Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ




Μείωση κατέγραψαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και αφορούν την περασμένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1,314 εκατ. βαρέλια στα 382,661 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,476 εκατ. βαρέλια στα 222,832 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 2 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, μειώθηκαν κατά 0,672 εκατ. βαρέλια στα 119,765 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 0,9 εκατ. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Πρόεδρος ΣΕΒ: Ο χρόνος τελείωσε




Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, κ. Δ. Δασκαλόπουλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο ανέφερε πως«Είναι καιρός να καταλάβει η Ελλάδα ότι ο χρόνος τελείωσε. Η Ευρώπη μπορεί να βρει τον δρόμο της για την πραγματική ένωση, αλλά μπορεί και να μην το βρει. Κανείς δεν γνωρίζει. Στη διαδικασία αυτή οι αδύναμοι θα υποφέρουν πιο πολύ, οι φτωχοί θα φτωχύνουν ακόμη περισσότερο. Δεν μπορούμε να αναδεχθούμε αυτό το ρίσκο».και πρόσθεσε: «Οι δικές μας καθυστερήσεις, οι ευρωπαϊκές αμφιθυμίες και η άτεγκτη λογική των αγορών δεν μας αφήνουν περιθώριο: ή προχωρούμε άμεσα και ριζοσπαστικά στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας και κοινωνίας μας ή θα περάσουμε στην κατηγορία των "αποτυχημένων κρατών"».

Μιλώντας σε εκδήλωση της Eurobank σήμερα για την παρουσίαση ηλεκτρονικής πύλης προώθησης των εξαγωγών ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε ότι η εμμονή στη μονομερή λιτότητα πέρασε στο επόμενο στάδιο της μονομερούς αυθαίρετης αλλαγής των κανόνων, με βάση όχι το καλό των πολιτών, αλλά την ιδεοληψία.

Μετά από πέντε χρόνια σκληρών προσπαθειών βρισκόμαστε πίσω στην ίδια αφετηρία, όπου όλα παίζονται, πρόσθεσε. «O προαναγγελθείς πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει -το πεδίο μάχης έχει αλλάξει μόνο- και το ευρώ που γνωρίζουμε είναι το πρώτο του θύμα», είπε μεταξύ άλλων.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο για την Ελλάδα να αναγνωρίσει ότι η περίφημη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έχει πολύ περιορισμένα όρια και ενέχει ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο για την Ελλάδα να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει το δικό της σχέδιο εξόδου από την κρίση και εκσυγχρονισμού της οικονομίας της -πέρα από την όποια τρόικα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΝΑΥΑΡΧΟΣ Τ.ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ «Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να επέμβει στην Συρία»




Ο ανώτατος διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ κάνει σχεδιασμούς έκτακτης ανάγκης για μια πιθανή στρατιωτική παρουσία της στη Συρία και πως είναι έτοιμοι για εμπλοκή σε περίπτωση που τους ζητηθεί να το κάνουν όπως έγινε στην περίπτωση της Λιβύης» αναφέρει το trt Haber.

Ο ναύαρχος Σταυρίδης κατέθεσε στην Επιτροπή άμυνας  της Αμερικανικής Γερουσίας και απαντώντας στην ερώτηση του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή Τζον Μακέιν, «αν το ΝΑΤΟ κάνει στρατιωτικό σχεδιασμό για καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στη Συρία», ο Σταυρίδης είπε τα εξής:

«Ναι. Εξετάζουμε ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών επιλογών και είμαστε έτοιμοι να εμπλακούμε σε περίπτωση που ζητηθεί, όπως έγινε στη Λιβύη».

Ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης ανέφερε επίσης ότι «οι χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εξετάζουν ενεργά την επιλογή προσφοράς βοήθειας στην αντιπολίτευση με έναν τρόπο που να σπάσει τον φαύλο κύκλο που βιώνεται στη Συρία, υπενθυμίζοντας ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη και των 28 μελών της Συμμαχίας καθώς και απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να μπορέσει το ΝΑΤΟ να αναλάβει στρατιωτικό ρόλο στη Συρία».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Παραιτηθείτε κύριοι


Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Γιάννη Στουρνάρα

“ Στο τελευταίο Eurogroup το καταστροφικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες το θλιβερό δίδυμο Σαμαρά - Στουρνάρα διάλεξαν στρατόπεδο: Το στρατόπεδο της Γερμανίας και όχι εκείνο της Κύπρου ”

Η Κύπρος είπε το περήφανο ΟΧΙ στα αρπακτικά της Γερμανίας και της ληστρικής συμμορίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και των δανειστών και τελικά δεν καταστράφηκε, ακόμη τουλάχιστον, μετά την καταψήφιση της αισχρής απόφασης του Eurogroup για το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων. 

Οι απειλές περί άτακτης χρεοκοπίας δεν πτόησαν τη μικρή Κύπρο και έτσι το μικρό κυπριακό κοινοβούλιο απέρριψε την εξωφρενική και καταστροφική πρόταση του Eurogroup.  Μάλιστα μετά την απόρριψη του σχετικού νομοσχεδίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε, ότι εντός των καθορισμένων ορίων, θα συνεχίσει την ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών. 

Ας πάμε λίγους μήνες πριν, στις δύο εκλογικές μάχες που διεξήχθησαν στην Ελλάδα. Τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης των Μερκελιστών και οι υποτελείς στο Βερολίνο αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, όπως επίσης οι ντόπιοι τραπεζοκράτες, η διαπλοκή, η μιντιοκρατία, οι εκπρόσωποι του εφοπλιστικού λόμπι και οι εγχώριοι Γερμανοτσολιάδες  υλοποιούσαν το απόλυτο σχέδιο κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού και υφαρπαγής της ψήφου του εκλογικού σώματος. 

Κραύγαζαν ότι η Ελλάδα θα καταστραφεί, ότι θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης, ότι θα χρεοκοπήσει αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα αυτά για να συγκροτήσουν και να σχηματίσουν τον κυβερνητικό μηχανισμό παρωδία και διευκολύνουν την ολοκληρωτική εφόρμηση του γερμανικού παράγοντα στην χώρα μας, την μετατροπή της Ελλάδας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη και εργασιακό κάτεργο, την μετατροπή των Ελλήνων σε σκλάβους, αλλά και για να ολοκληρώσουν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο Δ΄ Ράιχ. Τελικά είναι εκείνοι, οι οποίοι κατέστρεψαν τους ομολογιούχους, που εξαθλιώνουν τους Έλληνες, που ξεπουλάν τον εθνικό πλούτο και τη δημόσια περιουσία, που παίρνουν τα σπίτια από τους Έλληνες και τους φτωχοποιούν και όχι ... οι κομμουνιστές. 

Στο τελευταίο Eurogroup το θλιβερό και καταστροφικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες δίδυμο Σαμαρά - Στουρνάρα, σε συνεργασία βέβαια με τον δεξιό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τελικά εσύρθη στο ΟΧΙ κατόπιν της σκληρής αντιπολίτευσης που δέχθηκε, διάλεξαν στρατόπεδο: Το στρατόπεδο της Γερμανίας και όχι εκείνο της Κύπρου. Πρόδωσαν την Κύπρο και το λαό της, αλλά και για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι είναι αναξιόπιστοι και ότι εμπαίζουν τον ελληνικό λαό. 

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, για τον οποίο η ελληνική ιστορία επιφυλάσσει μια θέση στις πιο μαύρες σελίδες της, ένας εκ των αρχιτεκτόνων της καταστροφικής, όπως εξελίσσεται, ένταξης της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση, ο άνθρωπος των τραπεζών και του γερμανικού οικονομικού κατεστημένου, χωρίς ντροπή και χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας, δήλωσε ότι η απόφαση του Eurogroup ήταν η λιγότερο κακή για τον κυπριακό λαό.

Από κοντά και ο γερμανόφιλος και μερκελιστής πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνεργάτες του οποίου διαρρέουν τώρα τη δυσφορία του για τους χειρισμούς του Κυπρίου Προέδρου, αφουγκραζόμενοι την γενική κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας.

Η Κύπρος έστειλε ένα ακόμη μήνυμα: Κύριε Σαμαρά και Στουρνάρα, κύριοι Μερκελιστές της κυβέρνησης: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση, η οποία θα λειτουργεί και θα δρα υπέρ των συμφερόντων του λαού της και υπέρ των εθνικών συμφερόντων. 

Ο χρόνος ήδη μετράει αντίστροφα ... 
ΠΗΓΗ:periodista.gr

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Στριπ-τιζ στο γερμανικό "πλυντήριο" του Παναμά




Στριπ-τιζ κάνουν τα κυπριακά ΜΜΕ στην "αθώα" Γερμανία της Α.Μέρκελ που ξεπλένει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στον ... Παναμά.

Mε τίτλο «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω» τα κυπριακά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι οι φοροφυγάδες και οι "λαδιάρηδες" πολιτικοί της Γερμανίας (αναφέρουν τους επιχειρηματίες με στενές σχέσεις με το πολιτικό κατεστημένο Πόρσε, Γιάκομπ και Κουάντ).

«Άνω του 50% των ξένων επενδύσεων είναι αφορολόγητο», επισημαίνει στην εφημερίδα ο ειδικός στα θέματα φορολογίας Μάρκους Μάιντσερ και τονίζει ότι ο ίδιος δεν μπορεί να σκεφτεί νόμιμο λόγο που θα οδηγούσε κάποιον ο οποίος ζει και εργάζεται στην Γερμανία να διατηρεί εταιρεία offshore στον Παναμά, όπως γράφει το Sigmalive.

Οι οικογένειες Πόρσε και Πίεχ, με συμμετοχή στην ιδιοκτησία του Ομίλου Volkswagen, ο εκδότης Χούμπερτ Μπούρντα και η πλουσιότερη γυναίκα της Γερμανίας Σίλβια Κουάντ πρωταγωνιστούν σε "ξέπλυμα" μέσω off-shore εταιρειών.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων





Α. Στο πλαίσιο του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», το ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. έχει αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων», στην οποία εντάσσεται το Υποέργο 3 - «Δημιουργία δομής στην έδρα της Γ.Σ.Ε.Ε. με σκοπό την υποστήριξη της Γραμματείας Γυναικών της Γ.Σ.Ε.Ε.».

Στο πλαίσιο του Υποέργου έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί μια κεντρική δομή στην Αθήνα με σκοπό  την υποστήριξη της Γραμματείας Γυναικών της Γ.Σ.Ε.Ε.»

Β. Για την υποστήριξη της λειτουργίας της ως άνω δομής θα προσληφθεί ένα στέλεχος προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της.

Γ.Στο πλαίσιο αυτό, το ΙΝΕ ΓΣΕΕ απευθύνει πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης έργου, με αντικείμενο τη συμβολή στην υλοποίηση των προβλεπόμενων από την Πράξη δράσεων της Κεντρικής Δομής Ισότητας, με σκοπό την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της (απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή των ενδιαφερόμενων στο Μητρώο επιστημονικών συνεργατών και εμπειρογνωμόνων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ –ΜΕΣΙΝΕ, ιστοσελίδα www.inegsee.gr)

Σημειώνεται ότι, ανεξάρτητα από την παρούσα πρόσκληση, το Μητρώο επιστημονικών συνεργατών και εμπειρογνωμόνων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ (ΜΕΣΙΝΕ) είναι συνεχώς ανοιχτό για όποιο ειδικευμένο επιστήμονα θέλει να εγγραφεί.

Ειδικότερα, τα καθήκοντα του στελέχους περιλαμβάνουν...........
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β




Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της «Ενωμένης» Ευρώπης στην ύστατη προσπάθεια του να μαζέψει τα αμάζευτα και να καλύψει τα ελλείμματα, που εκείνο δημιούργησε στα «τραπεζικά μαγαζάκια» του, βουλιάζει τον έναν λαό μετά τον άλλο στην ανέχεια και στην εξαθλίωση .

Η Κύπρος είναι το επόμενο θύμα των αιμοδιψών τραπεζιτών μετά την απόφαση «διάσωσής» της από τους «σωτήρες» της Ευρωζώνης με αρχηγό την Γερμανία η οποία όλον αυτό τον καιρό προωθεί την λιτότητα και συσσωρεύει το χρυσό των καταπονημένων χωρών.

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έχει αποδειχθεί όνειρο θερινής νύχτας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άγριος οικονομικός πόλεμος.

Η απόφαση για άμεση δήμευση των  περιουσιακών  στοιχείων των πολιτών της Κύπρου και όχι μόνο,  με το πάγωμα ενός σημαντικού μέρους των τραπεζικών τους καταθέσεων, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για ακόμη μια φορά, με διαφαινόμενο δυσοίωνο πλέον μέλλον μιας ενωμένης Ευρώπης με ότι αυτό συνεπάγεται.
Με την απόφαση τους αυτή, σε συνδυασμό με την έλλειψη πραγματικών ηγετών στην Ευρώπη, ο  λαός γίνεται πάλι το τραγικό θύμα της ιστορίας, μιας και η άποψη του συνόλου των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων (συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας) είναι πως οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν τις ζημιές του χρηματοπιστωτικού συστήματος .

Το πρόβλημα της Κύπρου, μιας οικονομίας που αντιστοιχεί μόλις στο 0,2% της ευρωζώνης, θα μπορούσε να έχει λυθεί χωρίς αυτούς τους «τιμωρητικούς» όρους.
Το γεγονός πως αυτό δεν συνέβη, δείχνει πως το παιχνίδι είναι κατά βάση γεωπολιτικό και έχει να κάνει με τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων. Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να συντονίσουν τον βηματισμό τους και να χαράξουν μια ξεκάθαρη στρατηγική που να διασφαλίζει τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα των δύο χωρών.

Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας τρικομματικής κυβέρνησης , πρέπει να κατανοήσουν ότι οι λαοί δεν θα ανεχθούν πλέον την λιτότητα και την εξαθλίωση, δεν θα ανεχθούν πλέον την ληστρική συμπεριφορά.
Αν θέλουν ενωμένη Ευρώπη πρέπει να διαμορφώσουν τις συνθήκες για μια Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών .




Διαφωνία ανάμεσα στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους προκαλεί το χαράτσι της ΔΕΗ




Έντονη διαφωνία δείχνει να αναπτύσσεται στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης, μετά και τη ρητή πρόθεση του Πρωθυπουργού να εισηγηθεί την συνέχιση της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για το 2013.

Μάλιστα για πρώτη φορά οι κυβερνητικοί εταίροι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης μιας τέτοιας ρύθμισης, εκφράζοντας σοβαρές αντιρρήσεις για την επέκταση του μέτρου.

Το θέμα, τέθηκε και στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, όμως η σχετική κουβέντα μεταξύ των εταίρων διήρκεσε ελάχιστα καθώς από την πρώτη στιγμή αποτυπώθηκε η αντίθεση των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη με τη δρομολογούμενη επέκταση ισχύος του χαρατσιού και δεν κρίθηκε σκόπιμο ειδικά χθες να ανοίξει περισσότερο η συζήτηση.

Η διαφωνία όμως καταγράφηκε με απόλυτο τρόπο στις δηλώσεις που έκαναν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε τη θέση του κόμματός του υπέρ της θέσπισης ενός ενιαίου φόρου ακινήτων και μάλιστα άφησε αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας κατά το παρελθόν, θυμίζοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες ψηφίστηκε το ειδικό τέλος ώστε η χώρα να οδηγηθεί στο κούρεμα του χρέους και να κρατηθεί όρθια η εθνική οικονομία.

 «Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε σε μια οριστική, θεσμική λύση. Βεβαίως, αυτά θα τα συζητήσουμε όταν έρθει η στιγμή» είπε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν ρωτήθηκε για το χαράτσι.

Απόλυτα αρνητικός με την επέκταση ισχύος του ειδικού τέλους ακινήτων εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε κατηγορηματικά χθες το βράδυ ότι «η διαφωνία μου είναι δεδομένη» θυμίζοντας ότι το ειδικό τέλος τελειώνει τον Μάιο, επομένως «εάν επαναληφθεί θα πρόκειται για νέο μέτρο. Και τέτοιο νέο μέτρο δεν πρέπει να υπάρξει».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο ειδικός (ενιαίος) φόρος ακινήτων μπορεί να έχει το ισοδύναμο οικονομικό αποτέλεσμα και επίσης θεωρείται βέβαιο ότι με την κλιμάκωση που έχουν εισηγηθεί τα κόμματα θα επιφέρει σημαντικότατη ελάφρυνση των ελλήνων πολιτών.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κύπρος: Στα βενζινάδικα πληρώνουν μόνο με μετρητά




 Μετά το κλείσιμο των τραπεζών, αλυσιδωτές είναι οι επιπτώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο στην Κύπρο.
Προκειμένου να διασφαλίσουν την βιωσιμότητά της λειτουργίας τους, οι πρατηριούχοι στη Μεγαλόνησο λαμβάνουν προστατευτικά μέτρα όπως να μην δέχονται πληρωμές με επιταγές ή πιστωτικές κάρτες από τους πελάτες τους.

  Μάλιστα, μέσω του πρόεδρου του Συνδέσμου Πρατηριούχων,επισημαίνουν τον ορατό κίνδυνο κάποια πρατήρια να βάλουν λουκέτο αφού οι ιδιοκτήτες τους «δεν έχουν ρευστό προκειμένου να εφοδιάζουν τις αντλίες τους με καύσιμα».

  «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο επάγγελμα, αφού αν συνεχιστεί η κατάσταση τότε ίσως θα πρέπει αρκετά πρατήρια να κλείσουν λόγω της μη ικανής ρευστότητας τους να κάνουν συναλλαγές αγοραπωλησίας καυσίμων», τόνισε, για αυτό το λόγο σε κάποια πρατήρια« ούτε οι κερματοδέκτες δέχονται πιστωτικές κάρτες»

  Να σημειωθεί πως αρκετοί διανομείς υγραερίου και πετρελαίου θέρμανσης με ανακοινώσεις τους προς το καταναλωτικό κοινό, αναφέρουν ότι οι παραδόσεις θα γίνονται κατόπιν παραγγελίας μέχρι νεοτέρας ειδοποιήσεως.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

"ΞΕΣΑΛΩΜΑ" ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ Με ποιους τρόπους μάς κλέβουν στα πρατήρια βενζίνης;




Με τεχνάσματα, αλλά και με τη χρήση της τεχνολογίας επιτήδειοι - αντιεπαγγελματίες πρατηριούχοι βρίσκουν τρόπους να κλέβουν τους οδηγούς και να τους βάζουν λιγότερη βενζίνη στα ρεζερβουάρ από αυτή που έχουν πληρώσει.

Οι τρόποι που έχουν βρει όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Τα Νέα» είναι τρεις:

Με τη χρήση της τεχνολογίας
Αν κάποιος «πειράξει» το λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του πρατηρίου που συνδέεται με τις αντλίες, τότε ο χειριστής μπορεί να του δίνει εντολές μέσω κινητού ή από τον δικό του υπολογιστή στο σπίτι του μέσω διαδικτύου είτε και μέσω κινητού τηλεφώνου. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε και το οργανωμένο κύκλωμα νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Κλοπή στον μετρητή
Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένος ο υπάλληλος του πρατηρίου, ώστε να «κλέβει» με μαεστρία τον πελάτη. Για παράδειγμα βάζει βενζίνη αξίας π.χ. 5ευρώ σε ένα μηχανάκι και στη συνέχεια τοποθετεί το πιστόλι στην αντλία κατά τρόπο που να μην εφαρμόζει ακριβώς, με αποτέλεσμα ο μετρητής να συνεχίζει να γράφει και όταν σταματήσει το πρώτο αυτοκίνητο η αντλία μετρά από τα 5 ευρώ και μετά. Ετσι αντί για βενζίνη αξίας 20 ευρώ αποδίδει καύσιμο αξίας 15 ευρώ. Μάλιστα πολλές φορές λένε στους οδηγούς να μετακινήσουν λίγο πιο μπροστά το όχημα ώστε να εξυπηρετήσουν και άλλους με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην έχει οπτική επαφή με την αντλία.

Νοθεία με χρήση ουσιών
Μία από τις πιο συχνές καταγγελίες που γίνονται στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι από οδηγούς που λένε πως έβαλαν 20 λίτρα και μετά από λίγα χιλιόμετρα έπεσε απότομα η στάθμη του δείκτη. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει νοθεία με την προσθήκη ουσιών όπως η τολουόλη που αυξάνει τεχνητά τον όγκο του καυσίμου με αποτέλεσμα μόλις πέσει η θερμοκρασία του έπειτα από λίγα χιλιόμετρα να πέφτει απότομα και η στάθμη του δείκτη.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Κάνουν έρευνες εντός της υφαλοκρηπίδας!




Η Τουρκία λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και της υπουργικής ομάδας στην Κωνσταντινούπολη για να "συνεργαστούν" με τους Τούρκους στο επίπεδο της "στρατηγικής σχέσης" που περιέγραψε και ο Ρ.Τ.Ερντογάν, έστειλε το ωκεανογραφικό σκάφος BILIΜ-2 στην θαλάσσια περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζού.

Η περιοχή έρευνας φτάνει τις παρυφές των Εθνικών Χωρικών Υδάτων. Κανένα ελληνικό πλοίο δεν το παρακολουθεί. Ούτε του ΠΝ, ούτε του Λιμενικού/Ακτοφυλακής για άγνωστους λόγους.

Προφανώς θεωρούν ότι στο πλαίσιο της "στρατηγικής σχέσης" δεν πρέπει να ενοχλούνται τουρκικά πλοία που κάνουν έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το πλοίο θα παραμείνει μέχρι τις 21 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr