Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Η Shell θέλει να μοιραστεί περισσότερα από τα υπερπαραγωγικά κέρδη της, λέει ο CEO

 





(Reuters) - Η Shell εξετάζει το ενδεχόμενο να ενισχύσει τις αποδόσεις των μετόχων λόγω των μεγάλων κερδών από την άνοδο των τιμών της ενέργειας, ενώ τα επιπλέον μετρητά θα τη βοηθήσουν επίσης να στραφεί πιο γρήγορα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενέργεια χαμηλών..

Ιστορία του HPI: Η δεκαετία του 1970: Κρίσεις, καθαρός αέρας, πλαστικά μπουκάλια και το DCS

 


Η δεκαετία του 1970 σημαδεύτηκε από πολλά ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν όχι μόνο τη βιομηχανία επεξεργασίας υδρογονανθράκων (HPI) αλλά και έθνη σε όλο τον κόσμο. Η δεκαετία ήταν μάρτυρας δύο πετρελαϊκών κρίσεων που θα διαταράξουν την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου και θα αύξαναν σημαντικά τις τιμές. Οι νέοι κανονισμοί από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη εγκαινίασαν μια εποχή προτύπων καθαρών καυσίμων που βρίσκονται ακόμη σε..

ΤΑΪΠΕΔ: Στα χέρια της διοίκησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας το business plan της - Τέλος η ιδιωτικοποίηση

 




Τα σχέδια για το μέλλον της ΔΕΠΑ Εμπορίας βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μετόχων της εταιρίας δηλαδή του ΤΑΪΠΕΔ και των ΕΛ-ΠΕ και όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου η ακύρωση του παγωμένου εδώ και τουλάχιστον ένα έτος, διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης της. «Διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο στην ενεργειακή αγορά και ειδικά στην αγορά του φυσικού αερίου, με μεγάλη αβεβαιότητα και ελάχιστη ορατότητα..