Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ρωσία και ΟΠΕΚ σχεδιάζουν 20ετή πετρελαϊκή συμμαχία

Από το worldenergynews.gr
Ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία εργάζονται για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία συνεργασίας που θα αφορά τους  περιορισμούς στην προσφορά πετρελαίου, η οποία θα μπορούσε να επεκτείνει τον έλεγχο των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου από μεγάλους εξαγωγείς για πολλά χρόνια.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed bin Salman δήλωσε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΟ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση του «Μ.Ε.Σ.Α.» που επιχειρεί  να παρουσιάσει την προχθεσινή συνεδρίαση για την συγκρότηση σε σώμα του Σωματείου ως μια υπόθεση «υπόγειας» συναλλαγής με ρίζες σε ένα σκοτεινό παρελθόν προσπαθώντας να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις και «τεχνητή» ένταση στους εργαζομένους.

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων, αντί να ασχοληθούμε τις σοβαρές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση της Π.Ε.Π.Ε.Κ.Ο., να απαντήσουμε στην ανακοίνωση της παράταξης του «Μ.Ε.Σ.Α.» .

Η όλη διαδικασία που τηρήθηκε είχε..

Η διαμάχη Ρωσίας - Ουκρανίας για το φυσικό αέριο έχει χωρίσει σε δύο στρατόπεδα την ΕΕ

Από το bankingnews.gr
Η πρόσφατη διαμάχη για το φυσικό αέριο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας "φούντωσε" την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, βυθίστηκε στο χάος από το αρκτικό κρύο που έπληξε τη γηραιά ήπειρο και λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της δηλητηρίασης του πρωήν ρώσου πράκτορα στη Βρετανία, με το Ηνωμένο Βασίλειο να κατηγορεί την Μόσχα για την δηλητηρίαση.

O ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom, ο οποίος προμηθεύει περίπου το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που προμηθεύεται η  Ευρώπη, χρησιμοποιεί..

No comment


Goldman Sachs: Αρχίζει η «Χρυσή Εποχή» για τους «7» γίγαντες του πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου έχουν επιβιώσει από μια κρίση που… «άλλαξε τη ζωή τους» και είναι τώρα έτοιμες να αποκομίσουν τα οφέλη, επισημαίνει σε έκθεση της τη Δευτέρα 26/3/2018  η Goldman Sachs Group Inc.

Οι γίγαντες του πετρελαίου βρίσκονται πλέον σε ένα καλό σημείο με τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και το χαμηλό λειτουργικό κόστος να ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΛΠΕ

 

Κίνδυνος εκτροχιασμού του προγράμματος των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων – Τι ζητούν οι Θεσμοί, τι προωθεί η κυβέρνηση

Από το worldenergynews.gr
Σε σοβαρή καθυστέρηση βρίσκονται οι ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις, θέμα που απασχολεί κυβέρνηση και Θεσμούς καθώς δυσκολεύει την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. 

Οι Θεσμοί φέρονται να έχουν μεταφέρει τη δυσαρέσκειά τους στους αρμοδίους κυβερνητικούς αξιωματούχους για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ενώ σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη την περασμένη εβδομάδα ζήτησαν..

Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η παγκόσμια πολιτική για το πετρέλαιο

Από το insider.gr
Όλοι θυμόμαστε την εποχή όπου η τιμή του πετρελαίου είχε ξεπεράσει τα 100 δολάρια το βαρέλι όπως και την εποχή όπου η τιμή κατρακύλησε κάτω από τα 30 δολάρια (στις αρχές του 2016). Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) έχει λάβει μέτρα για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου (και των αποθεμάτων) προκειμένου να δοθεί ώθηση στην τιμή. Η συμφωνία μεταξύ..

Αποκλειστικό: ‘Εκθεση της Credit Suisse για OMV, “κόλαφος” για τα ΕΛΠΕ

Από το mikrometoxos.gr
Φίλοι μικρομέτοχοι, όσοι έχετε καλή μνήμη θα θυμάστε ότι το καλοκαίρι του 2016 που τα ΕΛΠΕ έπαιζαν περί τα 3.50€ λέγαμε πόσο βαθιά υποτιμημένη μετοχή είναι. Το χαρτί ξεκίνησε την άνοδό του, μόλις ο όμιλος Λάτση πήρε το 2% στα 3.50€ από την Πειραιώς. Μάλιστα τότε είχε βγάλει και ανακοίνωση ότι είχε αυξήσει το ποσοστό του κατά 4.48%.

Από τότε, η μετοχή έχει..