Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Αποτελεί το LNG μια ρεαλιστική λύση για τους στόχους του ΙΜΟ;

Από το naftikachronika.gr
Καθώς όλο και περισσότερες διαχειρίστριες εταιρείες στρέφονται στο LNG για την πρόωση των πλοίων τους, ένα νέο report από το International Council on Clean Transportation (ICCT) έρχεται να ταράξει τα νερά αναφορικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα μελέτη επιχειρεί..

Ο Guardian Παύει να Αντλεί Διαφημιστικά Έσοδα από Εταιρείες Ορυκτών Καυσίμων

Από το energia.gr
Σε μια περίοδο κατά την οποία η βιωσιμότητα των Μέσων Ενημέρωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα διαφημιστικά τους έσοδα, ορισμένα επιλέγουν να τα περιορίσουν από μόνα τους, αποκλείοντας συγκεκριμένες εταιρείες από το πελατολόγιό τους. Κι αυτό, πέρα από τις δυσκολίες που μπορεί να επιφέρει, σε πρακτικό επίπεδο, λέειι πολλά για τη φιλοσοφία του Μέσου. 

Ο Guardian ενημέρωσε το κοινό του ότι..

Η Ε.Ε. Επιδιώκει Στρατηγική Στροφή στο LNG για να Προστατέψει τις Χώρες-Μέλη από τις Εισαγωγές Αερίου μέσω Αγωγών

Από το energia.gr
Η διαφοροποίηση των πηγών ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελεί το μεγαλύτερο εισαγωγέα φυσικού αερίου στον κόσμο είναι καίριας σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής, αλλά και για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. Σύμφωνα με τα επίσημα που δημοσίευσε η Ε.Ε. για το 2018, 13 κράτη-μέλη εισήγαγαν, συνολικά, μέσω των τερματικών σταθμών Υγροποιημένου...

Οι 24.800 λόγοι που καταστρέφουμε τη χώρα γεμίζοντας τις βουνοκορφές αιολικά!

Από το greeklignite.blogspot.com
Έτυχε πριν λίγες μέρες να πέσει το μάτι μου σ' ένα άρθρο, σε ιστότοπο του γνωστού και μη εξαιρετέου κλιματολάγνου Ομίλου Bloomberg, για το πώς η Ισπανία μπορεί να απεξαρτηθεί πολύ γρήγορα απ' το κάρβουνο. Φάνηκε ενδιαφέρον, μπήκα λοιπόν στον ιστότοπο του διαχειριστή του Ισπανικού συστήματος ηλεκτροδότησης, για να δω πώς ακριβώς θα γίνει αυτό. 

Ε, γέλασε κάθε πικραμένος! Ήταν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

     Πραγµατοποιήθηκε χθες το πρώτο τακτικό ∆.Σ. της νέας χρονιάς. Μιας χρονιάς που κορυφαίο γεγονός έχει τη διαπραγµάτευση για την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ και του Εσωτερικού Κανονισµού. Μιας ΕΣΣΕ που για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζοµένων πρέπει να έχει θετικό πρόσηµο.
    Έγινε ενηµέρωση στα µέλη του ∆.Σ. για την αναβολή της προγραµµατισµένης 5ης συνάντησης µε τους εκπροσώπους της Εταιρείας για..

Έως 24% Αύξηση της Παραγωγής των Βιοκαυσίμων Μέχρι το 2024

Από το energia.gr
Στην Ε.Ε. αποτελεί πλέον κατεύθυνση η στήριξη των βιοκαυσίμων και η οδηγία που εγκρίθηκε πριν δύο χρόνια κινείται σύμφωνα με αναλυτές προς τη σωστή κατεύθυνση, προωθώντας περισσότερο τα ανανεώσιμα καύσιμα σε αντίθεση με την παλιότερη οδηγία (2009) που κατηγορήθηκε ότι οδηγεί στην αποψίλωση των δασών. Το 2018 τα βιοκαύσιμα στις μεταφορές  παρείχαν το 93% όλων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Να σημειωθεί πως η ευρωπαϊκή οδηγία του 2009 έθετε..

Τι απαιτεί το πράσινο deal 1 τρισ δολ στις τιμές των CO2 - Η ανάλυση της Φ.Κουντούρη στο ISN

Από το worldenergynews.gr
Το Πράσινο Deal της Ευρώπης: Οδηγώντας τη μετάβαση στη βιωσιμότητα είναι ο τίτλος της εισήγησης της καθηγήτριας  και διευθύντριας του Ερευνητικού Εργαστηρίου ReSEES,  της Σχολή Οικονομικών Επιστημών Φοίβης Κουντούρη που παρουσιάσθηκε στους «Διαλόγους» στο Ίδρυμα Νιάρχος.
H κα Κουντούρη είναι Πρόεδρος της  Ευρωπαϊκή Ένωση Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Πόρων, Διευθύντρια του Κέντρου KIC για το κλίμα του ΕΙΤ - Ελλάδα, ATHENA RC και αντιπρόεδρος Δίκτυο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (SDSN) - Ελλάδα
Σύμφωνα με την παρουσίαση: