Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Major energy companies join forces to battle methane emissions

 


Scientific Aviation announced the launch of Project Falcon, a 6-month joint industry partner study that aims to determine the best way to deploy continuous methane monitoring technology that will allow energy companies to find, detect, and repair methane leaks faster.

Chevron, ConocoPhillips, Devon Energy, ExxonMobil, Pioneer Natural Resources, Shell and TRP Energy will test Scientific Aviation’s SOOFIE (Systematic Observations of Facility Intermittent Emissions) system, an affordable ground-based technology that measures methane..

Η πετρελαϊκή βιομηχανία γίνεται πράσινη - Τα σχέδια των BP, Exxon, Occidental



 Η αμερικανική ενεργειακή βιομηχανία κινείται πιο επιθετικά για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, ωθούμενη εν μέρει από μια νέα εστίαση των ΗΠΑ στο κλίμα και επίσης από τις επενδύσεις των ESG.

Η “πρασινοποίηση” της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου έχει πάρει γρήγορο μομέντουμ

Ο Dan Yergin, αντιπρόεδρος της IHS Markit, είπε ότι αποτελεί ένα σημαντικό σημείο καμπής για τον τομέα των ορυκτών καυσίμων, ο οποίος αναμένει μεγάλες..

Εναλλακτικός στον EastMed αγωγός για μεταφορά αερίου στην Ευρώπη

 


Η ενεργειακή “σκακιέρα” της ανατολικής Μεσογείου εμπεριέχει κινήσεις που αποκλείουν την Τουρκία από έργα με στόχο την εξαγωγή φυσικού αερίου προς την ευρωπαϊκή αγορά. Οι σχεδιασμοί για αγωγούς που γίνονται προωθούν τα στρατηγικά συμφέροντα των κρατών, που αντιδρούν στην τουρκική αναθεωρητική στρατηγική στην ανατολική Μεσόγειο. Αίγυπτος και Ισραήλ συμφώνησαν, στο πλαίσιο αυτό, να κατασκευάσουν έναν υπεράκτιο αγωγό φυσικού αερίου που θα συνδέει..

Εκτιμήσεις για «Πολύ Μικρή Άνοδο» της Μελλοντικής Παραγωγής Πετρελαίου στις ΗΠΑ

 




Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ πιθανότατα θα δει «πολύ μικρή ανάπτυξη» στο μέλλον αφού θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σταθερή το 2021, στα 11 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δήλωσε ο Scott Sheffield, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Pioneer Natural Resources Co, την Τρίτη στο συνέδριο CERAWeek που διοργανώνει η IHS Markit (από τα κορυφαία ενεργειακά συνέδρια). Η γενικότερη κρίση λόγω της πανδημίας μείωσε τη ζήτηση..