Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Άκρως απαραίτητη η συνεργασία της Saudi Aramco με τα πολωνικά διυλιστήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Άκρως απαραίτητη η συνεργασία της Saudi Aramco με τα πολωνικά διυλιστήρια
Από το naftikachronika.gr
Tον περασμένο Μάιο η Saudi Aramco και το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Πολωνίας PKN Orlen, που ανήκει στο πολωνικό δημόσιο, υπέγραψαν συμφωνία, στην οποία ορίζεται ότι η Aramco θα προμηθεύει την PKN με περίπου 200.000 τόνους αργού πετρελαίου μηνιαίως.

Καθώς φαίνεται η συνεργασία των δύο μερών είναι επιτυχής και έτσι με επίσημη ανακοίνωσή της η PKN Orlen ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών την απόφασή της να διατηρηθεί η συνεργασία της με τη Saudi Aramco και να συνεχίζει η τελευταία να προμηθεύει με αργό πετρέλαιο τα διυλιστήριά της PKN σε Πολωνία, Τσεχία και Λιθουανία τουλάχιστον μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Ο Wojciech Jasiński, πρόεδρος του ΔΣ των διυλιστηρίων PKN Orlen, σε δηλώσεις του τόνισε ότι..

"Όσα παίρνει ο άνεμος": μαζί παίρνει και τις τιμές των ακινήτων (στη Βρετανία και όχι μόνο).


Από το greeklignite.blogspot.gr
Σ' όλο τον πλανήτη, τ' όνειρο του καθενός είναι να καταφέρει ν' αγοράσει ένα δικό του σπίτι, ένα δικό του "κεραμίδι". Μερικές φορές βέβαια τ' όνειρο εξελίσσεται σ' εφιάλτη, ιδίως αν έχεις πάρει στεγαστικό δάνειο και η χώρα χρεοκοπήσει.

Στη Βρετανία η χώρα δεν χρεοκόπησε, αλλά τ' όνειρο εξελίσσεται κι εκεί σ' εφιάλτη: χάρη στην πολιτική των εξωφρενικών επιδοτήσεων η ύπαιθρος αποκτά όλο και περισσότερα αιολικά, μ' αποτέλεσμα να επηρεάζονται αρνητικά οι τιμές των ακινήτων, εκείνων που έχουν οπτική επαφή με τις "απαίσιες οπτικά και θορυβώδεις" ανεμογεννήτριες, αυτές που "καταστρέφουν το τοπίο, είναι ξένες προς την πολιτιστική κληρονομιά κι επιβλαβείς στους φυσικούς πόρους".

Παντού στον πλανήτη, η από οποιαδήποτε αιτία πτώση της τιμής των ακινήτων αποτελεί σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, οπότε τον Απρίλιο 2014 μελετητής του πολύ γνωστού London School of Economics και του Κέντρου Ερευνών στις Πολιτικές Επιστήμες και τη Χωρική Οικονομία, παρουσίασε τη μελέτη "Gone with the Wind: Valuing theVisual Impacts of Wind turbines through House Prices".

Η μελέτη επιχειρεί να..

"Τσουνάμι" πετρελαίου από τη Βόρεια Θάλασσα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το newmoney.gr
Oι πετρελαιοπαραγωγοί στη Βόρεια Θάλασσα ετοιμάζονται να παράξουν το περισσότερο πετρέλαιο εδώ και τέσσερα χρόνια. Η αύξηση αυτή γίνεται τη στιγμή που ο OPEC προσπαθεί να μειώσει τα επίπεδα παραγωγής μερικών χωρών του για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.

Πρόκειται για απευθείας πρόκληση και εμπόδιο προς τον OPEC, του οποίου τα στελέχη θα συναντηθούν στη Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου για να αποφασίσουν πως θα μειώσουν την παραγωγή στα 32,5-33 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Η Λιβύη, η Νιγηρία και το Ιράν υποστηρίζουν πως πρέπει να εξαιρεθούν από τις μειώσεις λόγω των εγχώριων συνθηκών τους, ενώ το Ιράκ έχει αντιδράσει για το πως έχει μετρηθεί η δική του παραγωγή.

Μερικά κράτη τα οποία δεν ..

Μανιάτης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει τεχνικό κέντρο για τις έρευνες υδρογονανθράκων της περιοχής

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Από το energypress.gr
Η Ελλάδα είναι σε καλή θέση ώστε να παίξει έναν ακόμη ρόλο σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων, δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, στο ελληνοαραβικό συνέδριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα μας μπορεί να γίνει τεχνικό κέντρο για την στήριξη των ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένης της εμπειρίας και των εγκαταστάσεων που διαθέτει σε τομείς όπως η ναυτιλία, τα ναυπηγεία και οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης μίλησε και για τους αγωγούς που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στην περιοχή. Τόνισε σχετικά ότι ..