Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ένας νεκρός από φωτιά σε τουρκικό διϋλιστήριο


Ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο μεγαλύτερο διϋλιστήριο της Τουρκίας στη Νικομήδεια.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 10:40 χθες το βράδυ και συνεχίστηκε για μια ώρα μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σπίθες κατά την διάρκεια συγκολλήσεων ως το αίτιό της.

Στη συνέχεια, η εισαγγελεία ξεκίνησε έρευνα στην εταιρεία Tupras.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αναλυτές: Γιατί η μη συμφωνία στην Ντόχα είναι τελικά καλή για τις τιμές του αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Μπορεί η άκαρπη συνάντηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στην Ντόχα να "βύθισε" τις τιμές του αργού, ασκώντας πιέσεις και στις αγορές μετοχών παγκοσμίως, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι οι αναλυτές που εκτιμούν πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα από τη μη συμφωνία.

Ειδικότερα και όπως μεταδίδει και το CNBC, παρά το "ναυάγιο" των συνομιλιών, οι αναλυτές επισημαίνουν πως η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας για "πάγωμα" παραγωγής στην Ντόχα, μακροπρόθεσμα, μπορεί να αποδειχθεί ως η καλύτερη δυνατή έκβαση και σημαίνει πως η διαδικασία της εξισορρόπησης μεταξύ της παραγωγής και της ζήτησης μπορεί να συνεχιστεί και να οδηγηθεί στη φυσική της κατάληξη.

"Το βλέπουμε ως λογική απόφαση το ότι δεν υπήρξε συμφωνία", παρατηρεί ένας εκ των επικεφαλής του τμήματος ερευνών ευρωπαϊκών αγορών στη Goldman Sachs, Michele Della Vigna. 

"Χρειάστηκαν 18 μήνες προκειμένου να..

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Λυπούμαστε που ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ άλλαξαν γνώμη


Λυπούμαστε που οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής στη συνάντηση στη Ντόχα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, προσθέτοντας ωστόσο πως μια μελλοντική συμφωνία για σταθεροποίηση της παραγωγής παραμένει ακόμα πιθανή.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ρωσική κρατική τηλεόραση ο Novak δήλωσε πως η Μόσχα περίμενε ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στους σημαντικούς παίκτες της αγοράς πετρελαίου στην Ντόχα του Κατάρ και πως η συμφωνία επίτευξης αυτού θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές του αργού.

"Περιμέναμε πως οι χώρες που συμμετείχαν στην Σύνοδο, πήγαν εκεί για κάποιο λόγο, να συμφωνήσουν σε ένα πάγωμα της παραγωγής”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 


ΠΗΓΗ:capital.gr

Επιχείριση Mona Lisa: Είναι αυτή η εξωγήινη γυναίκα που βρήκε η NASA στη Σελήνη; (βίντεο)

Επιχείριση Mona Lisa: Είναι αυτή η εξωγήινη γυναίκα που βρήκε η NASA στη Σελήνη; (βίντεο)
Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία δημοσιεύει το 1Greek, σχετικά με μια εξωγήινη γυναίκα που βρήκε η NASA στη Σελήνη.

Το διαστημικό πρόγραμμα Απόλλων επισήμως σταμάτησε από τη NASA και η τελευταία αποστολή στη Σελήνη ήταν εκείνη του Απόλλωνα 17 που διήρκεσε από τις 7 – 19 Δεκεμβρίου του 1972.

Ωστόσο, πολλοί ερευνητές των «περίεργων» υποστηρίζουν ότι..

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ


Το Γραφείο Εργασιακών Σχέσεων παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης σε εργαζόμενους για την εφαρμογή των διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας. Πιο συγκεκριμένα ενημερώνει για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, άδειες, απολύσεις, αποζημιώσεις, ωράρια εργασίας κτλ. 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των εργαζομένων, τα κυριότερα θέματα της εργατικής νομοθεσίας κατηγοριοποιήθηκαν αλφαβητικά και παραθέτονται στο παρακάτω αλφαβητικό ευρετήριο. 

Για τον τρόπο πρόσβασης πατήστε ΕΔΩ


ΠΗΓΗ:kepea.gr

Μέτρα για τις εκπομπές αέριων ρύπων ζητεί η αγορά από τον IMO


Την άμεση λήψη μέτρων από τη σύνοδο της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO Marine Environment Committee -MEPC), που αρχίζει σήμερα τις εργασίες της στο Λονδίνο, ζητεί η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα σχετικά με τους αέριους ρύπους CO2 από τη ναυτιλία.

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) πιέζει γιατί θέλει να εξασφαλίσει ότι ο ΙΜΟ θα υιοθετήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το νέο σύστημα συλλογής δεδομένων εκπομπών CO2 (monitoring reporting and verification-MRV) από τα πλοία, ένα σύστημα το οποίο θα διευκολύνει στη συνέχεια την πιθανή ανάπτυξη πρόσθετων μέτρων μείωσης των εκπομπών CO2.
Η ναυτιλία, ενώ μεταφέρει το 90% του παγκόσμιου εμπορίου, συνεισφέρει μόλις ..

Εισηγμένες: Ποιες επένδυσαν, ποιες πούλησαν

Αποτέλεσμα εικόνας για Εισηγμένες: Ποιες επένδυσαν, ποιες πούλησαν
Οι εταιρείες που μέσα στο 2015 έβαλαν... βαθιά το χέρι στην τσέπη για να επενδύσουν. Ποιες εισηγμένες πούλησαν περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να μειώσουν τον καθαρό τους δανεισμό. Αναλυτικοί πίνακες με τις ταμειακές ροές.

Φρένο στις επενδύσεις συνέχισαν να βάζουν οι περισσότερες εισηγμένες (και όχι μόνο) εταιρείες του ΧΑ μέσα στο 2015, αρνούμενες να αναλάβουν υψηλότερους κινδύνους σε ένα περιβάλλον οικονομικής ύφεσης, αυξημένης αβεβαιότητας και ελλιπούς ρευστότητας.

Ειδικότερα, από την ανάγνωση των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων, προκύπτει ότι:

Τέξας: Στον πτωχευτικό κώδικα δύο πετρελαϊκές εταιρείες

Αποτέλεσμα εικόνας για Τέξας: Στον πτωχευτικό κώδικα δύο πετρελαϊκές εταιρείες
Δύο εταιρείες με έδρα το Χιούστον κατέθεσαν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα μέσα σε 24 ώρες, την ώρα που το πετρέλαιο εξακολουθεί να διολισθαίνει. 

Πρόκειται για την Energy XXI και την Goodrich Petroleum Corporation. Οι δύο πετρελαϊκές σχεδιάζουν να διαθέσουν 3,2 δισ. δολ. για την αποπληρωμή χρεών.

Στην περίπτωση της Energy XXI, η εταιρία έχει προτείνει συμφωνία με τους ομολογιούχους της, προκειμένου να καταφέρει να ενταχθεί στο Κεφάλαιο 11 για τις πτωχεύσεις. Βάσει του αμερικανικού νόμου επιβάλλεται να εξασφαλίσει λίγη υποστήριξη ακόμη για να πάρει την έγκριση.

Πρόκειται για την..

Άνω του 4% η πτώση για το πετρέλαιο


Σημαντικές απώλειες εμφανίζει η τιμή του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη σύσκεψη της Ντόχα, στο Κατάρ.

Οι μεγάλες «παίχτες» του πετρελαίου απέτυχαν να καταλήξουν σε μία συμφωνία για το «πάγωμα» της παγκόσμιας παραγωγής αργού, η οποία θα βοηθούσε στην ανάκαμψη της τιμής του.

Ως αποτέλεσμα, τα συμβόλαια WTI υποχωρούν σήμερα κατά 4,46% στα 38,53 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 4,06% στα 41,33 δολάρια.

Μάλιστα, διάφοροι αναλυτές εκτιμούν ότι λόγω του «φιάσκου» της Ντόχα, η τιμή του βαρελιού μπορεί να κατρακυλήσει ακόμη και στα 30 δολάρια ανά βαρέλι, εντός των επόμενων ημερών.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

«Έσπασε» τα θερμόμετρα ο φετινός Μάρτιος! - Αιφνιδιασμένοι οι επιστήμονες

Αποτέλεσμα εικόνας για «Έσπασε» τα θερμόμετρα ο φετινός Μάρτιος! - Αιφνιδιασμένοι οι επιστήμονες
Κάθε μήνας του 2016 σπάει τα θερμοκρασιακά ρεκόρ δεκαετιών. Το αποκορύφωμα ήταν ο φετινός Μάρτιος, που αποδείχθηκε παγκοσμίως ο πιο ζεστός στα μετεωρολογικά χρονικά, σύμφωνα τόσο με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA), όσο και με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).  

Η μέση θερμοκρασία στη Γη τον προηγούμενο μήνα ήταν 1,07 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με τον μέσο όρο του 20ού αιώνα - η μεγαλύτερη απόκλιση που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την JMA.   Ο Φεβρουάριος του 2016 ήταν κατά 1,04 βαθμούς Κελσίου θερμότερος σε σχέση με τον διαχρονικό μέσο όρο, αλλά ο Μάρτιος ήταν συγκριτικά ακόμη πιο ζεστός.   

Η συνεχής άνοδος του θερμομέτρου αποδίδεται κυρίως..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για σκεεπ ελπε

Στις 12.04.16 το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ πρόσθεσε άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Σωματείου μας με τα θέματα που κατέβασε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη. Στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. που μόνο με την ανάγνωση των θεμάτων του, ζητήσαμε ως παράταξη την διαγραφή της συνεδρίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

H προσπάθεια συκοφάντησης και δυσφήμισης εκλεγμένων συνδικαλιστών της παράταξης μας δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο από το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ.  Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν προσπαθήσει να..

Ιταλία: Άκυρο το δημοψήφισμα για τις εξορύξεις

Ιταλία: Άκυρο το δημοψήφισμα για τις εξορύξεις  - Κεντρική Εικόνα
H συμμετοχή των Ιταλών στο δημοψήφισμα για τις εξορύξεις δεν ξεπέρασε το 31,6%
ΡΟΗ ειδήσεων

Μόνον το 31,6% των εχόντων δικαίωμα ψήφου προσήλθε χθες στις κάλπες για να εκφραστεί σχετικά με το δημοψήφισμα που αφορούσε τις εξορύξεις και, κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα δεν είναι έγκυρο, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Το ερώτημα που έθετε το δημοψήφισμα ήταν αν οι εταιρίες πετρελαίου θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις εξορύξεις μέχρι την εξάντληση των κοιτασμάτων, σε απόσταση δώδεκα μιλίων από την ακτή, ή αν θα έπρεπε να σταματούν την δραστηριότητά τους αμέσως μετά την λήξη της άδειας που έχουν εξασφαλίσει.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της ιταλικής νομοθεσίας, για να είναι δεσμευτικό και έγκυρο το αποτέλεσμα του κάθε δημοψηφίσματος, πρέπει να ψηφίσει τουλάχιστον το 50% συν ένας, από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου.

«Κέρδισαν οι Ιταλοί που εργάζονται ..

Χανιά: Από την εκπαίδευση στην παραγωγή – το παράδειγμα της συνεργασίας Πολυτεχνείου Κρήτης – ΕΛΠΕ

Χανιά: Από την εκπαίδευση στην παραγωγή – το παράδειγμα της συνεργασίας Πολυτεχνείου Κρήτης – ΕΛΠΕ
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μηχανική Πετρελαίου» της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ)» πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα: «Από την εκπαίδευση στην παραγωγή – το παράδειγμα της συνεργασίας Πολυτεχνείου Κρήτης – ΕΛΠΕ».

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 20:00 στο Επιμελητήριο Χανίων, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γρηγόρης Στεργιούλης, Διευθύνων Σύμβουλος «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.».


ΠΗΓΗ:ert.gr

Πουλήστε άμεσα το 51% της ΔΕΗ, "τρέξτε" ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Πουλήστε άμεσα το 51% της ΔΕΗ, "τρέξτε" ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ
Ένα πακέτο 27 αποκρατικοποιήσεων που έχουν βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές –και στο οποίο περιλαμβάνονται νέες απαιτήσεις και επίσπευση πωλήσεων που είναι σε... "ύπνωση"– βρίσκεται πίσω από την εμπλοκή και την αποτυχία να κλείσει η αξιολόγηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η πλευρά της Κομισιόν στις πρόσφατες συζητήσεις συνέδεσε το θέμα του χρέους με την πρόοδο στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, κάτι που αποκαλύπτεται και από το έγγραφο-πρόταση συμφωνίας που παρουσιάστηκε στις διαπραγματεύσεις από τους ευρωπαϊκούς "θεσμούς". Όπως προκύπτει από το κείμενο που κόμισαν οι ευρωπαϊκοί "θεσμοί" στο τραπέζι των συζητήσεων, υπάρχει ένα χάσμα που δύσκολα μπορεί να γεφυρωθεί μεταξύ των απαιτήσεων των δανειστών και της κυβέρνησης.

Και αυτό, καθώς οι απαιτήσεις για το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων ακουμπούν στην καρδιά των κυβερνητικών "κόκκινων γραμμών", όπως συμβαίνει με τη νέα απαίτηση για πώληση του 51% της ΔΕΗ. Η εξίσωση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι ευρωπαϊκοί "θεσμοί" έχουν την πλήρη υποστήριξη του ΔΝΤ, το οποίο θέτει ακόμα σκληρότερους δημοσιονομικούς στόχους.
"Θα έχουμε πρόβλημα"

Η εμπλοκή ομολογήθηκε εμμέσως και από δηλώσεις..

Σύνοδος πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη Ντόχα: Δεν συμφώνησαν σε πάγωμα παραγωγής

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο της Ντόχα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαϊκών Πηγών της Νιγηρίας, Εμάνουελ Ίμπε Κατσίκουου.
"Δεν υπάρχει συμφωνία", είπε στους δημοσιογράφους ο Νιγηριανός υπουργός.

Την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου χωρίς συμφωνία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ.

Σύμφωνα με τον Κατσίκουου, ένα ενδεχόμενο..