Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Πάρτε κυρίες μου σακούλες..

Από το mandatoforos.blogspot.gr
Oπότε,
     ..με τέσσερα λεπτά του ευρώ,
     ..σώσαμε το περιβάλλον.
     Διότι αφ' ενός τόσο αξίζει το περιβάλλον στην συνείδηση των σοφών νομοθετών,
     ..και αφ' ετέρου και σπουδαιότερου, ως γνωστόν μόνον οι πλαστικές σακούλες ρυπαίνουν το περιβάλλον.

     Καθότι, οι πλαστικές συσκευασίες των τροφίμων, των χαρτικών, των απορρυπαντικών, και λοιπόν αγαθών με..

Ο Trump «ανοίγει» όλες τις παράκτιες πετρελαιοπηγές των Η.Π.Α.

Από το worldenergynews.gr
Η κυβέρνηση Trump πρότεινε το άνοιγμα σχεδόν όλων των παράκτιων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ , κίνηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής ενέργειας, η οποία όμως προκάλεσε διαμαρτυρίες από πολιτείες, περιβαλλοντολόγους και τουριστική βιομηχανία.
Η προσπάθεια ανοίγματος παλαιότερων, εκτός ορίων περιοχών, σε Ατλαντικό, Αρκτική και Ειρηνικό έρχεται σε..

ΥΠΕΝ: Μετατίθεται για 20 Απριλίου η αξιολόγηση των αιτήσεων για έρευνες σε Ιόνιο-Κρήτη

Από το energypress.gr
Μετατίθεται για τις 20 Απριλίου του 2018 η απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης για την αξιολόγηση των αιτήσεων στο Διεθνή Διαγωνισμό για παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε είκοσι (20) θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο) και νοτίως της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΕΝ.

Στόχοι κοιτασμάτων τύπου Ζορ Δυτικά και Νότια της Κρήτης

Την ώρα που τρέχει ο διαγωνισμός για τις θαλάσσιες περιοχές ΝοτιοΔυτικά Κρήτης και Νότια Κρήτης είναι καλό να εξετάσουμε τους στόχους που έχουμε και στην ευρύτερη περιοχή. Πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται απλώς για εκτιμήσεις, οι οποίες είναι θεωρητικές, ενώ έχουμε χειροπιαστά δεδομένα και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο αφού παρουσιάστηκαν από την ΕΔΕΥ στο Λονδίνο. 
Η απλή μελέτη του χάρτη εξηγεί άνετα το ενδιαφέρον της κοινοπραξίας Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια. Έτσι δεν μιλάμε μόνο..

ΠΟΠΕΚ: Διαχρονική πλέον η κρατική ασυνέπεια στο λαθρεμπόριο

Από το energypress.gr
Για διαχρονική πλέον ασυνέπεια Κυβερνήσεων και κρατικού μηχανισμού στον έλεγχο και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης (λαθρεμπόριο, κ.λπ.)  πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων κάνει λόγο η ΠΟΠΕΚ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση:

Ισπανο-ρουμανικό φλερτ για τα μάτια του ΔΕΣΦΑ

Από το capital.gr
Και ξαφνικά ο διαγωνισμός για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ αποκτά νέο ενδιαφέρον. Τις τελευταίες ημέρες, στην αγορά κυκλοφορούν όλο και πιο έντονες πληροφορίες ότι η αναβολή που ζητήθηκε από τα δύο σχήματα που συμμετέχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 66% του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου, κρύβει εκπλήξεις. Υπενθυμίζεται ότι ενώ αρχικά η υποβολή δεσμευτικών προσφορών είχε προσδιοριστεί για τις 22 Δεκεμβρίου, τελικά μετά από αίτημα των επενδυτών μετατέθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για τις 16 Φεβρουαρίου. 

Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στις ευρωπαϊκές αγορές αερίου,  λένε πάντως ότι στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, οι επενδυτές δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Έτσι το αουτσάιντερ, η ισπανική Reganosa (Regasifica del Noroeste Spain) φέρεται..

Νορβηγία: Δικαστήριο ανοίγει τον δρόμο για τις έρευνες πετρελαίου στην Αρκτική

Από το worldenergynews.gr
Δικαστήριο του Όσλο ενέκρινε την Πέμπτη  4/1 τα σχέδια της Νορβηγίας για περισσότερη έρευνα πετρελαίου στην Αρκτική, απορρίπτοντας προσφυγή  περιβαλλοντολόγων  που υποστήριζαν ότι παραβιάζουν το συνταγματικό δικαίωμα σε ένα υγιές περιβάλλον.

Η υπόθεση, που υποβλήθηκε από τη Greenpeace και την Ομάδα Φύσης και Νεολαίας, είχε υποστηρίξει ότι ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μερικές φορές για να αναγνώσουμε το μέλλον, οφείλουμε να κοιτάμε το παρελθόν, να διδασκόμαστε από αυτό ώστε να πατάμε πάνω στις σταθερές που αυτό δημιούργησε.  

Είναι αταλάντευτη και αμετάκλητη βούλησή μας, ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΚΕΕΠ είναι και παραμένει ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο, μακριά από κομματικές εξαρτήσεις ώστε να ενώνει και όχι να διχάζει τους εργαζόμενους, να δρα..