Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Η Idemitsu Kosan αναθεωρεί την πρόβλεψη των καθαρών κερδών της στα 1,7 δισ. δολάρια

 




Η Idemitsu Kosan Co, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαίου της Ιαπωνίας, αναθεώρησε την πρόβλεψή της για καθαρά κέρδη για ολόκληρο το οικονομικό έτος κατά 32% στα 220 δισεκατομμύρια γιεν (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) την Τρίτη, αναμένοντας χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και ισχυρότερο..

Η Ρωσία εκτρέπει τις εξαγωγές ντίζελ στην Αφρική, την Ασία μετά το εμπάργκο της ΕΕ

 





Η Ρωσία έχει εκτρέψει τις εξαγωγικές της προμήθειες  ντίζελ  στην Αφρική και την Ασία, καθώς και για φορτώσεις από πλοίο σε πλοίο (STS) τον Φεβρουάριο, καθώς το εμπάργκο έκλεισε τις ευρωπαϊκές αγορές για καύσιμα ρωσικής προέλευσης, σύμφωνα με τους εμπόρους και τα στοιχεία..

Το Αυστραλιανό Δικαστήριο ανατρέπει την απαγόρευση εξερεύνησης φυσικού αερίου

 




Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ακύρωσε την Τρίτη την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Σκοτ ​​Μόρισον να μπλοκάρει την άδεια εξερεύνησης φυσικού αερίου στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, κρίνοντας ότι η άρνηση να επιτραπεί η εξερεύνηση ήταν μεροληπτική.  

Πέρυσι, η πρώην αυστραλιανή..

Τα ΗΑΕ ανησυχούν για έλλειψη προμήθειας πετρελαίου το 2024

 




Η μείωση της παραγωγής πετρελαίου σε πολλές χώρες και η πιθανότητα ανεπαρκούς προσφοράς αργού θα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα για την αγορά πετρελαίου το επόμενο έτος από το πώς θα εξελιχθεί η ζήτηση, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

«Δεν ανησυχώ για τη ζήτηση - αυτό που μας ανησυχεί είναι..

Κύριε Πρόεδρε, Ηρθε η Ωρα για την Οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου

 





Οι Έλληνες πρωθυπουργοί από τον Κώστα Σημίτη μέχρι τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρνούνται να οριοθετήσουν ΑΟΖ με την Κύπρο, διότι γνωρίζουν την ύπαρξη του άλλου άγραφου casus belli του Ταγίπ Ερντογάν. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι τότε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 

 

Fit for 55: Το Οριστικό Τέλος Βενζίνης και Ντίζελ για τα Ι.Χ. Από το 2035 Ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

 



Το Κοινοβούλιο ενέκρινε νέους στόχους μείωσης των εκπομπών CO2 για τα καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, στο πλαίσιο του πακέτου "Fit for 55"

Με 340 ψήφους υπέρ, 279 κατά και 21 αποχές, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία που επετεύχθη με το Συμβούλιο σχετικά με τα..

Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν άλλα 26 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από το SPR

 



Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση 26 εκατομμυρίων βαρελιών αργού από το στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο στο πρόσφατο παρελθόν, αφού εξέτασε..

Από την Energean η πρώτη εξαγωγή πετρελαίου στην ιστορία του Ισραήλ




 Ένα νέο ορόσημο επιτεύχθηκε στην πορεία της Energean στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο είναι και ιστορικής σημασίας για το Ισραήλ, καθώς για πρώτη φορά η χώρα εξάγει..

Το νέο και βελτιωμένο OSHwiki είναι πλέον ζωντανό!

 





Η OSHwiki , η συνεργατική διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια πληροφοριών για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (OSH), έχει ανανεωθεί για μια πιο φιλική προς τον χρήστη εμπειρία.

Με νέα εμφάνιση και αίσθηση και βελτιωμένη πλοήγηση, είναι πλέον ακόμα..

Πού τοποθετούν οι μεγάλες πετρελαϊκές τα κέρδη τους, ύψους 150 δισ. δολαρίων;

 




Προς το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Franklin D. Roosevelt συμμετείχε σε μια μοιραία συνάντηση παγκόσμιων ηγετών, που συνέβαλε στον καθορισμό της πορείας της γεωπολιτικής για δεκαετίες. Όχι, όχι στη Διάσκεψη της Γιάλτας. Αμέσως μόλις ο Roosevelt, ο Churchill και ο Stalin μοίρασαν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής, ο Αμερικανός πρόεδρος αποχώρησε με ένα..