Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Απειλές για την Αρκτική και τον πλανήτη από τις εκπομπές CO2 - Βίντεο

Από το worldenergynews.gr
Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα δεδομένα για την υπερθέρμανση του πλανήτη με βάση το συμπέρασμα που εξήγαγε ένα χρηματοδοτούμενο ερευνητικό πρόγραμμα από την NASA που ανέλαβαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλάσκας.

Ειδικότερα, η υπερθέρμανση του πλανήτη απελευθερώνει ταχύτερα από ότι προηγουμένως θεωρείτο τα αέρια θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.

Αυτό που παρατηρείται είναι ..

Το Γεωφυσικό Παρελθόν του Θιβέτ δεν Έχει Σχέση με το Σήμερα

Από το energia.gr
Το οροπέδιο του Θιβέτ, που κατακλύζεται με παγετώνες και λίμνες, ήταν πολύ διαφορετικό πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια και το τοπίο του μπορεί να συνεχίσει να αλλάζει, σύμφωνα με τα ευρήματα κινέζων επιστημόνων. Γνωστό και ως ο πύργος νερού της Ασίας, το οροπέδιο του Θιβέτ είναι η πηγή δεκάδων μεγάλων ποταμών της Ασίας και η ανακάλυψη των μυστικών της εξέλιξης και των οικοσυστημάτων του είναι σημαντική για την ευημερία των Ασιατών

Η τελευταία επιστημονική αποστολή ξεκίνησε..

Λιβύη: Επίθεση στα γραφεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίου NOC - 4 νεκροί και 10 τραυματίες

Από το worldenergynews.gr
Πολλοί ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα 10/9/2018 το πρωί στην έδρα της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (NOC) της Λιβύης, στην Τρίπολη, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο εργαζομένους, όπως ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση αυτού..

Προς επαναλειτουργία ο αγωγός των ΕΛΠΕ στα Σκόπια

Από το tovima.gr
Τον Ιανουάριο του 2013 το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στα Σκόπια (ΟΚΤΑ) έβαλε λουκέτο, καθώς η εταιρεία έκρινε ότι ήταν ασύμφορη η λειτουργία του. Ηταν το μοναδικό διυλιστήριο της χώρας και από τότε η FYROM είναι άμεσα εξαρτημένη από τις εισαγωγές καυσίμων και είναι κοινό μυστικό ότι το λαθρεμπόριο βρίσκεται σε έξαρση.

Οταν λειτουργούσε το διυλιστήριο, τροφοδοτούνταν με αργό πετρέλαιο μέσω αγωγού 213 χιλιομέτρων που ξεκινούσε από..

Διευκρινίσεις ΓΣΕΕ για τη χορήγηση άδειας σχολικής παρακολούθησης

Από το naftemporiki.gr
Διευκρινίσεις για τη χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης, δίνει η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως διευκρινίζεται, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 1483/1984, άρθρο 9) η διάρκεια της άδειας είναι μέχρι ..

Εγκαινιάστηκε μονάδα αφαλάτωσης που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια

Από το energypress.gr
Είναι, αν μη τι άλλο, μια ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι η πρώτη –μη πειραματική– αφαλάτωση στη χώρα μας, η οποία λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μεταφέρθηκε κομμάτι κομμάτι σε ένα ακριτικό νησί, καθώς δεν υπήρχε λιμάνι για να εκφορτωθεί και συναρμολογήθηκε επιτόπου, ενώ συντηρείται από αξιωματικούς του ελληνικού στρατού, οι οποίοι «μεταλαμπαδεύουν» ο ένας στον άλλο τη γνώση.

Η μικρή αφαλάτωση στη νήσο Στρογγύλη, κοντά στο Καστελλόριζο, ήταν η «πρωταγωνίστρια» του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου «Αφαλάτωση για το Περιβάλλον: Καθαρό νερό και Ενέργεια», που ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα. Είναι μια μικρή σε δυναμικότητα αφαλάτωση (παράγει 20 κυβικά νερού την ημέρα), η οποία καλύπτει..

Ο Αμερικανός Υφυπουργός Ενέργειας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου και αερίου στον Πρίνο της Καβάλας

Από το energypress.gr
Η Energean (LSE: ENOG) είχε την χαρά να υποδεχθεί στον Πρίνο της Καβάλας τον κ. Mark Menezes, Υφυπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ (U.S. Department of Energy Under Secretary of Energy), ο οποίος επικεφαλής αμερικανικής αντιπροσωπείας επισκέφθηκε τις μοναδικές εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. 

Στη διάρκεια της επίσκεψης, η αμερικανική αντιπροσωπεία περιήγηθηκε τις εξέδρες του Πρίνου, το ιδιόκτητο γεωτρύπανο “Energean Force”, το οποίο εκτελεί ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως είθισται κάθε χρόνο, µε αφορµή την συµµετοχή του Συνδικάτου µας στο συλλαλητήριο διαµαρτυρίας που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ στη ∆ιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έτσι και φέτος το τακτικό ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ έλαβε χώρα στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ στις ΒΕΘ την Παρασκευή 07/09/18.

Πριν το ∆.Σ. πραγµατοποιήθηκαν, χοροστατούντος του σεβασµιότατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, παρουσία στελεχών..

Χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο η υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το 100% των μετοχών των ΕΛΠΕ

Από το bankingnews.gr
Θεωρητική  είναι επί της ουσίας η υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών των ΕΛΠΕ για το νέο αγοραστή παρότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά ως θεματοφύλακας της νομοθεσίας επιβάλλει τη δημόσια πρόταση για το 100% των μετοχών ενώ η αρχική διαδικασία πώλησης προέβλεπε την πώληση του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου από τους δύο  βασικούς μετόχους  που είναι το ελληνικό  Δημόσιο  δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ και ο όμιλος Λάτση μέσω της  εταιρείας Paneuropean Oil and Industrial Holdin. 

Η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει στείλει..

Η εναλλακτική πρόταση για τον EastMed εξετάστηκε στο περιθώριο της ΔΕΘ - Ποιά είναι

Από το worldenergynews.gr
Σχέδιο για αλλαγή της χάραξης του αγωγού EastMed «έπεσε στο τραπέζι», σύμφωνα με πληροφορίες, στην πενταμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (7/9) στη ΔΕΘ στο περιθώριο του συνεδρίου SouthEast Europe Energy και στην οποία, πέραν από τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, συμμετείχαν ο υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Μαρκ Μενέζες, καθώς και οι υπουργοί Ενέργειας της Βουλγαρίας, της Σερβίας και του Ισραήλ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εναλλακτική πρόταση..