Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Αδαμίδης: «Θα γίνει της Μεγαλόπολης» – Καταλήψεις αν έρθει η απόφαση για τις μονάδες στο ΔΣ της ΔΕΗ

Από το energypress.gr
«Θα γίνει της Μεγαλόπολης» προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, αναφερόμενος στη δρομολογούμενη συμφωνία για πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ


Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία στέκεται αλληλέγγυα στη στάση εργασίας που εξήγγειλε το σωματείο των
εργολαβικών συναδέλφων ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ.

Η συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα εργολαβοποίηση..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι διαχρονική η θέση μας για τον δημόσιο χαρακτήρα της Εταιρείας μας και την σταδιακή μετεξέλιξή της από πετρελαϊκή σε ενεργειακή δύναμη που θα την καθιστά πολύτιμη παρακαταθήκη επιρροής και ελπίδας για όλους τους Έλληνες. Δυστυχώς οι «αριστεροί» τιμητές των πάντων, αυτοί που κουνούσαν το δάκτυλο σε όλους και μιλούσαν για κανιβαλισμό της δημόσιας περιουσίας, τώρα δεν νοιάζονται πλέον και θυσιάζουν την περιουσία του Ελληνικού λαού. Τους υπενθυμίζουμε ότι η Ενέργεια είναι ο κλάδος της οικονομίας που μπορεί να φέρει την πραγματική ανάπτυξη στην χώρα αλλά συνάμα είναι και ο κορυφαίος πυλώνας Εθνικής Ασφάλειας.

Στην προσπάθεια να αναλάβουμε δράσεις ανακούφισης..

Πρόταση εξαγοράς των μετοχών της Shell στην ΕΠΑ Αττικής από τη ΔΕΠΑ

Από το capital.gr
Πλήρης αποχώρηση της ΔΕΠΑ από τις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας και εξαγορά των μετοχών της Shell στην ΕΠΑ Αττικής, είναι η πρόταση που θα καταθέσει στους Θεσμούς το υπουργείο Ενέργειας για το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί το θέμα των λιγνιτών να έχει ουσιαστικά διευθετηθεί και να απομένει πλέον η επικύρωση του κειμένου που..

Οι Κινέζοι ξαναζεσταίνουν τον άνθρακα στα Βαλκάνια

Από το energypress.gr
Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη μοιάζει να είναι η δεδομένη η στροφή προς τη σχεδιασμένη υποχώρηση του μεριδίου της ανθρακικής παραγωγής στο ενεργειακό μείγμα, στα Δυτικά Βαλκάνια, με όχημα κυρίως τις κινεζικές επενδύσεις, φαίνεται ότι διαμορφώνουν ένα παράθυρο ευκαιρίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χώρες όπως η Σερβία, η Βοσνία, το Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο σχεδιάζουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε νέες ανθρακικές μονάδες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκαλεί η αύξηση της ενεργειακής ζήτησης σε συνδυασμό με το γηρασμένο στόλο των παλαιών μονάδων.

Παράλληλα ..

Exxon: Από την διύλιση ξεκινούν οι πρώτες μεγάλες αλλαγές του Woods

Από το worldenergynews.gr
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon Mobil,  Darren Woods αναδιοργανώνει τις δραστηριότητες διύλισης της εταιρείας, μέρος της ώθησης για αύξηση των κερδών λόγω των τιμών του πετρελαίου και  του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε  η εταιρεία τη Δευτέρα 27/11.
Οι αλλαγές στον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαιοειδών στον κόσμο είναι οι πιο σαρωτικές μέχρι σήμερα. Ο Woods, ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης  τον Ιανουάριο μετά την παραίτηση του πρώην επικεφαλής Rex Tillerson  οποίος ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο Woods θα  κινηθεί πρώτα ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 24/11/17 πραγµατοποιήθηκε το τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας και αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους αδικοχαµένους συνανθρώπους µας στη ∆υτική Αττική, τα θέµατα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν τα εξής:

Α) Αναπλήρωση της θέσης του Γραµµατέα Τύπου και ∆ηµ. Σχέσεων που µέχρι πρότινος κατείχε ο συν. Π. Οφθαλµίδης από τον συν. Κων. Ρόκα, µε ψήφους 13 ΥΠΕΡ και 7 ΚΑΤΑ. Ευχόµαστε στο συνάδελφο επιτυχία στο έργο του.

Β) Στήριξη στους πληγέντες της ∆υτικής Αττικής. Από την πρώτη στιγµή υπήρξαµε ..