Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Άλλο ένα δισ. ευρώ πεταμένο στο βωμό της Energiewende: το υπερσύγχρονο Westfalen-D δεν θα λειτουργήσει ποτέ


Τον περασμένο Απρίλιο είχαμε δει πώς το μεγάλο success story της Γερμανικής Energiewende οδηγεί στο κλείσιμο υπερσύγχρονες μονάδες φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου στο Irsching της Βαυαρίας, ηλικίας 4 & 5 ετών, με ένα απ' τους μεγαλύτερους συντελεστές απόδοσης στον κόσμο. Η μονάδα 4 ήταν το καμάρι τόσο της Ε.ΟΝ, στην οποία ανήκει, όσο και της Ζήμενς, καθώς έχει τον πιο σύγχρονο στρόβιλό της.

Καθόλου περίεργο λοιπόν το πιο πάνω διάγραμμα του Bloomberg, που δείχνει πώς οι μετοχές των δυο μεγάλων και παραδοσιακών εταιρειών ενέργειας της Γερμανίας, RWE και E.ON, όχι μόνο υποαποδίδουν συστηματικά έναντι του δείκτη DAX απ' τα μέσα του 2009, αλλά ακολουθούν και σαφή πτωτική πορεία. Κι ακολουθούν σαφή πτωτική πορεία επειδή ..

Ρωσία: Απίθανη η συντονισμένη μείωση της παραγωγής πετρελαίου με τον ΟΠΕΚ


Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι είναι απίθανο να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες με τον ΟΠΕΚ για περικοπές στην παραγωγή σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι τιμές του πετρελαίου και ότι κάτι τέτοιο, ακόμα και αν συνέβαινε, θα ήταν αναποτελεσματικό.

«Από τη δική μας οπτική γωνία, είναι απίθανο όλες οι χώρες εντός του ΟΠΕΚ να μπορέσουν να συμφωνήσουν σε μειώσεις της παραγωγής, πόσο μάλλον αυτές οι χώρες που δεν είναι εντός του συνασπισμού του ΟΠΕΚ», δήλωσε ο Νόβακ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBC, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Τέτοιες διαβουλεύσεις διεξάγονται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο από τότε που...

Δε φταίει η γραβάτα "συντρόφια"! ...φταίει το αόρατο σκυλίσιο κολάρο που σας φόρεσαν τα αφεντικά σας!


Αυτή τη φωτογραφία την αφιερώνω σε όλους τους ψευτοεπαναστάτες, που νομίζουν ότι αν δε φορέσουν γραβάτα, περνιούνται για αντιστασιακοί!

Δε φταίει η γραβάτα "συντρόφια"! 

Εκείνο που φταίει είναι το..

Προβλήματα και στην πλούσια Νορβηγία


Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για επενδύσεις στον πετρελαϊκό κλάδο προέβη η κυβέρνηση της Νορβηγίας εξαιτίας της σοβαρής κάμψης στις τιμές του πετρελαίου. Πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά χρονιά κατά την οποία η πετρελαιοπαραγωγός χώρα περικόπτει αυτής της κατηγορίας τις δαπάνες. Ειδικότερα, φέτος οι επενδύσεις, εξαιρουμένης της διερεύνησης κοιτασμάτων, θα μειωθούν σχεδόν 10% στα 135 δισ. κορώνες Νορβηγίας (15 δισ. δολάρια) και θα εξακολουθήσουν να ελαττώνονται, φθάνοντας σε επίπεδα κάτω των 120 δισ. κορωνών (13,65 δισ. δολάρια) το 2018.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο φορέα της χώρας, το Νορβηγικό Διευθυντήριο Πετρελαίου (NPD), οι επενδύσεις δεν...

ΓΙΑΤΙ;

Όλη η αλήθεια  για τα 9.000.000 Ε σε λίγες μέρες..

Διαφωνία Ξένων Μετόχων της ΕΥΔΑΠ με τη Συμμετοχή στην ΑΜΚ της Αττικής

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΔΑΠ
Αντιρρήσεις για τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank εκφράζουν τα funds Paulson και Polygon, που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ θα τεθεί προς επικύρωση σήμερα στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Η Paulson, που κατέχει περίπου το 10% της ΕΥΔΑΠ εκφράζει σε επιστολή της προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την έκπληξή της για την ...