Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ιδού οι οδηγίες για τη φετινή φορολογική δήλωση


Δόθηκε στην δημοσιότητα από την ΓΓΔΕ το αναλυτικό βιβλιαράκι με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση της φετινής φορολογικής δήλωσης.
Πρόκειται για έναν οδηγό 50 σελίδων όπου περιγράφεται κωδικό - κωδικό η συμπλήρωση της φετινής δήλωσης, στην οποία οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2014.

Σπ. Δημ. 

ΠΗΓΗ:capital.gr


Η ασφάλεια ηλεκτροδότησης και πώς να τη χάσετε. Μέρος 1ο: η περίπτωση της Ελλάδας.


Το ρεύμα φυσικά και δεν το φέρνει ο πελαργός, όπως ίσως νομίζουν κάποιοι πολιτικοί είτε στην Ελλάδα είτε ανά την Ευρώπη. Το ρεύμα χρειάζεται πόρους και κόπο για να παραχθεί κι αφού ο ηλεκτρισμός είναι η βάση του σημερινού πολιτισμού, η ασφάλεια ηλεκτροδότησης έχει πρωταρχική σημασία για οποιαδήποτε οικονομία.

Όπως είδαμε στην...

ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ!!!!


ΓΣΕΕ:ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

καταναλωτές
ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μισθωτοί: Από καταναλωτές επιλογής σε καταναλωτές ανάγκης

Τις τάσεις κατανάλωσης των μισθωτών στην Ελλάδα, καταγράφει μεταξύ άλλων η έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) και η  Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) σε συνεργασία με την εταιρεία Αlco, το χρονικό διάστημα 18-25 Φεβρουαρίου.

Στην έρευνα γίνεται και  καταγραφή της διαχρονικής εξέλιξης των μισθών , των γενικότερων κριτηρίων που ορίζουν την καταναλωτική συμπεριφορά των μισθωτών, ενώ διαπιστώσεις καταγράφονται και για την κατανάλωση στην πιο σημαντική εποχικά κατηγορία, αυτή των καλοκαιρινών διακοπών.

Από την έρευνα προκύπτει...

Κέρδη 48,4 εκατ. για Motor Oil και 33,9 εκατ. για τα ΕΛΠΕ βλέπει η AXIA Ventures

Κέρδη 48,4 εκατ. για Motor Oil και 33,9 εκατ. για τα ΕΛΠΕ βλέπει η AXIA Ventures
Τα υψηλότερα περιθώρια διύλισης φέρνουν κερδοφορία στα ελληνικά διυλιστήρια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναλύσεις της Aξίας χρηματιστηριακή, για την Μotor Oil αναμένονται κέρδη 48.4 εκατ. ευρώ στο α΄τρίμηνο του 2015.
Αντίστοιχα, για τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Αxia Ventures αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη σε 33,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών της αντίστοιχης περιόδου του 2014.

Σε ότι αφορά την Motor Oil, η χρηματιστηριακή αναμένει ένα πολύ καλό τρίμηνο που υπαγορεύεται απο την υγιή εικόνα στο περιβάλλον διύλισης.

Τo περιθώριο διύλισης αναμένεται στα 8,5 δολάρια το βαρέλι έναντι 4,1 δολάρια της περυσινής περιόδου. Παράλληλα, η Motor Oil εμφανίζει καλύτερη εικόνα στην εσωτερική ζήτηση μ ένα ebidta 18 εκατ. ευρώ απο την αγορά καυσίμων θέρμανσης.

ΕΛ.ΠΕ: Εbidta 154,6 εκατ. ευρώ διύλισης

H Αξία χρηματιστηριακή αναμένει προσαρμοσμένο Ebidta διύλισης στα 154,6 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο διύλισης εκτιμάται στα 11,5 δολάρια απο 6,7 στο τρίμηνο του 2014 και 10,2 δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2014. Οι εξαγωγές βελτιώθηκαν ενώ υπάρχει και βελτίωση στην εσωτερική ζήτηση καυσίμων θέρμανσης. Πάντως, η άνοδος του δολαρίου, παρά τα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης θα προκαλέσει ζημιές συναλλάγματος 43 εκατ. ευρώ.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πριν ακόμη στεγνώσουν τα δάκρυα από το χαμό των δυο αγαπημένων συναδέλφων, ήρθε η θλιβερή είδηση του θανάτου του Αντώνη Αβράμπου. Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να εκφράσουν την λύπη και την ψυχική οδύνη που νιώθουμε. Άλλος ένας δικός μας άνθρωπος ξεκίνησε το ταξίδι χωρίς γυρισμό τόσο πρόωρα και τόσο άδικα.
Οι σκέψεις μας στρέφονται στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους που βιώνουν απύθμενο πόνο και τίποτε δεν μπορεί να τον απαλύνει.. 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και στους  οικείους του αδικοχαμένου φίλου και συναδέλφου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ότι δεν μιλάμε δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε τίποτα να πούμε.

Οι εργαζόμενοι συντηρούνε τα Διυλιστήρια, οι εργαζόμενοι ξεκινάνε τα Διυλιστήρια και οι εργαζόμενοι θα λειτουργούν τα Διυλιστήρια. Μοναδικός γνώμονας όλων μας θα πρέπει να είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Οποιαδήποτε πίεση ασκηθεί σε συνάδελφο για γενικότερα θέματα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σας καλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα και εμείς θα αναλάβουμε την δική σας προστασία για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ όλων μας.

Όταν επιτέλους ολοκληρωθεί το σταμάτημα της  U - 32 της Ελευσίνας και ξεκινήσει το Διυλιστήριο του Ασπροπύργου ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να αναλάβουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε ένα Σωματείο θεματοφύλακα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των μελών του, έτοιμο να αγωνιστεί για να ξαναγίνουν τα ΕΛΠΕ μια σοβαρή και υπεύθυνη επιχείρηση απέναντι στους εργαζομένους της αλλά και την κοινωνία.