Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Τα ονόματα και οι προκλήσεις για το νέο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ

 


Μικρότερο σε αριθμό μελών αλλά χωρίς αλλαγές ουσίας στα πρόσωπα, θα είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΠΕ., που αναμένεται να εγκριθεί από την τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας, στις 30 Ιουνίου.

Ήδη, το ελληνικό δημόσιο, για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, υπέβαλε τα ονόματα τεσσάρων από τα 11 μέλη της διοίκησης στην Επιτροπή Υποψηφιοτήτων. Τα μέλη αυτά δεν..

Russia's Lukoil to invest $3 B in petrochemicals





 Russia's second-largest oil producer Lukoil plans to invest $3 billion in production of petrochemicals within the next 6 years, TASS news agency quoted the company's head, Vagit Alekperov, as saying.

He was speaking at the launch of an isomerisation..

Νορβηγία: Υπερέβη τις εκτιμήσεις η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου



 Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγία υπερέβη τις επίσημες εκτιμήσεις τον Μάιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Νορβηγικής Διεύθυνσης Πετρελαίου.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου μειώθηκε 4,2% από τον Απρίλιο στα 1,654 εκατ. Βαρέλια ημερησίως τον Μάιο, ενώ οι..

Γιατί τα βεβαιωμένα κοιτάσματα καθιστούν μετέωρο βήμα τον EastMed

 


Κατά περιόδους τα ελληνικά ΜΜΕ βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη για την επιθετικότητα της Τουρκίας, μεγιστοποιώντας την ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο με αντικείμενο τα υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Οι τρεις ενδιαφερόμενες πλευρές (Αθήνα, Λευκωσία και Τελ Αβίβ) έχουν υπογράψει το Νοέμβριο 2018 συμφωνία (περίπου ένα δωδεκάμηνο μετά την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης) για την κατασκευή του αγωγού EastMed με εκτιμώμενο..