Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Δε με παρατάτε με το Σεπτέμβριο…


Λυσσάξανε όλοι. Ο Σεπτέμβριος θα είναι έτσι, ο Σεπτέμβριος θα είναι αλλιώς, μετά τις γερμανικές εκλογές θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας, ο Σεπτέμβριος θα έχει φόρους, χαράτσια , λογαριασμούς.

Γιατί ρε , οι άλλοι μήνες δηλαδή τι είχαν; Έρεε το χρήμα απ’ τα μπατζάκια μας και δεν το θυμάμαι; Τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και το Σεπτέμβριο θα μας τα πάρουν; Δεν μας έχουν πάρει και τα σώβρακα τρία χρόνια τώρα, το Σεπτέμβριο του ’13 θα περιμένουν να το κάνουν;

Τι θα κάνουν, δηλαδή, θα ψηφίσουν κι άλλα μέτρα; Ε, και; Γιατί, μήπως τα προηγούμενα που ψήφισαν απέδωσαν;

Όλο και λιγότερα φράγκα πέφτουν στα ταμεία, γιατί “ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος”. Το γκλιν -γκλον που κάνει το χρήμα όταν συναντάει το άλλο χρήμα, το ξαπλωτό στο θησαυροφυλάκιο, γίνεται όλο και πιο αδύναμο και λιγότερο συχνό.

Δεν το ακούν, τρελαίνονται, και πάνω στην τρέλα τους παίρνουν μέτρα. Ε, και; Άντε και τα πήραν, άντε και τα ψήφισαν, αποτέλεσμα θα έχουν;

Όχι, κανένα αποτέλεσμα δεν θα έχουν, εκτός από καμιά εικοσαριά χιλιάδες δυστυχισμένες οικογένειες ακόμη – άλλο τίποτα.

Εκεί όμως σε θέλω, εκεί θέλω να δω τη μαγκιά σου. Αντί να κλαψουρίζεις σαν γατάκι, όπως έκανες μέχρι τώρα, ρίξ’ τους τον ουρανό στο κεφάλι, μην τους αφήσεις να σε απειλούν με τον ίδιο ουρανό.

Εκεί σε θέλω κάβουρα, να πορπατείς στα κάρβουνα! Άμα έχεις τα άντερα, φυσικά, αλλιώς κάτσε εκεί που είσαι πασαλειμμένος με λάδι καρύδα και μη σκοτίζεσαι, μια μέρα σίγουρα θα συναντηθείτε εσύ κι ο ουρανός που τόσο φοβάσαι πως θα πέσει στο κεφάλι σου…
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Πότε ισχύει το 1:1 στις απολύσεις-προσλήψεις…σχεδόν ποτέ…


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ….ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 1:1

I. Η κυβέρνηση θα προσλάβει έναν νέο υπάλληλο για κάθε έξοδο, ως αποτέλεσμα : 


(i) πειθαρχικών υποθέσεων. (ii) λόγω αξιολόγησης νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που οδηγεί σε συγχωνεύσεις και κατάργηση (iii) Αξιολόγηση του προσωπικού χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης της πριν από οποιαδήποτε ανακατανομή των πόρων σε μια νέα θέση (iv) εθελούσιες έξοδοι από το σύστημα κινητικότητας (εξαιρουμένων των εξόδων προσωπικού 3 ετών από συνταξιοδότηση) και (v) την εκπνοή της προθεσμίας 8 μηνών στο πρόγραμμα κινητικότητας. 

II. Εάν η εκτίμηση (που παρέχεται από το ΕΕ / ΔΝΤ / ΕΚΤ σε μηνιαία βάση) σε οποιοδήποτε σημείο δείχνει ότι οι εξελίξεις στην απασχόληση και τα σχέδια δεν είναι πλέον σε καλό δρόμο για την επίτευξη των συγκεντρωτικών στόχων, οι αρχές δεσμεύονται να μειώσουν την αναλογία 1:1 στις προσλήψεις για τις εξόδους που αναφέρονται στο (Ι.) 

 III. Για όλες τις άλλες εξόδους εκτός εκείνων που αναφέρονται στο (Ι.), η αναλογία προσλήψεων θα παραμείνει 1:5, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/08/11.html 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Ύβρις είναι…


Ύβρις είναι, να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα, γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου.

Ύβρις είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα.

Ύβρις είναι, να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές.

Ύβρις είναι, κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών.

Ύβρις είναι, να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος στο σπίτι μετά τις 9.

Ύβρις είναι, να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του κόσμου τιςμεταρρυθμίσεις, να έχεις φτύσει αίμα για να μπεις σε μια σχολή και να βγαίνεις και άνεργος και αμόρφωτος.

Ύβρις είναι, να παρακολουθείς τα σκάνδαλα να περνούν από μπροστά σου σαν παραμύθι, να κουκουλώνονται από όλους, να μην μπαίνει κανείς φυλακή και να τελειώνουν με ένα ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.

Ύβρις είναι, να πληρώνεις 1.40 ενώ περιμένεις μια ώρα ένα λεωφορείο που όταν φτάνει χωράς μόνο στα πόδια του οδηγού.

Ύβρις είναι, να σε παίρνουν 20 τηλέφωνα την μέρα από εισπρακτικές εταιρίες, επειδή καθυστέρησες την δόση του στεγαστικού.

Ύβρις είναι, να κόβεις τα παιδιά από το φροντιστήριο, γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά, ενώ έχεις ήδη πληρώσει για δωρεάν παιδεία.

Ύβρις είναι, να βλέπεις τους πολιτικούς σου να τσακώνονται με μόνο γνώμονα τα ποσοστά του κόμματος τους, ενώ εσύ αγωνιάς για το μέλλον των παιδιών σου.

Ύβρις είναι, ενώ σου ζητούν να πληρώσεις επίδομα αλληλεγγύης, να διαβάζεις ότι οι εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους και να εισπράξουν από το 1995.

Ύβρις είναι, να είσαι 45 χρονών, να δουλεύεις και να πληρώνεις μια ζωή και να καταντήσεις να ζεις από την σύνταξη των γονιών.

Ύβρις είναι, το παραμύθιασμα από τα μέσα ενημέρωσης που συγκαλύπτουν ή αποκαλύπτουν ανάλογα με τα deal που γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις επιχορηγήσεις.

Ύβρις είναι, να σε ληστεύουν για τρίτη φορά και το όργανο της τάξεως να σου λέει μην ελπίζετε πολλά, αφού δεν ήσασταν μέσα πάλι καλά να λέτε.

Ύβρις είναι, να σου στερούν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, να τρως τόνους τα χημικά και να σε αναγκάζουν σε σιωπή παρακρατικοί, αντιεξουσιαστές, ΚΝιτες, πληρωμένοι ή προστατευόμενοι, από όπου και αν προέρχονται.

Ύβρις είναι, να πληρώνεις 3 ευρώ διόδια για να διανύσεις μια απόσταση 100 χιλ και ταυτόχρονα να κάνεις τάμα στον Άγιο Χριστόφορο των εβραίων, να φθάσεις ζωντανός.

Ύβρις είναι, να βλέπεις όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα πάσης φύσεως να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να παρουσιάζονται στην δικαιοσύνη όποτε θέλουν και αν τελικά παραπεμφθούν, να συνεχίζουν το έργο τους μέσα από την φυλακή.

Ύβρις είναι, να ακούς τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές να ανησυχούν για την βία μόνο όταν αγγίζει το δικό τους σπίτι και να ανακοινώνει επιτροπές στις οποίες, ο κάθε βουλευτής θα πληρώνεται με 245 ευρώ για να παραβρεθεί στην συζήτηση.

Ύβρις είναι, να ζεις την κάθε μέρα σαν τελευταία. Όχι για να την ζήσεις στο έπακρο αλλά επειδή απλά δεν ξέρεις τι θα υπάρχει αύριο και δεν έχεις λεφτά για μεθαύριο.

ΠΠ 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΕΛΠΕ: Το Δ.Σ. Ενέκρινε την Εξαγορά του ΔΕΣΦΑ Από τη Socar


Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. η προτεινόμενη συναλλαγή για την εξαγορά από τη SOCAR του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, το Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ A.E. συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει τη δεσμευτική προσφορά που υποβλήθηκε από την εταιρεία SOCAR ύψους €400εκ. για την εξαγορά του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ (35% ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – 31% ΤΑΙΠΕΔ), η οποία έχει ήδη γίνει αποδεκτή από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ. 

Το Δ.Σ. ενέκρινε την παραπάνω προτεινόμενη συναλλαγή και εισηγήθηκε την οριστική έγκρισή της από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία και συνεκλήθη προς το σκοπό αυτό για την 2 Σεπτεμβρίου 2013. 

Η προτεινόμενη συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της από τις αρμόδιες εθνικές και Ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, καταλήγει η ανακοίνωση 
ΠΗΓΗ:energia.gr