Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ο EΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ; Το φυτό graviola



Η γουανάμπανα (στα ισπανικά guanabana, πορτογαλικά graviola), Annona muricata, Annona sericea Dunal στον Correia, M. P., (1984), Annona macrocarpa Wercklι, A. bonplandiana H.B. & K., A. cearensis Barb.Rodr., Guanabanus muricatus (L.) M.Gσmez στο Rain-tree) είναι πλατύφυλλο αειθαλές δέντρο, ιθαγενές του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής, της Καραϊβικής και του βορείου τμήματος της Νότιας Αμερική. Σήμερα φύεται σε μερικές περιοχές στη Νοτιοανατολική Ασία. Στα αγγλικά λέγεται soursop. Στις περισσότερες ισπανόφωνες χώρες ονομάζεται από τους περισσότερους Guanαbana, ενώ στις Φιλιππίνες είναι γνωστό ως guyabano.

Το φυτό graviola, έχει προσαρμοστεί σε περιοχές με μεγάλη υγρασία και σχετικά ζεστούς χειμώνες. Θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών Κελσίου προκαλούν καταστροφές στα φύλλα και σε μικρά κλαδιά, ενώ το φυτό ξερένεται σε θερμοκρασίες κάτω των 3 βαθμών Κελσίου. Η γεύση του μπορεί να συγκριθεί με διάφορα άλλα φρούτα, μπορούμε αν πούμε πως πλησιάζει ένα μείγμα φράουλας και ανανά μέχρι ξινού κίτρου, καρύδας και μπανάνας.

Το φρούτο είναι κάπως δύσκολο να φαγωθεί, καθώς η λευκή σάρκα του στο εσωτερικό έχει πολλούς μεγάλους σπόρους και φυτικές μεμβράνες. Για το λόγο αυτό καταναλώνεται σε χυμό περισσότερο από το να φαγωθεί ατόφιο.

Το φυτό καλλιεργείται ως γεωργική καλλιέργεια για τον αγκαθωτό πράσινο καρπό του. Εκτός από τις περιοχές που αποτελούν πατρίδα του φυτού, η graviola καλλιεργείται επίσης στη νότια Φλόριντα των ΗΠΑ, για εσωτερική κατανάλωση, σε περιορισμένη κλίμακα. Η σάρκα του φρούτου είναι λευκή και ο πυρήνας του αποτελείται από πολλά μαύρα κουκούτσια, τα οποία δεν μπορούν να χωνευτούν. Η γλυκιά του σάρκα χρησιμοποιείται για την παρασκευή χυμών, γλυκών, σιροπιών και για γεύσεις παγωτών. Στο Μεξικό το φρούτο graviola είναι κοινό επιδόρπιο.

Από άποψη θρεπτικής αξίας, το graviola είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και κυρίως φρουκτόζη. Επίσης, περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη B1 και βιταμίνη B2. Ο καρπός, οι σπόροι και τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται ως βότανα και φάρμακα από τους αυτόχθονες του Μεξικού και των υπόλοιπων περιοχών όπου το φυτό είναι ιθαγενές. Αλλά όχι μόνο αυτό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

 
Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στη zougla.gr

ΑΔΕΔΥ: Απεργίες αν υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο


ΑΔΕΔΥ: Απεργίες αν υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που επιχειρηθούν απολύσεις στο δημόσιο, έκανε γνωστή η ΑΔΕΔΥ.
Η εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως: 
«Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναλογιστεί τις προεκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις και να μην προχωρήσει στις χιλιάδες απολύσεις, που δρομολογούνται για το Δημόσιο μέχρι το 2015. Τις τελευταίες μέρες ζούμε πάλι το “θέατρο του παραλόγου” με την “παραγωγή” επιόρκων και το διασυρμό του Δημοσίου προκειμένου να δικαιολογηθούν οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, απαραίτητων για τη στοιχειώδη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών που κινδυνεύουν με οριστική κατάρρευση, θυσία τάχα στην ανάγκη εκταμίευσης της επόμενης δόσης.
Ο πραγματικός όμως στόχος είναι η διάλυση του Δημοσίου, η κατάργηση των κοινωνικών αγαθών, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων στον Ιδιωτικό Τομέα με συνέπειες που θίγουν πρώτα από όλα τον Ελληνικό λαό.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι αυτή η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη και προειδοποιεί με άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις που, ήδη, έχουν εγκριθεί από το πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο, διακηρύσσει δε ότι θα αγωνιστεί για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν, η Κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των δανειστών, ότι η χώρα διαθέτει ακόμα Σύνταγμα και Νόμους. Οι μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο είναι παράνομες και Αντισυνταγματικές και διαλύουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε μια περίοδο που η Ελληνική κοινωνία, λόγω της οικονομικής κρίσης, τις έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημόσιους Υπαλλήλους να συσπειρωθούν στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις Ομοσπονδίες – κλάδους, οργανώνοντας την αντίσταση στις νέες μεθοδεύσεις Κυβέρνησης και Τρόικας. Σε αυτό το πλαίσιο η Πανεργατική – Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Τετάρτη, 1η Μάη 2013, θα είναι η απαρχή νέων αγώνων για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και την προάσπιση των δημοσίων αγαθών, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης που αποτελούν αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων». 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ) Την επιβάλλει η Κομισιόν σε όλη την ΕΕ!



To «Monitor» της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ερευνά τον ρόλο της Κομισιόν στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Η εκπομπή της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης «Monitor» έκανε πρόσφατα μια έρευνα για τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χώρες μέλη της Ε.Ε. για να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες ύδρευσης.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην περιοχή Pacos de Ferreira της Πορτογαλίας όπου επιβλήθηκε η ιδιωτικοποίηση και όπου μέσα σε λίγα χρόνια τα τιμολόγια αυξήθηκαν 400 τα εκατό και συνεχίζουν με αύξηση 6 τα εκατό κάθε χρόνο. «Δεν μπορούμε πια να πιούμε νερό, όπως πίναμε στο παρελθόν, δεν είναι καλό» λένε οι κάτοικοι της περιοχής που ήταν από την αρχή αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση.

Το 8λεπτο βίντεο στη συνέχεια πηγαίνει στο κέντρο του προβλήματος στις Βρυξέλλες. Εκεί ερευνά σε βάθος την κατάσταση και παρουσιάζει έγγραφα που αποδεικνύουν την απόφαση για «άνοιγμα της αγοράς» του νερού, ξεκινώντας από τις χώρες του Νότου, μια αγορά που την υπολογίζουν σε τριψήφια δις.

Όσο για τους ποιους έχει ως συμβούλους, στην ομάδα ειδικών που χαράσσουν την πολιτική του νερού, ο επίτροπος Barnier ο ισχυρός άντρας της Commission, το ρεπορτάζ μας πληροφορεί ότι είναι το Steering Group που αποτελείται από τους γενικούς διευθυντές των μεγαλύτερων πολυεθνικών του χώρου.

«Το γκρουπ δεν το επέλεξα εγώ» δηλώνει ο Barnier, «Αν με ρωτάτε αν θα έπρεπε να είναι αυτό το γκρουπ πιο ισορροπημένο απαντάω ναι» λέει όταν ο δημοσιογράφος του διαβάζει τη λίστα των συμμετεχόντων... «Νερό ένα ανθρώπινο δικαίωμα ή μια μπίζνες δισεκατομμυρίων δολαρίων;» «Φαίνεται ότι οι Βρυξέλλες αποφάσισαν». «Στο μέλλον το νερό θα ανήκει στις πολυεθνικές αντί σε όλους εμάς.»

Με αυτές τς φράσεις κλείνει ένα ρεπορτάζ μιας πραγματικής εκπομπής ειδήσεων, μιας πραγματικής δημόσιας τηλεόρασης .

Της γερμανικής... Και στα δικά μας! 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Χορεύουν εύθυμα πάνω στο πτώμα μας…




Οι δωσίλογοι παλιάτσοι της κυβέρνησης χορεύουν στους κατοχικούς ρυθμούς του ευρω-φασισμού και εξακολουθούν, προσβάλλοντας κάθε ίχνος νοημοσύνης, να μιλούν για «σωτηρία» της χώρας και για …ανάπτυξη!!!

Μόνο η εκτόξευση της ανεργίας, της επίσημα καταγεγραμμένης (στην πραγματικότητα είναι... 
πολύ μεγαλύτερη), στο ιστορικό ποσοστό του 27,2%, αποκαλύπτει το μακάβριο εμπαιγμό μας…

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, της Στατιστικής Υπηρεσίας οι άνεργοι (τον Ιανουάριο του 2013) ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα, σε ποσοστό 27,2%, έναντι 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 και 25,7% το Δεκέμβριο του 2012.

Το νταβάνι είναι ακόμα πολύ ψηλά…

Αυτή είναι μια πτυχή της «ανάπτυξης» και της «σωτηρίας» μας: Ο μισός πληθυσμός να είναι άνεργος και ο υπόλοιπος να δουλεύει με μεροκάματα Κίνας ή να είναι «απασχολήσιμος»…

Χορεύουν εύθυμα πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, κάτω από τα βλοσυρά και παγερά βλέμματα των αφεντικών τους, ΚΑΙ έχουν το αβυσσαλέο ΘΡΑΣΟΣ να εννοούν «ανάπτυξη» την ταφή μας… 
 ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΡΕΜΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΣ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ!


20130413-155500.jpg

ΠΗΡΕ ΜΙΖΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟ ΟΠΛΩΝ ΤΟ 2000!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ
ΛΑΔΩΜΕΝΟΥΣ… Από τον Γιώργο Δ. Oμολόγησε δημοσίως ότι δέχθηκε δωρεά 100.000 μάρκων από έμπορο όπλων. Oλοι ζητούν παραίτηση του Bόλφγκανγκ Σόιμπλε. O Xριστιανοδημοκράτης πρόεδρος θα σηκώσει βάρος του σκανδάλου. BEPOΛINO. Mε «εξιλαστήριο θύμα» παρομοιάζεται ο Xριστιανοδημοκράτης πρόεδρος Bόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων.
Θύμα εξιλαστήριο και παρά λίγο θύμα δολοφονικής απόπειρας, ο κ.Σόιμπλε, πολιτικός προικισμένος, διορατικός και δραστήριος παρά την ατυχία του να είναι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα, μοιάζει τώρα καταδικασμένος να σηκώσει στους ώμους του όλο το βάρος του «συστήματος Kολ». Aκόμη και ο φιλικός προς αυτόν Tύπος ζητά την παραίτησή του, οι λιγότερο αυστηροί του δίνουν «πίστωση χρόνου», ελλείψει εναλλακτικής λύσης, ενώ ορισμένοι διακρίνουν στην όλη υπόθεση την προσπάθεια να εξαναγκαστεί κ. Kολ να αποκαλύψει τα ονόματα των δωρητών, που τροφοδοτούσαν τους μυστικούς λογαριασμούς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μ.ΜΠΑΡΝΙΕ: ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΕΛΟΣ! "Σωσίβιο" οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ!




Oι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ θα διασώζουν από το 2015 τις τράπεζες αν δεν δύνανται οι μέτοχοι, με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης να χρησιμεύει μόνο ως ύστατη λύση, ξεκαθαρίζει ο επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του στη «Suddeutsche Zeitung» διαψεύδοντας όλους όσους υποστήριζαν ότι "Η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση" μεταξύ των οπίων και τον περιβόητο Β.Σόιμπλε.

«Πρώτα θα πληρώνουν οι μέτοχοι της τράπεζας, έπειτα οι επενδυτές, άρα και οι ομολογιούχοι. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, θα χρησιμοποιούνται οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Στη συνέχεια, τα κεφάλαια θα προέρχονται από τα μελλοντικά εθνικά ταμεία εξυγίανσης των τραπεζών, στα οποία θα συνεισφέρουν όλες οι τράπεζες» τονίζει ο κ. Μπαρνιέ και διευκρινίζει ότι ο ESM θα χρησιμοποιείται μόνο όταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα.

Όπως επισημαίνεται από την εφημερίδα, ο επίτροπος παρουσίασε την πρότασή του χθες, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου των 27 υπουργών Οικονομικών στο Δουβλίνο και ζήτησε την έγκρισή της το συντομότερο δυνατό και την εφαρμογή της ήδη από το 2015, αντί του 2018, που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

«Η σπουδή είναι αναγκαία, προκειμένου να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα των επενδυτών», η οποία προκλήθηκε με την περίπτωση της Κύπρου, σημειώνει.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 62 ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Νέες αλλαγές για 750.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ



Αλλαγές έρχονται στις συντάξεις, στην αναγνώριση πλασματικών ετών και στα όρια ηλικίας με διαδοχική ασφάλιση που επιρρεάζουν το ασφαλιστικό καθεστώς 750.000 επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει  η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με τις εγκύκλιους του Οργανισμού μειώνεται στο 2% το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα από 1-1-2011 και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν έως 31-12-2014. Η διάταξη αυτή προβλέπεται στο βασικό ασφαλιστικό νόμο 3863/10 και η εφαρμογή της ξεκινά σταδιακά από φέτος με τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 2% για όσους συνταξιοδοτούνται όχι μόνο από τον ΟΑΕΕ, αλλά από όλα τα Ταμεία (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, κλπ) πλην ΟΓΑ.

Επίσης ανακοινώθηκε οτι αυξάνεται στα 62 από 60 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση και προέρχονται από το ΙΚΑ με βαρέα ένσημα. Στην πράξη ο ΟΑΕΕ λέει ότι από τη στιγμή που το τελευταίο Ταμείο σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης ενός εργαζομένου με βαρέα από το ΙΚΑ, θα πληρώνει τη σύνταξη με τις προϋποθέσεις που ισχύουν από το 2013 για αυτή την κατηγορία, δηλαδή με όριο ηλικίας το 62ο έτος.

Η διαφορά με αυτό που ίσχυε είναι ότι ένας ασφαλισμένος που είχε βαρέα στο ΙΚΑ και μετά ασφαλίστηκε στον ΟΑΕΕ, μπορούσε να αποχωρήσει μόλις συμπλήρωνε ένα από τα όρια ηλικίας του τελευταίου Ταμείου και εν προκειμένω του 60ου έτους που ισχύει στον ΟΑΕΕ. Ετσι, πολλοί ασφαλισμένοι που είχαν μέχρι το 2012 τις προϋποθέσεις για έξοδο με βαρέα, δηλαδή 4.500 «ένσημα» εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα, αλλά δεν ήταν 60 ετών, είτε θα έπρεπε να περιμένουν για να γίνουν 62 ετών και να συνταξιοδοτηθούν από το ΙΚΑ είτε ασφαλίστηκαν στον ΟΑΕΕ για να κατοχυρώσουν την έξοδο στα 60. Με την εγκύκλιό του όμως ο Οργανισμός κλείνει αυτό το παράθυρο και οδηγεί όλους όσοι είναι στην κατηγορία αυτή στην υποχρεωτική αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 2 έτη.

Τέλος τροποποιούνται οι ρυθμίσεις που ισχύουν για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης και πλέον όσοι ζητήσουν την εξαγορά χρόνου για να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μετά την υποβολή της αρχικής αίτησης, δεν θα πάρουν αναδρομικά τη σύνταξη από την ημερομηνία που υπέβαλαν την αρχική αίτηση συνταξιοδότησης, αλλά η σύνταξή τους θα αρχίσει να καταβάλλεται από την ημερομηνία που υπέβαλαν αίτηση για εξαγορά πλασματικού χρόνου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία “αδειάζει” το ΠΑΣΟΚ!



«Συνεργαστείτε με ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίξτε την κοινωνία»

Ο Πρόεδρος της ομάδας των Δημοκρατών-Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο, στην οποίαν ανήκει και το ΠΑΣΟΚ, Χάνες Σβόμποντα αμφισβητεί ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ιδιαίτερα τη στρατηγική σύγκρουσης που έχει επιλέξει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σβόμποντα με δηλώσεις του σε εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σχηματιστεί στην Ελλάδα, όπως είπε, η «καλύτερη μελλοντική αριστερά».

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών δήλωσε: «Θα ήθελα το ΠΑΣΟΚ να βρει έναν τρόπο στενής συνομιλίας με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και με πολλούς λογικούς ανθρώπους στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχω γνωρίσει πολλά άτομα στο ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μεν αριστερές απόψεις, αλλά παράλληλα εποικοδομητικές απόψεις και για μένα δεν πρόκειται για μια ομάδα που είναι απόλυτα ανεύθυνοι. Η καλύτερη μελλοντική αριστερά θα πρέπει να σχηματιστεί από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ. Τότε μόνο θα υπάρξει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα Κίνημα που θα ελκύει πολλούς ανθρώπους που σήμερα στερούνται των κοινωνικών τους δικαιωμάτων, και που δεν θα λένε μόνο για τις δυσκολίες των πραγμάτων, αλλά και θα γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει».

Ταυτόχρονα ο Χάνες Σβόμποντα άσκησε κριτική και στον τρόπο που πολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ καθώς υποστήριξε ότι πρέπει ναι μεν να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά να ρίξει βάρος και στα κοινωνικά θέματα, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει χαθεί η επαφή της Ιπποκράτους με την κοινωνία.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει ν’ αλλάξει, πρέπει να βρει έναν τρόπο να στηρίξει την κυβέρνηση θετικά, πραγματιστικά, διότι χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που να μπορεί να διαπραγματευθεί και να συνομιλεί με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ωστόσο την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάξει τα κοινωνικά ζητήματα».

Η διπλή αυτή αμφισβήτηση Σβόμποντα (αφενός συνεργασία με ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου έλλειμμα πολιτικής στα κοινωνικά θέματα) έχει κάνει σύμφωνα με πληροφορίες έξαλλο τον Βενιζέλο. Συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι δεν δέχονται «υποδείξεις στο θέμα των συμμαχιών», ενώ λένε ότι το ΠΑΣΟΚ «τα κοινωνικά θέματα τα αναδεικνύει με προτάσεις που καθημερινά καταθέτει στη Βουλή και στην κυβέρνηση». 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Επιβεβαίωσαν οι Ρώσοι στον ΣΕΒ το επενδυτικό τους ενδιαφέρον


Επιβεβαίωσαν οι Ρώσοι στον ΣΕΒ το επενδυτικό τους ενδιαφέρον
Μιλώντας απόψε στη συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής ρωσικών επιχειρήσεων στις διαδικασίες αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής - πέρα από το διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ στον οποίο υπάρχει ήδη ρωσική παρουσία - ο κ. Sokolov τόνισε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το επιβεβαιώνουν με τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς. «Δεν αποκλείεται να υπάρξει ενδιαφέρον και για ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της Ελλάδας», πρόσθεσε ο κ. Sokolov διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από τους μετόχους και τις διοικήσεις των επιχειρήσεων με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες, όπως σημείωσε.
«Εμείς από την πλευρά μας, τόνισε, έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για αυτή τη συνεργασία». Πρόσκληση προς τους Ρώσους επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα για συμμετοχή στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων απηύθυναν στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης τόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος. Στους τομείς που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες προοπτικές για ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών, όπως προκύπτει από τις εργασίες της επιχειρηματικής συνάντησης, περιλαμβάνονται η ενέργεια, ο τουρισμός, οι μεταφορές, τα τρόφιμα - ποτά, η γουνοποιία αλλά και η έρευνα - τεχνολογία.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης τις προοπτικές που διανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις ενόψει της πραγματοποίησης των αγώνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 2018 στη Μόσχα αλλά και για συμμετοχή στα έργα ανάπτυξης του μετρό στη ρωσική πρωτεύουσα. Ο κ. Κούρκουλας τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ για κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου Ρώσων πολιτών στις χώρες της Ένωσης ενώ ήδη έχει επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων από τις ελληνικές προξενικές αρχές.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα αναμένεται να φθάσουν εφέτος το 1.000.000 από 800.000 πέρυσι. Ωστόσο ακόμη και αν τα μεγέθη αυτά διπλασιαστούν, όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, οι Ρώσοι τουρίστες θα αποτελούν μόλις το 8- 10 % των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας και επεσήμανε την ανάγκη αεροπορικής σύνδεσης περισσότερων ρωσικών πόλεων με ελληνικούς προορισμούς. Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χάρης Κυριαζής σημείωσε ότι ο ΣΕΒ εργάζεται σταθερά για την ενίσχυση και εμβάθυνση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη απλοποίησης των τελωνειακών διαδικασιών, διευκόλυνσης των μεταφορών με αποκατάσταση της θαλάσσιας συγκοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών και εντατικοποίησης της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.  
ΠΗΓΗ:.newsbomb.gr