Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Επιτέλους ας Ορίσουμε τα Θαλάσσια Σύνορά μας

Από το energia.gr
Με την Τουρκικά καθοδηγούμενη μεταναστευτική εισβολή να κυριαρχεί στην επικαιρότητα, η παράνομη και ιδιαίτερα προκλητική δραστηριότητα της γείτονος στο Αιγαίο τείνει να ξεχασθεί. Το φλέγον θέμα με τα θαλάσσια σύνορα της χώρας φαίνεται ότι δεν απασχολεί επαρκώς, ή και καθόλου, εάν κρίνουμε από την πλήρη ακινησία της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ. Η δε παράνομη-βάση του Διεθνούς Δικαίου- Τούρκο-Λιβυκή συμφωνία..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ 8 ΜΑΡΤΗ 2020

Από το poenergias.gr
Στις 8 Μάρτη του 1857 οι εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης αψηφώντας το φόβο και τις αντίξοες πολιτικοκοινωνικές συνθήκες τόλμησαν να βγουν στους δρόμους απαιτώντας μείωση των εξαντλητικών ωρών εργασίας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ίσα μεροκάματα και ίσα δικαιώματα με τους άνδρες σε όλους τους τομείς . Η εξέγερση αυτή πνίγηκε στο αίμα μετά από επίθεση της αστυνομίας .

Η 8 ΜΑΡΤΗ είναι ημέρα μνήμης αλλά και ημέρα..

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΚΕ-ΔΑ

Από το ekeda.gr
Στις 5 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε  το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Δυτικής Αττικής.

Το συνέδριό μας έγινε σε κλίμα πού αρμόζει σε εργατικά συνδικάτα.

Παρήχθη ουσιαστικός διάλογος, με γόνιμες ..

Όταν παραδώσαμε την ΑΟΖ μας στην Τουρκία – Ο μοιραίος ρόλος του πρέσβη Ιωάννη Τζούνη

Από το slpress.gr
Για να αντιληφθούμε καλύτερα τη σημερινή κατάσταση στα ανατολικά σύνορά μας πρέπει να ανατρέξουμε 40 χρόνια νωρίτερα στην δύσκολη περίοδο της δεκαετίας του 1970, όταν, ουσιαστικά, άρχισε η ελληνοτουρκική κρίση. Μάθαμε την αρχή του ελληνοτουρκικού δράματος από ένα διαβαθμισμένο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας. Την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έγινε μια συνάντηση του τότε γενικού διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννη Τζούνη με τον I.J.M. Sutherland*, πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα.

Σε αυτό το εμπιστευτικό έγγραφο..

Ζητάμε Ρήτρα Βιώσιμης Μετάβασης για τις λιγνιτικές περιοχές της χώρας

Τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την πορεία Απολιγνιτοποίησης και τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης παρουσίασε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος ενέργειας και περιβάλλοντος του κόμματος Γιώργος Αρβανιτίδης κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή.

Ο κ. Αρβανιτίδης υπενθύμισε, τρία στοιχεία για τα οποία η προοδευτική παράταξη, μίλησε πρώτη με τόλμη και θάρρος για το θέμα της Απολιγνιτοποίησης.

Στοιχείο πρώτο:

8 ΜΑΡΤΗ 2020 Η ΓΣΕΕ ΤΙΜΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Από το gsee.gr
Ακόμη και σήμερα που η γυναίκα έχει με αγώνες κατακτήσει νομοθετικά τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην απασχόληση, η οποία αποτελεί την οικονομική βάση της ισότητας και της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις της, είναι ακόμα διαρκής και επίκαιρη η ανάγκη να αποτραπούν οι αρνητικές δυνάμεις, οι διακρίσεις και οι συγκυρίες εκείνες που μπορούν να την καταδικάσουν στην επισφαλή εργασία, την άνιση αμοιβή, τη σωματική και πνευματική υπερκόπωση, την ανεργία και την περιθωριοποίηση.

Τα μηνύματα της ΓΣΕΕ είναι καθαρά και αποφασιστικά:

Από 1η Μαρτίου σε πλήρη ισχύ ο IMO 2020

Από το naftikachronika.gr
Οι κρατικές λιμενικές αρχές άρχισαν να εφαρμόζουν το όριο του θείου 2020 του IMO από την 1η Μαρτίου, επιβάλλοντας κυρώσεις στα πλοία που φέρουν καύσιμο με περιεκτικότητα σε θείο υψηλότερη από 0,5%, εκτός εάν το πλοίο διαθέτει σύστημα καθαρισμού καυσαερίων.

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο υπενθυμίζει στις διαχειρίστριες εταιρείες την επικείμενη απαγόρευση και θέτει εκ νέου το..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ