Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΣΥ !!!!!!!!




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Συναδέλφισσες, οι
Σας ενημερώνουμε πως μπορείτε να παρακολουθείτε  το πρόγραμμα της ΕΤ3 στο εξής site:  http://veetle.com/index.php/profile/1755423080.
Είναι η ελάχιστη μορφή αλληλεγγύης που  μπορούμε να  έχουμε  απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΤ3.




ΓΙΑ ΤΟ ΠΕ.ΣΥ

Αποκαλυπτική ταινία Τούρκου σκηνοθέτη με θέμα τα εγκλήματα του ' 64 στην Ίμβρο - Βίντεο


Αποκαλυπτική ταινία Τούρκου σκηνοθέτη με θέμα τα εγκλήματα του ' 64 στην Ίμβρο που οδήγησαν στον ξεριζωμό των Ελλήνων κατοίκων της κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, κ. Selim Evci, αφορμή για την ταινία στάθηκε ένα ταξίδι που πραγματοποίησε στο νησί, κατά τη διάρκεια του οποίου, παρατήρησε τα εγκαταλελειμμένα αλλά ακόμα επιπλωμένα σπίτια των Ελλήνων, σημάδι ότι οι κάτοικοί τους τα εγκατέλειψαν βιαίως. Στην προσπάθειά του να αναζητήσει τις αιτίες που οδήγησαν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αποφάσισε να κάνει την εν λόγω ταινία η οποία φέρει τον τίτλο: «Ruzgarlar» (Άνεμοι). 

«Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λαζάνης το 1923, οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης και οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης εξαιρέθηκαν της ανταλλαγής των πληθυσμών. Ειδικό καθεστώς δόθηκε στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος αλλά εξαιτίας των πολιτικών χειρισμών, αποτέλεσμα των γεγονότων στην Κύπρο το 1964, οι Έλληνες της Ίμβρου εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους….

Πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από αυτό. Περίπου 8,500 Έλληνες ζούσαν στο νησί το 1923, τώρα ίσα που φτάνουν τους 230», δηλώνει στην εφημερίδα Hurriyet Daily News. Ο σκηνοθέτης ο οποίος τονίζει ότι αντιμετώπισε δυσκολίες στο να βρει σινεμά να προβάλει την ταινία του.


 ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ Απίστευτο! Το εφάπαξ στο Δημόσιο μόλις...5.300 ευρώ

Απίστευτο! Το εφάπαξ στο Δημόσιο μόλις...5.300 ευρώ
Δραστική περικοπή στα εφάπαξ του Δημοσίου (και όσων άλλων Ταμείων Πρόνοιας επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό) έρχεται από την 1/1/2014 ενώ επισπεύδεται κατά 1 εξάμηνο (δηλ από τον Ιούνιο - Ιούλιο του '14 και όχι από την 1/1/2015) η περικοπή των επικουρικών συντάξεων που θα υπολογίζονται με βάση τις ετήσιες εισφορές των "εν ενεργεία".
Τη διπλή ανατροπή προμηνύει το τελεσίγραφο που παρέδωσε τεχνικό κλιμάκιο της τρόϊκας στη Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας σε συνάντηση η οποία έγινε στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας των οικονομικών των Ταμείων (και δεν ανακοινώθηκε). Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόϊκας:
- Ανακοίνωσαν ότι στις 31/12/2013 "τελειώνουν" τα χρήματα για τη στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας και του κλάδου προνοίας του ΤΑΥΤΕΚΩ και όσα εφάπαξ δεν θα έχουν πληρωθεί έως τότε από την επιχορήγηση του Δημοσίου, στο πλαίσιο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, καθώς και τα νέα εφάπαξ "θα υπολογίζονται με βάση τα έσοδα από τις ετήσιες εισφορές". Με δεδομένο ότι το επόμενο έτος θα παραμένουν απλήρωτα 35.000 εφάπαξ και το Ταμείο Πρόνοιας θα πρέπει να καταβάλλει άλλα 20.000 εφάπαξ σε όσους θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2014, το εφάπαξ με βάση τα υπολογιζόμενα έσοδα των 320 εκατ ευρώ από εισφορές θα πέσουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ταμείου, στο συμβολικό ποσό των...5.300 ευρώ από τις 30.000 - 40.000 όπου έχουν φτάσει μετά τις αλεπάλληλες μειώσεις, έως 38,20%.
- Ζήτησαν να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις νωρίτερα και, κατ΄ αντιστοιχία, με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές των εν ενεργεία, "εφόσον δεν μπορούν να δημιουργηθούν ατομικές μερίδες για το σύνολο του εργασιακού βίου όλων των ασφαλισμένων". Οι μειώσεις (περί το 20% - 30%, σύμφωνα με εκτιμήσεις) δεν θα αφορούν μόνο τους νέους συνταξιοδοτούμενους, αλλά, και τους ήδη συνταξιούχους καθώς τα ποσά των επικουρικών θα πρέπει να επανυπολογιστούν με γνώμονα το "συντελεστή βιωσιμότητας" του κάθε Ταμείου - ΝΠΔΔ. 
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ !...


΄Εχει δεχθεί, κατά καιρούς, πολλούς χαρακτηρισμούς ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός, ανάμεσα στους οποίους το «τρελλαντώνης», που συνοδεύεται και με σχετικές αναφορές και περιγραφές γεγονότων.

Ούτε γνωρίζουμε, ούτε μας ενδιαφέρει να μάθουμε, μιας και πεποίθησή μας είναι, πως ο καθένας – πόσο μάλλον ένας πολιτικός – κρίνεται από τις πράξεις του και με βάση αυτές, για τον εν λόγω, εμάς μας ταιριάζει το «Αντωνάκης»…

Ο Σαμαράς, πέρα των άλλων, είναι «λίγος» !

Το απέδειξε όπως αντιπολιτεύτηκε την κυβέρνηση Παπανδρέου κι όπως φέρθηκε, ειδικά, στον πρώην πρωθυπουργό και …φίλο του !

Το απέδειξε από τις κωλοτούμπες που έκανε, αλλάζοντας απόψεις και πολιτικές, ωσάν τα σώβρακά του και γλείφοντας, αηδιαστικά, εκεί που έφτυνε για δυο χρόνια.

Το απέδειξε από την οσφυοκαμψία, που έδειξε, από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός, απέναντι σ΄ όλα τα κελεύσματα των δανειστών και των αδίστακτων νταβατζήδων της Ε.Ε.

Το απέδειξε από τη «φαρδιά πλατιά» υπογραφή του, στην επιστολή που δεν θα …υπέγραφε !

Το απέδειξε από τα μέτρα που δέχτηκε να πάρει, λίγους μήνες, μετά τα «Ζάππεια», στα οποία τα κατακεραύνωνε !

Το απέδειξε από το πως πολιτεύτηκε και πολιτεύεται ως συγκυβερνήτης, για το πώς αντιμετωπίζει τους συμμάχους του.

Το ζήτημα του «αντιρατσιστικού» ήταν ο προάγγελος, το θέμα της ΕΡΤ είναι η πεμπτουσία της ανεπάρκειάς του !

Αδίστακτος και λίγος : ένα μίγμα δύο ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών, που όταν συνυπάρχουν και συνδυαστούν, μπορεί να τινάξουν τα πάντα στον αέρα ! Στην περίπτωση του Αντωνάκη, είναι ολοφάνερο, πως συνυπάρχουν και απειλούν τη Δημοκρατία και, φυσικά, τη χώρα ! 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ


H μπαγκέτα της εκτροπής στην κυβέρνηση
το βαλιτσάκι του μπλακ άουτ στην Deutsche Telekom!


   Το πραξικόπημα-οπερέτα όπως εξελίχτηκε το βράδυ της Τρίτης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, πρέπει να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας.

·         Πως κόπηκαν τα κυκλώματα της ΕΡΤ απότομα μέσα σε λίγα λεπτά;
·         Ποιος έδωσε την εντολή του κλεισίματος σε ποιον και με ποιο τρόπο;
·         Ποιος κρατάει τα κλειδιά από το «βαλιτσάκι» που μπορεί όποιος επίδοξος πραξικοπηματίας να το χρησιμοποιήσει και να το πατήσει αύριο ξαναβάζοντας τη χώρα στο γύψο;
  
   Δεν θέλουμε να κινδυνολογήσουμε αλλά να πληροφορήσουμε κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο, κάθε νεολαίο, κάθε ενεργό πολίτη για το ότι το πάτημα του κουμπιού βρίσκεται έξω από τον έλεγχο της κοινωνίας.
   Από την αρχή προειδοποιήσαμε σαν εργαζόμενοι του ΟΤΕ ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τη Δημοκρατία και την Ασφάλεια της χώρας δεν είναι αμελητέοι και δεν έπρεπε να παραμεριστούν και να παραχωρηθούν οι τηλεπικοινωνίες χωρίς μάλιστα κανένα δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο.
   Όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης δυστυχώς δικαιώνουν αυτές τις ανησυχίες.
   Μια κυβέρνηση μ’ ένα πρωθυπουργεύοντα και την υπογραφή δυο υπουργών των δανειστών (ο ένας μάλιστα Μοσχαναθρεμμένος – από κούτβης…  Γεωργαλάς) χωρίς να έχει τη δεδηλωμένη με αντίθεση των δυο άλλων συνεταίρων, έδωσε εντολή στον επιτετραμμένο της D.T στην Ελλάδα και εκείνος υπάκουσε ρίχνοντας μαύρο σε όλα τα δίκτυα της δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης!
   Αυτά έγιναν με το πάτημα ενός κωδικού στα υπόγεια του Διοικητικού Μεγάρου του ΟΤΕ.
   Μάλιστα στις υπηρεσίες της OTE TV που ο χρήστης προπληρώνει για να βλέπει τα προγράμματα της ΕΡΤ (ποδοσφαιρικά και άλλα) τα προγράμματα αυτά τα έκλεισε από τις 6 το απόγευμα!
   Την επόμενη μέρα έσπευσαν να κλείσουν και όλες τις τηλεφωνικές παροχές και το διαδίκτυο προς το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και ολόκληρης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
   Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ δηλώνει ότι δεν υπάρχει πια ΕΡΤ γι’ αυτό έκοψε τις τηλεφωνικές γραμμές και τα κυκλώματα και αρνείται  να δώσει τηλέφωνα ακόμα και στην ΠΟΣΠΕΡΤ!
   Τι έκανε όμως εκείνο το βράδυ η διακομματική ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ;
   Την ώρα που εμείς προσπαθούσαμε από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για την αντίθεση των τεχνικών και των εργαζομένων του ΟΤΕ στο μαύρο που αποφασίστηκε για την ΕΡΤ, εκείνοι αποπροσανατολίζοντας και μας, μας έλεγαν ότι έχουν πιάσει όλα τα «πόστα» και δεν πρόκειται να πέσει μαύρο στην ΕΡΤ.
   Όπως αποδείχτηκε οι ανεκδιήγητοι εργατοπατέρες περίμεναν τους «πραξικοπηματίες» στον ίδιο χώρο που είχαν πάει οι αλήστου μνήμης χουντικοί συνταγματάρχες το 1967 (στον 12ο όροφο της 3ης Σεπτεμβρίου του ΟΤΕ) ενώ τα τηλεφωνικά κυκλώματα διευθύνονταν εδώ και χρόνια από την Κωλλέτη και (μετά τον Δεκέμβρη) από το υπόγειο του Δ. Μεγάρου του ΟΤΕ!!!
   Συνένοχοι ή βλάκες; Εργοδοτικός συνδικαλισμός ή συνδικαλισμός κρετίνων;  Ας επιλέξουν οι ίδιοι.
   Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την εμπειρία παραμένουν πελώρια.
   Αν δεν απαντηθούν και δεν επιλυθούν από την ίδια την κοινωνία, μας απειλούν οδυνηρές εμπειρίες με τέτοια πολιτική, επιχειρηματική και «συνδικαλιστική» ελίτ που έχουμε.
·         Μπορεί τα κλειδιά των τηλεπικοινωνιών της χώρας να τα κρατάει η γερμανικών κρατικών συμφερόντων  Deutsche Telekom, σήμερα στο Δ. Μέγαρο αύριο στο Βερολίνο;
·         Το «βαλιτσάκι» και τους κωδικούς ανοίγματος και κλεισίματος των τηλεπικοινωνιακών κυκλωμάτων της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να βρίσκεται στα χέρια και στις ορέξεις ανθρώπων της D.T ή όποιων άλλων συμφερόντων;
   Επάνω σ’ αυτό, χώρια από την αποανάπτυξη που εφαρμόζει η D.T στον ΟΤΕ, οφείλουν να πάρουν όλοι θέση: Κόμματα, κοινωνικοί φορείς και συνδικάτα.   Η σιωπή είναι συνενοχή!!!
   Μια παρατήρηση και μια πρόταση για να την επικοινωνήσουν τα κόμματα στις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις στον ΟΤΕ (οι ίδιες δεν θα την σκεφτούν, εξηγήσαμε για ποιους λόγους):
   Γιατί προχθές στην απεργία που και σύμφωνα με τον νόμο το διευθυντικό δικαίωμα των τηλεπικοινωνιών βρίσκεται στην ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν ξεμπλόκαραν όλα τα κυκλώματα για να ξαναλειτουργήσει ελεύθερα η ΕΡΤ;    Σκοπεύουν άμεσα να το κάνουν;  
   Ανεξάρτητα απ’ αυτό όπως είδατε οι τεχνικοί της ΕΡΤ, η έμπρακτη αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και του ΟΤΕ παραμερίζοντας τα πραξικοπήματα αποδεικνύει ότι υπάρχουν και εναλλακτικοί δρόμοι πληροφόρησης.
   Οι εκπομπές της ΕΡΤ προβάλλονται με πολλούς τρόπους και η αυτενέργεια των εργαζομένων κερδίζει πόντους.      
Ανεβάζουνε τους φράκτες, βελτιώνονται και οι άλτες!


Ελεύθερη ΕΡΤ τώρα!  Ανοιχτά μικρόφωνα για όλους!


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

  ΑΣΕ                                     

ΓΣEΕ: Απειλούν με απεργία επ' αόριστον για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ τη Δευτέρα θα καθορίσει και την περαιτέρω στάση της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων που φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργία επ' αόριστον.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr