Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αφιερώνεται στους Κύπριους αδελφούς (βίντεο).

Το πιο κάτω βίντεο το αφιερώνουμε στους Κύπριους αδελφούς μας. 
Στους πολίτες, όχι στους πολιτικούς τους. 

 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr/

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: «Το κούρεμα καταθέσεων είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στο Σύνταγμα της Κύπρου»


Οι αναποκριτές μας ανακάλυψαν την παρακάτω επιστολή
BGgdyFJCAAAqCar

Η επιστολή αυτή στάλθηκε από την κεντρική τράπεζα Κύπρου στον αναπληρωτή Α’ εκτελεστικό διευθυντή της Λαϊκής Τάκη Φειδία για να τον καθησυχάσει (;) σχετικά με το δημοσίευμα των FT  εδω που αναφέρονταν στο κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο.  Το άρθρο των FT  δημοσιευθηκε στις 10-2-2013.

Ο κ Φειδίας παραιτήθηκε στις 26 Μαρτίου κοινοποιώντας την επιστολή παραίτησης στην  Κεντρική τράπεζα Κύπρου.
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Motor Oil: Δεν τηρεί καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου και στην CPB




Ο Όμιλος Motor Oil δεν τηρεί καταθέσεις με την Τράπεζα Κύπρου και την Κυπριακή Λαϊκή Τράπεζα οι οποίες εδρεύουν στην Κύπρο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος δεν έχει έκθεση σε κινητές αξίες (όπως μετοχές, ομόλογα) ή χρηματοπιστωτικά μέσα των ανωτέρω Τραπεζών.
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου στην Κύπρο για τη χρήση 2012 διαμορφώθηκε σε Ευρώ 71,8 εκατ. που αντιπροσωπεύει ποσοστό 0,74% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών. Από το ποσό αυτό το ανεξόφλητο υπόλοιπο ανέρχεται σήμερα σε Ευρώ 0,6 εκατ.
Βάσει των ανωτέρω η ενδεχόμενη επίπτωση επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσμάτων και της οικονομικής θέσης του Ομίλου εκτιμάται ως μηδαμινή.
Δεν υφίσταται οιαδήποτε άλλη πληροφορία που κρίνεται απαραίτητο να γνωστοποιηθεί προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Μαζική & Δυναμική η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από τους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής.


Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής χαιρετίζει την μεγάλη και μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, αυτή του αποκλεισμού της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Β. Πύλης της Χαλυβουργικής.

Μια κινητοποίηση που είχε ως αφετηρία τους εργαζόμενους στην χαλυβουργική και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σύσσωμα όλα τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΕ –ΔΑ στήριξαν και συμπαραστάθηκαν στην κινητοποίηση των συναδέλφων μας.

Το μήνυμα πλέον είναι ένα: ΟΛΟΙ μαζί ενωμένοι οι εργαζόμενοι του Θριασίου Πεδίου θα αντιπαλέψουν τις κυβερνητικές πολιτικές. Κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίες είναι βούτυρο στο ψωμί των Βιομηχάνων για την διάλυση των εργασιακών και οικονομικών μας δικαιωμάτων.


Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής θέλει να καταγγείλει την πολιτική αυταρχισμού της τρικομματικής κυβέρνησης, καθώς για άλλη μια φορά προσπάθησε με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιβάλλει μια δήθεν τάξη, έτσι όπως την οραματίζεται αυτή. Όμως, η έγκαιρη παρέμβαση του εργασιακού σωματείου της Χαλυβουργικής απέτρεψε τις αστυνομικές δυνάμεις από τον εργασιακό χώρο, πριν δημιουργηθεί έκρηξη αντιπαράθεσης με τους εργαζόμενους.


Θέλουμε επίσης, να καταγγείλουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ηλεκτρονικού, έντυπου και τηλεοπτικού Τύπου, που παρά την πρόσκλησή μας για κάλυψη της συγκεκριμένης κινητοποίησης, η οποία θα έπαιρνε μεγαλύτερη δημοσιότητα και θα έδινε άλλα χαρακτηριστικά στον αγώνα των συναδέλφων μας, αυτοί αποφάσισαν να  λάμψουν δια της απουσίας τους .


Τελικά είναι μαζί μας ή με τους άλλους;     


Τους αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων. 


ΠΗΓΗ:ekeda.gr

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΗΠΑ! Ο Kim Jong Un: υπέγραψε το σχέδιο επίθεσης - Φορτώστε με πυρηνικά τους πυραύλους




Το διάταγμα με το οποίο δίνει την εντολή στους πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους  να είναι έτοιμοι για εκτόξευση ανά πάσα στιγμή εναντίον του μητροπολιτικού εδάφους των ΗΠΑ υπέγραψε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un.

Αυτή  ήταν η απάντηση της Βόρειας Κορέας μετά την πτήση των αμερικανικών βομβαρδιστικών B-2 Spirit πάνω από τη Νότια Κορέα εχθές κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Το  κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε την πραγματοποίηση  έκτακτης σύσκεψης του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Kim Jong Un όπου ο τελευταίος υπέγραψε το σχετικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο δίνεται η εντολή για την προετοιμασία επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ!

«Τελικά υπέγραψε την εντολή για τις τεχνικές προετοιμασίες των στρατηγικών πυραύλων διατάσσοντας να είναι έτοιμοι για εκτόξευση ώστε να μπορούν να πλήξουν ανά πάσα στιγμή το έδαφος των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών της βάσεων στον Ειρηνικό, μαζί με την Χαβάη το Γκουάμ αλλά και τη Νότια Κορέα», ανέφερε σε είδησή του το KCNA.

Γνωρίζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού της προπαγάνδας οι Βορειοκορεάτες δημοσίευσαν σειρά φωτογραφιών όπου φαίνεται ο ηγέτης της χώρας να υπογράφει την εντολή για την προετοιμασία των στρατηγικών δυνάμεων της Β. Κορέας για να πλήξουν τις ΗΠΑ!

Μάλιστα για αποδείξει τον ισχυρισμό του αυτό το KCNA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ο Kim Jong Un να υπογράφει το σχετικό διάταγμα ενώ στο βάθος φαίνεται χάρτης με τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και γραμμένο στα κορεατικά «Σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ» επάνω στον χάρτη!

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ανακύκλωση τηγανέλαιων


Ανακύκλωση τηγανέλαιων
Ο δήμος Πεντέλης, σε συνεργασία με την εταιρία ανακύκλωσης τηγανέλαιων OIL365, συνεχίζει τη δραστηριότητά του στη συγκέντρωση χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων και τη διάθεσή τους για ανακύκλωση (παραγωγή ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ).

Ο δήμος Πεντέλης και ο δήμαρχος Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, προτρέπει τους πολίτες να συλλέγουν τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια από το τηγάνι ή την φριτέζα τους και να τα μεταφέρουν στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί στο Δήμο.

Οι κάδοι συλλογής τηγανέλαιων βρίσκονται• Στα Μελίσσια, στην είσοδο του πολιτιστικού κέντρου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

• Στη Νέα Πεντέλη, στην είσοδο της πλατείας, έναντι του Δημοτικού Σχολείου.

• Στην Πεντέλη, στην είσοδο της πλατείας (έναντι Δημοτικού καταστήματος), δίπλα στο δημοτικό ρομποτικό “φοίνικα” συλλογής απορριμμάτων.

Ανακυκλώνοντας τα τηγανέλαια:

w προστατεύουμε το περιβάλλον από την μόλυνση,

w αποφεύγουμε τα προβλήματα που δημιουργούν όταν καταλήγουν στο αποχετευτικό δίκτυο σαν υγρά απόβλητα,

w μειώνουμε την απαίτηση της χώρας μας σε εισαγωγή πετρελαίου,

w εξοικονομούμε φυσικούς πόρους, και τέλος,

w συμμετέχουμε ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για την αντιστροφή των κλιματικών αλλαγών.

Παράλληλα, τα τηγανέλαια που θα συλλέγονται, ο δήμος Πεντέλης θα τα ανταλλάσσει με τρόφιμα για το  κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, βοηθώντας ενεργά μεγάλη μερίδα πολιτών. 
ΠΗΓΗ:attikipress.gr

ΓΣΕΕ - Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα




Η ΓΣΕΕ αποφάσισε τη συμμετοχή της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στο Σύνταγμα στις 6:30 μ. μ.
Τα γεγονότα στην Κύπρο και οι δραματικές αποφάσεις των ευρωπαίων ισχυρών καταστρέφουν την οικονομία και την κοινωνία, με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους στην Κύπρο, γι΄αυτό δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορους τους Έλληνες εργαζόμενους, που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα των μνημονίων.
Καλούμε όλες τις οργανώσεις μέλη μας και συνολικά όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν δυναμικό παρόν αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό, διατρανώνοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή τους, στη συνέχιση των αδιέξοδων πολιτικών επιλογών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
Αυτή η πολιτική είναι ένοχη για τη συνεχιζόμενη ύφεση, για την εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Με την παρουσία μας θέλουμε να δηλώσουμε την αγωνιστική μας διαθεσιμότητα, να μην αποδεχθούμε την κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης αλλά και συνολικά των Συμβάσεων καθώς και την απαξίωση των συνδικάτων και του ρόλου τους, με αντισυνταγματικές αντιδημοκρατικές και καταχρηστικές διαδικασίες επιβολής ανάλγητων πολιτικών, που θέλουν να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τα συμβατικά δικαιώματα των εργαζομένων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3/2013 στις 6:30 μ.μ. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ...ΓΙΟΚ "Τσιπάρουν" όλους τους Αμερικανούς εργαζόμενους




Ο απόλυτος έλεγχος - ο φασισμός της επιβολής των σύγχρονων τεχνολογιών από τα νεοταξικά κέντρα που καταργούν την ελευθερία και την ιδιωτικότητα των πολιτών - πρώτος σταθμός Η.Π.Α - η συνέχεια αναμένεται και στις υπόλοιπες χώρες της Δύσης... Έρχεται το υποχρεωτικό τσιπάρισμα για την συνέχιση της απασχόλησης των Αμερικανών πολιτών;

Πρόσφατα, δύο γερουσιαστές των Η.Π.Α συναντήθηκαν με τον Barack Obama, προωθώντας την καθιέρωση μίας νέας εθνικής βιομετρικής ταυτότητας η οποία θα εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να υποβάλλονται σε σάρωση και καταχώρηση των προσωπικών τους δεδομένων: είτε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων είτε μέσω σάρωσης της ίριδας του οφθαλμού.. Όποιοι εργαζόμενοι αρνηθούν να συμμορφωθούν με αυτό το νέο καθεστώς πλήρους παρακολούθησης, ενδέχεται να απολύονται αυτομάτως.

Το πρόγραμμα θα λάβει την ονομασία "Believe System," ακρωνύμιο των αγγλικών όρων Biometric Enrollment, Locally stored Information and Electronic Verification of Employment -- Βιομετρική Ένταξη, Τοπικά Αποθηκευμένες Πληροφορίες και Ηλεκτρονική Διακρίβωση Απασχόλησης.

Η κάρτα ταυτότητας θα περιέχει ένα κρυπτογραφημένο ψηφιακό κώδικα-"κλειδί" ο οποίος θα πρέπει να συνταιριάζει με τις βάσεις δεδομένων πρόσβασης στους χώρους εργασίας.. Ένα τσιπ με μικροεπεξεργαστή που θα περιέχεται στην κάρτα θα αποθηκεύει τα βιομετρικά στοιχεία του εργαζόμενου. Ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει πάντα μαζί του την βιομετρική κάρτα προσωπικών στοιχείων, ενώ ο εργοδότης θα είναι υποχρεωμένος να διενεργεί σχετικό έλεγχο σάρωσης της κάρτας αυτής. (σ.σ. pentapostagma.gr γεγονός που οδηγεί στο υποχρεωτικό τσιπάρισμα όλων των εργαζομένων)

Έπειτα από την συνάντηση με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α, το πλάνο θεωρήθηκε πολλά υποσχόμενο, και αναμένεται πλέον να τεθεί προς ψήφιση το ανάλογο νομοσχέδιο.

Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο σύστημα βιομετρικής ανίχνευσης και παρακολούθησης θα υποχρεώνει τους εργοδότες να αρνηθούν την εργασία σε όσους δεν "ταιριάζουν" με τα στοιχεία της υπάρχουσας βάσης δεδομένων..(Pentapostagma.gr)

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΔΕΗ: Δόθηκε το «πράσινο φως» για τη νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα V»




 Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ άναψε σήμερα το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της επένδυσης για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V».
  Η σημερινή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, στις 9 Μαρτίου 2013, αλλά και της αρχικής έγκρισης από τον γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler-Hermes για την ασφαλιστική κάλυψη κοινοπρακτικού δανείου προς τη ΔΕΗ ύψους 700 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορά στη χρηματοδότηση του έργου.

  Σημειώνεται ότι η έγκριση δόθηκε με τη θετική ψήφο του 99,8% των παριστάμενων μετόχων. Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν μέτοχοι (Δημόσιο και ιδιώτες) που εκπροσωπούσαν το 74,2% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ PETRELAIOPIGI ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 35ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Πετρελαιοπηγή

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας σαν petrelaiopigi για την εκλογή των συναδέλφων: Ορφανού Νίκου (ΕΜΕΙΣ), Παπακωνσταντίνου Γιώργο (Αυτόνομη Παρέμβαση ), Μίχα Γιώργο (ΠΑΣΚΕ) στα συνδικαλιστικά όργανα της ΓΣΕΕ. 
Βεβαίως, για εμάς το ιδανικό θα ήταν να είχε εκλεγεί και ο συνάδελφος Οφθαλμίδης Παναγιώτης με τη ΔΑΚΕ, έτσι ώστε να υπήρχε πολυφωνία στο ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων. 
Έχει όμως προκύψει το εξής παράδοξο, όσον αφορά τον συνδικαλιστή Παπακωνσταντίνου Γιώργο. Εάν θυμηθεί κανείς τη μήνυση, που έχει καταθέσει εναντίον της εγκυρότητας του ΤΑΙΠΕΔ σαν αντιπρόεδρος του ΠΣΕΕΠ, την οποία ως ΠΣΕΕΠ δεν την ενισχύσαμε, την ομιλία εναντίον της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ στη συνέλευση των μετόχων της εταιρίας - σε αντίθεση με τη συκοφαντική σιωπή του Προέδρου του ΠΣΕΕΠ- αλλά και με την ομιλία στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Αλεξανρούπολη πραγματικά είναι απορίας άξιο πως του επιτρέπει ο πολιτικός του φορέας αλλά και η συνείδηση του να στηρίζει έναν Πρόεδρο, που εκφράζει το εντελώς αντίθετο.  
Για εμάς όλη η παραπάνω στάση του μας απέδειξε ότι άξιζε να είναι αυτός εκπρόσωπος των εργαζομένων από την παράταξή του.

CITY GROUP ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΧΩΡΕΣ Η επόμενη δεκαετία θα είναι καταστροφική


Πετρελαιοπηγή

Ο Ed Morse, κορυφαίος οικονομολόγος  ενέργειας της Citigroup, έδωσε ένα νέο χτύπημα στις εταιρείες και τις χώρες που βασίζουν την οικονομία τους στην παραγωγή πετρελαίου. Στην ανάλυση του με το γλαφυρό τίτλο "Το τέλος πλησιάζει», ο Morse κάνει λόγο για μόνιμες αλλαγές στον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια που θα υποσκάψουν τη ζήτηση πετρελαίου.

Εάν ο μετασχηματισμός της αγοράς πάρει την ίδια μορφή με τα γεγονότα που συνέβησαν μετά την ιρανική επανάσταση του 1979 (την οποία ο Morse, θεωρεί πιθανή), η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση κατά 18%, σε περίπου 74 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την τρέχουσα παραγωγή των 90 εκατομμυρίων. Αυτή η βουτιά θα προκαλέσει πολιτική και οικονομική καταστροφή στις εξαγωγές πετρελαίου από τις οποίες εξαρτώνται η Ρωσία και ο ΟΠΕΚ. Σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στη βιομηχανία πετρελαίου. Και αυτό θα συμβεί ανεξάρτητα από το τι μέτρα οι μεγάλοι παίκτες πήραν ή θα πάρουν.

Ο Morse προβλέπει ότι η εξασθένηση της ζήτησης θα προκαλέσει πτώση των τιμών του πετρελαίου  Brent στα $80 - $90 το βαρέλι το 2020, από $109 σήμερα το βαρέλι. Πολλές από τις χώρες που εξαρτώνται από τις εξαγωγές πετρελαίου στον κόσμο, χρειάζονται υψηλότερες τιμές για την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού τους. Για παράδειγμα, η Ρωσία απαιτεί $117 το βαρέλι, και το Ομάν απαιτεί $109 δολάρια το βαρέλι για να εξισορροπήσει. Έτσι, οι παραγωγοί πετρελαίου θα εξαναγκαστούν σε κλείσιμο μονάδων παραγωγής, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν μια ελεύθερη πτώση των τιμών. Αλλά ακόμα και αν κατάφερναν να συγκρατήσουν τις τιμές, θα έπρεπε να πωλούν λιγότερα βαρέλια. Έτσι το εισόδημά τους θα είναι πιθανότατα χαμηλότερο.

Η επίπτωση αυτή για τις χώρες αναμένεται να ενταθεί εξαιτίας της Αραβικής Άνοιξης και της πολιτικής αστάθειας, καθώς οι κυβερνήσεις περικόπτουν τις κοινωνικές δαπάνες και άλλες παροχές στον πληθυσμό. Όσον αφορά τη βιομηχανία, ορισμένες μικρότερες εταιρείες πετρελαίου που επιβιώνουν σήμερα από την παραγωγή πετρελαίου, θα εξαφανιζόταν. Χώρες όπως το πλούσιο σε φυσικό αέριο Κατάρ, θα είναι μπορούσε να είναι από τους νικητές, ενώ η Σαουδική Αραβία, απόλυτα εξαρτημένη από το πετρέλαιο, θα μπορούσε να παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα.

Τι θα μπορούσε να προκαλέσει την πτώση της ζήτησης του πετρελαίου; Η τάσεις που προβλέπει ο Morse και η ομάδα του, έχουν να κάνουν με το κύμα, στην παγκόσμια ενεργειακή απόδοση, μετατόπισης μακριά από το πετρέλαιο στον τομέα των μεταφορών και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Το μεγαλύτερο εργαλείο της αλλαγής είναι το άφθονο και (στις ΗΠΑ) φθηνό φυσικό αέριο, πάνω στο οποίο ολόκληροι τομείς της παγκόσμιας οικονομίας θα μπορούσαν να βασιστούν.
Στον τομέα των οδικών μεταφορών, ο Morse προβλέπει ότι μέχρι το 2020 το 30% των αμερικανικών φορτηγών θα τροφοδοτούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο και όχι πετρέλαιο. Η χρήση του πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Μέση Ανατολή, προβλέπει ο Morse, θα μπορούσε να αντικατασταθεί από το φυσικό αέριο το οποίο θα μπορούσε να εκτοπίσει 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα της ζήτησης, μέχρι το 2020.

Ακόμη και σε ένα πιο συγκρατημένο σενάριο, λέει ο Morse, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να μειωθεί κατά 9,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει χάος στις χώρες και τις εταιρείες που παράγουν πετρέλαιο, σε μια πραγματικά καταστροφική κλίμακα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Σ.Ε.Ε.Π



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 27/03/13 το ∆.Σ. του µηνός Μαρτίου όπου συζητήθηκαν τα εξής θέµατα: Technical Ladder, Οργανογράµµατα και Άδειες Εργασίας. 
Έγινε µια διεξοδική συζήτηση πάνω στα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης που απασχολούν τους εργαζόµενους. Αποφασίστηκε οµόφωνα η συγκρότηση διαπαραταξιακών επιτροπών ανά συγκρότηµα, όπου σε συνεργασία µε τους εργοδηγούς κάθε χώρου θα συζητηθούν τα παραπάνω προβλήµατα µε στόχο να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις.  

 ΠΗΓΗ: pseep.gr


Έχει "παγώσει" η ίδρυση νέων ΕΠΑ




Η χρονική διάρκεια του αποκλειστικού δικαιώματος διανομής φυσικού αερίου, στις νέες, υπό ίδρυση ΕΠΑ, θα αποτελέσει το βασικό κριτήριο για προσέλκυση επενδυτών, ενώ αποτέλεσε την κύρια αιτία αποτυχίας του πρώτου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε πέρυσι. 

Αυτό τόνιζαν στο euro2day παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι είχαν ενδιαφερθεί για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΕΠΑ τον περασμένο Απρίλιο, χωρίς όμως επιτυχία. 

Ο διαγωνισμός, αφορούσε συγκεκριμένα τις νέες υπό ίδρυση ΕΠΑ σε Ανατολική Μακεδονίας και Θράκη, Κεντρικής Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα και Εύβοια. Ωστόσο το ενδιαφέρον επενδυτών περιορίστηκε σε μία κοινοπραξία με τη συμμετοχή τουρκικών συμφερόντων, η οποία κατέθεσε προσφορά για την ΕΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Το μηδενικό πρακτικά ενδιαφέρον, είχε να κάνει με το μικρό σχετικά χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο επενδυτής θα είχε το αποκλειστικό δικαίωμα για την ανάπτυξη και λειτουργία του συστήματος διανομής. Διάστημα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να εγγυηθεί την απόσβεση των επενδύσεων στις οποίες θα προέβαινε. Ιδίως όταν σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της ίδιας της ΔΕΠΑ, η ετήσια κατανάλωση θα κυμαίνονταν σε χαμηλά συγκριτικά επίπεδα, τα πρώτα χρόνια λειτουργίας των ΕΠΑ
Το στοιχείο αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην περίπτωση της ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδος, στην οποία το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του δικτύου περιορίστηκε στα 10 χρόνια, έναντι 20 χρόνων στις δύο άλλες ΕΠΑ. Ας σημειωθεί ότι στις τρεις λειτουργούσες ΕΠΑ, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανέρχεται σε 30 χρόνια. 

Πάντως, σύμφωνα και με πληροφορίες από τη ΔΕΠΑ, η προκήρυξη διαγωνισμών για τις νέες ΕΠΑ έχει παγώσει για την ώρα και εν όψει ολοκλήρωσης της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

Έτσι η όποια σχετική κίνηση θα πρέπει να αναμένεται προς το τέλος του χρόνου, καθώς για τη μεταβίβαση της ΔΕΠΑ θα απαιτηθεί η άδεια των γενικών διευθύνσεων Ανταγωνισμού και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Σημειώνεται τέλος ότι στις τρεις γεωγραφικές περιοχές που θα εγκατασταθούν οι νέες ΕΠΑ, η ΔΕΠΑ έχει κατασκευάσει υποδομές οι οποίες αφορούν: 

* Συνολικά 150 χιλιόμετρα δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης, στην ΕΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα έχει δραστηριότητα στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης. 

* 140 χιλιόμετρα δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης στην ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, με δραστηριότητα στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής και

* Συνολικά 160 χιλιόμετρα δικτύου διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης, με όρια άσκησης της δραστηριότητας στους νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος.  
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Πετρέλαιο θέρμανσης σε 200 σχολεία από την Aegean Oil



Πετρέλαιο θέρμανσης που θα καλύψει τις ανάγκες 200 Σχολικών Μονάδων προσέφερε ο Γιώργος Μελισσανίδης. Οι σχολικές μονάδες επελέγησαν από το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε, Γιάννη Σγουρό, με προτεραιότητα σε απομακρυσμένες ορεινές ή υποβαθμισμένες περιοχές.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, συναντήθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του με τον Γιώργο Μελισσανίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για μια σειρά δράσεων, τις οποίες σκοπεύει να υλοποιήσει, στο πλαίσιο της στήριξης συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση.
Ο κ. Μελισσανίδης, γιος του ιδιοκτήτη της Aegean Oil Δημήτρη Μελισσανίδη, ενημέρωσε τον υπουργό ότι δωρίζει εκατό τόνους πετρελαίου θέρμανσης για να διανεμηθούν σε 200 σχολεία, ανά την Ελλάδα. Από τους 100 τόνους πετρελαίου, οι πενήντα θα μοιραστούν σε σχολεία της Νίκαιας και της ευρύτερης περιοχής, στην οποία έχει γεννηθεί και μεγαλώσει ο κ. Μελισσανίδης.
«Η πρωτοβουλία του κ. Μελισσανίδη γνωστοποιείται, με σκοπό να παρακινηθούν να πράξουν κάτι αντίστοιχο, όσοι πολίτες έχουν ανάλογη δυνατότητα. Η Ελλάδα και οι Έλληνες περνούν μια δύσκολη περίοδο και οφείλουν όλοι να βοηθήσουν όσο και όπως μπορούν", δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος
Πηγή: Τα Νέα 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Τέσσερις νέες γεωτρήσεις στον Πρίνο




Σε ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα για την περεταίρω αξιοποίηση του κοιτάσματος του Πρίνου και την ανάπτυξη του λεγόμενου «πεδίου Ε», είναι έτοιμη να προχωρήσει η διοίκηση της Energean Oil & Gas, αφού πρώτα ξεκαθαρίσει η διένεξη που έχει προκύψει με τη διοίκηση της… θυγατρικής της Καβάλα Oil, που σήμερα ελέγχεται από το σωματείο των εργαζομένων (που έχει και το 33% των μετοχών). Τα  «χέρια» της Energean Oil είναι άλλωστε λυμένα, από τη στιγμή που κυρώθηκε από τη Βουλή προ ολίγων ημερών η επέκταση των αδειών εκμετάλλευσης κατά 25 χρόνια.
Αντικειμενικός στόχος των νέων επενδύσεων οι οποίες σε πρώτη φάση θα ξεπεράσουν τα 140 εκατ. ευρώ, είναι να αυξηθεί η παραγωγή από 1800 βαρέλια την ημέρα σήμερα, στα 5 - 6.000 βαρέλια ημερησίως. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν τέσσερις γεωτρήσεις στον Πρίνο και τον Βόρειο Πρίνο. Θα κοστίσουν 43,7 εκατ. ευρώ και αναμένεται ότι θα δώσουν παραγωγή 2.800 βαρελιών την ημέρα. Τα αποθέματα υπολογίζονται συνολικά στα 4,5 εκατ. βαρέλια.
Επόμενη κίνηση είναι η ανάπτυξη του «Πεδίου Ε». Εδώ τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα φτάνουν τα 6,3 εκατ. βαρέλια. Θα πραγματοποιηθούν 4 γεωτρήσεις, (δύο παραγωγικές και δύο εισπίεσης νερού), θα εγκατασταθεί νέα πλατφόρμα και θα επενδυθούν περί τα 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια παραγωγή περίπου 3.000 βαρελιών την ημέρα.
Αναφορικά με τις οφειλές προς εργαζόμενους, προμηθευτές και ελληνικό δημόσιο, που σύμφωνα με κατηγορίες των εργαζομένων ανέρχονται στα 30 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της Energean Oil δηλώνει ότι, όσον αφορά τους εργαζόμενους, θα πληρωθούν άμεσα, με την ανάληψη της διοίκησης της Καβάλα Oil. Για τα χρέη προς την αγορά και το δημόσιο, θα εξοφληθούν αμέσως μόλις μπορέσει να πουλήσει το πετρέλαιο που υπάρχει στις αποθήκες της «Καβάλα Oil». 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Κέρδη άνω του 5% για το αργό στο μήνα και στο τρίμηνο




Σε υψηλό έξι εβδομάδων ενισχύθηκε η τιμή του πετρελαίου ακολουθώντας τον Standard & Poor΄s 500, στην πορεία προς το νέο ιστορικό υψηλό του. Κατάφερε παράλληλα να κατοχυρώσει σημαντικά κέρδη σε επίπεδο μήνα αλλά και τριμήνου.

Για το μήνα, το συμβόλαιο κατέγραψε άνοδο 5,6%, ενώ για το τρίμηνο τα κέρδη του ανήλθαν στο 5,9%.

Την Πέμπτη, η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με άνοδο 65 σεντς ή 0,7% στα 97,23 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Φεβρουαρίου. Πολλές φορές το πετρέλαιο ακολουθεί την τάση των μετοχών καθώς και τα δυο θεωρούνται πάγια υψηλότερου ρίσκου και πολλές φορές είναι το "στοίχημα" των επενδυτών στην οικονομική ανάπτυξη.

Η τιμή του αργού, τύπου brent, ενισχύθηκε κατά 33 σεντς ή 0,3% στα 110,02 δολ. το βαρέλι.

Παρά την ισχυρή απόδοση της χρηματιστηριακής αγοράς, υπήρξαν πολλά οικονομικά στοιχεία που επηρέασαν την αγορά πετρελαίου στη διάρκεια της ημέρας, κρατώντας την τιμή σε αρνητικό έδαφος για μεγάλο μέρος των συναλλαγών.
ΠΗΓΗ:capital.gr

IIF: Υπάρχει «πραγματική πιθανότητα» να βγει η Κύπρος από ευρώ


IIF: Υπάρχει «πραγματική πιθανότητα» να βγει η Κύπρος από ευρώ

"Είναι η πρώτη περίπτωση στην οποία μπορούμε να δούμε μια μορφή εξόδου (από τη ζώνη του ευρώ) ως μια πραγματική πιθανότητα", δήλωσε ο Φίλιπ Σατλ, επικεφαλής των οικονομολόγων του IIF, προσθέτοντας ότι αυτό θα ήταν "πολύ πιο εύκολο" για μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος.
"Η Κύπρος υποφέρει απ' όλα τα κόστη που συνδέονται με το ευρώ, χωρίς να έχει κανένα από τα οφέλη", επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επικαλούμενος την υποτίμηση των τραπεζικών καταθέσεων και την οικονομική "ύφεση" που αναγγέλλεται για τη χώρα, ο χρηματοπιστωτικός τομέας της οποίας, κρίσιμος για την οικονομία της, ακρωτηριάσθηκε.
"Η μόνη διέξοδος (για τη χώρα) θα ήταν μια υποτίμηση", η οποία είναι αδύνατη με το ενιαίο νόμισμα, δήλωσε ο Σατλ, εκτιμώντας πως μια έξοδος της Κύπρου από την ευρωζώνη δεν θα είχε, σύμφωνα με τον ίδιο, "απαραιτήτως" επιπτώσεις αλλού στην Ευρώπη.
Το IIF εξέφρασε αντίθετα την ανησυχία του για τις συνέπειες του σχεδίου για τη διάσωση της Κύπρου σε άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
"Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό θα αυξήσει τα κόστη της χρηματοδότησης των τραπεζών που είναι αδύναμες ή θεωρούνται αδύναμες", ιδιαίτερα στην Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιταλία, διευκρίνισε ο Σατλ.
"Αυτό επιδεινώνει κατά κάποιο τρόπο τις προκλήσεις που περιμένουν αυτές τις χώρες", πρόσθεσε.
Το IIF έχει έδρα την Ουάσινγκτον και αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα άνω των 470 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

ΑΔΕΔΥ:Κάλεσμα για πανεργατικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Κυριακή 31-03-2013, ώρα 6,30μμ


sintagmadyojpg

H Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013, στο Σύνταγμα, ώρα 6:30μ.μ., ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, τα απάνθρωπα και βίαια μέτρα που συναποφασίζουν Κυβέρνηση και ....
Τρόικα.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους υπαλλήλους ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ το μεγάλο παρόν, δηλώνοντας δυναμικά και ανυποχώρητα την αντίθεσή τους, στα μέτρα της Τρόικας και της συγκυβέρνησης που οδηγούν στην βαρβαρότητα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και των μετατάξεων, με την δήθεν αξιολόγηση των εργαζόμενων. ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στο σχέδιο της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, με τη συνέχιση των πρωτοφανών περικοπών στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την εξαφάνιση των εργασιακών σχέσεων και του ξεθεμελιώματος του κοινωνικού κράτους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013,  ώρα 6:30 μ.μ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ με τον ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ 
την πολιτική ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΤΡΟΙΚΑΣ  


 ΠΗΓΗ:pak-elta.gr