Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Συντάξεις και ασφαλιστικό,τέλος! Μας σπρώχνουν για ιδιωτική ασφάλιση

Συντάξεις και ασφαλιστικό,τέλος! Μας σπρώχνουν για ιδιωτική ασφάλιση
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και μιλάνε από μόνοι τους: Ανενεργός πληθυσμός: 4,7 εκατομμύρια – Εργαζόμενοι: 3,6 εκατομμύρια.

Το σάπιο οικονομικό μοντέλο της τελευταίας 25ετίας, αλλά και οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων 3 ετών βούλιαξαν τη χώρα με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.
Οι αριθμοί είναι θλιβεροί και μιλούν από μόνοι τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απασχόλησης η «εξίσωση θανάτου» της χώρας - την οποία καλούνται να λύσουν οι ειδήμονες του Υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας - είναι η ακόλουθη:
Η χώρα διαθέτει 3,6 εκατομμύρια εργαζομένους, ενώ αντίστοιχα έχει 2,7 εκατ. συνταξιούχους και 4,7 εκατ. μη εργαζομένους (ανέργους και παιδιά).
Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, πρακτικά σε αυτή τη χώρα δουλεύουν 3 άνθρωποι, για να ζουν 10 (συμπεριλαμβανομένων και των ιδίων).
Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει να περικόπτει και να φορολογεί αγρίως όλο τον πληθυσμό χωρίς να προωθεί τη μία και μοναδική λύση της εξίσωσης. Αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των απασχολούμενων-εργαζομένων, το κράτος ουδέποτε πρόκειται να συγκεντρώσει χρήματα στα δημόσια ταμεία, ούτε βεβαίως στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξαφνική Δήλωση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε  ξαφνικά ότι «Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο, προκειμένου να αποφευχθεί η ανατροπή του συριακού καθεστώτος, μέσω της παρέμβασης των εξωτερικών δυνάμεων».

Άμεση  υπήρξε η αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα:«Σοκαρίστηκα βαθύτατα από το διάβημα του Πούτιν», δήλωσε.

Είναι γνωστό ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη συριακή σύγκρουση, ετοιμάζονται για τη διάσκεψη της «Γενεύης -2». Την  υψηλότερη δραστηριότητα παρουσιάζει η Σαουδική Αραβία. Στον ελεγχόμενο Τύπο της χώρας αυτής δημοσιεύονται μηνύματα κατά της Συρίας ενώ έχει μάλιστα προωθήσει σαουδαραβικά άρματα μάχης κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας-Συρίας. Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ Φαϊζάλ είπε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία πρέπει να σταματήσει, χαρακτηρίζοντας  μάλιστα την διένεξη ως «γενοκτονία».

Στις 24 Ιουνίου στην εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο του Bassam al-Badarin που αναφέρεται στη δυνατότητα της «επιλογής της Υεμένης» για την επίλυση του ζητήματος της Συρίας.Το σενάριο της Υεμένης προβλέπει ένα αναίμακτο πραξικόπημα. Προς την επίτευξη του σκοπού αυτού οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει στη στρατιωτική δομή της Συρίας, μέσω πρακτόρων του Λιβάνου.

Ο al Badarin αναλύοντας την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Συρίας, Walid al-Muallem, εστιάζεται σε δύο βασικά σημεία,την έλλειψη σχεδίων για τη μεταβίβαση της εξουσίας στη Συρία και το συνολικό κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν ο Λίβανος, η Τουρκία και η Ιορδανία, στην περίπτωση ενός ισλαμικού χαλιφάτου στη Συρία.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ CERN & TEI Καβάλας: Μνημόνιο συνεργασίας

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στο ερευνητικό κέντρο CERN και στο ΤΕΙ Καβάλας, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενεύη. Το μνημόνιο προβλέπει την εγκατάσταση του κόμβου HELLAS GRID στο ΤΕΙ Καβάλας, που εντάσσεται πλέον στο προηγμένο σύστημα πληροφορικής Worldwide LHC Computing Grid του CERN, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 200 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Οργανισμοί παγκοσμίως.

Η συμμετοχή του ΤΕΙ Καβάλας στο εν λόγω πληροφοριακό δίκτυο αναμένεται να συμβάλλει στην ανάδειξη του ρόλου του, μέσα από νέες δράσεις έρευνας και επιχειρηματικής καινοτομίας, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει νέες δυνατότητες συμμετοχής στην επιστημονική έρευνα και στην ανάπτυξη του επιστημονικού δυναμικού του Ιδρύματος. Η χρηματοδότηση της συμμετοχής του ΤΕΙ Καβάλας στο δίκτυο του CERN έχει εξασφαλιστεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη» 2007-2013.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους της Ελλάδος ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΗΕ, πρέσβης Αλέξανδρος Αλεξανδρής, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αριστείδης Γιαννακίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας Αθανάσιος Μητρόπουλος, ο καθηγητής του ΕΜΠ Ευάγγελος Γαζής καθώς και μέλη της διοίκησης του ΤΕΙ, ενώ εκ μέρους του CERN παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Ρολφ-Ντίτερ Χόγιερ και ο διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του τομέα Πληροφορικής δρ Σέρτζιο Μπερτολούτσι. Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Χόγιερ επεσήμανε την υψηλή συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων στα διάφορα ερευνητικά προγράμματα του CERN.

O κ. Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τον πρέσβη Αλεξανδρή, συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του CERN, στον οποίο παρουσίασε προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Ερευνητικό Κέντρο. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του αφενός για τη δημιουργία Κέντρου Αποθεραπείας Καρκίνου με πρωτόνια στη Θράκη, τονίζοντας ότι έχει ήδη ζητήσει την εκπόνηση σχετικής μελέτης σκοπιμότητας, και αφετέρου για τη δημιουργία μιας «θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων» με στόχο την προώθηση της τεχνολογίας και καινοτομίας του CERN στις επιχειρήσεις της περιοχής. Υπογράμμισε, επίσης, ότι προσβλέπει στη συμμετοχή του CERN στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή της στρατηγικής της Περιφέρειας για την «καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευση», στο πλαίσιο του σχεδιασμού της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία
Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "είναι προφανές ότι το ΠαΣοΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν".

"Καταγγέλλοντας την πολιτική συναλλαγή διακόπτουμε από σήμερα τους πολιτικούς και οργανωτικούς μας δεσμούς με το  σημερινό ΠΑΣΟΚ της δεξιάς υποταγής και της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και πρακτικής", σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

ΕΛΠΕ: Περιμένουμε την οριστική προσφορά της SOCAR για ΔΕΣΦΑ


Την οριστική πρόταση της Socar για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ αναμένουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Κωστόπουλος στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Όπως σημείωσε ο ίδιος, η εταιρεία δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για τις τελικές προτάσεις της αζέρικης εταιρείας.
Εξάλλου, ο κ. Κωστόπουλος ανέφερε ότι η αρχική πρόταση εξαγοράς για το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ περιείχε όρους (conditional). Μετά την κατ΄αρχήν συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ και τη βελτιωμένη στα 400 εκατομμύρια προσφορά της Socar, η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. αναμένει το τελικό κείμενο της πρότασης προκειμένου να το αξιολογήσει και να εισηγηθεί αναλόγως στο δ.σ. του ομίλου, το οποίο και θα αποφασίσει.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφορές μεταξύ ΕΛΠΕ και ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά την αξιολόγηση της προσφοράς της αζέρικης εταιρίας, ο κ. Κωστόπουλος εκτίμησε ότι οι όποιες διαφορές είναι μικρές και οι δυο πλευρές «θα τα βρουν».
Ανέφερε παράλληλα ότι το κλείσιμο του  “deal”, τα ΕΛΠΕ ευελπιστούν να εισπράξουν 200 εκ. ευρώ περίπου.
Όσον αφορά την περίπτωση της ΔΕΠΑ, ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι η ισχύς του συμφωνητικού των ΕΛ.ΠΕ. με το ΤΑΙΠΕΔ για την από κοινού εξεύρεση αγοραστή για την εταιρία αερίου θα παραταθεί έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, τα ΕΛ.ΠΕ. παραμένουν σταθερά στην απόφαση αποεπένδυσης, κάτι όμως που δεν μπορούν να προσδιορίσουν χρονικά. 
Πρωτοφανής η πτώση της κατανάλωσης καυσίμων
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Χρήστος Κομνηνός, παρομοίασε την  ελληνική αγορά καυσίμων με βαρέλι δίχως πάτο, αναφερόμενος στη δραματική πτώση της κατανάλωσης που έφθασε για το πετρέλαιο θέρμανσης και το 70%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέλευση, η συνολική ζήτηση καυσίμων στην ελληνική αγορά το 2012 μειώθηκε κατά 17%, ενώ σε σχέση με το 2009 η πτώση φθάνει το 33%. Η αγορά πετρελαίου θέρμανσης κατέρρευσε, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, λόγω του πενταπλασιασμού του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που ανάγκασε τους καταναλωτές να στραφούν σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης (ξύλα, pellet κλπ.) που επιβάρυναν το περιβάλλον. Ο κ. Κωστόπουλος σημείωσε σχετικά ότι η Πολιτεία επιδοτεί από τη μια πλευρά τις ανανεώσιμες πηγές για προστασία του περιβάλλοντος αλλά με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο οδηγεί σε επιβάρυνσή του.
Η μείωση της ζήτησης οφείλεται στην άνοδο των τιμών και στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας η οποία όπως είπε ο κ. Κωστόπουλος είναι μεγαλύτερη σε βάθος και σε διάρκεια σε σχέση με το κραχ των ΗΠΑ του 1929. «Ο κλάδος της εμπορίας είναι σε ελεύθερη πτώση. Ο όγκος των πωλήσεων έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1990», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Από τα 8.500 πρατήρια τα 2.000-2.500 έκλεισαν ή υπολειτουργούν. Η πτώση της αγοράς είναι πρωτοφανής σε παγκόσμιο επίπεδο». Η μείωση των όγκων πωλήσεων συνεχίστηκε και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 παρά το γεγονός ότι, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ το περιβάλλον σε σχέση με πέρυσι έχει βελτιωθεί, καθώς έχει ελαττωθεί ο κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη και έχει αποκατασταθεί ως ένα βαθμό η εμπιστοσύνη από τις αγορές. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Πλήρης Αξιοποίηση των Υφιστάμενων Επενδύσεων, το Σύνθημα των ΕΛΠΕ για τη Συνέχεια


Στο τρίπτυχο, βιώσιμη ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και αριστεία θα βασίσει ο όμιλος της ΕΛ.ΠΕ. τη στρατηγική του στα επόμενα χρόνια, προκειμένου να θωρακίσει τα οικονομικά μεγέθη του και να αναδειχθεί στην ανταγωνιστικότερη εταιρία διύλισης στη Μεσόγειο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ.ΠΕ. Γιάννης Κωστόπουλος, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση των μετόχων ανακοίνωσε ότι για την επόμενη τριετία ο όμιλος δεν σχεδιάζει νέες επενδύσεις και ο στόχος είναι μέσα από τη μόχλευση των επενδύσεων που έχουν ολοκληρωθεί να υπάρξει ενίσχυση των μεγεθών του.
Για το up stream η ΕΛ.ΠΕ. έχει αποφασίσει οποιεσδήποτε νέες πρωτοβουλίες υπάρξουν να εστιασθούν αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα. Διατηρώντας την παρουσία της στην Αίγυπτο και το Μαυροβούνιο η ΕΛ.ΠΕ. αντιμετωπίζει με θετικό μάτι τη συμμετοχή της στους διαγωνισμούς παραχωρήσεων, όταν προκηρυχθούν, στις νέες περιοχές του Ιονίου και νότιας της Κρήτης, όπου τα πρώτα δεδομένα από τις σεισμικές έρευνες εμφανίζονται θετικά.
Για τον τομέα της λιανικής εμπορίας και με δεδομένο το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς καυσίμων και τη μείωση της ζήτησης, ο όμιλος της ΕΛ.ΠΕ. έχει ξεκινήσει ήδη εσωτερικό λειτουργικό μετασχηματισμό, που εστιάζεται στη μείωση του κόστους, χωρίς, όμως, να υπάρχουν σχέδια συγχώνευσης των δύο εταιριών εμπορίας, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα. Όπως επισήμανε ο κ. Κωστόπουλος, ο όγκος πωλήσεων καυσίμων στην Ελλάδα έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1990, οι εταιρίες εμπορίας του κλάδου αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά κόστη τους και οι περισσότερες αθροίζουν ζημίες. «Είναι ανάγκη να ξανασκεφθούμε το μοντέλο τροφοδοσίας της ελληνικής αγοράς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστόπουλος.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στις προοπτικές του 2013 ανέφερε ότι το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος και για το λόγο αυτό ο όμιλος της ΕΛ.ΠΕ, θέτει ως προτεραιότητες την πλήρη αξιοποίηση των μονάδων διύλισης που διαθέτει και των συνεργειών μεταξύ τους, τον περαιτέρω έλεγχο των δαπανών, τη μεγιστοποίηση της αξίας συμμετοχής του στη ΔΕΠΑ και το ΔΕΣΦΑ, καθώς και τη διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης, ώστε να μην εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από τις τράπεζες. Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Ελευσίνας, για την οποία δαπανήθηκαν 1,4 δισ. ευρώ, ο όμιλος θα εξάγει σε γειτονικές χώρες πάνω από το 50% της παραγωγής του, από 20% που είναι σήμερα. Από τις συνέργειες δε των διυλιστηρίων Ασπροπύργου και Ελευσίνας προσδοκόνται περί τα 10 εκατ. ετησίως.
Το 2012 χαρακτηρίσθηκε από τον κ. Κωστόπουλο ως η δυσκολότερη χρονιά που πέρασε, η οποία είχε, όπως είπε, το βάθος του αμερικανικού κραχ του 1929. «Το ελληνικό κραχ είναι βαθύτερο και μακρύτερο από το αμερικανικό», τόνισε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, τα αποτελέσματα που εμφάνισε ο όμιλος το 2012 κρίθηκαν ικανοποιητικά μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
Τέλος, αναφορά έκανε ο κ. Κωστόπουλος και στο κομμάτι της ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου χαρακτηρίζοντας «πολύ καλές τις προσπάθειες ΡΑΕ και δημοσίου» για να αρθούν οι στρεβλώσεις στην ηλεκτρική αγορά. «Στο μεταβατικό στάδιο που θα υπάρξει χρειάζεται να επιβιώσουν και οι ιδιώτες παραγωγοί», επισήμανε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΛ.ΠΕ. Χρ. Κομνηνός χαρακτήρισε «βαρέλι δίχως πάτο» την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Από τις αρχές του 2013, είπε, έχουν επικρατήσει οι αρνητικοί παράγοντες, με τα χαμηλότερα της τελευταίας δεκαετίας περιθώρια διύλισης.
Όπως ανακοινώθηκε στη γενική συνέλευση, το δ.σ. της ΕΛ.ΠΕ. θα αποφασίσει εντός του έτους αν θα δοθεί προμέρισμα στους μετόχους κάτι το οποίο θα συναρτηθεί από την πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου, καθώς και την πώληση των συμμετοχών του στη ΔΕΠΑ και το ΔΕΣΦΑ.
Τέλος, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Κωστόπουλος αποποιήθηκε του μπόνους που δικαιούταν για τα αποτελέσματα του 2012, λόγω της γενικότερης δύσκολης οικονομικής κατάστασης. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Total: Με «επιθετικούς» ρυθμούς οι έρευνες για πετρέλαιο στην Κύπρο


Ελπίδες για πετρέλαιο γεννάει η στάση της Total, η οποία επιλέγει να προχωρήσει σε έρευνες υψηλού ρίσκου στην περιοχή.
Τακτική της εταιρείας είναι να διαθέτει στο πορτφόλιό της project αυτού του τύπου, επιλέγοντας να είναι περισσότερο ριψοκίνδυνη με τις επενδύσεις της.
Η εταιρεία, διαθέτοντας τόσα τη γνώση όσο και την τεχνολογία, θα κινηθεί στην περίπτωση της Κύπρου όπως και στην πλειοψηφία των έργων που αναλαμβάνει σε πιο «επιθετικούς» ρυθμούς, παίρνοντας το οικονομικό ρίσκο που περιλαμβάνουν οι μελέτες για την ανεύρεση πετρελαίου.
«Η περιοχή δεν έχει εξεταστεί ποτέ, με αποτέλεσμα να θεωρείται μια ριψοκίνδυνη έρευνα. Ωστόσο, η Total πάντα ακολουθεί αυτή τη στρατηγική και επενδύει σε μελέτες υψηλού κινδύνου και κόστους που μπορεί να μην φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στην ουσία η εταιρεία θα εξετάσει αν κάτω από τη θάλασσα υπάρχει μητρικό πέτρωμα, οι λεγόμενες ‘’κουζίνες πετρελαίου’’ για να προσδιορίσει αν υπάρχει πετρέλαιο ή όχι. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι θετικά τότε μιλάμε θα ενθαρρυνθεί η έρευνα όχι μόνο στα οικόπεδα της Total αλλά σε όλη την περιοχή», ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή.
Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία περί τα τέλη του καλοκαιριού θα ξεκινήσει τη 3D διαστάσεων σεισμική μελέτη στην περιοχή, έχει ήδη νοικιάσει τον όροφο κτιρίου στο κέντρο της Λευκωσίας και προς το παρόν στελεχώνεται από 5 άτομα στην Κύπρο. Ταυτόχρονα ωστόσο η τεχνική μονάδα της εταιρείας εργάζεται σε θέματα που αφορούν την Κύπρο, από το τεχνικό κέντρο στη Γαλλία. Διοικητικές εργασίες και επιχειρηματικές σχέσεις τόσο με εταιρείες όσο και με την κυβέρνηση είναι η κύρια δραστηριότητα του προσωπικού στο παρόν στάδιο, ενώ όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη θα επεκταθεί σημαντικά το προσωπικό της εταιρείας αλλά και οι υπηρεσίες που θα χρειαστεί να λάβει από κυπριακές επιχειρήσεις.
Με την αύξηση των εργασιών της εταιρείας σίγουρα θα χρειαστούν υπηρεσίες διοικητικού τύπου, πληροφορικής, νομικές, ελεγκτικές, λογιστικές και κατασκευαστικές υπηρεσίες. Ένας ακόμα κλάδος που θα χρειαστεί ιδιαίτερα θα είναι τα ναυτιλιακά logistics, ενώ θα γίνουν και πολλές απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες. Όλα αυτά συνήθως γίνονται με τοπικές εταιρείες ή με διεθνείς που συνεργάζονται με τοπικές εταιρείες. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η στρατηγική της Total είναι να προσλαμβάνει κατά κύριο λόγω τόπακες. «Δεδομένου μάλιστα ότι το εργατικό δυναμικό στην Κύπρο είναι πολύ υψηλού επιπέδου η πλειοψηφία των υπαλλήλων αναμένεται ότι θα είναι τόπακες», αναφέρουν πηγές.
Εξάλλου, η εταιρεία φαίνεται διατεθειμένη να προβεί και σε σεμινάρια στον δημόσιο τομέα για θέματα γύρω από το φυσικό αέριο στα οποία πολύ σύντομα θα χρειαστεί να αποκτήσουν πολύ εξειδικευμένες γνώσεις.
(SigmaLive) 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΜΟΗ: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

ΜΟΗ: Συνήλθε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο - Η νέα σύνθεση
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Motor Oil, το οποίο εξελέγη από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 19ης Ιουνίου 2013, κατά τη συνεδρίασή του της 25ης Ιουνίου 2013 συγκροτήθηκε σε Σώμα ως ακολούθως:

Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης - Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης - Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος

Ιωάννης Ν. Κοσμαδάκης - Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Πέτρος Τ. Τζαννετάκης - Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Νίκος Θ. Βαρδινογιάννης - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Μιχαήλ-Ματθαίος Ι. Στειακάκης - Εκτελεστικό Μέλος

Θεοφάνης Χρ. Βουτσαράς - Εκτελεστικό Μέλος

Νίκη Δ. Στουφή – Μη Εκτελεστικό Μέλος

Κωνσταντίνος Β. Μαραβέας - Μη Εκτελεστικό / Ανεξάρτητο Μέλος

Αντώνιος Θ. Θεοχάρης - Μη Εκτελεστικό / Ανεξάρτητο Μέλος.

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την επόμενη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα εγκρίνει τις Οικονομικές Καταστάσεις της Εταιρείας για τη χρήση 2013.
 ΠΗΓΗ:.euro2day.gr

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ… ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΣΦΡΑΓΙΣΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ert-xarti-apolisis
Από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μπαίνουν στη διαδικασία να παραλαμβάνουν το έγγραφο, με αποστολέα το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, το οποίο ωστόσο δεν φέρει καμία υπογραφή ή σφραγίδα!

Στο έγγραφο που βλέπετε, υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση εργασίας ή έργου, έχει λυθεί από 11 Ιουνίου του 2013.

“Έναντι της νόμιμης αποζημίωσης, που δικαιούστε”, αναφέρεται στο κείμενο, “θα σας καταβληθούν αποδοχές δυο μηνών.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή σας και για τα οποία είστε υπεύθυνος-η στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσας σύμβασής σας, τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων, εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη για υποχρεούστε στη διαφύλαξη τους.”

makeleio.gr 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Πραγµατοποιήθηκε την Πέµπτη 20/06/13, κοινή σύσκεψη ∆ευτεροβάθµιων Οµοσπονδιών και Πρωτοβάθµιων Σωµατείων του ∆ηµόσιου & Ιδιωτικού Τοµέα. 
Κοινός στόχος και επιδίωξη είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για το συντονισµό και πραγµατοποίηση κοινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων το αµέσως επόµενο χρονικό διάστηµα, προκειµένου επιτέλους να µπει φρένο στην εξαθλίωση των εργαζοµένων, στο ξεπούληµα της ∆ηµόσιας περιουσίας, στη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, στο τσουνάµι ανέργων που µέρα µε τη µέρα διογκώνεται, 
συνέπεια της µνηµονιακής πολιτικής που µε χαρακτηριστική προθυµία η συγκυβέρνηση εφαρµόζει. 
Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε η πραγµατοποίηση Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου το ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 στην Πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα στις 11:30 το πρωί. 
Μετά την πραγµατοποίηση του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου θα καθοριστεί η
ηµεροµηνία πραγµατοποίησης νέας κοινής σύσκεψης όπου µε αποφάσεις των ∆ευτεροβάθµιων Οµοσπονδιών θα οριστικοποιηθεί συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα προκήρυξης πολιτικής απεργίας όπου θα κληθούν και οι ηγεσίες των τριτοβάθµιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΓΣΕΕ – Α∆Ε∆Υ) να πάρουν θέση. 
Το ΠΣΕΕΠ συµµετέχει στο συλλαλητήριο και καλούµε όλους τους συναδέλφους να συµµετέχουν µαζικά.

ΠΟΣΑ ;;;

 \
Με 30 αργύρια πρόδωσαν το Χριστό.  Άραγε, πόσα χρειάζονται σήμερα, για να αγοράσουν τις συνειδήσεις και την ψήφο των εργαζόμενων; Σύντομα πάντως θα το μάθουμε .....

Energean: Αφήστε μας να πουλάμε ελληνικό πετρέλαιο σε διεθνείς κολοσσούς

Πετρελαιοπηγή
Πριν από ένα μήνα η απόφαση της Third Point να επενδύσει 60 εκατ. δολάρια μπαίνοντας ως μέτοχος στην Energean, αποτέλεσε ένα από τα πρώτα απτά δείγματα εμπιστοσύνης της διεθνούς αγοράς στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε, το αμερικανικό fund δεν αγόρασε υπό πώληση assets, αλλά επένδυσε στην προοπτική υλοποίησης επενδύσεων, γεγονός που ερμηνεύεται ως θετική ψήφος συγκεκριμένα για την αγορά των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.
Εκτός όμως από τη Third Point, η Energean άνοιξε στις αρχές του μήνα και ένα άλλο κεφάλαιο, με την πώληση ενός φορτίου από την παραγωγή του Πρίνου, στο βρετανικό κολοσσό BP. Το συγκεκριμένο deal δεν ήταν μια one – off πώληση, αλλά ενδέχεται να αποτελέσει τη βάση για μια ευρύτερη συνεργασία, με πολλαπλά οφέλη τόσο για την εταιρεία όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο. Άλλωστε το Δημόσιο  μετά την εναρμόνιση της σύμβασης παραχώρησης για τον Πρίνο λαμβάνει royalties με βάση τα κέρδη του παραχωρησιούχου. Δηλαδή όσο πιο «ακριβά» πουλάει το πετρέλαιο η Energean, τόσο μεγαλύτερα είναι τα έσοδα για το κράτος.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον Πρίνο έχει ήδη βρει στο πρόσωπο της BP έναν πελάτη που είναι διατεθειμένος να αγοράσει σε πολύ καλές τιμές την υφιστάμενη αλλά και τη μελλοντική παραγωγή του Πρίνου. Ωστόσο για να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο για τις εξαγωγές του ελληνικού μαύρου χρυσού, θα πρέπει να προηγηθεί η τροποποίηση της παλιάς σύμβασης που υποχρεώνει την Ενεργειακή να διαθέτει την παραγωγή της στα Ελληνικά Πετρέλαια. Σημειώνεται ότι ακόμη και για το φορτίο που πουλήθηκε στη BP,  απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να δοθεί η συναίνεση των ΕΛΠΕ κάτι που ισχύει βάσει της ισχύουσας σύμβασης για όλες τις πιθανές πωλήσεις πετρελαίου σε τρίτους.
Βεβαίως με την αλλαγή των συνθηκών αλλά και το ουσιαστικό άνοιγμα του τομέα των υδρογονανθράκων, γίνεται αντιληπτό ότι η σύμβαση έχει ήδη ξεπεραστεί από τα πράγματα καθώς καταρτίστηκε σε μια εποχή με διαφορετικά δεδομένα τόσο στην αγορά όσο και στον όμιλο των ΕΛΠΕ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στη σύμβαση δεν προσδιορίζονται οι όροι συνεργασίας μεταξύ του διαχειριστή του κοιτάσματος του Πρίνου και των ΕΛΠΕ. Με βάση μάλιστα τον τελευταίο νόμο, καθώς το ύψος της τιμής αφορά άμεσα και τα έσοδα του Δημοσίου, καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση της συγκεκριμένης σύμβασης, η οποία δύσκολα μπορεί να σταθεί πλέον ακόμη και σε ό,τι αφορά θέματα ανταγωνισμού.
Πληροφορίες θέλουν λοιπόν την πλευρά της Energean να θέτει άμεσα στο προσεχές διάστημα θέμα τροποποίησης των όρων της σύμβασης, γεγονός που θα επιτρέψει να προχωρήσει και το θέμα της συμφωνίας  με τη BP. 
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Προς Σωματεία Μέλη ΠΟΕΠΔΧΒ

Συνάδελφοι ,

Καλούμε τα Προεδρεία των σωματείων μελών μας να συμμετέχουν στην ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2.7.2013 και ώρα 11.00, στα γραφεία μας στην Αθήνα (Σωνιέρου 18, 2ος όροφος).

Τα Θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι :

  1.     Απόφαση για  συμμετοχή του  κλάδου σε κινητοποιήσεις μεγάλης
    διάρκειας με σκοπό την κατάργηση των μνημονίων και δανειακών
    συμβάσεων .

  1.  Ενημέρωση Προέδρου .


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Σόρος, τα ομόλογα της MF Global και το δημοψήφισμα του Παπανδρέου. Ποιους πληρώνεις κύριε Στουρνάρα;

soros greek bonds
Τι γράφαμε μόλις προχθές; Μαντέψτε ποιός άλλος φίλος του Παπανδρέου αγόρασε Ελληνικά ομόλογα στο discount και ετοιμάζεται να εισπράξει…

Εκτός από τους Έλληνες μικροομολογιούχους, υπάρχουν και Αμερικάνοι που έκαναν πλούσιους φίλους πολιτικών, μετά την περιβόητη μπαρουφα του δημοψηφίσματος.

Μία άγνωστη ιστορία που βγαίνει τώρα στην επιφάνεια λόγω της δίκης για την κατάρρευση της MF Global που έδωσε στον Σόρος την ευκαιρία να αγοράσει Ελληνικά ομόλογα στο Discount. Ναι, σαν αυτά τα ομόλογα που ο κύριος Στουρνάρας δεν μαρτυρά εάν πληρώθηκαν.

H υπόθεση της MF Global διερευνάται από τις Αμερικάνικες αρχές, δυο χρόνια μετά την απότομη κατάρρευση της, τον Οκτώβρη του 2011. Για την ακρίβεια στις 31 Οκτωβρίου του 2011.

Όλως τυχαίως, 31 Οκτωβρίου του 2011, ήταν η ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε το περιβόητο δημοψήφισμα, το οποίο ΟΥΔΕΙΣ γνώριζε, ακόμα και οι πιο στενοί υπουργοί του.

Θα μπορούσε να ήταν απλά μία σύμπτωση που δεν θα παρατηρούσε κανείς, εάν οι Αμερικάνικες αρχές δεν διερευνούσαν το σκάνδαλο μετά από τις καταγγελίες των εξοργισμένων επενδυτών για το πως χάθηκαν τα χρήματα τους. Εκεί λοιπόν, αποκαλύφθηκε ότι η MF Global είχε ποντάρει σε Ελληνικά και Ιταλικά ομόλογα το μεγαλύτερο μέρος του κολοσσιαίου ποσού των 6,3 δις δολαρίων. Τα ομόλογα αυτά χρησιμοποιούντο ως εγγυοδοσία δανεισμού, με αποτέλεσμα η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος που προκάλεσε χάος στις αγορές κατακρημνίζοντας τα ομόλογα Ελλάδας αλλά και Ιταλίας, να γκρεμίσει την εταιρεία.

Κοινώς, η “προσωπική” έμπνευση του δημοψηφίσματος, σχετίζεται άμεσα με την κατάρρευση της MF Global και δεν είναι απλώς μία ημερολογιακή σύμπτωση.



Και ο …Σόρος; Που κολλάει ο καταδικασμένος απατεώνας, φίλος και συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου; Μα υπάρχει η βασική αρχή, η αρχή διατήρησης της ύλης. Το χρήμα δεν εξαϋλώνεται, απλά αλλάζει τσέπες.



Έτσι, η κατάρρευση της MF Global έκανε τον Σόρος πλουσιότερο. Πως; Μα φυσικά, από καθαρή τύχη ο άνθρωπος, δεν λέμε ότι γνώριζε κάτι για το PSI ή την υποχρεωτική επαναγορά των ομολόγων, πήγε και σκούπισε σαν έτοιμος από καιρό 2 δις “τοξικά” ομόλογα από την MF Global σε discount! “Οκαζιόν” που λένε και στην πιάτσα.

Η KPMG LLC (βρε κάτι συμπτώσεις, που γράφαμε και παλαιότερα…), ως εκκαθαριστής της MF Global, πούλησε τα ομόλογα σε τιμές – σοκ (που δεν ανακοινώθηκαν), στον Σόρος. Οι επενδυτές της MF Global την πάτησαν ακριβώς όπως οι Έλληνες μικροομολογιούχοι. Τα χρήματα τους ξεπλύθηκαν με κρατικές αποφάσεις σε μία νομιμοφανή διαδικασία και αγοράστηκαν απολύτως νόμιμα σε τιμές – τσίρκο από “επενδυτές” τύπου Σόρος. Που επίσης ΕΤΥΧΕ να γνωρίζουν όπως η Deutsche Bank με το χθεσινό ομόλογο, ότι το ελληνόφωνο κράτος θα αγόραζε αυτά τα ομόλογα σε τιμές πολλαπλάσιες ή ακόμα και στο ακέραιο. Χωρίς μάλιστα οι Στουρνάρες να δίνουν λογαριασμό στην βουλή. Την ίδια την δημοκρατία.
ΣΟΡΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Και αναμένουμε την κατάρρευση, όταν πλέον οι δόσεις πάψουν να πληρώνουν τους τοκογλύφους, φίλους πρωθυπουργών και συνεργάτες του ΔΝΤ, αλλά όντως χρειαστούν για “μισθούς και συντάξεις”.
How George Soros ended up with MF Global’s client money 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ...ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !...


Δεν πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και υπήρξαν οι πρώτες δυο αποφάσεις, επί προσώπων.

Η μία αφορούσε την τοποθέτηση Προέδρου στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, (πήγε ο Τασούλας στη θέση του Μιχελάκη) και η άλλη στην αντικατάσταση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, (έφυγε ο Παπαγεωργόπουλος και πάει ο Κοντός).

Και τις δυο αποφάσεις οι βενιζέλοι τις πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ. Φυσικά και κανείς δεν είχε την απαίτηση να ρωτηθούν για το Ίδρυμα Καραμανλής, αλλά για τον ΕΟΠΥΥ ;

Όπως αποδείχτηκε, περίτρανα, οι σαμαράδες αποφασίζουν και για τα κομματικά τους και για τα κυβερνητικά, με τα ίδια κριτήρια και με τις ίδιες διαδικασίες !

Το φτύσιμο, όμως, των βενιζέλων δεν έμεινε μόνο στη ροχάλα του ΕΟΠΥΥ. Λίγες ώρες μετά, η Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ βγήκε στα ραδιόφωνα και έριξε …κουβάδες : «Κανείς δεν επιχαίρει με τη θέση Βενιζέλου στην Αντιπροεδρία και στο υπουργείο Εξωτερικών», ήταν αναγκαίο κακό…».

Πως τόπε ο …αρχηγός, (που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του…), στο Πολιτικό Συμβούλιο ; «Το ΠαΣοΚ δεν θα δεχτεί, πλέον, αλαζονικές συμπεριφορές !...».

Μεγάλε αρχηγέ, η «μύγα» κατάχεσε το σπαθί σου, θα κάνεις τίποτα ?...  
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ "ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ" Προϋπολογισμός, τέλος! - Η κατάρρευση εσόδων φέρνει νέα μέτρα και ... νέα κυβέρνηση;


H έκταση κατάρρευσης του οικονομικού σχεδίου της χώρας γα το 2013, δηλαδή της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, είναι τέτοια μέχρι στιγμής που ουσιαστικά "κλειδώνει" νέα μέτρα μέχρι το τέλος της χρονιά.

Ο Προϋπολγισμός έχει ήδη πέσει έξω κάπου 4 δισ. ευρώ. Τα λιξηπρόθεσα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο είναι πλέον τέτοιας έκτασης που κανείς δεν μπορεί να προβέψει τι μπορεί να συμβεί.

Οι πολίτες δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τα της καθημερινής τιους διαβίωσης, πόσο μάλλον τις υποχρεώσεις τους στην εφορία.

Το ότι οι δαπάνες έχουν μειωθεί και για μία ακόμα φορά σημαντικά, όχι απλώς δεν λέει τίποτα, αλλά επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση καθώς η μείωση των δαπανών δεν βασίζεται τον εξορθολογισμό των δαπανών, αλλά στην εξαέρωση των δημοσίων επενδύσεων. Και εξαέρωση δημοσίων επενδύσεων σημαίνει ανεργία και ακόμα χαμηλότερη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποδίδουν τη μείωση των εσόδων στην καθυστέρηση αποστολής των εκκαθαριστικών για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας προηγούμενων ετών, στις αλλεπάλληλες παρατάσεις που έχουν δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αλλά αυτά είναι αστεία πράγματα.

Δηλαδή όταν θα γίνουν αυτά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έρθει "στα ίσα του" ο Προϋπολογισμός;

Μόνο από τους φόρους στην περιουσία η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα είναι πάνω από 300 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να καλυφθεί αυτό το κενό τους επόμενους έξι μήνες.

Βεβαίως είναι πια σαφές ότι οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όταν θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Τον Μάιο, τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν πάνω από 800 εκατ. ευρώ ενώ από την αρχή του έτους έχουν αυξηθεί πάνω 3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της είσπραξης των φόρων καθώς στους τελευταίους μήνες του έτους θα υπάρχουν για τον απλό φορολογούμενο πολλές δυσβάσταχτες υποχρεώσεις.

Τα νέα μέτρα είναι τόσο σίγουρα όσο σίγουρο είναι ότι ούτε οι νυν φόροι, ούτε οι επόμενοι θα πληρωθούν.

Η χώρα χρειάζεται φορο-απελευθέρωση. Χρειάζεται κατάργηση κατηγοριών φόρων και μείωση των εναπομείναντων. Η "καραμέλα" της φοροδιαφυγής δεν είναι δικαιολογεί πλέον την εκτέλεση ενός ολόκληρου έθνους.

Φοροδιαφυγή αυτή την στιγμή δεν υπάρχει στην χώρα στην έκταση που υποστηρίζεται ότι υπάρχει. Και να υπάρχει, όπως λένε, που είναι; Στις ελληνικές τράπεζες αποκλείεται, αφού όλοι οι μεγάλοι λογαριασμοί πάνω από 100.000 ευρώ ελέγχονται.

Στο εξωτερικό δεν μπορεί να φύγει ούτε ένα ευρώ, χωρίς να ελεγχθεί. Που είναι η φοροδιαφυγή για τα μάτια της οποίας εξοντώνουν μια ολόκληρη χώρα;

Το βέβαιο είναι ότι  τρόϊκα θα επιβάλλει νέα μέτρα. Αλλά το αμέσως επόμενο ερώτημα - εκτός από το πού θα βρουν πολίτες να τα πληρώσουν - πόσος χρόνος θα μείνει στην κυβέρνηση για να μπορέσει να επιβιώσει...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Φεύγει ο Γ. Παναγιωτακόπουλος από το ΠΑΣΟΚ


Οι πρώτες φουρτούνες από τη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ χτυπάνε ήδη το Κίνημα. Η Αριστερή Πρωτοβουλία, επικεφαλής της οποίας είναι το ιστορικό στέλεχος και μέλος του πολιτικού συμβουλίου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ανακοινώνει σήμερα την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την ηγεσία για πλήρη ενσωμάτωση στην κεντροδεξιά και ολοκληρωτική εγκατάλειψη της σοσιαλιστικής φυσιογνωμίας του κόμματος. 

Πρόκειται για μία κίνηση με χιλιάδες στελέχη σε όλη τη χώρα και η οποία έχει ιδεολογική και ιστορική αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου. Είχε διαφοροποιηθεί ανοιχτά τα τελευταία χρόνια, ακόμη και από τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, ιδίως για το μνημόνιο.

Όπως λένε στελέχη της «ο Βενιζέλος οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην καταστροφή και τα πολιτικά συμφέροντά του δεν είναι πια ταυτόσημα με τα συμφέροντα της δημοκρατικής παράταξης, που εξέφραζε το Κίνημα».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr