Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Γερμανία, το μηχάνημα που μετατρέπει το νερό σε συνθετική βενζίνη

synthetic-gasoline-01-570
Το να απομακρυνθούμε κάποια στιγμή από τα ορυκτά καύσιμα και να αναζητήσουμε νέες πηγές απ όπου θα αντλούμε ενέργεια, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και δεν θα γίνει εν μια νυκτί. Αντιθέτως, επειδή πολλές από τις σημερινές υποδοχές βασίζονται στον άνθρακα και το πετρέλαιο, θα χρειαζόταν πολύ χρόνο και χρήμα για να αντικατασταθούν.

Ωστόσο, μια καλή λύση θα ήταν τα συνθετικά καύσιμα ειδικά αν μπορούσαν να παραχθούν με καθαρό τρόπο. Μια Γερμανική εταιρεία, η Sunfire GmbH, αποκάλυψε ένα νέο μηχάνημα που μετατρέπει το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα σε συνθετικά καύσιμα που έχουν βάσει το πετρέλαιο. Συγκεκριμένα, η Sunfire GmbH παρουσίασε ένα μηχάνημα- το πρώτο στο είδος του- που αποκαλείται Power- και χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται Power-to-Liquid, μετατρέπει H2O και CO2 σε υγρούς υδατάνθρακες- συνθετική βενζίνη, ντίζελ και κηροζίνη.

Το κάνει αυτό εν μέρει με τη χρήση ενός συνδυασμού της διαδικασίας Fischer-Tropsch (μια χημική αντίδραση που εκτελεί την προαναφερθείσα μετατροπή) και κύτταρα στερεού ηλεκτρολύτη (κυψέλες καυσίμου που παράγουν μορφές αερίου υδρογόνου και οξυγόνου).
synthetic-gasoline-570
Η Sunfire λέει ότι τα σημερινά συστήματα είναι κατά 50% αποτελεσματικά, αλλά υπάρχει δυνατότητα να αυξήσει στο 70% την αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία για να ανοίξει ο δρόμος για τους επενδυτές και την υλοποίηση του project.
synthetic-gasoline-01-570


ΠΗΓΗ:techblog.gr