Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

No Comments...

Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας προς τον πρωθυπουργό για τον αγωγό ΤΑΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας προς τον πρωθυπουργό για τον αγωγό ΤΑΠ
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μέσω της οποίας ζητεί την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΠ, προκειμένου να μην περάσει μέσα από καλλιεργήσιμη γη και τα Τενάγη Φιλίππων, απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή...

Ο Παπαδημούλης «δίνει» Βαρδινογιάννη και Λάτση στην Κομισιόν για τα καύσιμα

Ο Παπαδημούλης «δίνει» Βαρδινογιάννη και Λάτση στην Κομισιόν για τα καύσιμα
Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε την Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με την ολιγοπωλιακή κατάσταση του κλάδου των καυσίμων και τη συγκεντρωτική θέση που κατέχουν σε αυτόν οι εταιρείες ΕΛΠΕ και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του, αφού μνημονεύει απάντηση της Κομισιόν σε προηγούμενη ερώτησή του για το επίπεδο του ανταγωνισμού στον κλάδο διύλισης καυσίμων, στην οποία επισημαίνεται ότι «η ελληνική αγορά καυσίμων είναι μάλλον συγκεντρωτική, με δύο καθετοποιημένες εταιρείες, όπου τα ΕΛ.ΠΕ και η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ έχουν δεσπόζοντα ρόλο», σημειώνει ότι η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει «επανειλημμένα προτείνει σε γνωμοδοτήσεις της (2007, 2008, 2012) μια σειρά από μέτρα που ενισχύουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου, όχι μόνο στην αγορά λιανικής και χονδρικής, αλλά και στον κλάδο της διύλισης, στον οποίο λειτουργούν μονάχα δύο επιχειρήσεις».

Συνεχίζοντας την ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από...

Εναλλακτικό καύσιμο στη ναυσιπλοΐα το φυσικό αέριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Εναλλακτικό καύσιμο στη ναυσιπλοΐα το φυσικό αέριο
Η ανάγκη χρήσης εναλλακτικών καυσίμων ως επιβεβλημένη λύση στην περιορισμένη ποσότητα μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως είναι το πετρέλαιο και κυρίως στην απόκριση των περιβαλλοντικών επιταγών για χρήση «οικολογικών» καυσίμων στρέφει όλους τους κλάδους των μεταφορών σε εναλλακτικές «πράσινες» λύσεις.

Μια τέτοια λύση αποτελεί το φυσικό αέριο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στον...

Αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είδαν την ατμόσφαιρα της Γης να κοκκινίζει


Ένα ακόμη εντυπωσιακό φαινόμενο κατέγραψαν με τις φωτογραφικές κάμερές τους οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Η έντονη δραστηριότητα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο Ήλιος είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν αλλεπάλληλες εκλάμψεις.

Αυτές οι εκλάμψεις δημιουργούν τι...

Δυσφορία από τη Socar για το μπλόκο στο ΔΕΣΦΑ


Την έντονη δυσφορία της εκφράζει η Socar για τις καθυστερήσεις στην υπόθεση του ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας», όπου τονίζεται ότι οι Αζέροι φαίνεται να προβληματίζονται για αν στο τέλος Αυγούστου θα ανανεώσουν την εγγυητική επιστολή, που έχουν καταθέσει για την αγορά της εταιρείας, αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Η πώληση έχει παγώσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, ενώ η Socar στα τέλη Φεβρουαρίου ανανέωσε για...

Κίνα: Προτιμά το ρωσικό πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Η Ρωσία ήταν η χώρα που προμήθευσε τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στην Κίνα το Μάιο, ξεπερνώντας στην κατάταξη τη Σαουδική Αραβία - η οποία, όμως, παραμένει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πρωτιά της Κίνας οφείλεται στις διμερείς οικονομικές συμφωνίες Ρωσίας-Κίνας, οι οποίες έχουν στόχο να ξεπεράσει η ασιατική υπερδύναμη τις ΗΠΑ στις εισαγωγές πετρελαίου.

Οι εξαγωγές από τη Σαουδική Αραβία προς την Κίνα βρίσκονται, μολαταύτα, στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας, την ώρα που οι αντίστοιχες εξαγωγές της Ρωσίας έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2010 έως σήμερα.

ΠΗΓΗ:emea.gr

Διαδήλωση για τους νεκρούς εργάτες στα ΕΛΠΕ

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ, 7 μμ
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ & ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ” ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συνάδελφοι, πέρασε ένας μήνας από το «ατύχημα» που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερεις από εμάς. Αντί όμως να δούμε να καταλογίζονται ευθύνες και να μπαίνουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή, η σιωπή τυλίγει το θέμα όπως το σάβανο τύλιξε τα ταξικά μας αδέλφια.

§Σιωπά η εργοδοσία γνωρίζοντας πως ο θάνατος των αδελφών μας...

Κέρδη 1% για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν και νέα υποχώρηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 63 cents ή 1% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 61,01 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν το υψηλότερο κλείσιμο από τις 10 Ιουνίου.
Το αργό Brent Αυγούστου κέρδισε 1,11 δολ. ή 1,8% στα 64,45 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Ιουνίου.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη για τα εμπορικά αποθέματα, με τους αναλυτές σε δημοσκόπηση της Platts να περιμένουν υποχώρηση των αποθεμάτων κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.


ΠΗΓΗ:capital.gr