Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Γραμμές βάσης και χωρικά ύδατα στην Κρήτη

 



Οι νέες απειλές πολέμου της Τουρκίας για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη (με τελευταίες αυτές του Ιμπραήμ Καλίν και τις νέες “πυραυλικές” του Ερντογάν) υπενθυμίζουν την γεωστρατηγική σημασία της νήσου. Νήσου, που είναι στο σταυροδρόμι των θαλάσσιων επικοινωνιών τριών ηπείρων. Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και πέμπτο..

Exxon Mobil: Κέρδη 15,4 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο

 



Η Exxon Mobil ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα ακόμη ισχυρό λειτουργικό κέρδος περίπου 15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο της, οδεύοντας προς το ρεκόρ για όλο το 2022.

Τα προκαταρκτικά επιχειρησιακά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι το 2022 ήταν..

Η ιαπωνική Idemitsu επανεκκινεί το Yokkaichi No.2 CDU μετά από συντήρηση





Το δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ιαπωνίας, η Idemitsu Kosan Co, επανεκκίνησε τη μονάδα Νο.2 απόσταξης αργού 100.000 bpd (CDU) στο  διυλιστήριο  Yokkaichi στην κεντρική Ιαπωνία στις 3 Δεκεμβρίου, δήλωσε..

Ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στην ανάπτυξη




Το κοίτασμα πετρελαίου West Qurna 2 στο Ιράκ, ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο, θα μπορούσε να δει καθυστερήσεις στην επόμενη φάση της ανάπτυξής του, ανέφερε την Πέμπτη το Middle East Business Intelligence (MEED).    

Οι εργασίες για τις συμβάσεις..

Η Κίνα και η Ινδία αγοράζουν το πετρέλαιο της Αρκτικής από τη Ρωσία

 



Οι ρωσικές ποιότητες αργού από την Αρκτική, που πωλούνταν στην Ευρώπη πριν από το εμπάργκο της ΕΕ, κατευθύνονται τώρα προς τα ανατολικά προς τους δύο μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου από την εισβολή στην ..