Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ανεμογεννήτρια χωρίς πτερύγια Τεχνολογίας Tesla!VIDEO


Το 1913 ο Nikola Tesla πατεντάρησε μια τουρμπίνα ατμού χωρίς λεπίδες που υποστήριζε ότι ήταν ο πλέον αποτελεσματικός και η πιο απλή περιστροφική μηχανή που σχεδιάστηκε ποτέ. Λόγω ελλείψεως υψηλής ποιότητος υλικών, ο Tesla δεν κατάφερε ποτέ να φτιάξει σωστά την μηχανή.

Ένα αιώνα αργότερα έχουμε τα υλικά που χρειάζονται για να κατασκευάσουμε την τουρμπίνα του Tesla, και το...
2010 δόθηκε μια πατέντα στην εταιρεία Solar Aero για μια τουρμπίνα βασισμένη στο σχέδιο του Tesla.

Η τωρινή τεχνολογία ανεμογεννητριών με περιστρεφόμενα λεπίδες είναι αναποτελεσματική, και δημιουργεί ρύπανση θορύβου, που όπως έχει αναφερθεί είναι επιβλαβής για την υγεία όσων μένουν κοντά.

Επίσης έχουν αποδειχθεί ότι είναι μεγάλος κίνδυνος για την άγρια ζωή όπως τα πουλιά και οι νυχτερίδες. Σκοτώνουν περίπου 600.000 πουλιά τον χρόνο. Η χωρίς λεπίδες γεννήτρια έχει λύσει όλα αυτά τα προβλήματα με ελάχιστα κινητά μέρη και αθόρυβη στην λειτουργία της.

Η νέα τεχνολογία γεννήτριας παράγει έξι φορές περισσότερη ενέργεια.

Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί να παράγει ενέργεια με κόστος 750 δολάρια ανά κιλοβάτ, μαζί με την εγκατάσταση.

Ίσως η πιο αποτελεσματική τουρμπίνα ανέμου, η SheerWind υποστηρίζει ότι το σύστημα τους Invelox είναι 600% πιο αποτελεσματική από τις παραδοσιακές ανεμογεννήτριες. Το Invelox μπορεί να παράγει ισχύ από απαλούς ανέμους με ταχύτητα από 1,6 – 3,2 χιλιόμετρα την ώρα. Δουλεύει συλλαμβάνοντας τον διερχόμενο άνεμο με μεγάλες σέσουλες και τον παροχετεύει μέσω της χοάνης η οποία διαρκώς στενεύει ώστε η ταχύτητα διαρκώς πολλαπλασιάζεται. Ο συμπιεσμένος αέρας χρησιμοποιείται κατόπιν για να τροφοδοτήσει μια μικρή τουρμπογεννήτρια.


Έτσι έχουμε το πρωτότυπο με μια αποτελεσματική μέθοδο να συλλέγουμε τον άνεμο που μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να σπάσουμε την τωρινή εξάρτηση μας από μη βιώσιμους παραγωγούς ενέργειας. Φθηνή βιώσιμη ενέργεια σημαίνει ελευθερία για την ανθρωπότητα, έτσι όσο αυτές οι τεχνολογίες προχωρούν μέσα στην αγορά, θα αισθανθούμε το βάρος να σηκώνεται από τους ώμους μας και να ελαττώσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να επιβιώσουμε 
ΠΗΓΗ:freepatentsgr.blogspot.gr/

Εκκενώθηκε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα


Σταμάτησε έπειτα από διαρροή πετρελαίου και αερίου, η παραγωγή στην πλατφόρμα Statfjord A στη Βόρεια Θάλασσα, οδηγώντας στην εκκένωση με ελικόπτερο περίπου του μισού των 168 εργαζομένων εκεί, ανέφερε η εταιρία Statoil.
Εκκενώθηκε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα
«Η διαρροή αναφέρθηκε περίπου στις 17:40 (18:40 ώρα Ελλάδας). Είχε συμβεί περίπου δέκα λεπτά νωρίτερα», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της Statoil, Κέτιλ Βισν.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς, είπε, και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε γύρω στις 18:20 ώρα Γκρίνουιτς (20:20 ώρα Ελλάδας).
Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα επαναληφθεί η παραγωγή. Ο Βισν αρνήθηκε να πει πόσο πετρέλαιο και αέριο παραγόταν εκείνη την ώρα στην πλατφόρμα.
  
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

ΙΚΑ: Τελευταία ευκαιρία για εξαγορά πλασματικών χρόνων

ΙΚΑ: Τελευταία ευκαιρία για εξαγορά πλασματικών χρόνων
Τη δυνατότητα εξαγοράς έως έξι πλασματικών ετών έχουν έως τις 31 Δεκεμβρίου όσοι ασφαλισμένοι κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με όρους του 2010. Πλασματικά χρόνια μπορούν να αναγνωρίσουν άνδρες και γυναίκες ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, έτσι ώστε να συμπληρώσουν από 4.500 έως 12.000 ημέρες ασφάλισης.

Ανάλογα με την περίπτωση μπορούν να βγουν στη σύνταξη στα 55, εάν πρόκειται για μητέρες με ανήλικο παιδί, στα 57 γυναίκες με 10.000 ένσημα και στα 58 για γυναίκες και άνδρες με 10.500 ένσημα. Επίσης χρήση πλασματικών ετών μπορούν να κάνουν οι ασφαλισμένοι σε ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών για σύνταξη με 25ετία στα 50 για μητέρες με ανήλικο παιδί και με 35ετία μόλις γίνουν 58 χρονών. Οι υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πλασματικά έτη είναι:

-Δημόσιοι υπάλληλοι για συμπλήρωση 25ετίας και 35ετίας.

-Ελεύθεροι επαγγελματίες για συμπλήρωση 35ετίας έως το 2010 και σύνταξη μόλις γίνουν 60 χρονών.

-Ασφαλισμένοι στα βαρέα για να συμπληρωθούν 10.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 4.500 ημέρες ασφάλισης. Προϋπόθεση είναι να υπάρχουν στα βαρέα οι 7.500 ημέρες ασφάλισης ή οι 3.600 ημέρες ασφάλισης αντίστοιχα.

-Νέοι εργαζόμενοι μετά το 1993, που είναι ασφαλισμένοι σε όλα τα ταμεία για να συμπληρώσουν τον χρόνο ασφάλισης που χρειάζεται για τη συνταξιοδότηση.

Οι πλασματικοί χρόνοι που μπορούν να αναγνωριστούν για ασφαλισμένους που κατοχυρώνουν σύνταξη με τις προϋποθέσεις του 2010 είναι οι εξής:

-Στρατιωτική θητεία.

-Χρόνος παιδιών που αποκτήθηκαν μετά το 2000 (ένα έτος για ένα παιδί, δύο για το δεύτερο παιδί και δύο για το τρίτο και μέχρι πέντε έτη συνολικά για περισσότερα παιδιά).

-Πριν και μετά τον τοκετό 119 ημέρες.

-Γονική άδεια ανατροφής παιδιών (3,5 μήνες).

-Άδεια μητρότητας (6 μήνες).

-Επιδοτούμενη ανεργία (μέχρι 200 μέρες την τελευταία δεκαετία).

-Χρόνος ασθένειας (μέχρι 200 μέρες την τελευταία δεκαετία).

Για να γίνει χρήση πλασματικών ετών, πρέπει να υποβληθεί σχετική αίτηση στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα έως 31 Δεκεμβρίου 2013.

Πηγή: Δημοκρατία 

 ΠΗΓΗ:enikos.gr

Ν. Πλαστήρας: "Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;"


Η φτώχεια του Ν. Πλαστήρα δεν λέει τίποτε στους πολιτικούς κηφήνες!

«Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο», είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος.

Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι.

Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ – πιστός φίλος του – αναφέρει: Ο στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα “Πλαστήρας” όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ» ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται: Κι επειδή αυτός δίσταζε να πει το όνομά του, ενθυμούμενος την εντολή του στρατηγού, τον ξαναρώτησε και δυο και τρεις φορές, ώσπου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον λένε Πλαστήρα.

Παραξενεμένος ο υπεύθυνος ζητάει να μάθει αν συγγενεύει με το στρατηγό και πρωθυπουργό. Μετά από πολύ δισταγμό του αποκαλύπτει ότι είναι αδελφός του. Αφού η αίτηση, ικανοποιήθηκε, παρακάλεσε να μη το μάθει ο αδελφός του. Ο στρατηγός το έμαθε κι αφού τον κάλεσε αμέσως στο σπίτι του τον επέπληξε και του απαγόρευσε να αναλάβει αυτή την εργασία λέγοντάς του: «Αν έχεις ανάγκη, κάτσε εδώ να μοιραζόμαστε το φαγητό μου». Και δεν πήγε.

Ο Πλαστήρας ήταν άρρωστος –έπασχε από φυματίωση – κι έμενε σ’ ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλ’ αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα… Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω… σκάβω για να καλοτρώγω;».

Ο Βάσος Τσιμπιδάρος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», περιγράφει το εξής περιστατικό: «Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια Τράπεζα και μίλησε με τον διοικητή. «Τι;», απόρησε εκείνος. «Δεν έχει σπίτι ο Πλαστήρας; Βεβαίως και θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους!» Ο Μοάτσος έτρεξε περιχαρής στον Πλαστήρα, του το ανήγγειλε και εισέπραξε την αντίδραση: «Άντε ρε Γιάννη, με τι μούτρα θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ πήρα δάνειο για σπίτι;». Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε.

Ο Δημήτρης Λαμπράκης «δώρισε» κάποια στιγμή στον Πλαστήρα ένα ωραίο χρυσό στυλό κι αφού ο στρατηγός κάλεσε τον φίλο του Ανδρέα του λέει: – Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου. Να το στείλεις πίσω. – Μα θα προσβληθεί… – Δεν πειράζει… Ας μου κόψει το νερό από το κτήμα. Δεν θέλω δώρα Ανδρέα. Γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα!

Το 1952, πρωθυπουργός ο Πλαστήρας, ήταν κατάκοιτος από την αρρώστια που τον βασάνιζε, όταν μία μέρα δέχθηκε την επίσκεψη της Βασίλισσας Φρειδερίκης.

Μπαίνοντας εκείνη στο λιτό ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, εξεπλάγη όταν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο για τον ύπνο του, και τον ρώτησε με οικειότητα: «Νίκο, γιατί το κάνεις αυτό;» και η απάντηση ήρθε αφοπλιστική. «Συνήθισα, Μεγαλειοτάτη, το ράντζο από το στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ…».

Ο στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, φίλος του Πλαστήρα, σε επιστολή του περιγράφει, το παρακάτω: «Όταν πέθανε ο Πλαστήρας δεν άφησε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες.

Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη: «Όλα για την Ελλάδα!».

Βρέθηκε επίσης στα ατομικά του είδη ένα χρεωστικό του Στρατού (ΣΥΠ 108) για ένα κρεβάτι που είχε χάσει κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία και 8 δρχ. με σημείωση να δοθούν στο Δημόσιο για την αξία του κρεβατιού, ώστε να μην χρωστά στην Πατρίδα».

Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26/7/1953 τον έντυσαν το νεκρικό κοστούμι, που το αγόρασε ο φίλος του Διονύσιος Καρρέρ – γιατί ο ίδιος τον μισθό του τον πρόσφερε διακριτικά σε άπορους και ορφανά παιδιά – ο δε γιατρός, που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα.
  
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Μάχη με τους πάγους για τη διάσωση του ρωσικού πλοίου

Ενα αυστραλιανό παγοθραυστικό πήρε την σκυτάλη στον αγώνα για τον απεγκλωβισμό ενός ρωσικού φορτηγού που έχει παγιδευτεί στους πάγους της Ανταρκτικής, μετά την αδυναμία του κινεζικού παγοθραυστικού που έσπευσε πρώτο εκεί να φτάσει μέχρι το πλοίο.
To Akademik Shokalskiy στην ένθετη φωτογραφία και το Snow Dragon στον ορίζοντα, από τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο Twitter επιβάτης.
To Akademik Shokalskiy στην ένθετη φωτογραφία και το Snow Dragon στον ορίζοντα, από τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο Twitter επιβάτης.
To Akademik Shokalskiy στην ένθετη φωτογραφία και το Snow Dragon στον ορίζοντα, από τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο Twitter επιβάτης.
Το Aurora Australis σπεύδει και αυτό στην περιοχή, αν και οι συνθήκες είναι τέτοιες που καθιστούν αμφίβολο το αν θα πετύχει κάτι παραπάνω από τους Κινέζους που ήδη «σήκωσαν τα χέρια ψηλά». «Το Aurora Australis εκτιμάται ότι θα φτάσει στο σημείο το απόγευμα της Κυριακής. Η διαδικασία προσέγγισης είναι αργή σε αυτές τις συνθήκες», είπε εκπρόσωπος της αρμόδιας Αρχής.
Το κινεζικό Snow Dragon είναι το ένα από τα τρία παγοθραυστικά που εστάλη στο σημείο όπου έχει παγιδευτεί το Akademik Shokalskiy, νότια της Τασμανίας. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή παρέσυραν τεράστια τμήματα πάγου που σταδιακά έκλεισαν τον δρόμο του φορτηγού.
«Δεδομένου του πάχους του πάγου που υπερβαίνει τις δυνατότητες θραύσης του σκάφους, καθώς και του επερχόμενου κυκλώνα που θα επιδεινώσει το ψύχος, είμαστε αναγκασμένοι να ακινητοποιήσουμε προσωρινά το πλοίο», είπε ο καπετάνιος του Γουάνγκ Ζιανζόνγκ στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Οι Κινέζοι βρίσκονται στο οπτικό πεδίο των επιβατών του ρωσικού πλοίου, όπως δείχνει φωτογραφία που «ανέβασε» στο διαδίκτυο ο αυστραλός καθηγητής Κρις Τέρνεϊ. Σε αυτήν διακρίνεται το Snow Dragon στον ορίζοντα, πίσω από ένα μεγάλο κομμάτι πάγων. «Είμαστε όλοι καλά», τουίταρε ο ίδιος το Σάββατο.
Το ελικόπτερο του κινεζικού παγοθραυστικού θα χρησιμοποιηθεί για την εκκένωση του πλοίου, εάν οι προσπάθειες διάνοιξης διαδρόμου αποτύχουν.
Το Akademik Shokalskiy είχε αποπλεύσει από τη Νέα Ζηλανδία στις 28 Νοεμβρίου για λογαριασμό ιδιωτικής εξερευνητικής αποστολής στην Ανταρκτική, προκειμένου να τιμηθεί ο ένας αιώνας από το ταξίδι του αυστραλού εξερευνητή Ντάγκλας Μόουσον. Σε αυτό επιβαίνουν 74 άτομα, επιστήμονες, τουρίστες και 22 Ρώσοι ναυτικοί του πληρώματος.
Στην προσπάθεια ενεπλάκη αρχικά και γαλλικό παγοθραυστικό, το οποίο ωστόσο έχει αποχωρήσει.
Το εγκλωβισμένο πλοίο βρίσκεται περίπου 100 ναυτικά μίλια ανατολικά από την γαλλική βάση στην Ανταρκτική, Dumont D'Urville. 

ΠΗΓΗ:ethnos.gr/

Ο Χίτλερ μαθαίνει για τη σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη!

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΤΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ


Μετά το ξεκαθάρισμα της διαμάχης με τα ΕΛ.ΠΕ, τα οποία είπαν το μεγάλο "Ναι" στην αλλαγή της σύμβασης, όλα είναι έτοιμα για την επόμενη φόρτωση πετρελαίου. Οι δεξαμενές αυτή τη φορά περιέχουν πετρέλαιο κι από το νέο κοίτασμα της τελευταίας επιτυχημένης γεώτρησης PB-34 που δόθηκε στην παραγωγή τον περασμένο Νοέμβριο.

Η φόρτωση θα ξεκινήσει (καιρού επιτρέποντος) αύριο Σάββατο με το ελληνικής σημαίας πλοίο MINERVA ANTONIA να έχει αράξει εδώ και δυο ημέρες στα ανοιχτά του κόλπου Περιγιαλίου. Το πετρέλαιο μετά τη φόρτωση θα οδηγηθεί στα διυλιστήρια της BP, ξεκινώντας ουσιαστικά κι επίσημα την εξαετή συμφωνία με την Energean Oil & Gas. Να θυμίσουμε ότι οι προηγούμενες δυο φορτώσεις είχαν πραγματοποιηθεί πάλι με αγοραστή τη BP, υπό την έγκριση όμως των ΕΛ.ΠΕ.



Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι από το 1999 που υπογράφηκε η σύμβαση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ, υπάρχει πρόβλεψη υποχρεωτικής απορρόφησης της παραγωγής του Πρίνου από τα ΕΛΠΕ. Ο όρος αυτός προστέθηκε τότε για να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας του Πρίνου και συνεπώς των θέσεων εργασίας, μετά την αποχώρηση της καναδικής εταιρείας Denison, αφού οι τιμές του πετρελαίου είχαν κατρακυλήσει κάτω από τα 10 δολάρια το βαρέλι. Πλέον το μοναδικό ελληνικό πετρέλαιο μπορεί να απορροφηθεί από οποιαδήποτε εταιρία διεθνώς, καθιστώντας την Ελλάδα και πάλι πετρελαιοεξαγωγική χώρα. 

ΠΗΓΗ:kavalaoil.blogspot.gr

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις 10.000 ανέργων


Σε εφαρμογή τίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την Πρωτοχρονιά ένα νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ το οποίο προβλέπει προσλήψεις 10.000 ανέργων ηλικίας 30 έως 66 ετών στον ιδιωτικό τομέα, με επιδότηση 450 ευρώ το μήνα στις επιχειρήσεις που θα τους απασχολήσουν για 12 μήνες.

Ο μισθός των ανέργων θα είναι επιπλέον των 450 ευρώ. Οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται μετά την Πρωτοχρονιά και πάντως εντός του Ιανουαρίου με δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ μετά την υπογραφή κοινής απόφασης από τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» το νέο πρόγραμμα είναι πιο ευέλικτο σε σχέση με τα ως τώρα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χωρίς να δεσμεύονται ότι θα πρέπει να επιλέξουν τον άνεργο που θα τους υποδείξει ο ΟΑΕΔ.

Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο για το επαγγελματικό τους προφίλ και τις δεξιότητες που συμβάλλουν στην εργασιακή τους αποκατάσταση και να μην είχαν απασχοληθεί τον τελευταίο χρόνο στην ίδια επιχείρηση που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής με επιδότηση.

Η επιχείρηση επιδοτείται με 18 ευρώ ημερησίως και για διάστημα 25 ημερών κάθε μήνα, δηλαδή με 450 ευρώ για κάθε άνεργο που θα προσλάβει. Η επιδότηση καλύπτει μέρος του μισθολογικού κόστους και δεν είναι η τελική αμοιβή για τον εργαζόμενο. Αντίθετα η τελική αμοιβή διαμορφώνεται με βάση τα όσα προβλέπει η εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία.

Η επιχείρηση θα επιδοτείται με 450 ευρώ για κάθε πρόσληψη. Ο ωφελούμενος θα έχει μισθό απο 586 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις - εργοδότες δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ως μείωση προσωπικού θεωρούνται η απόλυση και η εθελούσια έξοδος με οικονομικά κίνητρα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!


Το τι συμβαίνει τα τελευταία τρία (τουλάχιστον) χρόνια με τα οικονομικά της Ελλάδας μας είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους, όμως το γιατί φτάσαμε μέχρις εδώ παίρνει πολλές ερμηνείες και παρά το ότι έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα, προσωπικά πολύ λίγο με κάλυψαν, ίσως να μην κάλυψαν και πολλούς από εσάς που τώρα με διαβάζετε. 

Πριν συνεχίσω θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είμαι οικονομολόγος, ένας απλός πολίτης φιλοτίμως εργαζόμενος; - (δυστυχώς σε ΔΕΚΟ, άρα ‘κοπρίτης’;) - επί 32 και πλέον έτη. 

Η μεταπολίτευση του 1974 βρήκε την Ελλάδα σχετικά αυτάρκη σε αγροτικά αλλά και σε πολλά βιομηχανικά προϊόντα, είχε δηλαδή ισχυρή παραγωγική βάση, την οποία όμως οι υπογραφείσες συνθήκες, οι ‘παράλογες’ απαιτήσεις, αλλά και οι ‘λανθασμένες’ ευρωπαϊκές πολιτικές στις οποίες συναίνεσαν άνευ αντιστάσεως - (εκ του αποτελέσματος ανεπάγγελτοι;) - πολιτικοί μας, οδήγησαν στη σταδιακή μείωση της βιομηχανικής παραγωγικής μας βάσης.

Ακολούθησε πτώση στη μεταποιητική δραστηριότητα και ο κύκλος έκλεισε με την πλήρη απαξίωση της αγροτικής μας παραγωγής, εις όφελος αλλότριων συμφερόντων, είτε ξένων κρατών, είτε μεγαλεμπόρων, είτε πολυεθνικών εταιρειών. Δεν μπορώ να μη θυμηθώ, αν και δεν συμφωνούσα πάντα με τις απόψεις του, τον αείμνηστο Χαρίλαο Φλωράκη και τα όσα τότε (1978 – 1980) έλεγε για την ΕΟΚ, δεν μπορώ να τον ξεχάσω, όταν με τη χαρακτηριστική καρδιτσιώτικη προφορά του υποστήριζε ότι η ΕΟΚ θα είναι η καταστροφή μας, στην οποία έδινε μάλιστα και χρονικό ορίζοντα περίπου στα 30 χρόνια! Προφήτης; Ή μήπως κάτι παραπάνω ήξερε;  
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 ΠΗΓΗ:hellas-now.com

ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ !...


Το γνωστό ρεφραίν "μια βροχή θα μας σώσει" παίζει αναγκαστικά στις μέρες μας και στην πρωτοφανή περίσταση της αιθαλομίχλης.

Πρόκειται για το ...κατόρθωμα των κυβερνητικών, να οδηγήσουν τους πολίτες, μεταφορικά και κυριολεκτικά, σε λύσεις αυτοκτονίας, καίγοντας στο φουλ τα τζάκια και τις σόμπες τους, αφού η θέρμανση με το πετρέλαιο κατέστη, πλέον, απαγορευτική !

Το "ωραίο" είναι, πως η πρόσφατη σύσκεψη των αρμόδιων φωστήρων κατέληξε, αφ΄ ενός στην επιμονή της αυξημένης φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και αφ΄ ετέρου στην εκτίμηση, πως το μέτρο έχει πετύχει και ως ...επιτυχία, πιστώνεται στην κυβέρνηση. Τάδε έφη, με τραπεζικούς όρους, ο και τραπεζικός κ. Στουρνάρας !

Με μπακαλίστικους λογαριασμούς προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός, πως το μέτρο τους, αντί να φέρει περισσότερα έσοδα στο δημόσιο, τα λιγόστεψε και, μάλιστα, κατά πολύ, ενώ χρησιμοποιούν κι ένα απαράδεκτο, πρόσθετο επιχείρημα, για ν΄ αμυνθούν στη γενική κατακραυγή.

Λένε, λοιπόν, πως το μέτρο, της αυξημένης φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης είναι αναγκαίο για να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο των καυσίμων, δεχόμενοι, δηλαδή, πως για να "πληρώσουν" οι λαθρέμποροι, πρέπει να "ληστευθούν" οι απλοί πολίτες !

Και επειδή η γελοιότητα, όταν αρχίζει δεν τελειώνει πουθενά, οι ...πετυχημένοι φορείς αυτής της πολιτικής προχωρούν και σε άλλα, γελοία, μέτρα περιορισμού της χρήσης των τζακιών και των σομπών, μπροστά στο ογκούμενο και επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης !...

 ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Πάνω από τα $100 έκλεισε το αργό μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα


Πάνω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι έκλεισε την Παρασκευή το αργό μετά τα κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων υποχώρηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 77 cents ή 0,8% για να τερματίσει στα 100,32 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, πετυχαίνοντας κέρδη 1% στην εβδομάδα. 

Νωρίτερα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 4,7 εκατ. βαρέλια στα 367,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, έναντι εκτίμησης για πτώση κατά 2,3 εκατ. βαρέλια σε δημοσκόπηση των αναλυτών στη Platts.


ΠΗΓΗ.capital.gr