Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Η Τζ. Γκράνχολμ καλεί τον ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου

 



Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ κάλεσε τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο να αυξήσουν αμέσως τις προμήθειες αργού για να μετριάσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Την Πέμπτη, o ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να συνεχίσουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


ΕΛΠΕ: Κορυφαίες Διεθνείς Διακρίσεις για τον «Ετήσιο Απολογισμό 2020»

 



Σημαντικές διακρίσεις για την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. η οποία κατέκτησε 5 βραβεία στην κατηγορία «Καλύτερος Ετήσιος Απολογισμός», με τη συμμετοχή της σε διεθνείς διαγωνισμούς που διεξήχθησαν από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο 2021. Στον «Ετήσιο Απολογισμό 2020», αντικατοπτρίζεται η..

"Κλιματικό" "ανατολίτικο παζάρι" ενόψει COP26 και πώς οι "συνήθεις "ύποπτοι" στηρίζουν την Τουρκική λίρα.

 


Στις 2/9/2020, πριν από 14 μήνες, είχαμε δει πως η ισοτιμία της Τουρκικής λίρας με το ευρώ ήταν στο 8,7776. Σήμερα, αισίως και όπως φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα, η ισοτιμία έχει φθάσει στα 11,212 και μέσα σε 14 μήνες η λίρα έχασε 27,7%. Η μορφή του διαγράμματος δείχνει επιταχυνόμενη τη διολίσθηση, κι αν δεν αλλάξει κάτι, μέσα στο 2022 θα δούμε να..

Με θετικό πρόσημο οι πωλήσεις καυσίμων κίνησης στο 9μηνο του έτους – Καλή η εικόνα του Σεπτεμβρίου

 


Εάν εξαιρέσει κανείς τη σημαντική υποχώρηση των πωλήσεων του πετρελαίου θέρμανσης, η αγορά των καυσίμων κίνησης εμφανίζει θετικό πρόσημο, το οποίο μάλιστα το Σεπτέμβριο βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο. 

Σύμφωνα με τα τελευταία..

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΗ ΤΗΣ ENERGEAN !

 


 


Ένας-ένας οι φορείς

 δηλώνουν την αμέριστη

 συμπαράσταση στον

 αγώνα των εργαζομένων 

της KΑΒΑΛΑ OIL

Την αντίθεσή της στην επικίνδυνη και αντεργατική πολιτική της ENERGEAN καταγγέλλει η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας, από το πρόσφατο συνέδριό της, ενώ..

Shell to end crude refining at German site



 


Royal Dutch Shell said on Thursday it plans to shift its Shell Rheinland refinery at Wesseling in Germany away from crude oil and towards low or zero carbon products from 2025.

Shell has set a goal of net zero emissions by 2050 and is under increased..

Η εταιρεία που μολύνει τον πλανήτη όσο και η… Ρωσία

 



Τη δέσμευση για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, επανέλαβε ο επικεφαλής της Shell, Ben van Beurden. Ωστόσο, η χρηματοδότηση αυτής της μετάβασης θα γίνει με έσοδα από το πετρέλαιο και το αέριο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει. 

«Το σχέδιο για καθαρότερη ενέργεια μπορεί να..