Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Οι Tραγικές Aγκυλώσεις της Ελλάδας για τα 12 Mίλια και την ΑΟΖ: Η Eπείγουσα Yπέρβασή τους

Από το energia.gr
Μετά από τον Ανδρέα Παπανδρέου όλες οι ελληνικές κυβερνήσει, ανεξαρτήτου κομματικού χρωματισμού, κινήθηκαν ακριβώς σε μία ίδια γραμμή πλεύσης όσο αφορά την εξωτερική πολιτική τους.

Μόνο στη αρχική φάση της κρατικής παρουσίας του Σύριζα πήγε να εκδηλωθεί μια κάποια απόκλιση, ως φυσιολογική συνέπεια των «προγραμματικών» ιδεολογικών προθέσεών της, οι ερμηνευτές της οποίας όμως γρήγορα, πολύ γρήγορα, παραμερίστηκαν χωρίς πολλές κουβέντες και πετάχτηκαν έξω από κόμμα και κυβέρνηση ή επέλεξαν να..

Το "Ελσίνκι" 20 χρόνια μετά – Τι έλεγε η απόφαση της ΕΕ το 1999

Από το slpress.gr
Στις 10-11 Δεκεμβρίου 1999 συνήλθε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Το κύριο θέμα αφορούσε στην τουρκική υποψηφιότητα. Οι στόχοι της ελληνικής πλευράς ήσαν δύο: Πρώτον, η Κύπρος θα έπρεπε να μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ μαζί με τις άλλες υποψήφιες χώρες, χωρίς να είναι απαραίτητη η επίτευξη λύσεως στο Κυπριακό. Δεύτερον, οι όροι εντάξεως θα έπρεπε να φαίνονται ότι είναι ίδιοι και για την Τουρκία και για τις άλλες χώρες.

Η ελληνική πλευρά, διαβλέποντας υπαρκτό τον κίνδυνο να μη γίνουν δεκτές οι θέσεις της, απείλησε ότι δεν θα δεχόταν..

Baker Hughes: Mειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου που λειτουργούν για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες καθώς οι παραγωγοί ακολουθούν τα σχέδια για μείωση των δαπανών για νέες γεωτρήσεις.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 8 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 27 Δεκεμβρίου, διαμορφώνοντας..

EIA: Μεγάλη μείωση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ   μειώθηκαν, ενώ της βενζίνης αυξήθηκαν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ την Παρασκευή 27/12/2019.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 20 Δεκεμβρίου στα 441,4 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση..