Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μνημόνιο Συναντίληψης ΕΛΠΕ - Rosneft

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Μνημόνιο Βασικών Όρων Συναντίληψης για την προμήθεια αργού και πετρελαϊκών προϊόντων (Heads of Terms for Crude and Petroleum Supply), υπέγραψαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. Γρηγόρης Στεργιούλης και ο CEO της Ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας ROSNEFT, Igor Ivanovich Sechin, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συναντίληψης, τα δύο μέρη προτίθενται να..

"Δεν θα γίνουμε Έλληνες"... κραυγάζουν οι Γάλλοι και στην Place de la République, τραγουδούν το "Bella Ciao"!



Κάθε λαός είναι άξιος των επιλογών του!

ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Τι σημαίνει το πετρέλαιο των $50 για την Fed

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Πενήντα δολάρια το βαρέλι δεν είναι μια μαγική τιμή που θα κάνει τους παραγωγούς να σπεύσουν να αυξήσουν την παραγωγή τους. Ωστόσο, μια κίνηση της τιμής πάνω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να προσφέρει ένα καλό επιχείρημα υπέρ της ανάγκης για αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve, σημειώνει το Marketwatch.

Η τιμή τόσο του αμερικανικού αργού όσο και του αργού τύπου brent έφτασαν σε νέα υψηλά, πάνω από τα 50 δολάρια, την Πέμπτη. Τελικά τα δύο συμβόλαια έκλεισαν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 50 δολαρίων, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που το WTI άγγιξε τα 50 δολάρια από τον Ιούλιο και η πρώτη φορά από το Νοέμβριο για το brent.

"Η Fed ενδέχεται να δει..

ΓΣΕΕ:ΜΕΤΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

latomeia
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση της για το θάνατο ενός ακόμη συναδέλφου εν ώρα εργασίας, αυτή τη φορά σε λατομείο στο Βαθύλακο της Δράμας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του σε λατομείο της περιοχής, λόγω έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Η ΓΣΕΕ απαιτεί άμεσα την παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και την απόδοση ευθυνών.

Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει στην περιοχή έδρα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και το ΣΕΠΕ να έχει στην επίβλεψη του μια τεράστια γεωγραφική περιοχή, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να κάνει πολλούς ελέγχους. Είναι αναγκαίο, να ληφθούν εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα, όσο και αν κοστίζουν στους εργοδότες, ώστε να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

No Comments...




ΠΗΓΗ:larkikanea.blogspot.gr

Ειδική συνέλευση των ομολογιούχων συγκαλούν τα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Ειδική συνέλευση των ομολογιούχων συγκαλεί ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στις 3 Ιουνίου, προκειμένου να αλλάξει τους όρους των «υποθηκών» που έχει το ομόλογο του 2017 για να γίνουν πλήρως συμβατά με τους όρους που έχουν τα ομόλογα του 2019.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, τα ομόλογα λήξης του 2019 (ονομαστική έκδοση 325 εκατ. ευρώ) έχουν κουπόνι 5,25% και του 2017 (ονομαστική έκδοση 500 εκατ. ευρώ) έχουν κουπόνι 8%.

Και οι δύο εκδόσεις που..

Τραμπ: Θα ακυρώσει τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και θα επαλειτουργήσει τον Keystone XL


Στην καρδιά της αμερικανικής “έκρηξης” στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, στη Βόρεια Ντακότα, βρέθηκε χτες ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τράμπ, απ' όπου διακήρυξε την επιθυμία του για περισσότερες εξορύξεις ορυκτών καυσίμων και λιγότερων περιβαλλοντικών περιορισμών.

Ο ίδιος υποσχέθηκε να..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΥΑΕ ΒΕΘ

Αποτέλεσμα εικόνας για υγιεινη και ασφαλεια
Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι

          Σας  ενημερώνουμε  ότι  μετά  το  πέρας  της  προθεσμίας  για  την  υποβολή  υποψηφιοτήτων,  οι  αιτήσεις  που  υποβλήθηκαν  στην  Εφορευτική  Επιτροπή  για την  εκλογή  ΕΥΑΕ  ΒΕΘ   και  αποτελούν  το  Ενιαίο  Ψηφοδέλτιο  είναι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

           Το  Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη ΕΥΑΕ.

           Τα προηγούμενα δυο χρόνια η πολιτική της εταιρίας ήταν εθελούσιες χωρίς αντικατάσταση, διεύρυνση της εργολαβοποίησης, μείωση των οργανογραμμάτων, συμπίεση του χρόνου των εργασιών συντήρησης (shutdown) με παράλληλη πίεση από τη διοίκηση της εταιρίας για παράκαμψη των  διαδικασιών  ασφάλειας του Ομίλου.  Αυτή η πολιτική οδήγησε στο εργοδοτικό έγκλημα της 8ης  Μαΐου 2015.

           Μεγάλες ευθύνες έχουν οι παρατάξεις στη διοίκηση του ΠΣΕΕΠ (ΕΝΙΑΙΑ-ΕΛΚΕ) που όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλαν..

Έρχεται η «δήλωση πλούτου» για αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων


Από «ακτινογραφία» ετοιμάζονται να περάσουν οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών μετρητά - καταθέσεις, τραπεζικές θυρίδες, ακίνητα, Ι.Χ., τιμαλφή, επενδύσεις, έργα τέχνης, καθώς πυρετωδώς σχεδιάζεται η νέα «δήλωση πλούτου».

Η εν λόγω δήλωση αποτελεί ουσιαστικά προάγγελο του περιουσιολογίου, το οποίο, παρά τις αναβολές στην υλοποίησή του, αναμένεται ότι θα τεθεί τελικά σε εφαρμογή από το επόμενο έτος, ανοίγοντας και τον δρόμο για την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται αποφασισμένη να ..

ΕΛΠΕ-Rosneft: Μνημόνιο για συνεργασία σε αργό και προϊόντα

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε ασπροπυργου

Μνημόνιο Βασικών Όρων Συναντίληψης για τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας που θα εξετάσει τις δυνατότητες συνεργασίας των ΕΛ.ΠΕ. και της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft στην προμήθεια αργού και προϊόντων πετρελαίου, αναμένεται να υπογραφεί σήμερα το απόγευμα από τις διοικήσεις των δύο εταιρειών.

Το Μνημόνιο υπογράφεται με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα και επιβεβαιώνει την πρόθεση των δύο πλευρών να διερευνήσουν τρόπους συνεργασίας που θα λειτουργούν προς όφελος των δύο πλευρών.

Ωστόσο λόγω της πολυπλοκότητας και των κινδύνων που κρύβουν οι συμβάσεις που υπονοεί το αντικείμενο του MOU (χονδρικά «φασόν» διύλιση αργού), δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα καταλήξει σε τελική συμφωνία.

Από την πλευρά των ΕΛ.ΠΕ. μέχρι στιγμής τηρούνται ..

Εντοπίστηκε γαλαξίας… Ελντοράντο!

Εντοπίστηκε γαλαξίας… Ελντοράντο!
Ερευνητές του Τμήματος Φυσικής του MIT εντόπισαν σε απόσταση 100 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς ένα γαλαξία που είναι γεμάτος χρυσό, σίδηρο και πλατίνα. Ο γαλαξίας ονομάζεται Reticulum II και είναι ένας σπάνιος τύπος γαλαξία νάνου. Η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική γιατί η προέλευση αυτών των χημικών στοιχείων διχάζει τους επιστήμονες εδώ και δεκαετίες και η μελέτη του γαλαξία και των άστρων του αναμένεται να φωτίσει αυτό το κοσμικό μυστήριο.


Η γρήγορη διαδικασία

Εχει διαπιστωθεί ότι τα περισσότερα βαριά στοιχεία δημιουργούνται με..

Κλείσιμο κάτω από τα 50 δολ. για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Τα επίπεδα των 50 δολαρίων δοκίμασαν, σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου που εντούτοις δεν κατάφεραν να συντηρήσουν την ανοδική τους πορεία, καθώς η υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων ενισχύει το επενδυτικό αίσθημα.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Ιουλίου, υποχώρησε κατά..

Πείραμα «αποκαλύπτει» 5η θεμελιώδη δύναμη που μέχρι τώρα δεν είχε ανιχνευτεί


Ενα εργαστηριακό πείραμα στην Ουγγαρία εντόπισε μια ανωμαλία γύρω από την συμπεριφορά της ραδιενέργειας, η οποία μπορεί να κρύβει το... νέο κεφάλαιο στην φυσική. Μια πέμπτη θεμελιώδη δύναμη, η οποία ως τώρα δεν είχε ανιχνευτεί.

Ως τώρα γνωρίζουμε πως υπάρχουν μόλις τέσσερις διαφορετικοί τρόποι αλληλεπίδρασης μεταξύ των σωματιδίων. Η βαρυτική, η ηλεκτρομαγνητική, η ισχυρή και η ασθενής δύναμη. Ενας από τους μεγαλύτερους στόχους των θεωρητικών φυσικών, είναι η ενοποίηση αυτών των τεσσάρων δυνάμεων. Κάτι που φαντάζει πραγματικά δύσκολο!

Η αρχή έγινε με..