Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η Αγκυρα κατεβάζει ψηφοδέλτιο στη Θράκη-Προκλητική ανακοίνωση

tourkoi
Το δικό της ψηφοδέλτιο κατεβάζει η Αγκυρα στη Θράκη για να μετρήσει δυνάμεις για την επόμενη μέρα. Το απόλυτα ελεγχόμενο από το Προξενείο Κόμμα DEB  υπέβαλλε στον Άρειο Πάγο στην Αθήνα τον συνδυασμό των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές που θα γίνουν στις 25 Μαΐου.

To DEB (το οποίο υποστηρίζει με περίσσιο θράσος μια και όλοι γνωρίζουν το ρόλο του) πως μετέχει στις ευρωεκλογές με στόχο να ακουστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη η φωνή και τα προβλήματα της «τουρκικής» μειονότητας δυτικής Θράκης, έχει συνδυασμό στον οποίο περιλαμβάνονται υποψήφιοι από όλες τις περιοχές της δυτικής Θράκης.  Την ίδια ώρα που η Τουρκία κατέχει τη μισή Κύπρο και η σχέση της με τις αρχές και τις αξίες του Δυτικού Πολιτισμού είναι άγνωστη. Να δούμε βέβαια πότε θα ξυπνήσει η Ελλάδα.

Οι 18 υποψήφιοι της λίστας είναι από την Ροδόπη, οι 18 από την Ξάνθη και οι 2 από τον Έβρο. Από τους υποψήφιους του DEB οι 24 είναι άντρες και οι 12 γυναίκες.

Διαβάστε την προκλητική  ανακοίνωσή του DEB:

«Πηγαίνουμε στην κάλπη την Κυριακή 25 Μαΐου με το σύνθημα”ΕΥΡΩΠΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ” και με την ψήφο μας δίνουμε το μήνυμα σε Αθήνα και Ευρώπη πως ”ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ”.Ενώνουμε τις ψήφους μας στο DEB και δηλώνουμε στην Ευρώπη πως ”ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ” !!!

ΕΥΡΩΠΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ !!!»

Η λίστα του DEB που μετέχει στις ευρωεκλογές της 25/5/2014 έχει ως εξής 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ



ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

Πρίνος: Στήνονται δύο νέες εξέδρες


Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσει το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ η Energean Oil&Gas, για το σύνολο των υπό εκμετάλλευση περιοχών στη θαλάσσια περιοχή του Πρίνου.

Η ίδια εταιρεία στις 15 Μαΐου καταθέτει επίσης προσφορά στο Μαυροβούνιο για την έρευνα και εκμετάλλευση θαλάσσιας περιοχής στην Αδριατική, στο πλαίσιο διεθνούς γύρου παραχωρήσεων που προκήρυξε η κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά το επενδυτικό της πρόγραμμα στον κόλπο της Καβάλας (Πρίνος, Βόρειος Πρίνος, «Ε») σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, αυτό θα προβλέπει την κατασκευή δύο θαλάσσιων εξεδρών, αντί της μίας που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, η Εnergean σχεδιάζει μία πλατφόρμα για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Ε», αλλά και μία ξεχωριστή για την αύξηση της παραγωγής από το μικρότερο κοίτασμα Βόρειος Πρίνος, το οποίο μέχρι στιγμής εκμεταλλεύεται από τις υφιστάμενες πλατφόρμες. Στο ίδιο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και σειρά γεωτρήσεων, τόσο για τη συστηματική εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Ε», όσο και για την αύξηση της παραγωγής στον Πρίνο και στο Βόρειο Πρίνο.

Ένα πρώτο βήμα στην προετοιμασία του επενδυτικού προγράμματος είναι η ναύλωση του πλοίου υποστήριξης Valiant Energy, το οποίο ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Prime Marine. Το συγκεκριμένο πλοίο μήκους 65 μέτρων και χωρητικότητας 1.800 τόνων είναι σχεδιασμένο για τον εφοδιασμό εξεδρών εξόρυξης, τη μεταφορά των απαραίτητων υλικών εξοπλισμού στις εξέδρες και στα γεωτρύπανα, ενώ δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης, απορρύπανσης, διάσωσης, ρυμούλκησης εξεδρών, πόντισης αγκυρών κ.ά.

Μαυροβούνιο - Ελλάδα

Παράλληλα, το επιστημονικό επιτελείο της εταιρίας προετοιμάζει τον φάκελο προσφοράς για μπλοκ στη θαλάσσια περιοχή της ΑΟΖ του Μαυροβουνίου. Η περιοχή της Αδριατικής που ελέγχει η μικρή χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, σύμφωνα με τις αναλύσεις σεισμικών ερευνών που έγιναν στο παρελθόν, έχει μεγάλες πιθανότητες να περικλείει κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Τέλος, και σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις για τις έρευνες πετρελαίου στις περιοχές Ιωαννίνων και Κατάκολου για τις οποίες έχει προκριθεί η Energean, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές είναι μεν έτοιμες για υπογραφή, ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν κολλήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ακόμη και αν υπογραφούν πριν από τις εκλογές, η θέση τους σε ισχύ θα απαιτήσει την έγκρισή τους από τη Βουλή (πρωτοτυπία για ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με τους ειδικούς). Έτσι, στην καλύτερη περίπτωση και ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, το πιθανότερο είναι να ενεργοποιηθούν μετά το καλοκαίρι, εφόσον βέβαια εγκριθούν από τη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι μία διαδικασία, η οποία ενώ σε άλλες χώρες διαρκεί το πολύ έξι μήνες, εδώ εξελίσσεται επί 30 μήνες, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί, δεν δημιουργεί θετική εικόνα για τις έρευνες πετρελαίου στην Ελλάδα, θέμα στο οποίο θεωρητικά πάντα επενδύει η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Ευρωπαϊκή ημέρα δράσης ενάντια στην πολιτική της COCACOLA

coca-cola-steals-world-water
Οι απεργοί της CocaCola 3Ε Θεσσαλονίκης χαιρετίζουν τη σημερινή (5η Μάη) πανευρωπαϊκή ημέρα ενάντια στην      αντεργατική πολιτική της πολυεθνικής.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ευρώπης καταγγέλλουν τη στάση της CocaColaπου κλείνει εργοστάσια και απολύει διαρκώς εργαζόμενους.

Σε όλα τα εργοστάσια της CocaColaστην Ευρώπη θα γίνουν συγκεντρώσεις και μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων στέλνοντας…

σαφές μήνυμα προς την επιχείρηση ότι οι εργαζόμενοι της Ευρώπης δεν θα ανεχθούν την νέα επιχειρηματική στρατηγική για περαιτέρω αύξηση των κερδών η οποία οδηγεί σε μία ατέλειωτη αναζήτηση εργατικής ευελιξίας και υπονομεύει σοβαρά το βιοτικό επίπεδο των σημερινών εργαζομένων και τα εργατικά δικαιώματα.

Στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις για πάνω από επτά μήνες εξαιτίας αυτής της αντεργατικής πολιτικής της πολυεθνικής και καλούν το λαό σε Μποϋκοτάζ των προϊόντων της CocaCola.

ΠΗΓΗ;olympia.gr

Ο ΤΕΛΕΙΩΜΈΝΟΣ !...


Οι παροιμίες (σοφίες του λαού…), είναι γνωστές : «το μυρμήγκι όταν θέλει να εξαφανιστεί, βγάζει φτερά…» και «η γίδα, όταν θέλει ξύλο, τρίβεται στη γκλίτσα του τσοπάνη…».

Υποθέτω πως το τελευταίο ισχύει και για τα βόδια…

Ο τελειωμένος γυρνάει και περιφέρει τον πόνο του στα κανάλια της Διαπλοκής και μ΄ αυτά που λέει, σιγουρεύει, περισσότερο, το φτύσιμό του στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Αν το 2007 είχε γίνει αυτός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θάχε, λέει, κερδίσει τον Καραμανλή, (ενώ ο Παπανδρέου έχασε…) και θάταν άλλη η ιστορική πορεία της …χώρας !

Για καμαρώστε, ρε, έναν εγγυητή της Δημοκρατίας και της σταθερότητας !...

ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

To νέο τριπλό χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ -Πώς φτάνει στα 132 ευρώ τον χρόνο (πίνακας)

To νέο τριπλό χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ -Πώς φτάνει στα 132 ευρώ τον χρόνο (πίνακας)
Να’ το και το τρίτο «χτύπημα». Στην αρχή, ήταν το τέλος υπέρ ΝΕΡΙΤ το οποίο επανήλθε στον λογαριασμό της ΔΕΗ πριν κάνει ξεκινήσει να εκπέμπει η νέα δημόσια τηλεόραση. Μετά ήρθε η νέα αύξηση ΕΤΜΕΑΡ να μας πάρει αρκετές δεκάδες ευρώ από την τσέπη. Και τώρα, είναι η σειρά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, να βγάλει δύο αποφάσεις και να αυξήσει τις λεγόμενες «μονοπωλιακές» χρεώσεις αφαιρώντας ακόμη περισσότερα χρήματα από την τσέπη μας. Που να αλλάξουν και τα τιμολόγια…

Και για τα τρία αυτά χτυπήματα στην τσέπη μας, η ΔΕΗ –στην οποία προφανώς θα πέσει το βάρος της κριτικής- λειτουργεί ως «εισπράκτορας». Εισπράττει τα χρήματα και τα αποδίδει. Σε κάθε περίπτωση, εμείς οι καταναλωτές τα πληρώνουμε. Πόσα είναι αυτά; Δείτε τα παραδείγματα που ακολουθούν.
Καταρχήν, να επισημάνουμε ποιες είναι οι τρεις επιβαρύνσεις:
Προστέθηκαν τρία ευρώ μηνιαίως (ή 36 ευρώ ετησίως για την ΝΕΡΙΤ). Άρα 36 ευρώ η ετήσια επιβάρυνση. Η χρέωση αυτή έχει επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2014  
Αυξήθηκε για μια ακόμη φορά το ΕΤΜΕΑΡ. Από την 1η Απριλίου, αντί για 20,8 ευρώ πληρώνουμε 26,3 ευρώ ανά 1000 κιλοβατώρες πράγμα που σημαίνει ότι η ετήσια επιβάρυνση μπορεί να φτάνει και στα 81,18 ευρώ τον χρόνο για τα νοικοκυριά που έχουν μεγάλες καταναλώσεις. Ο αναλυτικός πίνακας στον οποίο το fpress.gr δημοσίευσε τις επιβαρύνσεις που ήδη άρχισαν να επιβάλλονται λόγω ΕΤΜΕΑΡ, δημοσιεύεται ΕΔΩ
Το τρίτο χτύπημα αφορά στην αναπροσαρμογή των μονοπωλιακών χρεώσεων και ισχύει από την 1η Ιουνίου. Για τους οικιακούς πελάτες η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:
Δίκτυο διανομής: χρέωση ισχύος 0,56 ευρώ ανά κιλοβολταμπέρ ανά έτος (από 0,63), μείωση 11,11%. Χρέωση ενέργειας 0,0214 ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 0,0203), αύξηση 5,4%.
Δίκτυο μεταφοράς: χρέωση ισχύος 0,16 ευρώ ανά κιλοβολταμπέρ ανά έτος (από 0,17), μείωση 5,8%. Χρέωση ενέργειας 0,00563 ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 0,00541), αύξηση 4%.
Αν συνδυαστούν οι δύο παράγοντες, τότε προκύπτουν και πάλι μικρές επιβαρύνσεις. Χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα:
Για ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, προκύπτει επιβάρυνση 45 λεπτών το τετράμηνο.
Για ένα νοικοκυριό με τετραμηνιαία κατανάλωση 1600 κιλοβατωρών, η επιβάρυνση είναι 1,65 ευρώ το τετράμηνο ή 4,95 ευρώ τον χρόνο
Για ένα νοικοκυριό με 3000 κιλοβατώρες, η επιβάρυνση φτάνει στα 3,75 ευρώ το τετράμηνο ή στα 11,24 ευρώ τον χρόνο.
Αν προστεθούν οι τρεις επιβαρύνσεις, τότε προκύπτει ότι η ετήσια επιβάρυνση για το 2014 κυμαίνεται από 43,68 ευρώ για μια γκαρσονιέρα με πολύ μικρή κατανάλωση της τάξεως των 400 κιλοβατωρών ανά τετράμηνο και φτάνει μέχρι τα 132,92 ευρώ για ένα μεγάλο νοικοκυριό με κατανάλωση 4000 κιλοβατώρες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στους υπολογισμούς, δεν έχουν ληφθεί υπόψη επιβαρύνσεις από ενδεχόμενη (και εξαιρετικά πιθανή πλέον) αλλαγή στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Επίκειται αλλαγή στον τρόπο χρέωση ώστε να σταματήσουν οι «επιδοτήσεις» των μικρότερων νοικοκυριών. Αυτό πρακτικά σημαίνει σημαντικές αυξήσεις και στην τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν λιγότερες από 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο.
Τον πίνακα με τις επιβαρύνσεις που έχουν υπολογιστεί στο σημερινό ρεπορτάζ, μπορείτε να τον δείτε ΕΔΩ. 

ΠΗΓΗ:fpress.gr 

Προειδοποίηση για αυξημένη σεισμική δραστηριότητα λόγω fracking


Αμερικανοί επιστήμονες προειδοποίησαν ότι σεισμικές δονήσεις, όπως αυτές που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στις νότιες ΗΠΑ και οι οποίες συνδέονται με το fracking, θα αρχίσουν να γίνονται ισχυρότερες και ακόμη πιο επικίνδυνες, καθώς η αμφιλεγόμενη τεχνική εξόρυξης αρχίζει να γίνεται ευρέως διαδεδομένη στη βιομηχανία.
Όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, επιστήμονες που συμμετείχαν στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Σεισμολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών, στην Αλάσκα, εξέφρασαν την ανησυχία ότι η διοχέτευση λυμάτων από το fracking σε βαθιά φρεάτια συνδέεται με την εκδήλωση σεισμών σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα, παρότι και οι ίδιοι τόνισαν την ανάγκη εκπόνησης περισσότερων μελετών γύρω από το ζήτημα.
Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα ωστόσο είναι ότι δεν υπάρχει μέθοδος να προβλέψουν ποια φρεάτια είναι πιθανό να απειλήσουν σπίτια, κτήρια ή άλλες ευάλωτες εγκαταστάσεις, π.χ. μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Παράλληλα, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να επηρεαστούν ρήγματα που βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα φρεάτια αυτά.
Πριν από μερικούς μήνες, ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Κολούμπια δημοσίευσε στην Επιθεώρηση Γεωφυσικών Ερευνών εργασία, στην οποία αναφέρει ότι μέσα σε μόλις ένα χρόνο κατέγραψε δεκάδες σεισμούς σε μια περιοχή του Οχάιο, όπου πριν από την έναρξη των εξορύξεων δεν είχε αναφερθεί ποτέ σεισμός.
Σύμφωνα με την έκθεση, στα τέλη του 2010, λύματα που προέκυψαν από γεωτρήσεις υδραυλικής ρωγμάτωσης άρχισαν να διοχετεύονται σε βαθύ φρεάτιο για αποθήκευση. Ο πρώτος σεισμός εκδηλώθηκε σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων. Από τις αρχές του 2011 μέχρι το Φεβρουάριο του 2012 καταγράφονταν κατά μέσο όρο 12 σεισμοί το μήνα, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν γίνονταν αρχικά αισθητοί. Σταδιακά όμως, οι δονήσεις γίνονταν όλο και ισχυρότερες φθάνοντας, στα τέλη του 2011, τους 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι επιστήμονες συμφώνησαν ότι το fracking - όχι τόσο μέσω της ίδιας της εξόρυξης όσο μέσω της διοχέτευσης λυμάτων που ακολουθεί - μπορεί να αυξήσει την πίεση στα υπάρχοντα ρήγματα. Παρότι μέχρι σήμερα θεωρούσαν ότι η κλίμακα αυτών των ανθρωπογενών σεισμών δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, τώρα αρκετοί «βλέπουν» ισχυρότερους σεισμούς, με τη διοχέτευση όλο και περισσότερων λυμάτων.
Την περασμένη εβδομάδα άλλωστε, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να αξιολογεί τους κινδύνους από τους σεισμούς που συνδέονται με το fracking, προκειμένου να αντλήσει συμπεράσματα για τις κτιριακές προδιαγραφές στο μέλλον, αλλά και να προειδοποιήσει ανάλογα τις αρχές ευάλωτων περιοχών.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αραβικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ενέργεια και φυσικό αέριο


Με αρκετά χρόνια καθυστέρηση υπογράφεται το πρωί της Τρίτης η διακρατική συμφωνία για Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).
Όπως μεταδίδει το Euro2day, οι υπογραφές θα «πέσουν» μετά τη σύσκεψη της μικτής επιτροπής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στην οποία από την πλευρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα παραστούν ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Επικρατείας.
Εκτός από την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για την Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων θα υπογραφούν δύο MoUs για την πολιτιστική και αθλητική συνεργασία, ένα MoU για θέματα άμυνας και ένα πρωτόκολλο για την άμυνα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας και των MoUs, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον Αστέρα, τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη των ΗΑΕ θα έχουν συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία για Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων, δίνει τη δυνατότητα στον επενδυτή να προσφύγει άμεσα στη διεθνή διαιτησία σε περίπτωση όπου θεωρήσει ότι υπάρχει παραβίαση κάποιας συμφωνίας.
Αυτό που απομένει μετά την υπογραφή είναι η κύρωση της από τη Βουλή η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, έχει δρομολογηθεί. Εκτός από τα ΗΑΕ η ελληνική πλευρά έχει ξεκινήσει αντίστοιχες διαπραγματεύσεις και με το Ομάν, τη Νιγηρία και το Κατάρ.
Κυβερνητικοί παράγοντες σημείωσαν στο Euro2day ότι οι Εμιρατινοί είναι έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα, σε τομείς όπως η ενέργεια, το φυσικό αέριο, το real estate, τα τρόφιμα και ο τουρισμός.
Εκτός από τις ιδιωτικές επενδύσεις, ενδιαφέρον υπάρχει από τα ΗΕΑ και για τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις, (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ), αλλά και για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.
Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες η Συμφωνία για Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων, αλλά και η Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (ΣΑΔΦ), διευκολύνει τους επενδυτές από τα ΗΑΕ να επενδύσουν στη χώρα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τη Συμφωνία για την Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων, έχει υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΠΟΕΠΔΧΒ:ΔΙΚΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ


Όταν η αυταρχικότητα αντικαθιστά τη δημοκρατία .

Όταν οι αγώνες των εργαζομένων ποινικοποιούνται .

14 Ιούλη 2009 . Η πρώτη μαζική απεργία του σωματείου της Wind . Απολύονται η Κατερίνα Τζίμα
και η Όλγα Καλιούση . Πέντε χρόνια αργότερα η διοίκηση της Wind, μη μπορώντας να ξεπεράσει το
γεγονός της επαναπρόσληψης της Όλγας Καλιούση επανέρχεται με νέο γύρο ποινικών διώξεων
εναντίον της .

4 Οκτώβρη 2012 . Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά διαδηλώνουν διεκδικώντας το
δικαίωμά τους στη δουλειά . Δώδεκα συνάδελφοι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου συλλαμβάνονται σιδηροδέσμιοι και κρατούνται στη ΓΑΔΑ όπου τους
απαγγέλλονται βαριές κατηγορίες .

Δικάζονται όλοι σήμερα 5 Μάη στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων .

Η Ομοσπονδία μας και όλοι οι εργαζόμενοι του Κλάδου εκφράζουν τη συμπαράσταση και την
αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους που είχαν το «θράσος» στην Ελλάδα των μνημονίων να
διεκδικούν το δικαίωμα για ψωμί και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

ΠΗΓΗ:.poedxb.gr