Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Γ. Μανιάτης: Πράσινη Ανάπτυξη: Η απάντηση στην περιβαλλοντική κρίση - 10 Επιχειρησιακά Προγράμματα

 


Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Μανιάτης έκανε μια σημαντική μελέτη, στην οποία αναλύεται διεξοδικά η μεθοδολογία για την Πράσινη Ανάπτυξη στη χώρα. Ειδικίότερα, περιλαμβάνει 10 Επιχειρησιακά Προγράμματα με  προτάσεις για τη μεθοδολογία, το κόστος και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Το παρόν κείμενο πολιτικής φιλοδοξεί, στο πλαίσιο των στρατηγικών του European Green Deal για την αποτροπή της κλιματικής κρίσης, να προσδιορίσει την..

Σε τι ελπίζει η αγορά καυσίμων για μικρότερες απώλειες από το lockdown - Ο ρόλος των σχολείων, των αεροπορικών εταιρειών και της θέρμανσης

 


Στα μικρά παράθυρα του δεύτερου lockdown σε σχέση με το πρώτο της περασμένης Άνοιξης, που επιτρέπουν έστω και οριακά τις μετακινήσεις, ελπίζει η αγορά των υγρών καυσίμων προκειμένου να μετριάσει τις απώλειες των πωλήσεών της.

Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου της εμπορίας πετρελαιοειδών αν τα μέτρα παραμείνουν ως έχουν και για το διάστημα των τριών εβδομάδων τότε οι πωλήσεις δεν θα έρθουν..

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν αλλάζει η νομοθεσία για τα σλέπια - Φορολογικές αποθήκες μόνον αν είναι αγκυροβολημένα μόνιμα

 


Αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του energypress, σε συνέχεια των ανησυχιών που είχαν εκφραστεί από παράγοντες της αγοράς, αναφέρουν ότι καμία τροποποίηση δεν επέρχεται στις διατάξεις για τη λειτουργία των πλωτών μέσων αποθήκευσης καυσίμων (σλέπια) ως ειδικές φορολογικές αποθήκες με το σχέδιο νόμου για το λαθρεμπόριο και ουδέποτε δόθηκε εντολή στην ΑΑΔΕ για την τροποποίηση της σχετικής..

Ζάεφ: Συμμετοχή 25% σε μονάδα φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη - Προχωράμε για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου με την Ελλάδα

 


Την πεποίθησή του ότι "πιθανότατα θα συμμετέχουμε με 25% σε ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα έχει ικανότητα παραγωγής δύο φορές μεγαλύτερη από το δικό μας έλλειμμα, το οποίο ανέρχεται στα 2 GWh" εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Οικονομικό Μαγκαζίνο» του τηλεοπτικού σταθμού ALSAT ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Zoran Zaev.

Επίσης, ο κ. Zaev δήλωσε ότι ..