:energia.gr

Απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ στον Α.Σαμαρά


Απάντηση στείλανε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία;
Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβουλών και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρογκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.
Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην ΕΡΤ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει
Είπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.
Προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε. Δηλαδή, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αξιολόγησε ως είδηση την επέτειο της εφημερίδας παρασκήνιο και όχι τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΕΣΦΑ Η επιλογή του TAP ή του Nabucco κριτήριο για την προσφορά της Socar


Η προσφορά της αζέρικης εταιρείας SOCAR για την αγορά της ΔΕΣΦΑ η οποία κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα –μόλις στα 430 εκατ. €- έχει φέρει σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση η οποία επιζητά εναγωνίως  επενδύσεις.

Το τίμημα εξαγοράς της ΔΕΣΦΑ θεωρείται και είναι εξαιρετικά χαμηλό και κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ θεωρούν την αγορά ως απίθανη. Αυτό τουλάχιστον με τους ισχύοντες συσχετισμούς.

 Η μόνη περίπτωση αυτή να τελεσφορήσει μια τέτοια συμφωνία –έστω και με αυτό το τίμημα-, έχει να κάνει με την κατάληξη στο θέμα των αγωγών και πιο συγκεκριμένα στην επιλογή από την κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το τεράστιο κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ. Οι δύο υπό σχεδίαση αγωγοί οι οποίοι είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους και που θα αναλάβουν να μεταφέρουν το αζέρικο φυσικό αέριο στην Ευρώπη είναι ο TAP και ο Nabuco.

Ο Nabuco θα ξεκινά από το Αζερμπαιτζάν και μέσω είτε Γεωργίας και Τουρκίας είτε Τουρκίας θα περνά στην Βουλγαρία στην Ρουμανία, στην Ουγγαρία και θα καταλήγει στην Αυστρία όπου και η βάση διανομής στην Ευρώπη.

Όπως είναι φυσικό ο Nabucco West δεν αφορά την Ελλάδα καθώς την παρακάμπτει και για το λόγο ο αγωγός TAP έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης.Ο τελευταίος θα διασχίζει όπως και ο Nabucco την Τουρκία αλλά στη συνέχεια και μέσω Ελλάδας και Αλβανίας θα καταλήγει στην Ιταλία.

Η Ελλάδα έχει δώσει καταστήσει σαφές πόσο πολύ την ενδιαφέρει η  επιλογή του συγκεκριμένου αγωγού συνδέοντάς τον άμεσα με την επιλογή της Socar για την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ.


Αν και ειδικοί αναλυτές προεξοφλούσαν πως η έκβαση του διαγωνισμού για τον ΔΕΣΦΑ θα καθορίσει και το αποτέλεσμα της «μάχης» ανάμεσα στον ΤΑΡ και το Nabucco West για την κατάκτηση του «νοτίου διαδρόμου», τελικά όλα δείχνουν ότι θα γίνει ακριβώς το αντίθετο.

Δηλαδή η επιλογή του TAP ή του Nabucco θα είναι αυτή που θα προεξοφλήσει την αγορά της ΔΕΣΦΑ από την Socar ή όχι. Η κυβέρνηση αναμένει την τελική επιλογή για το ποιος αγωγός θα επιλεγεί στα τέλη Μαίου για να αποφασίσει. Είναι εξαιρετικά λίγες – αν όχι ελάχιστες- οι πιθανότητες εάν επιλεγεί ο Nabucco να δοθεί η ΔΕΣΦΑ στην Socar.

Αντίθετα εάν επιλεγεί ο TAP μάλλον η ΔΕΣΦΑ θα καταλήξει στην αζέρικη εταιρεία.

Και το ερώτημα εδώ που τίθεται είναι ποιος από τους δύο αγωγούς έχει το «πάνω χέρι» στηνβ επιλογή αυτή; Μέχρι στιγμής τόσο η κοινοπραξία όσο και το Μπακού κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά και είναι δύσκολο να γίνει μια ασφαλής πρόβλεψη.

Το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του στις 3 Ιουνίου διαπιστώνει ελαφρύ προβάδισμα του ΤΑΡ έναντι του Νabucco West και αυτό μετά την αλλαγή σκηνικού που δημιουργεί η κατασκευή του ρωσικού αγωγού South Stream.

 «Το βασικό ερώτημα είναι αν ο Νabucco West παραμένει βιώσιμος, μετά την κατασκευή του South Stream», ανέφερε αναλυτής στο πρακτορείο Reuters, ενώ υπογραμμίζεται ότι η έντονη πολιτική στήριξη που είχε ο αρχικός Νabucco από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ έχει πια αντικατασταθεί, στις επίσημες ανακοινώσεις τουλάχιστον, από την ουδετερότητα απέναντι και στα δύο σχέδια.

Το σίγουρο είναι πάντως πως και οι δυο αγωγοί έχουν το «χρίσμα» ΕΕ και ΗΠΑ και η επιλογή του ποιος θα φέρει το αζέρικο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, θα κρίνει εν πολλοίς και την τύχη της ΔΕΣΦΑ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

IFW: Η Γερμανία "κέρδισε" 80 δισ. ευρώ χάρη στην... κρίση


Η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel έχει εξοικονομήσει περί τα 80 δισ. ευρώ από την αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης ως αποτέλεσμα της πτώσης των επιτοκίων των ομολόγων της, σύμφωνα με το Ινστιτούτο της Παγκόσμιας Οικονομίας (IFW) με έδρα το Κίελο. 

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε έκθεσή του το Ινστιτούτο αναφέρει ότι οι πληρωμές επιτοκίων το προηγούμενο έτος ήταν κατά 10 δις. ευρώ χαμηλότερες από ότι θα ήταν υπό το βασικό σενάριο που χρησιμοποιεί τις μέσες αποδόσεις της τελευταίας δεκαετίας. Η εξοικονόμηση πόρων για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να διαμορφωθεί στα 13 δισ. ευρώ φέτος. 

«Η πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων προέρχεται κυρίως από την χαμηλή δυναμική των επιχειρηματικών κύκλων και από την πολιτική επιτοκίων της ΕΚΤ», σχολίασε ο Jens Boysen Hogrefe, οικονομολόγος της IfW, ενώ πρόσθεσε, η επίπτωση του «ασφαλούς καταφυγίου» θα συνεισφέρει 3 δις. ευρώ στις φετινές αποταμιεύσεις.


ΠΗΓΗ:.capital.gr