Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

"Αλλάζουν τα δεδομένα στην κυπριακή ΑΟΖ" Η ομαλοποίηση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας θα φέρει "δραματικές αλλαγές" , σύμφωνα με Ισραηλινό πολιτικό




Η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία θα φέρει "δραματικές αλλαγές" στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει στο CNN Turk ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Alon Liel, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής Κύπρου".

Την απάντηση αυτή έδωσε ο Ισραηλινός πολιτικός, ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο για το κατά πόσο το Ισραήλ σκοπεύει να διακόψει τη συνεργασία με την Κύπρο και να επιδιώξει τη συνεργασία της Άγκυρας στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αν και απέφυγε να τοποθετηθεί για το μέλλον των σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ, η τελική απάντηση του κ. Liel ήταν ότι "στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία". 

Νωρίτερα, σήμερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ζήτησε συγνώμη από τον Ταγίπ Ερντογάν για το θάνατο των εννέα ακτιβιστών το 201ο, στο πλοίο Μάβι Μαρμαρά του Στόλου της Ελευθερίας που έπλεε προς τη Γάζα. 
ΠΗΓΗ:news.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ




      
Συνάδελφοι

Όπως ήδη γνωρίζετε, η εταιρεία έχει προχωρήσει από 18/2/13 στην Καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του Εσωτερικού Κανονισμού.

Σχετικά με τον Κανονισμό, το Σωματείο μας απάντησε με Εξώδικη Δήλωση από 1/3/13, απορρίπτοντας το σκεπτικό της εταιρείας και θεωρώντας την καταγγελία παράνομη και καταχρηστική.

Σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 3 συναντήσεις με την εργοδοτική πλευρά, στις οποίες είχε την ευκαιρία να αναπτύξει εκτενώς τις προτάσεις της. Συνοψίζοντας αυτές, η εταιρεία ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ, μεσοσταθμικές μειώσεις μισθών της τάξης του 25%, πλήρη αλλαγή της σύμβασης προς ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο, «εξατομικευμένης» επιχειρησιακής σύμβασης, και ένταξη των εργαζομένων σε νέα μισθολογικά κλιμάκια.
Επιπρόσθετα, ζητάει μια μακροσκελή σειρά περικοπών παροχών και κατάργησης δικαιωμάτων.

Το σαρωτικό αυτό πλαίσιο της εταιρείας ουσιαστικά είναι απαγορευτικό για κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση από μέρους των εργαζομένων. Ξεχνώντας πολύ γρήγορα τα συνθήματα περί «ομιλικής κουλτούρας» και «ικανοποιητικών οικονομικών αποτελεσμάτων» του Ομίλου εν μέσω κρίσης, η εταιρεία επιτίθεται εφ’ όλης της ύλης στους εργαζομένους της ΕΚΟ – παρά το γεγονός ότι αυτοί ήδη αντιμετωπίζουν την αυξημένη φορολογία, τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, την ακρίβεια και όλα τα άλλα προβλήματα που έχει φορτώσει η κρίση στις οικογένειες τους.

Ως μια πρώτη απάντηση, απορρίπτουμε το σχέδιο της εργοδοσίας και καλούμε τους εργαζόμενους σε  προειδοποιητικές Στάσεις Εργασίας και Συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς:
·         Για τους εργαζόμενους στην Αττική: 3ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 27 Μαρτίου από 12:00 έως 15:00. Θα προηγηθεί συγκέντρωση στα Κεντρικά και θα ακολουθήσει συγκέντρωση στις 13:30 στην εγκατάσταση Σκαραμαγκά για όλους τους εργαζομένους σε εγκαταστάσεις της Αττικής.
·         Για τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη: 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 28 Μαρτίου 13:00 έως 16:00. Συγκέντρωση στην εγκατάσταση Αλέξανδρος στις 14:00.
·         Την Παρασκευή 29 Μαρτίου, κλιμάκιο του Σωματείου θα πραγματοποιήσει περιοδεία-ενημέρωση για τους εργαζόμενους στο Ηράκλειο Κρήτης.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Π.ΕΚΟ για την οποία έχετε ήδη ενημερωθεί.
Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.


ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ALPHA KAI ΠΕΙΡΑΙΩΣ! Λεηλασία και αρπαγή των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα με διαμεσολάβηση Α.Σαμαρά




To 10% του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα ήτοι 430 υποκαταστήματα και καταθέσεις άνω των 13 δισ. ευρώ, με υψηλή κερδοφορία "λεηλατούνται" από τους Έλληνες "αδελφούς" και η μεν Alpha Bank αναλαμβάνει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα η δε Τράπεζα Πειραιώς την Λαϊκή Τράπεζα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Κυπρίων βουλευτών στο κανάλι "Σίγμα" οτι "Η Ελλάδα προσπαθεί να βγαλει κέρδος απο την κατάσταση! Αντί για 2 δισ. ευρώ μας αρπάζουν τις τράπεζες κατ'έντολήν της Γερμανίας για 250 εκατ."

Θα εισπράξουν και "ζεστό" ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τον ELA (πέρα από όσα έχουν εισπράξει μέχρ στιγμής για να σταθούν όρθιες και να μην πτωχεύσουν οι ίδιες!) και έτσι οι τρεις κυπριακές τράπρζες (υπάρχει και η Ελληνική Τράπεζα που είναι η μικρότερη) χάνουν την πιο ανθούσα τραπεζική αγορά τους!

Το πιο φοβερό είναι ότι ο ανεκδιήγητος πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης φέρεται να ... ευχαρίστησε τον Α.Σαμαρά που λειτούργησε ως "κουμπάρο" (και φανταζόμαστε και τα "παρανυφάκια" που θα πλουτίσουν από το deal) για να καταλήξει σε δύο ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες το "φιλέτο" των τραπεζών στην Κύπρο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Λευκωσία και ενημέρωσε τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου, μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Τις ίδιες ευχαριστίες θα μπορούσε να είχε απευθύνει και ο Ν.Σαμψών στον Δ.Ιωαννίδη το 1974, αλλά δεν πρόλαβε...

Βέβαια να πούμε ότι αυτό είναι θεωρητικό ακόμα, καθώς πρέπει να συναινέσουν και τα ίδια τα τραπεζικά ιδρύματα, αφού οι εν Ελλάδι κυπριακές τάπεζες είναι υποκαταστήματα των κυπριακών και όχι ανεξάρτητα τραπεζικά ιδρύματα.

Που σημαίνει ότι τυχόν κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών (κάτι που εμείς αποκλείουμε 100% για διάφορους λόγους) θα μπορούσε να συμπαρασύρει και τις εδώ τράπεζες αντίθετα με ότι έλεγε ο ΥΠΟΙΚ Γ.Στουρνάρας. Η ουσία είναι ότι η Αθήνα λειυοργεί ως "μακρύ χέρι" του Βερολίνου....

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΤΟ ΕΚΕ-ΔΑ καταγγέλλει την πολιτική εργολαβοποίησης του ΤΙΤΑΝ Καμαρίου.




Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής καταγγέλλει έντονα τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη για άλλη μια φορά στο Θριάσιο Πεδίο.

Καταρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.

Άλλος ένας εργαζόμενος πλήρωσε σήμερα με τη ζωή του τις πολιτικές της μείωσης του κόστους μέσω της εργολαβοποίησης εργασιών ιδιαίτερα εξειδικευμένων και επικίνδυνων.

Άλλη μια θυσία στο βωμό του κέρδους.

Συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Καμαρίου ένας συνάδελφος έχασε τη ζωή του από ρεύμα υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια εργασιών σε υποσταθμό.

Καλούμε την εταιρεία ΤΙΤΑΝ που διατείνεται πως η υγιεινή και ασφάλεια είναι πρώτιστο μέλημά της να αναλογιστεί τις ευθύνες της και επανεξετάσει άμεσα τις πολιτικές της που αφορούν σε μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Καλούμε το ΚΕΠΕΚ να επιληφθεί άμεσα για το συγκεκριμένο ατύχημα και να καταλογίσει τις ευθύνες που αναμφισβήτητα υπάρχουν στους αρμόδιους.

Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση να θωρακίσει αυστηρά το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά σε συνθήκες ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ώστε να πάψουν να το εκμεταλλεύονται οι επιχειρήσεις για να κερδίζουν αγνοώντας παντελώς το κόστος της ανθρώπινης ζωής, το οποίο δεν μπορεί να μπαίνει σε καμία λογιστική πολιτική.

Σε κάθε περίπτωση το συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής θα αντιδράσει άμεσα και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συνεχείς και καθημερινούς ελέγχους των αρμόδιων φορέων στις βιομηχανίες της περιοχής και η αντίδραση θα είναι δυναμική 
ΠΗΓΗ:ekeda.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ




Καλούνται τα μέλη του Σωματείου στην Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 και ώρα 11.00, σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Νοβοτέλ (Μιχαήλ Βόδα 4-6 Αθήνα, πλησίον στάσης Μετρό Μεταξουργείο).
Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

1.     Διοικητικός Απολογισμός 2012 – Πρόγραμμα Δράσης 2013

2.     Οικονομικός Απολογισμός 2012 – Έκθεση Εξελεγκτικής
        Επιτροπής – Προϋπολογισμός 2013

3.     Ενημέρωση Εκπροσώπων Εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΚΟ

4.     Απολογισμός Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας

5.     Διαπραγμάτευση Νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης
        Εργασίας

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΑΡΣΑ !...




'Οταν αποχωρούσε από την Καγκελαρία στις αρχές της δεκαετίας του 1890 ο Σιδηρούς Καγκελάριος Μπίσμαρκ είχε ολοκληρώσει μια πρωτοφανή στα διπλωματικά χρονικά ισορροπία: Το Βερολίνο διατηρούσε προνομιακές ειδικές σχέσεις συνεργασίας με όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης, έχοντας τον ρόλο και του εγγυητή της ειρήνης και του έντιμου μεσολαβητή και ταυτόχρονα διασφάλιζε την προληπτική αποτροπή κάθε αντιγερμανικής συσπείρωσης.

Μέσα σε λίγα χρόνια, οι διάδοχοι του Μπίσμαρκ, πολιτικές μετριότητες που κανείς δεν θυμάται τα ονόματά τους -Καπρίβι, Χοχενλόε, Μπίλοφ και Μπέτμαν Χόλβεγκ-, τα τίναξαν όλα στον αέρα: Δεν ανανέωσαν τη Συνθήκη Φιλίας με τη Ρωσία, εξαγρίωσαν τη Βρετανία με το πρόγραμμα ναυτικών εξοπλισμών και έφεραν τις δύο αυτές χώρες στο πλευρό της Γαλλίας.

Ολα τα παραπάνω έγιναν μέσα σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων και εδώ έγκειται η διαφορά στη μεγάλη ανατροπή που προκάλεσε η Μέρκελ, καθώς δεν χρειάσθηκαν παραπάνω από τρία χρόνια διαχείρισης στην κρίση της Ευρωζώνης για να καταγραφούν κοσμογονικές αλλαγές :

Πρώτον, η σύγκρουση Βερολίνου - Ουάσιγκτον στη διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης απονεύρωσε τη διατλαντική σχέση, ακύρωσε το ΝΑΤΟ και κατέστησε τη Γερμανία την υπ' αριθμόν μία απειλή για τη σταθερή επιστροφή των ΗΠΑ στην ανάπτυξη.

Δεύτερον, η πολιτική του Βερολίνου απέναντι στον Νότο της Ευρωζώνης επαναχάραξε μια διαχωριστική γραμμή στη Γηραιά Ηπειρο, με την ακύρωση στην πράξη της πορείας από την Πτώση του Τείχους τον Νοέμβριο του 1989 μέχρι την πλήρη ένταξη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στην Ε.Ε. τον Δεκέμβριο του 2002 στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης.

Τρίτον, η απόφαση του Eurogroup τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου είναι η πρώτη σοβαρή αντιπαράθεση Μόσχας - Βερολίνου μετά την ιστορική συνάντηση του Ιουλίου του 1990 στον Καύκασο των Κολ - Γκορμπατσόφ, που άνοιξε τον δρόμο στη συγκρότηση ενιαίας Γερμανίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιους και πόσους θα προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών


Ποιους και πόσους θα προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών

Δεν είναι πρόωρο Πρωταπριλιάτικο ψέμα. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη (1Κ/2013) για την πρόσληψη 186 υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο υπουργείο Οικονομικών. Οι προσλήψεις θα γίνουν με μόρια ενώ προθεσμία υποβολής των (ηλεκτρονικών) αιτήσεων, ξεκινάει στις 3 Απριλίου. Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη, το σύστημα μοριοδότησης και πως «μοιράζονται» οι θέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή «Online Υπηρεσίες» -> «Αίτηση Συμμετοχής». Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 3 Απριλίου 2013 ημέρα Τετάρτη και λήγει με την πάροδο της 17ης Απριλίου 2013, ημέρας Τετάρτης.
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2013
Κατηγορία Π.Ε.
Τ.Θ. 14.308
Τ.Κ. 115.10
ΑΘΗΝΑ
Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 22ας Απριλίου 2013, ημέρας Δευτέρας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη είναι να διαθέτει ο ενδιαφερόμενος ένα από τα πτυχία πανεπιστημίου που αναφέρονται στην προκήρυξη. Οι 186 θέσεις, μοιράζονται ως εξής:
60 θέσεις αφορούν σε πτυχιούχους νομικής. Εξ’ αυτών, 12 θα είναι πολύτεκνοι και έξι τρίτεκνοι
126 θέσεις αφορούν σε πτυχιούχους οικονομικής κατεύθυνσης. Εξ’ αυτών, 37 θα είναι πολύτεκνοι και 18 τρίτεκνοι
Όσον αφορά στα μόρια:
Ο βαθμός του πτυχίου, πολλαπλασιάζεται επί 110
Ο δεύτερος τίτλος σπουδών σε συναφές αντικείμενο μοριοδοτείται με 150 μόρια.
400 μόρια δίδονται για το διδακτορικό στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο και 200 για το διδακτορικό σε άλλο γνωστικό αντικείμενο
Το μεταπτυχιακό στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο παίρνει 200 μόρια και σε άλλο γνωστικό αντικείμενο 100 μόρια.
Λαμβάνεται υπόψη και η προϋπηρεσία η οποία μοριοδοτείται με 7 μόρια ανά μήνα και μέγιστο όριο τους 60 μήνες.
Άριστη γνώση της ξένης γλώσσας παίρνει 70 μόρια, πολύ καλή 50 μόρια και καλή γνώση 30 μόρια.
Για να δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ της προκήρυξης κάντε κλικ εδώ.
  
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δελτίο Τύπου - Έναρξη εργασιών του 35ου Συνέδριου της ΓΣΕΕ




Ξεκίνησε σήμερα το 35ο Τακτικό Πανεργατικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ το οποίο διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη.
Η επίσημη έναρξη των εργασιών έγινε από την Γενική Γραμματέα της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Sharan Burrow. Όπως είναι γνωστό η ΔΣΣ εκπροσωπεί 174 εκατ. εργαζόμενους από 156 χώρες και 315 οργανώσεις-μέλη.

Η κα Burrowεπεσήμανε ότι το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα επέδειξε δύναμη και πρωτοπορία κατά την φρικτή περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα κάτι που αποτελεί  πηγή έμπνευσης για όλους. Η Γενική Γραμματέας της ΔΣΣ τόνισε ότι η ανισότητα και η αγριότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών εκφράστηκαν με μια άνευ προηγουμένου αμφισβήτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και της κοινωνικής προστασίας.

Στο 35ο Τακτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ μετέχουν συνολικά 430 σύνεδροι από 130 δευτεροβάθμιες οργανώσεις και  26 διεθνείς αντιπροσωπείες από 12 χώρες.

Στην έναρξη του Συνεδρίου τιμήθηκε η θρακιώτισα Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή για τη σημαντική της προσφορά στον αθλητισμό και στην κοινωνία.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν αύριο με ομιλίες εκπροσώπων κομμάτων, της Γενικής Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων BernadetteSėgol, ενώ κυρίως θα συζητηθούν ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης της ΓΣΕΕ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο). 
ΠΗΓΗ:.gsee.g

Με χαιρετισμούς εκπροσώπων των κομμάτων ανοίγει σε λίγο τις εργασίες του το 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή με τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας 45μελούς διοίκησης της συνομοσπονδίας.




Το παρασκήνιο είναι έντονο στο περιθώριο του συνεδρίου και εκδηλώνεται στις συνδικαλιστικές παρατάξεις μεταξύ των τριών ξενοδοχείων όπου έχουν διαμοιραστεί οι σύνεδροι.

Ξύλο στη ΔΑΚΕ

Το βράδυ της Πέμπτης σε σύσκεψη της συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΑΚΕ ήρθαν στα χέρια ο πρόεδρος της παράταξης Νίκος Κιουτσούκης με στελέχη που ζητούσαν το ψηφοδέλτιο που θα καταρτιστεί να είναι ανοιχτό προκειμένου να θέτει υποψηφιότητα όποιος θέλει. Ο κ.Κιουτσούκης δεν το δέχτηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαπληκτισμοί και να έρθουν στα χέρια.

Στο εσωτερικό της συγκεκριμένη παράταξη εκδηλώνονται τρεις τάσεις: η αντιμνημονιακή που εκφράζεται από τον γραμματέα της παράταξης κ. Κιουτσούκη, η κομματική που εκφράζεται από τη γραμματεία του συνδικαλιστικού της γραμματείας και τον Φίλιππα Ταυρή, ενώ μεγάλη είναι και η επιρροή του πρώην στελέχους της παράταξης και νυν ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη.

Διεργασίες και στην ΠΑΣΚΕ

Προβλήματα υπάρχουν και στην ΠΑΣΚΕ μετά τη διάσπαση της παράταξης και τη δημιουργία του ΕΜΕΙΣ από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο, την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στάβη Σαλουφάκου και τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτό, οι οποίοι θα επιχερήσουν να εκλέξουν στη νέα διοίκηση 4-5 μέλη. 
ΠΗΓΗ:enet.gr

ΕΠΑ Θεσσαλονίκης: Η Τιμή του Φυσικού Αερίου για τον Μάρτιο




Η τιμή του φυσικού αερίου για το Μάρτιο 2013 διαμορφώνεται σε 0,807€/m3 (0,072 €/kWh) για την κατηγορία κατανάλωσης Τ2 – Αυτόνομη / Ανεξάρτητη Θέρμανση και 0,828€/m3 (0,074 €/kWh) για την κατηγορία κατανάλωσης Τ3 – Επαγγελματική χρήση/ Κεντρική θέρμανση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
Στις ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ.
Η ΕΠΑ προσθέτει ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης για την μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για τις 2 πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου,η εξοικονόμηση που προσφέρει το φυσικό αέριο συγκριτικά με το πετρέλαιο θέρμανσης υπερβαίνει το 36,7% (για Τ2 και Τ3) καθώς η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για τις δύο (2) εβδομάδες του Μαρτίου είναι 1,307 €/lt*.
* Η εξοικονόμηση του φυσικού αερίου έχει υπολογιστεί σε m3και οι τιμές πετρελαίου θέρμανσης είναι σύμφωνα με τα στοιχεία τουΥπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΕΚΟ: Κανονικά ο Εφοδιασμός των Πρατηρίων στην Κύπρο




Κανονικά γίνεται ο εφοδιασμός των πρατηρίων της ΕΚΟ στην Κύπρο, αναφέρουν πηγές της διοίκησης του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., ενώ τα πρατήρια της εταιρείας συνεχίζουν να δέχονται πιστωτικές κάρτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρά τα προβλήματα που προκαλεί το κλείσιμο των κυπριακών τραπεζών, η εταιρεία μπορεί να εκτελωνίζει καύσιμα και να εξυπηρετεί τους καταναλωτές, έχοντας την στήριξη της μητρικής της εταιρείας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΟ κατέχει μερίδιο 32,5% στην κυπριακή αγορά καυσίμων, ενώ ελέγχει 83 πρατήρια και 25 σημεία πώλησης πετρελαίου σε αγροτικές περιοχές της Κύπρου.

Ο εφοδιασμός των πρατηρίων της ΕΚΟ γίνεται μέσω των 19 ιδιόκτητων δεξαμενών καυσίμων στη Λάρνακα. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ!!!!!!! Μετεωρίτης Θα Κτυπήσει Τη Γη Τις Επόμενες 7 Ημέρες;



Μετεωρίτης Θα Κτυπήσει Τη Γη Τις Επόμενες 7 Ημέρες;
   Απειλή από το διάστημα: Θα μπορούσε ένας αστεροειδής  να χτυπήσει 
τη Γη στις επόμενες 7 ημέρες;
"Το όνομά μου είναι  Raymond και είμαι ένας επιστήμονας που εργάζεται για τα τμήματα της αστρονομίας σε όλο τον κόσμο, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είμαι θεωρητικός συνωμοσίας, δεν είμαι ένας από εκείνους που πιστεύουν ότι `η προσελήνωση ήταν όλα μια προσομοίωση ή ότι ο " Nibiru θα χτυπήσει το έδαφος  το 2012 .. `. Κοιτάζω τα γεγονότα.
Ωστόσο, πριν από λίγες εβδομάδες, ένας αστεροειδής με πλάτος 18 μέτρα (βάρους 17 τόνων) εξερράγη πάνω από  ρωσική πόλη. Αλλά ξέρετε τι θα έκανε αν είχε επιπτώσεις στο έδαφος; Θα σκότωνε πολλές χιλιάδες ανθρώπους. 
Τα κρουστικά κύματα από την έκρηξη είχαν επίπτωση σε χιλιάδες κόσμο, μίλια μακριά. Αυτό δεν είναι μια θεωρία ή υπόθεση, αυτό έγινε ...  αυτό το είδαμε όλοι.
Απειλή από το διάστημα: ένας αστεροειδής θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη στις επόμενες 7 ημέρες;
Ο μετεωρίτης που έπεσε στη Ρωσία ήταν μέρος ενός μεγάλου αριθμού παρόμοιων αντικείμενων από την ζώνη των αστεροειδών. 
Τώρα το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει και ένας άλλος που δεν είχε εντοπιστεί πρόσφατα, γιατί δεν είμασταν σε θέση να προσδιορίσουμε την ακριβή πορεία του και δεν θέλαμε να τρομάξουμε τους ανθρώπους. 
                           
                 
             
Αυτό το αντικείμενο, με μέγεθος  μισό μίλι, οδεύει προς τη Γη και θα μπορούσε να χτυπήσει τον Καναδά ή το Μεξικό στις επόμενες 7 ημέρες. Η ακριβής ώρα και ημέρα της αναμενόμενης πρόσκρουσης θα προστεθούν αργότερα.Αυτό θα είναι ένα γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια έκρηξη που θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους.
Ακόμα και όταν άκουσα την είδηση ​​δεν πίστεψα. Επέμεινα  να δω ένα αντίγραφο, και ζήτησα από τους συναδέλφους να υπολογίσουν εκ νέου τα πάντα, επανεξετάζοντας την τροχιά του αστεροειδή. Οι υπολογισμοί είναι δυστυχώς σωστοί. Λυπάμαι πραγματικά ... "
Από segnidalcielo
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 
ΠΗΓΗ:anekshghtakaiapokryfa.blogspot.gr

Το μέτρο της φορολόγησης των καταθέσεων επεκτείνεται στην ευρωζώνη. Φόρος και στις ισπανικές καταθέσεις !!!


Expqnsion-21032013
Όπως αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα Expansion, ο Ισπανός υπουργός οικονομίας Κ. Μοντόρο δήλωσε χθες ότι θα επιβληθεί ένας χαμηλός φόρος στις καταθέσεις των ισπανικών τραπεζών.

Το ποσοστό του φόρου θα είναι κάπου μεταξύ του 0,1 και του 0,2% των καταθέσεων και αναμένεται να συγκεντρώσει ένα ποσό περί τα 1,5 με 3 δισ. ευρώ. Το τρέχον ύψος των ισπανικών καταθέσεων είναι περίπου 1,5 τρισ. και το μέτρο θα εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Το αστείο της ημέρας: Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Τρισέ το 2008 για την ένταξη της Κύπρου στο ευρώ…

cyprus_trichet1 
18 Ιανουαρίου 2008, Ζαν Κλοντ Τρισέ: “Για μια μικρή, ανοιχτή οικονομία όπως αυτή της Κύπρου, η υιοθέτηση του €υρώ της παρέχει προστασία από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική αναταραχή” !!!
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΤO VETO THΣ ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ Μόσχα: "Ναι" στην επιμήκυνση - Αρνήθηκε ο Μ.Σαρρής την πρόταση της Gazprombank




Αποδέχθηκε η Μόσχα να επιμηκυνθεί χρονικά η αποπληρωμή του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ και σε δεύτερη φάση θα συζητηθεί και το επιτόκιο προκειμένου να βοηθηθεί η Κύπρος.

Αυτό ήταν το πρώτο ουσιαστικό αποτέλεσμα των επαφών του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στην Μόσχα και ... βλέπουμε μελλοντικά καθώς στην Μόσχα θεωρούν ότι σύντομα μπορεί να μην υπάρχει εμπόδιο της ευρωζώνης για να προχωρήσουν σε δανειοδότηση της Κύπρου.

Λόγω του υψηλού ελλείμματος της χώρας και της απόρριψης από την τρόικα νέου διακρατικού δανεισμού ήταν αδύνατη η χορήγηση νέου δανείου στην παρούσα φάση.

Από την άλλη πλευρά ο Μ.Σαρρής αρνήθηκε την συμφωνία με την Gazprombank η οποία θα διέσωζε χωρίς δάνειο την Κύπρο, άρα δεν χρειαζόταν η έγκριση από την Eurogroup.

Η αποδοχή της πρόταση θα είχε ως αποτέλεσμα μια εμπορική συμφωνία για κατασκευή-διαχείριση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Μαρί και την εκχώρηση εκμετάλλευσης σειράς ενεργειακών πεδίων-βυθοτεμαχίων στην ΑΟΖ.

Για το αποτέλεσμα των επαφών του στη Μόσχα ο Μ.Σαρρής ενημέρωσε νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Να σημειώσουμε ότι το κλίμα στην αρχή ήταν πολύ άσχημο στην Μόσχα κατά του υπουργού Οικονομικών (βελτιώθηκε στην συνέχεια όσο προχωρούσαν οι συζητήσεις) ενώ η συμμετοχή της Κύπρου με απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, στο ΝΑΤΟϊκό μηχανισμό PfP έχει δημιουργήσει μείζονα πολιτικά προβλήματα στις σχέσεις Μόσχας-Λευκωσίας.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

«Αττίλας 3 χτυπά την Κύπρο»




  Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε  την κατάσταση που βιώνει ο Κυπριακός λαός, «Αττίλα του οικονομικού ολοκληρωτισμού», ανοίγοντας τις εργασίες του 35ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας στην Αλεξανδρούπολη.

  Ο Γιάννης Παναγόπουλος, υπό το βάρος των εξελίξεων, σε Κύπρο αλλά και Ελλάδα ξεκαθάρισε ότι οι λαοί δεν εκβιάζονται, καμία κοινωνία δεν μπορεί να αποδεχθεί τη βίαιη επιβολή εξαθλίωσης και εθνικής υποτέλειας. Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας, οι εξελίξεις στην Μεγαλόνησο καταδεικνύουν το αδιέξοδο των νεοφιλελεύθερων εμμονών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Παράλληλα βέβαια, με την χρεωκοπία των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, ο Γ. Παναγόπουλος επεσήμανε τον κίνδυνο γενικότερης αποσταθεροποίησης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση των λαών και την εθνική υποτέλεια.

  Οι επιθέσεις στα εργασιακά, τις συμβάσεις και το ασφαλιστικό που δέχονται οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα πρέπει να χαλυβδώσουν όλους τους λαούς της Ευρώπης, προκειμένου να ανακόψουν την επίθεση, δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Σάραν Μπάροου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr