Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Πόση ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από τον άνεμο;

Από το worldenergynews.gr
Υπολογίζεται ότι 315.000 από τις 3,1 εκατομμύρια γιγαβάτώρες ακαθάριστης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται το 2016 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) προήλθαν από την αιολική ενέργεια. Με άλλα λόγια, ο άνεμος αντιπροσώπευε το 10% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην ΕΕ το 2016. Αυτό είναι..

Πρακτική άσκηση για φοιτητές στα Ελληνικά Πετρέλαια

Από το e-dimosio.gr
Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Σπουδαστών ΑΤΕΙ προσφέρει την ευκαιρία σε σπουδαστές να απασχοληθούν σε διάφορες δραστηριότητες του Ομίλου, αποκτώντας εμπειρία πάνω στο αντικείμενο σπουδών τους, μέσα σε συνθήκες πραγματικού περιβάλλοντος εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, προσφέροντας θέσεις απασχόλησης σε σπουδαστές, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Οι θέσεις και οι ειδικότητες απασχόλησης, καθορίζονται ετησίως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αναγκών των ..

κ.Σταθάκη & κ.Βερροιόπουλε, με ποιο τρόπο οι ΑΕΠΟ για τα αιολικά προστατεύουν τις νυχτερίδες;


Από το greeklignite.blogspot.com
Οι πολιτικοί γεμίζουν τις βουνοκορφές της Ελλάδας με ανεμογεννήτριες στο όνομα δήθεν της προστασίας του κλίματος, αλλά καταστρέφοντας το περιβάλλον. Τελευταία απόδειξη για μια ακόμα οικολογική καταστροφή που προκαλούν οι ανεμογεννήτριες και επιμένουν να αγνοούν οι πολιτικοί, αποτελεί η εργασία που δημοσιεύθηκε το Μάρτιο 2018 στο Ecological Engineering, τόμος 112, σελίδες 51-54, με τίτλο "Wind turbines impact bat activity, leading to high losses of habitat use in a biodiversity hotspot".

Οι ερευνητές εξέτασαν τη δραστηριότητα των νυχτερίδων σε περιοχές με ανεμογεννήτριες και σε συγκριτικά σημεία ελέγχου. Βρήκαν πως..

Πλαφόν στην τιμή των υγρών καυσίμων μελετά το ΥΠΕΝ – Νέο πλαίσιο για καλύτερη παρακολούθηση των τιμών στα πρατήρια

Από το worldenergynews.gr
Μέτρα αντιμετώπισης της αλλεπάλληλων ανατιμήσεων στα καύσιμα, οι οποίες συνεχίζονται αμείωτες τις τελευταίες εβδομάδες, μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Την παρέμβαση του ΥΠΕΝ για το θέμα είχε ζητήσει ήδη από τον Ιούλιο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς από το ανοδικό «ράλι» πλήττονται ιδιαίτερα τα νησιά, λόγω τόσο της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, όσο και της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ σε ορισμένα από αυτά. 

Έτσι, σύμφωνα με πηγές από..

Ανεπαρκής ο Νότιος Διάδρομος Μετά το 2030

Από το energia.gr
Ανεπαρκής μετά το 2030 θα είναι ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου, του οποίου τμήμα αποτελεί και ο TAP, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει σε αναφορά του το Ινστιτούτο Ενεργειακών Μελετών της Οξφόρδης. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να υπάρχει επαρκές φυσικό αέριο για μια δεύτερη γραμμή του Trans Anatolian Pipeline (TANAP) που διασχίζει την Τουρκία, αλλά μόνο έως το τέλος της δεκαετίας του 2020.


Η μελέτη του Ινστιτούτου εξετάζει τις πιθανές πηγές εφοδιασμού για τον Νότιο Διάδρομο (Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν και άλλους, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, του Κουρδιστάν και της Ανατολικής Μεσογείου), θέματα..

H Motor Oil αναλαμβάνει την αποκατάσταση των ζημιών στο Λύρειο Ίδρυμα

Από το energypress.gr
Η Motor Oil Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. επιθυμώντας να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της πυρκαγιάς που έπληξε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και σε συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος, προχωρά στην άμεση αποκατάσταση ζημιών που υπέστη αυτό.

Συγκεκριμένα η εταιρεία θα αναλάβει την ανακατασκευή κτισμάτων που καταστράφηκαν από τη φωτιά όπως..

Ακμάζουν οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου το α' εξάμηνο του 2018

Από το energypress.gr
Αύξηση κατά 30% περίπου σημείωθηκε στις ανακαλύψεις νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου ανά τον κόσμο στο α’ εξάμηνο του 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα με πρόσφατη ανάλυσή της η Rystad Energy.

Πρόκειται για..

Με εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ για το διαγωνισμό πώλησης των ΕΛΠΕ «απαντούν» οι εργαζόμενοι της εταιρίας

Από το worldenergynews.gr
Η επίδοση εξώδικου στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποτελεί την επόμενη κίνηση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) που αντιδρά στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση του Ομίλου. 

Σύμφωνα με εκπροσώπους του σωματείου, το εξώδικο πρόκειται να σταλεί άμεσα, ακόμη και τις επόμενες ώρες. 

Σκοπός είναι..