Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ρωσικό Κάλεσμα σε Σλοβακία να Συμμετάσχει στους Αγωγούς Nord Stream 2 και Turkish Stream

Από το energia.gr
Αμοιβαία επωφελείς λύσεις ως προς τη συμμετοχή της Σλοβακίας στα έργα κατασκευής των αγωγών Nord Stream-2 και Turkish Stream πρέπει να βρουν η Μόσχα και η Μπρατισλάβα, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σλοβάκο ομόλογο του, Πέτερ Πελεγκρίνι.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι..

EIA: Νέα απροσδόκητη άνοδος στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ - Πτώση πάνω από 4% για το αργό

Από το worldenergynews.gr
Tα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μια ακόμη μη αναμενόμενη άνοδο, με αποτέλεσμα οι τιμές πετρελαίου να μειωθούν κατά 4%, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος αυξήθηκαν περισσότερο από τα προβλεπόμενα.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 6,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 31 Μαΐου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες..

Απ' τις ΗΠΑ μέχρι την Κρήτη η "υπερθέρμανση του πλανήτη" ή "κλιματική αλλαγή" είναι σκέτη απάτη! Μέρος 2ο: Κρήτη.


Από το greeklignite.blogspot.com
"Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται" λέει η παροιμία. Είδαμε προχθές πώς διαψεύστηκαν παταγωδώς οι προβλέψεις για ξηρασία στις ΗΠΑ, σειρά έχει σήμερα η δική μας Κρήτη. Στο πιο πάνω διάγραμμα φαίνεται το ύψος βροχής στο αεροδρόμιο της Σούδας. Μια που στην Ελλάδα η έννοια "διαφάνεια" είναι κι αυτή εντελώς χρεοκοπημένη, τα στοιχεία προέρχονται απ' την ...Ιαπωνία, απ' το κρατικό Japan Meteorological Agency (JMA), που δίνει στοιχεία για πολλές περιοχές της Ευρώπης. Τα στοιχεία ξεκινούν τον Ιούλιο 1982, δυστυχώς ενδιάμεσα υπάρχει κενό, άγνωστο γιατί. 

Εκείνο που καταρχήν μας λέει το διάγραμμα είναι πως..

Σε χαμηλά 11μήνου η παραγωγή ρωσικού πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας τον περασμένο Μάιο διαμορφώθηκε στα 11,11 εκατ. βαρέλια, αντιπροσωπεύοντας τα χαμηλότερα επίπεδα των 11 τελευταίων μηνών, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η μείωση στην παραγωγή οφείλεται εν μέρει στο αναγκαστικό κλείσιμο του αγωγού Druzhba στην Ρωσία, μέσω του οποίου..

Την Παρασκευή η γενική συνέλευση μετόχων της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.»

Από το thebest.gr
Την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της θα πραγματοποιήσει η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.» την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 και ώρα 10:00 π,.μ στο Αμφιθέατρο της εταιρείας στον Ασπρόπυργο (17ο χλμ Εθν. Οδού Αθηνών- Κορίνθου, Ασπρόπυργος).

Κύπρος: Υπολογίζουν έσοδα 9,5 δισ. δολάρια από το κοίτασμα «Αφροδίτη»

Από το protothema.gr
Το ποσόν προκύπτει από το νέο συμβόλαιο αναλογικού καταμερισμού εσόδων που συμφωνήθηκε προκαταρκτικά μεταξύ της Κυπριακής κυβέρνησης και της κοινοπραξίας Noble-Shell-Delek και με μέση τιμή πετρελαίου στα 70 δολάρια το βαρέλι
Περίπου στα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζονται..

ΕΛΠΕ: Δωρεά Οχήματος στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος

Από το energypress.gr
Ένα σύγχρονο λεωφορείο 17 θέσεων, το οποίο θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών του "Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος", παρέδωσε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 28 Μαΐου 2019, στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Στην αγορά του λεωφορείου συνεισέφεραν..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


                                   Για ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και σκοπό έχει να υπενθυμίσει το καθήκον όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευθύνη για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Για εμάς στο Κίνημα Αλλαγής, η προστασία..

Απ' τις ΗΠΑ μέχρι την Κρήτη η "υπερθέρμανση του πλανήτη" ή "κλιματική αλλαγή" είναι σκέτη απάτη! Μέρος 1ο: ΗΠΑ.


Από το greeklignite.blogspot.com
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται" λέει η παροιμία. Τα προηγούμενα χρόνια μας έπρηξαν στην προπαγάνδα -και φυσικά συνεχίζουν να μας πρήζουν- πως επειδή "ο πλανήτης υπερθερμαίνεται" θα έχουμε αύξηση των περιόδων υψηλών θερμοκρασιών, περισσότερους καύσωνες, ξηρασίες, πυρκαγιές, κλπ. Επειδή πριν μερικούς μήνες στις ΗΠΑ είχαν τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, οι απατεώνες ξιφούλκησαν: "έτσι θα είναι το κλίμα εφεξής", "ο πλανήτης υπερθερμαίνεται", "να οι ξηρασίες, να και οι πυρκαγιές". Αλλά στις 27/5/2019 το Earth Observatory της ΝΑΣΑ έδωσε στη δημοσιότητα την..

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2019

Από το gsee.gr
Στο επίκεντρο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι επιπτώσεις αυτής, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής της.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ο μεγαλύτερος περιβαλλοντικός κίνδυνος για την υγεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάθε χρόνο προκαλεί ..

Ποια είναι η κυπριακή Blue Circle Engineering που αγόρασαν τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της “Blue Circle Engineering Ltd” ανακοίνωσε χθες ο Όμιλος ΕΛΠΕ, προχωρώντας έτσι σε μια κίνηση που εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου για ενίσχυση της παρουσίας του στην Κύπρο, που περιλαμβάνει νέες επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ κατά την τρέχουσα τριετία.

Ποια είναι η Blue Circle Engineering..

Mπόνους σε εργαζομένους στην σημερινή Γ.Σ. της Μotor Oil

Από το worldenergynews.gr
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της MOTOR OIL που μεταξύ άλλων έχει σαν θέμα την διανομή μπόνους 9 εκατ ευρώ σε εργαζομένους και μέλη του ΔΣ.

Πρόκειται για μια πολύ θετική πρωτοβουλία από την πλευρά της δίοικησης που ασκεί κοινωνική πολιτική αξιοποιώντας..

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!