Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

"Μαύρος χρυσός" με... ΦΠΑ: Η κατάρρευση των τιμών φέρνει κοσμοϊστορικές αλλαγές στην τιμολόγηση του πετρελαίου από τους Άραβες

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Για πρώτη φορά τα άλλοτε κραταιά και πάμπλουτα κράτη του Περσικού Κόλπου αναγκάζονται να υιοθετήσουν μέτρα βαριάς και καθολικής φορολόγησης ώστε να αναταπεξέλθουν στην πτώση των τιμών του πετρελαίου, που έχει σαν αποτέλεσμα τα έσοδα να μην επαρκούν για να διατηρήσουν το άλλοτε πλουσιοπάροχο βίο των κρατών αυτών. 

  Το Συμβούλιο για την Συνεργασία στον Περσικό Κόλπο αποφάσισε την εισαγωγή ΦΠΑ στις χώρες τους για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων στρατιωτικών εξόδων τους και τα μειωμένα έσοδα από το πετρέλαιο στον προϋπολογισμό τους.  

 Ο οργανισμός συνεργασίας της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, του Ομάν, του Μπαχρέιν, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έφτασε σε αυτήν την απόφαση μετά και την αυξανόμενη εμπλοκή αυτών των χωρών σε στρατιωτικές αποστολές είτε άμεσα όπως στην Υεμένη, είτε κρυφά και έμμεσα όπως στην Συρία (μόνο η Σ.Αραβία έχει απελευθερώσει εκατοντάδες βαρυποινίτες που τους έστειλε στην μαρτυρική χώρα με σκοπό να πολεμήσουν κατά της νόμιμης συριακής κυβέρνησης), σε συνδυασμό με τις μειούμενες τιμές πώλησης του πετρελαίου που έχει οδηγήσει σε ελαττωμένα έσοδα. 

  Η φορολογία, προκρίνεται ως η...

Γραφεία στην Αθήνα Ανοίγει Διεθνής Κολοσσός στην Διακίνηση Ναυτιλιακών Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για δεξαμενοπλοια
Το άνοιγμα γραφείων στην Αθήνα ανακοίνωσε στις 9 Δεκεμβρίου η KPI Bridge Oil. Όπως τονίζει η εταιρεία μεταπώλησης και διακίνηση ναυτιλιακών καυσίμων, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, με την κίνηση αυτή θέλει να δώσει ένα ισχυρό σήμα ότι πιστεύει στη συνεχιζόμενη σημασία της χώρας μας στην παγκόσμια ναυτιλιακή σκηνή.

«Η KPI Bridge Oil κάλυπτε ως τώρα τα λιμάνια της Μεσογείου μέσω των γραφείων της στην Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο για πάνω από τέσσερεις δεκαετίες αλλά η ανάγκη για φυσική παρουσία στη σημαντική ελληνική αγορά έχει γίνει ισχυρότερη τα τελευταία χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο CEO της εταιρείας, Carsten Ladekjaer, υπογραμμίζει ότι ...

2.800 απολύσεις ανακοίνωσε η Shell


Σε περικοπή 2.800 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Royal Dutch Shell, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσής της με την BG Group Plc, όπως ανακοίνωσε.

Οι 2.800 θέσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του συνολικού εργατικού δυναμικού των δύο εταιρειών, ενώ πρόκειται για περικοπές που θα προστεθούν στα σχέδια για 7.500 απολύσεις στη Shell σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα προέλθουν από ...

Χρεοκόπησε η νορβηγική Dolphin που διεξήγαγε σεισμικές έρευνες και στην Ελλάδα


Η νορβηγική εταιρεία Dolphin, που ειδικεύεται στις σεισμικές έρευνες, υπέβαλε αίτημα για χρεοκοπία στις αρχές της χώρας μετά την αποτυχία αναδιάρθρωσης του χρέους της.

Σε δήλωσεις της, η διοίκηση της εταιρείας επικαλέστηκε ως βαθύτερο αίτιο της χρεοκοπίας τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και τις περιορισμένες επενδύσεις των πετρελαϊκών ανά τον πλανήτη. Γνωστό είναι, άλλωστε, το πως εταιρείες-εργολάβοι ή εταιρείες που αναλαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, σαν τις σεισμικές έρευνες, είναι ευάλωτες στην πτώση των τιμών και έχουν δεχτεί πλήγμα κατά το τελευταίο έτος.

Θυμίζουμε ότι η...

Ερευνες για πετρέλαιο με το βλέμμα στις διεθνείς τιμές

Tο ειδικό πλοίο νορβηγικής εταιρείας για τις σεισμικές έρευνες στον Πατραϊκό.
Αντιμέτωπες με την πρωτοφανή κατάρρευση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, που έχει ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ενός αρνητικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, βρίσκονται οι προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών «Energean Oil and Gas» και ΕΛ.ΠΕ. στις έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο πολυθρύλητος «μαύρος χρυσός» υπάρχει ο κίνδυνος αν καταρρεύσουν οι τιμές του Μπρεντ κάτω από τα 20 δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, να παραμείνει θαμμένος κάτω από το υπέδαφος της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της...